24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Breaking Nigeria Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Gusti Allah mberkahi Republik Federal Nigeria: Ucapan Presiden ing COVID-19

Gusti Allah mberkahi Republik Federal Nigeria: Ucapan Presiden ing COVID-19
nigmyh
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Nigeria, Presiden HE Muhammadu Buhari saiki diajak warga Nigeria dina iki babagan negara larangan kanggo nglawan pandemi COVID-19. Duweke dhewe Kepala Staff tilar donya ing Coronavirus.

Wicara (transkrip)

1. Kanca Nigeria

2. Aku bakal miwiti kanthi muji kabeh kanggo ketahanan lan patriotisme sing wis ditampilake ing perjuangan kolektif nglawan tantangan kesehatan paling gedhe ing generasi iki.

3. Wingi, tanggal 26 April 2020, udakara telung yuta kasus COVID sangalas sangalas wis kacathet sacara global kanthi udakara sangang atus ewu pulih. Sayange, udakara rong atus ewu wong uga wis tilar donya amarga akibat saka pandemi iki.

4. Sistem kesehatan lan ekonomi ing pirang-pirang negara terus berjuang minangka asil saka pandemi virus corona.

5. Nigeria terus nggunakake lan adaptasi karo kasunyatan global anyar saben dina. Ing wayah sore iki, aku bakal nyritakake kasunyatane lan nerangake rencana kita ing wulan mbesuk kanthi ngerti yen sawetara variabel lan asumsi utama bisa uga diganti sawetara dina utawa minggu kepungkur.

6. Persis rong minggu kepungkur, ana telung atus telung puluh telu kasus sing dikonfirmasi ing 20 negara bagian lan Wilayah Ibu Kota Federal.

7. Wiwit esuk iki, Nigeria wis nyathet satus rong atus pitung puluh telu kasus ing 32 negara bagian lan FCT. Sayange, kasus kasebut kalebu 40 korban jiwa sing tiwas.

8. Aku bakal nggunakake kesempatan iki kanggo ngucapake sungkawa banget marang kulawargane kabeh warga Nigeria sing wis kelangan nyawa wong sing ditresnani minangka asil saka COVID sangalas belas Pandemi. Iki minangka kapitunan kolektif lan kita uga sedhih banget.

9. Model awal prediksi manawa Nigeria bakal nyathet udakara rong ewu kasus sing dikonfirmasi ing wulan kapisan sawise kasus indeks.

10. Iki tegese sanajan ana jumlah drastis kasus sing dikonfirmasi sing kacathet sajrone rong minggu kepungkur, langkah-langkah sing wis ditindakake saiki ngasilake asil positif tumrap ramalan.

11. Proporsi kasus sing diimpor saka negara liya mung nyuda 19% kasus anyar, nuduhake yen penutupan wates kita ngasilake asil positif. . Umume umume warga Nigeria sing bali liwat wates tanah kita. Kita bakal terus ngetrapake protokol kedatangan perbatasan minangka bagean saka strategi penahanan.

12. Dina iki, Pusat Kontrol Penyakit Nigeria (NCDC) wis akreditasi 15 laboratorium ing saindenging negara kanthi kapasitas agregat kanggo nindakake 2,500 tes saben dina ing saindenging negara.

13. Adhedhasar tanggapan sampeyan, Pamrentah Negara Lagos, lan FCT kanthi dhukungan saka NCDC wis nggawe sawetara pusat koleksi conto ing Lagos lan FCT. Dheweke uga mriksa strategi tes laboratorium kanggo nambah tes sing bisa ditindakake kalebu akreditasi laboratorium pribadi sing dipilih sing memenuhi kriteria akreditasi.

14. Sawetara pusat perawatan lan isolasi sing lengkap wis dioperasionalake ing saindenging negara, saengga nambah kapasitas amben udakara telung ewu. Ing jalur iki, aku bakal muji Gubernur Negara kanggo aktivasi Pusat Operasi Darurat tingkat Negara, nggawe pusat perawatan anyar, lan pangiriman strategi komunikasi risiko sing agresif.

15. Luwih saka sepuluh ewu tenaga kesehatan wis dilatih. Kanggo nglindhungi, peralatan protèktif pribadi tambahan wis disebar menyang kabeh negara. Sanajan wis ngalami tantangan logistik, kita tetep setya kanggo nggawe proses rantai pasokan sing padhet kanggo mesthekake para profesional heroik bisa kerja kanthi aman lan dilengkapi kanthi bener.

16. Selaras karo janji Pamrentah kanggo ningkatake kesejahteraan para petugas kesehatan, kita wis mlebu nota pangerten babagan penyediaan tunjangan bebaya lan insentif liyane kanthi asosiasi profesional sektor kesehatan. Kita uga wis entuk perlindungan asuransi kanggo limang ewu tenaga kesehatan garis depan. Ing jalur iki, aku kudu muji sektor asuransi amarga dhukungan kanggo nggayuh iki sajrone wektu sing cendhak.

17. Nigeria uga terus nampa dhukungan saka komunitas internasional, agensi multilateral, sektor swasta, lan individu sing semangat masarakat. Dhukungan iki njamin manawa peralatan lan materi nylametake kritis, sing wis langka ing saindenging jagad, kasedhiya ing Nigeria liwat pabrikan peralatan asli lan proses pamrentah menyang pamrentah.

18. Distribusi lan ekspansi paliatif sing dakkirim ing siaran sadurunge isih aktif kanthi transparan. Aku ngelingi prekara frustrasi sing diadhepi warga sing ngarep-arep. Aku ngajak kabeh calon ahli waris supaya sabar nalika terus nyetel proses logistik lan distribusi sing kerja karo Pamrentah Negara.

19. Aku wis mrentah Bank Sentral Nigeria lan institusi finansial liyane kanggo nggawe rencana lan ketentuan luwih lengkap kanggo paket stimulus fiskal kanggo perusahaan skala cilik lan menengah. Kita ngerti peran kritis sing dimainake ing ekonomi Nigeria.

19.20. Agensi Keamanan kita terus maju menyang tantangan sing ditindakake dening kahanan sing ora biasa iki. Sanajan kita kuwatir banget karo insiden keamanan sing diisolasi sing kalebu hoodlums lan miscreants, aku pengin njamin kabeh warga Nigeria manawa keamanan lan keamanan sampeyan dadi perhatian utama, utamane ing jaman sing angel banget lan durung mesthi iki. Nalika fokus nglindhungi nyawa lan properti, kita ora bakal ngidinke pelanggaran hak asasi manungsa dening agensi keamanan. Sawetara insiden sing dilaporake ora nguciwani, lan aku pengin njamin manawa pelaku kasebut bakal diadili.

20. Aku ngajak kabeh warga Nigeria supaya terus kerja sama lan nuduhake pangerten kapan bakal nemoni agen keamanan. Kajaba iku, kanggo nglindhungi, aku mrentah personel agensi keamanan supaya menehi perlengkapan proteksi pribadi sing dibutuhake kanggo nglindhungi dhewe.
21.

21. Nalika terus nglancarake tanggapan ing pusat gempa Lagos lan FCT, aku tetep kuwatir karo kedadeyan sing ora disengaja ing Kano ing sawetara dina kepungkur. Sanajan diselidiki kanthi jero isih ditindakake, kita wis mutusake kanggo nggunakake sumber daya manungsa, materi, lan teknis Pamrentah Federal kanggo nguatake lan ndhukung upaya Pamrentah Negara. Kita bakal miwiti implementasine kanthi langsung.

22. Ing Kano, lan sejatine akeh negara liyane sing nyathet kasus anyar, temuan awal nuduhake manawa kasus kasebut umume saka lelungan antar negara liya lan transmisi komunitas sing lagi berkembang.

