Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Breaking Hong Kong News tanggung jawab Keslametan Warta Breaking Korea Selatan Warta Breaking Taiwan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Sing bakal ditonton: 5 negara ing jalur pemulihan saka COVID-19

Sing bakal ditonton: 5 negara ing jalur pemulihan saka COVID-19
Sing bakal ditonton: 5 negara ing jalur pemulihan saka COVID-19
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kanthi luwih saka telung yuta kasus sing dikonfirmasi lan luwih saka 200,000 korban jiwa ing donya, ana sawetara pratandha Covid-19 pandemi nyuda rampage ing jagad iki. Ewonan wong sing kena virus saben dina, karo Amerika Serikat, Spanyol, Italia, Prancis lan Iran sawetara negara sing paling parah. Nanging, sawetara negara liya wis bisa nyuda tingkat kasus anyar lan saiki katon kaya ing jalur sing alon lan bisa uga angel tumrap pemulihan. Mangkene:

 

  1. China: China, pusat gempa COVID-19, kayane wis ngontrol penularan virus kasebut. Udakara 89 persen pasien coronavirus ing Tiongkok wis pulih lan wis dibuwang saka rumah sakit, miturut laporan saka Komisi Kesehatan Nasional negara kasebut. Keruwetan lan ukuran langkah-langkah penahanan sing ditindakake dening pamrentah Tiongkok nyebabake nyuda jumlah kasus saben dinane.

 

  1. Korea Kidul: Negara liya sing wis pulih kanthi efisien yaiku Korea Selatan. Strategi 'tilak, nyoba lan ngobati' modele mbantu nyuda kurva COVID-19 kanthi signifikan - model sing dikagumi akeh negara-negara Kulon liyane. Beda karo negara sing akeh sing kena pengaruh, Korea Selatan wis ngandelake tes akeh lan pelacakan digital kasus sing dicurigai ngemot pandemi kasebut, tinimbang menehi kunci utawa kurfew.

 

  1. Hong Kong: Sanajan cedhak karo China, Hong Kong sukses nahan wabah kasebut kanthi njupuk langkah-langkah kanggo nyegah panularan internal. Pejabat berwenang ngetrapake karantina 14 dina wajib kanggo sapa wae sing teka saka China. Dheweke uga cepet nyiyapake fasilitas karantina lan kasur tekanan negatif kanggo isolasi sing tepat, lan ngetrapake langkah-langkah jarak sosial kayata kerja saka omah, mbatalake acara umum lan nutup sekolah.

 

  1. Taiwan: Taiwan wis sukses ngemot virus kasebut, sanajan dununge luwih saka 128km (80 mil) saka China daratan. Sinau saka wabah SARS sadurunge, pamrentah terus tumindak sanalika kabar babagan penyakit kaya radhang paru-paru ing Wuhan ing Desember 2019. Dheweke miwiti skrining akeh lelungan saka Wuhan wiwit 31 Desember, nggawe sistem kanggo nglacak sing ana ing awake dhewe -karantina, lan produksi peralatan medis anyar kanggo panggunaan domestik ing wulan Januari. Dheweke uga negara pertama sing nglarang penerbangan saka Wuhan, tanggal 26 Januari. Pemanfaatan data amba kanggo ngawasi kesehatan intensif ing populasi uga sistem layanan kesehatan masyarakat Taiwan sing apik mbantu mbatesi panyebaran virus kasebut.

 

  1. Australia: Nalika isolasi geografis lan kapadhetan pedunung kurang duwe kaluwihan sing nyata, tanggepan publik sing kuwat pamrentah pancen wis ngontrol pandemi ing negara kasebut. Australia minangka salah sawijining negara kulon pertama sing nglarang penerbangan saka China tanggal 1 Februari 2020, keputusan sing mbantu nyegah panyebaran infeksi kasebut. Iki uga ngetrapake larangan sing ora ditemtokake ing kabeh kedatangan internasional ing tanggal 20 Maret, kanthi efektif ngilangi panularan virus saka jaban rangkah, sing nyumbang mayoritas kasus ing negara kasebut. Langkah-langkah jarak sosial sing sithik kayata pesenan ing omah uga mbantu nyuda panularan masyarakat. Sing penting, pejabat kesehatan nindakake tes komunitas kanthi akeh kanggo virus ing lokasi sing berisiko tinggi, nyebabake salah sawijining tingkat pangujian patologi diagnostik tingkat per kapita paling dhuwur ing COVID-19 ing jagad iki lan saéngga kurva infeksi ditekan kanthi dramatis minggu tinimbang wulan.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov