Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Nganyari Resmi Kepulauan Cayman: Disaranake Babagan COVID-19

Nganyari Resmi Kepulauan Cayman: Disaranake Babagan COVID-19
Nganyari Resmi Kepulauan Cayman

Nalika pimpinan pulau nyedhiyakake a Nganyari Resmi Kepulauan Cayman, jarene "paling kasurung" kanthi paling anyar COVID-19 coronavirus asil - saka 154 tes ana 4 positif kanthi 2 saka 4 asil positif paling anyar amarga ana gegayutan karo kasus sadurunge.

Ing Jum'at, 24 April 2020 konferensi pers Pembaruan Resmi COVID-19 Kepulauan Cayman, dheweke ujar manawa diwanti-wanti manawa langkah-langkah ketat sing ditindakake pemerintah kayane bisa digunakake. Bebarengan karo tes sing lagi ditindakake, asil sabanjure kanggo 10 dina sabanjure bakal menehi informasi lan mbentuk tanggepan pemerintah babagan krisis kasebut.

Pandonga saben dinane dipimpin dening Pendeta Chris Mason saka Asosiasi Pendeta.

Kepala Petugas Kedokteran Dr. John Lee kacarita:

  • Saka 154 tes sing ditindakake ing sampel sing dipikolehi nganti 21 April, papat tes positif. Loro-lorone kasebut ana gandhengane karo kasus positif sadurunge lan loro yaiku komunitas sing dipikolehi.
  • Saka 70 sing positif saiki, 33 ana gejala, 22 asimtomatik; 6 wong ing rumah sakit - papat ing Otoritas Jasa Kesehatan, lan 8 maneh pulih.
  • Dr Lee njaluk ngapura amarga durung entuk asil sing balik ing pesawat British Airways 15 dina kepungkur lan matur nuwun amarga sabar; asil iki samesthine mengko dina iki.
  • Rumah Sakit Dokter saiki wis miwiti tes.
  • Klompok kayata kabeh tenaga kesehatan garis depan, populasi kunjara lan lansia ing omah perawatan kalebu sing bakal dites ing tahap siji saka program tes sing ditambahi. Tahap loro bakal jumlahe luwih akeh lan kalebu kabeh wong sing makarya lan ngadhepi masarakat saben dina kayata supermarket, pom bensin, bank lan pekerja sosial uga polisi. Iki bakal diwiwiti kanthi cepet, sajrone kabeh wong ing Little Cayman bakal dites. Tahap telu bakal jembar luwih jembar lan bisa uga wujud program uji coba conto sing bakal mbantu nemtokake klompok endi sing diidini bali kerja.
  • Cayman terus ing tahap supresi nanggepi COVID-19.
  • Anak kalebu bayi dites kanthi cara sing padha karo wong diwasa.

Perdana Menteri, Hon. Alden McLaughlin ngandika:

  • Premier nglaporake babagan sukses sawetara amandemen undang-undang sing bakal nguatake Pamrentah kanggo nanggapi kanthi efektif kanggo akibat sosial lan ekonomi saka krisis COVID-19.
  • Amandemen kasebut yaiku Pensiun Nasional, Pabean lan Kontrol Perbatasan, Tenaga Kerja, Imigrasi (Transisi) lan UU Lalu Lintas.
  • Sawise asil tes sing nyengkuyung sing diumumake dina iki, yen "asil terus apik kaya saiki, Pamrentah bisa ndeleng kemungkinan ngatasi watesan sing ditindakake, utamane ing kasus Cayman Brac lan Little Cayman sing duwe asil sing apik banget lan mung siji tes positif. "
  • Kabeh institusi pendhidhikan saiki bakal ditutup sajrone taun akademik iki.
  • Amarga taun ajaran isih ditrapake, kabeh sekolah (institusi pendhidhikan wajib) diarepake bisa nerusake sinau jarak adoh.
  • Dheweke ngucapake matur nuwun lan matur nuwun marang CUC amarga wis entuk tab sing dituku kabeh warga senior ing rong supermarket wiwit jam 7-8 esuk dina seminggu kepungkur lan rencana dheweke nindakake minggu ngarep ing supermarket liyane.
  • Tumindake pamrentah kayata dana pensiun sing kasedhiya kanggo tenaga kerja lan stimulus $ 15 yuta kanggo mbantu para usaha cilik nyengkuyung supaya bisnis tetep urip.
  • Pamrentah ora bisa menehi pituwas finansial kanggo kabeh wong sing nemoni karusakan kerja utawa mandap.
  • Sawise amandemen pensiun dadi undang-undang, preinan pensiun diwiwiti saka tanggal 1 April tegese pengusaha lan karyawan ora kudu menehi kontribusi pensiun wiwit Mei maju sajrone nem wulan. Nanging, yen ana sing pengin, dheweke bisa nindakake kanthi sukarela, tegese ora ana (perusahaan utawa karyawan) sing bisa kepeksa mbayar pambayaran kontribusi pensiun sajrone iki.

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • Gubernur padha "semangat" banget karo asil tes saiki, ngelingi larangane bisa digunakake lan menehi pangarep-arep.
  • Pasokan pengujian tambahan kasedhiya lan luwih akeh supaya pejabat berwenang yakin duwe swab lan kit ekstraksi sing cukup kanggo nyoba maneh.
  • Penerbangan repatriasi nomer loro menyang Miami wis diatur tanggal 1 Mei amarga penerbangan pertama wis laris kanthi cepet.
  • Kantoripun uga kerja sama karo Pamrentahan Meksiko kanggo pesawat menyang Cancun, Meksiko minggu ngarep kanggo nggampangake evakuasi warga Meksiko ing kene. Wong sing duwe minat kudu ndaftar ing [email dilindhungi]
  • Uga liwat jetbridge Inggris nggunakake British Airways, 57 wong bakal bali menyang Kapuloan Cayman ing pesawat minggu ngarep sing uga bakal nggawa kit ekstraksi lan swab sing luwih dibutuhake uga tim keamanan Inggris.
  • 57 wong sing bali kabeh bakal diisolasi ing fasilitas sing dikelola pemerintah.
  • Sing pengin bali menyang Inggris kanthi plancongan bali, diidini nggawa rong bagasi, sing bobote 23 kg, dudu siji bagasi.
  • Formulir lelungan online anyar wis digawe lan akses menyang formulir bakal diumumake ing postingan media sosial Gubernur.
  • Wong sing duwe masalah ijin kerja ora dikontak [email dilindhungi] nanging kudu ngubungi WORC.
  • Gubernur muni bengok-bengok menyang Jaksa Agung, Pengacara Umum lan tim Panyusunan Hukum kanggo pakaryan sing apik.

Menteri Kesehatan, Hon. Dwayne Seymour ngandika:

  • Menteri Seymour nyuarakake babagan industri asuransi kesehatan kanggo layanan lan kerjasama sing apik karo entitas pamrentah kanggo ngatasi masalah asuransi kesehatan sing muncul saka krisis pandemi.
  • Sajrone krisis kesehatan iki, premi asuransi kudu dibayar lan paling anyar.
  • Klinik Perencanaan Kulawarga terus nindakake kerja gedhe sajrone operasi saben dina ing HSA.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.