Breaking Dominica News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pembaruan Dominica COVID-19: 24 April 2020

Pembaruan Dominica COVID-19: 24 April 2020
Dominica COVID-19 Nganyari

Menteri Kesehatan, Kesehatan lan Investasi Kesehatan Anyar Dominica, Dr. Irving McIntyre menehi pujian marang warga Dominika amarga ngupayakake ngetutake pedoman sing diterbitake dening Menteri ing ngatur pandemi coronavirus. Menteri kasebut nyathet ing a Nganyari COVID-19 Dominica manawa negara kasebut ngalami kekurangan virus amarga ora ana kasus anyar sing dilaporake luwih saka 14 dina. Nanging, dheweke ngajak warga supaya ora puas amarga langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nyebarke virus kasebut wis suwe. Sabanjure dheweke ngandhani negara manawa Pamrentah nganggep ngilangi watesan kasebut, nanging keseimbangan sing ati-ati kudu ditindakake ing antarane "njaga mata pencaharian lan kegiatan ekonomi nalika njaga keamanan lan nglindhungi" wong.

Octavia Alfred, Menteri Pendidikan, Perencanaan Sumber Daya Manusia, Pelatihan Kejuruan, lan Keunggulan Nasional, nganyari Octavia Alfred, nganyari kemajuan babagan kemajuan kanthi sinau online nganti saiki. Ana 14,000 alamat email Kementerian Pendidikan wis diaktifake lan luwih saka 800 saka 1028 guru negara kasebut nduweni akses menyang platform pembelajaran online Google Kelas. Sajrone istilah 2 sing rampung sadurunge preinan Paskah, 5500 siswa lan 645 guru sing nyambung 3500 kelas online lan luwih saka 2000 tugas diunggah. Petugas pendhidhikan bakal terus ngawasi platform pembelajaran online babagan kualitas lan konten. Menteri Pendidikan nggarap penyedia layanan Internet kanggo ngatasi masalah konektivitas ing komunitas sing ora duwe akses Internet, lan paket pembelajaran kanthi lembar kegiatan lan makalah kepungkur wis disiapake kanggo disebarake menyang siswa sing ora duwe akses Internet utawa piranti. Menteri kasebut uga ngumumake yen tanggal ujian mlebu sekolah menengah, Penilaian Nasional Kelas 6 bakal direvisi adhedhasar saran saka Menteri Kesehatan, Kesehatan lan Investasi Kesehatan Anyar. Sesi kelas sing direkam bakal diluncurake liwat jaringan Sistem Informasi Pemerintah.

Rencana Mitigasi lan Response Keamanan Panganan Nasional COVID 19 ing negara dijelasake kanthi rinci dening Menteri Ekonomi Biru lan Hijau, Pertanian lan Keamanan Pangan Nasional, Grant Fidel sing terhormat. Menteri negesake manawa ana pasokan panganan sing cukup ing pulau kasebut sajrone 6 wulan sabanjure. Prakiraan panen sing bisa dipasarake kanggo gedhang, ubi, pisang, ubi, tannias lan dasheen diramal udakara 19, 556,403 kilogram sing kasedhiya kanggo konsumsi lan ekspor lokal sajrone nem wulan sabanjure. Menteri kasebut liwat Divisi Pertanian nyebar 100,010 bibit sayuran saka kuota 300,000 kanggo diwenehake menyang 1400 pelamar minangka bagean saka inisiatif keamanan pangan. Kajaba iku, Bank Dunia wis setuju menehi pamrentah kanthi 4.05 yuta dolar kanggo nambah produksi pertanian ing jangka cendhak minangka bagean saka rencana respons COVID 19.

Ing update paling anyar Dominica COVID-19, negara darurat saiki ditrapake nganti tanggal 11 Mei 2020 sing ngidini jam kerja jam 6 sore nganti 6 esuk dina Senen nganti Jumuah lan kunci ing akhir minggu wiwit jam 6 sore dina Jumuah nganti 6 esuk Senen

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.