Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Kongo Kongo Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Breaking Tanzania News Warta Breaking Travel Breaking Uganda News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Turis nyebar Coronavirus: Gorila lan Simpanse ing bebaya?

Pilih basa sampeyan
Apa Gorila Gunung lan Simpanse bisa kena Coronavirus?
gorila ing rwanda

Gorila Gunung lan Simpanse minangka bagean penting lan nguntungake saka industri pariwisata lan pariwisata ing Rwanda, Uganda, Tanzania, lan Kongo. Konservasi ing Afrika kuwatir ndeleng Gorila Gunung lan Simpanse ing Afrika kena Covid-19 saka manungsa sing ngunjungi habitat primata ing Afrika Wétan lan Tengah.

The World Wide Fund for Alam (WWF) bubar ngelingake babagan kemungkinan nyebarake Covid-19 menyang gorila Gunung sing urip ing Rwanda, Uganda, Kongo, lan kabeh wilayah alas khatulistiwa ing Afrika.

Amarga virus kasebut nginfeksi luwih akeh wong ing saindenging jagad, konservasi ngelingake babagan risiko gorila gunung sing ngancam ing Afrika.

Kajaba gorila Gunung, komunitas simpanse ing Tanzania Kulon, Uganda, lan negara-negara liyane ing Afrika Tengah, bisa uga ngalami bebaya sing padha amarga kena infeksi Covid-19.

WWF ngelingake manawa primata nuduhake DNA karo manungsa kanthi 98 persen, ujar yen kewan kasebut duwe risiko kena infeksi virus corona.

Taman Nasional Virunga Kongo lan tangga teparo Rwanda wis ditutup kanggo turis kanggo nglindhungi gorila. Uganda durung nutup turis gorila, nanging penurunan pengunjung mbatesi gerakan masarakat ing taman kasebut.

Nomer gorila gunung wis saya mundhak dadi luwih saka 1,000 taun pungkasan sawise kampanye konservasi sukses sajrone 30 taun kepungkur, kanthi cacahe saya akeh.

Primatologis terkenal ing Afrika Jane Goodall wis nguwatirake kuwatir panyebaran pandemi Covid-19 saka manungsa menyang primata.

Dheweke ujar ing London sawetara dina kepungkur, Kera gedhe dikenal rentan kena penyakit pernapasan manungsa. Ing papan suci kanggo simpanse yatim piatu, staf kasebut nganggo peralatan protèktif minangka pancegahan tumrap COVID-19.

Apa Gorila Gunung lan Simpanse bisa kena Coronavirus?

gorila gunung ing Afrika

"Iki kuwatir banget amarga kita ora bisa nglindhungi kabeh simpanse ing saindenging Afrika lan yen virus kasebut mlebu ing virus kasebut, mula ora dakkarepake, mula aku ora ngerti apa sing bisa ditindakake," jarene Jane.

Rwanda uga sementara mateni kegiatan pariwisata lan riset ing telung taman nasional sing dadi primata kayata gorila lan simpanse.

Gorila gunung rentan karo sawetara penyakit pernapasan sing nyebabake manungsa. Kadhemen sing umum bisa mateni gorila, ujare WWF, siji sebab kenapa turis sing nglacak gorila umume ora diidini nyedhaki banget.

Udakara 1,000 gorila gunung manggon ing wilayah sing dilindhungi ing Kongo, Uganda, lan Rwanda. Ngidini masarakat kanggo ngunjungi wilayah kasebut penting lan duwe bathi. Nanging, COVID-19, penyakit sing disebabake virus corona, nyebabake pejabat taman Virunga mrentah larangan kasebut sauntara.

Uganda durung ngumumake nutup turisme taman gorila. Nanging, jumlah pengunjung saka Eropa lan papan liya wis mudhun banget, saengga taman kasebut ora ana turis sing akeh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania