24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Warta Breaking Travel News Keslametan Olahraga Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Negara Darurat Belize: Pernyataan Resmi Perdana Menteri

Negara Darurat Belize: Pernyataan Resmi Perdana Menteri
PM Ngirim Alamat ing Negara Darurat Belize
ditulis dening editor

Rt. Hon. Dean Barrow ngirim alamat menyang warga Belize nalika saiki Negara darurat Belize amarga saka COVID-19 coronavirus lan cara maju:

Kanca-kanca Belizeans,

Aku njupuk kesempatan iki kanggo nganyari babagan perkembangan paling anyar babagan perjuangan kita nglawan COVID-19.

Kanthi matur nuwun sanget, kita tetep tetep ing sisih kesehatan. Mula, ora ana positip anyar wiwit Senen, 13 April. Ana wong loro sing sedhih; nanging ora ana liyane saka 18 kasus sing asline didiagnosis malah ing rumah sakit. Ing kasunyatan, lima saiki wis diucapake wis pulih, lan kabeh liyane ing omah lagi pulih.

Latihan pemetaan lan pelacakan sing ditindakake ing San Pedro, San Ignacio, Corozal lan Belize City, meh rampung, nanging sampling acak terus. Kajaba iku, kita ngarepake dina Setu iki ing Miami mbesuk reagen sing bakal ngidini kita nglajengake jangkauan tes sing dibutuhake. Kasunyatane, saiki, saiki kita katon ngemot cluster sing muncul utamane ing San Ignacio lan Belize City. Mesthi wae ora ana alesan supaya kita jaga-jaga. Pancen, kosok baline lan profesional perawatan kesehatan bakal nyoba supaya sukses.

Kita udakara sewulan kepungkur, ngetrapake langkah-langkah sing dibutuhake kanggo ngetrapake jarak sosial, kalebu kendala kanggo kegiatan bisnis. Paling anyar, nalika wedi karo Coronavirus saya dhuwur, kita saestu ningkatake benteng proteksi. Kita nindakake iki kanthi cara SI Nomer 55 taun 2020, sing diwiwiti wiwit tengah wengi dina Setu Suci. Minangka akibat saka SI kasebut, ana impen kanggo kunci kabeh dina Minggu, transportasi umum mandheg, Kantor pemerintah ditutup kanggo publik lan bisnis sektor swasta tambahan ditutup. Kajaba ditambahi, alangan ekstra iki bakal bertahan nganti 25 Aprilth, 2020, kajaba kunci ing Minggu. Iki tetep nganti 30 Aprilth, umur sisane SI 55.

Saiki aku bisa ngumumake kanthi resmi manawa ora bakal ana tambahan buffer khusus. Mula, dheweke bakal kadaluwarsa tengah wengi dina Setu iki.

Kita rumangsa bisa menehi mandhiri istirahat iki, amarga amarga kandhungan panyebaran kluster. Mula, transportasi umum ing njero negara liwat darat, udhara lan segara bakal dilanjutake kanggo tenaga kerja penting lan tujuan penting. Penumpang kasebut, sanajan ing bis, kapal utawa pesawat, kudu masker rai. Kantor pamrentah bakal dibukak maneh lan bisnis tambahan sing dipungkasi bisa rampung maneh sajrone jam winates. Uga, karantina Minggu khusus bakal ilang.

Nanging, aku mbaleni maneh, manawa kita ora ngeling-eling angin. Dadi, sawise tengah wengi ing Setu, kabeh sing bakal kelakon yaiku kita bakal bali menyang kahanan sing ana langsung sadurunge kalebu langkah tambahan ing SI 55 taun 2020. Kanthi tembung liyane, kita isih bakal tetep ing mode kunci sanadyan kanthi cara sing ora cukup draconian kaya sing disedhiyakake dening langkah-langkah khusus.

Kanggo ngindhari kebingungan, Jaksa Agung bakal nggawe tampilan media sanalika bisa ditindakake sawise pratelan iki. Dheweke bakal ngelingake rincian babagan SI 55 dikurangi langkah-langkah khusus lan bakal njawab kabeh pitakon supaya posisi anyar kasebut jelas.

Lan maju, iki sing bakal kelakon.

Proklamasi Negara Darurat sing asli bakal kadaluwarsa tanggal 30 Aprilth, 2020. Perlu ekstensi sing jelas nanging mung bisa ditindakake kanthi Resolusi Majelis Nasional. Mula, bakal ana rapat DPR ing dina Senen teka, lan rapat Senat dina esuke. Rapat kasebut mung kanggo nyetujoni Negara Darurat, lan kehadiran fisik ing Kamar bakal diwatesi minimal anggota sing dibutuhake kanggo dadi korum. Sawise perpanjangan Negara Darurat disetujoni dening Parlemen, SI anyar bakal disusun kanggo tandha tangan Gubernur Jenderal.

Komite Pengawas Nasional saiki disaranake dening Pasukan Tugas Nasional, czars ekonomi lan Tim Kesehatan kanggo santai yen SI anyar bisa kanthi aman ngidini.

Intine yaiku kita ndeleng wiwitan kegiatan bisnis lan ekonomi sing wis kalibrasi ing Belize.

Aku mbaleni, manawa iki kudu dadi latihan sing seimbang, luwih-luwih amarga kita ora bisa ngilangi kemungkinan gelombang kaping pindho Coronavirus. Kanggo negesake, Majelis Nasional dijaluk perpanjangan Negara Darurat rong wulan; dadi, bakal ana rasa nyuda ketat peraturan anyar sing diwiwiti tanggal 1 Meist, 2020. Nanging, iku bakal dadi gelar sing wis dietung nalika kita terus nglestarekake ngreksa urip lan kesehatan minangka prioritas utama.

Ing babagan iki, aku pengin menehi salam maneh marang kabeh sing ana ing ngarep garis perang Coronavirus iki. Aku uga matur nuwun marang wong-wong Belize amarga wis ngerti, sabar, lan semangat kerja sama sing wis kabukten wiwit krisis. Aku negesake maneh, supaya kita njaga ketaatan sing ketat tumrap jarak sosial lan kebersihan pribadi, uga lingkungan sing apik sing saiki dakpuji.

Rong program pendhukung warga utama, bantuan pengangguran, lan pitulungan panganan, lagi suwe. Mula, aku nyathet yen esuk 33,771 wong wis disetujoni kanggo tunjangan pengangguran, kanthi pambayaran nyata nganti 23,680 wong; lan 8,017 rumah tangga saka 32,871 individu wis nampa kranjang. Iki minangka tambahan kanggo 4,000 kluwarga sing entuk pantry kanthi inisiatif sing wis ana sadurunge.

Amarga kabeh kemajuan sing terus-terusan ditindakake, aku pengin nutup cathetan kapercayan. Mula, aku negesake maneh kapercayan sing ora bisa goyah yen perang nglawan COVID-19 iki bisa menang, sing bakal kita menang.

Matur nuwun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.