23. Saka gambar kasebut, aku njaluk kabeh warga Nigeria supaya tetep tundhuk marang nasihat sing diterbitake dening Pusat Kontrol Penyakit Nigeria. Iki kalebu ngumbah tangan kanthi rutin, jarak fisik sosial, nyandhang masker rai / nutupi ing umum, ngindhari gerakan lan lelungan sing ora penting, lan ngindhari kumpul gedhe tetep dadi sing utama.

24. Kanca-kanca Nigeria, sajrone patang minggu kepungkur, umume bagean ing negara kita uga ana ing ngisor kunci Pamrentah Federal utawa Pamrentah Negara. Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, langkah-langkah kasebut perlu lan umume, nyumbang kanggo nyuda panyebaran COVID sangalas ing Nigeria.

25. Nanging, kunci penguncian kaya ngono uga duwe biaya ekonomi sing akeh banget. Akeh warga kita sing kelangan rezeki. Akeh bisnis uga wis mati. Ora ana negara sing bisa menehi pengaruh lengkap saka kunci sing tetep nalika ngenteni pangembangan vaksin utawa tamba.

26. Ing pidato pungkasan, aku ujar Pamrentah Federal bakal nggawe strategi lan kabijakan sing bakal nglindhungi nyawa nalika nglestarekake mata pencaharian.

27. Ing rong minggu iki, Pamrentah Federal lan Negara bareng-bareng lan kolaboratif ngupayakake babagan carane ngimbangi kebutuhan kanggo nglindhungi kesehatan lan uga nglestarekake mata pencaharian, nggunakake praktik paling apik global nalika ngelingi kahanan sing khas.

28. Kita nyinaoni kepiye pabrik, pasar, pedagang, lan transportasi kita bisa terus dienggo nalika uga ngetutake pedoman NCDC babagan kebersihan lan jarak sosial.

29. Kita mbiji babagan carane anak bisa terus sinau tanpa menehi kompromi kesehatan.

30. Kita niti priksa manawa petani bisa nandur lan panen kanthi aman ing musim udan iki supaya keamanan panganan ora kompromi. Salajengipun, kita uga ngrembug babagan cara ngirim barang-barang panganan kanthi aman saka wilayah produksi pedesaan menyang zona pangolahan industri lan pungkasane, menyang pusat konsumsi utama.

31. Tujuan kita yaiku kanggo nggawe kabijakan sing bisa ditrapake sing bakal njamin ekonomi kita tetep bisa terus aktif nalika tetep nanggepi reaksi agresif tumrap pandemi COVID sangalas. Keputusan sing angel kaya iki diadhepi para pimpinan ing saindenging jagad.

32. Adhedhasar ing ndhuwur lan jumbuh karo rekomendasi saka Pasukan Tugas Presiden babagan COVID sangalas, macem-macem komite Pamrentah Federal sing wis mriksa prekara sosial-ekonomi lan Forum Gubernur Nigeria, aku wis nyetujoni kanggo pambusakan kunci kanthi bertahap langkah-langkah ing FCT, Lagos lan Ogun States wiwit Sabtu, 4 Mei 2020 jam 9 esuk.

33. Nanging, iki bakal ditindakake kanthi tulangan pengujian agresif lan langkah-langkah nelusuri kanthi agresif nalika ngidini sawetara aktivitas ekonomi lan bisnis ing sektor tartamtu.

34. Sorotan langkah-langkah anyar ing saindenging negara kaya ing ngisor iki;
a. Bisnis lan kantor sing dipilih bisa dibukak wiwit jam 9 esuk nganti jam 6 sore;
b. Bakal ana jadwal kurva sewengi saka 8 wengi nganti 6 esuk. Iki tegese kabeh gerakan bakal dilarang sajrone periode iki kajaba layanan penting;
c. Bakal ana larangan lelungan penumpang antar negara sing ora penting nganti luwih diwartakake;
d. Bakal ana gerakan barang lan jasa antar negara sing Parsial lan kontrol bakal diidini kanggo mindhah barang lan jasa saka produsen menyang konsumen, lan
e. Kita bakal njamin panggunaan masker praupan utawa tutup sing diwajibake ing umum saliyane njaga jarak fisik lan kebersihan pribadi. Salajengipun, larangan-larangan ing pakumpulan sosial lan agama tetep tetep ana. Pamrentah Negara, organisasi perusahaan, lan filantropi dianjurake supaya ndhukung produksi masker kain kanggo warga negara.

35. Kanggo ngindhari keraguan, kunci ing Negara FCT, Lagos & Ogun isih tetep ana nganti kedadeyan anyar kasebut dina Setu, 2 Mei 2020 jam 9 esuk.

36. Pasukan Tugas Presiden kudu menehi rincian spesifik lan pedoman wektu kanggo nyiapake pamrentahan dening Pemerintah, bisnis, lan institusi.
37. Ing ndhuwur minangka pedoman. Gubernur Negara bisa milih kanggo ngowahi adaptasi lan ngembangake adhedhasar kahanane sing unik yen tetep selaras karo pedoman sing diterbitake ing ndhuwur babagan kesehatan lan kebersihan masyarakat.
38. Pedoman revisi kasebut ora bakal ditrapake kanggo Negara Kano. Kunci total sing bubar diumumake dening Pamrentah Negara bakal tetep dileksanakake sajrone durasi lengkap. Pamrentah Federal kudu nyebarke kabeh sumber daya manungsa, materi, lan teknis sing dibutuhake kanggo nyengkuyung Negara kanggo ngontrol lan ngemot pandemi kasebut.

39. Aku pengin maneh menehi pujian marang para buruh garis depan ing saindenging negara sing, saben dinane, resiko kabeh kanggo njamin kita menang ing perjuangan iki. Kanggo sampeyan sing kena infeksi ing tugas, kudu yakin manawa Pamrentah bakal nindakake kabeh kanggo mbiyantu sampeyan lan kulawarga sajrone wektu sing angel banget. Aku uga bakal njupuk kesempatan iki kanggo njamin kabeh manawa keamanan, kesejahteraan lan kesejahteraan sampeyan isih penting kanggo Pemerintah kita.

40. Aku uga bakal ngakoni dhukungan sing wis kita tampa saka pamrentah tradisional, Asosiasi Kristen Nigeria, Dewan Tertinggi Nigeria kanggo Urusan Islam, lan pimpinan agama lan komunitas sing misuwur. Kerjasama lan dhukungan sampeyan wis menehi kontribusi signifikan babagan sukses sing wis direkam nganti saiki. Aku ngajak sampeyan kabeh supaya terus nggawe kesadaran babagan keseriusan virus corona ing antarane para pemuja lan komunitas nalika njaluk tundhuk marang nasihat kesehatan masyarakat.

41. Aku uga bakal matur nuwun marang Forum Gubernur Nigeria lan Pasukan Tugas Presiden kanggo kabeh kerja keras sing digawe saiki. Liwat kolaborasi iki, aku tetep yakin manawa sukses bisa digayuh.

42 .. Aku uga matur suwun marang organisasi perusahaan, dermawan, kulawarga PBB, Uni Eropa, negara-negara sing grapyak, media, lan mitra liyane sing wis tanggung jawab ndhukung tanggapan kita.

43. Lan pungkasane, aku bakal matur nuwun maneh marang kabeh warga Nigeria amarga wis sabar lan kerja bareng sajrone wektu sing angel lan angel iki. Aku yakin manawa pamrentah bakal tetep ngukur kabeh prekara sing dibutuhake kanggo nglindhungi nyawa lan mata pencaharian warga lan warga kita.

Aku matur nuwun amarga wis ngrungokake lan muga-muga Gusti Allah mberkahi Republik Federal Nigeria

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.