Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Miwiti minggu kasebut kanthi cathetan sing optimis, para pamimpin Kepulauan Cayman nampani asil sing "ora positif" sing diumumake dina iki lan nyathet yen asil sing padha terus dilakoni sajrone minggu iki, pengurangan winates saka persediaan Shelter in Place bisa ditindakake ing wektu kasebut. Iki yaiku Kapuloan Cayman nganyari pariwisata COVID-19 resmi kabeh wis ngenteni.

Ing konferensi pers wingi (Senen, 27 April 2020), pandonga dipimpin dening Pendeta DA Clarke saka Asosiasi Pendeta.

Pimpinan Cayman ngarep-arep yen kanthi akeh tes kanggo ngukur panyebaran penyakit kasebut ing masarakat, kabeh bakal bisa njupuk keputusan kanthi cepet supaya santai sawetara larangan ketat sing ditindakake kanggo komunitas Kepulauan Cayman kanggo nglawan COVID-19.

Tekanan pemerintah tetep bakal ngilangi panularan komunitas lan sukses ing kene bakal nuntun keputusan babagan ngendhokke papan perlindungan ing watesan panggonan.

Kepala Petugas Kedokteran, Dr. John Lee kacarita:

  • Ora ana asil positif lan 208 asil negatif sing dilaporake dina iki.
  • Total positip isih ana ing 70 sing kalebu 22 kasus asimtomatik, limang penerimaan ing rumah sakit - telu ing Otoritas Jasa Kesehatan lan loro ing Kepulauan Cayman Kesehatan, ora ana ventilator lan 10 pulih.
  • Total 1,148 wis dites, kalebu sawetara conto skrining.
  • Pendekatan sing beda bisa dianut kanggo Kepulauan Suster sing wis kapisah karo siji kasus positif lan ing endi tes bakal rampung minggu iki. Pamrentah bisa uga ngendhaleni larangan kanggo Little Cayman lan Cayman Brac luwih awal tinimbang Grand Cayman, yen ora ana bukti COVID-19 ing Kapuloan Suster.
  • Topeng migunani kanggo nyegah COVID-19 nalika digunakake bebarengan karo protokol liyane sing dibutuhake, kalebu ngumbah tangan lan nindakake jarak sosial.
  • Dheweke njaluk wong nganggo topeng, yen bisa nyekel, nalika pindhah-pindhah ing papan umum.
  • Sanajan ora ana target saiki kanggo jumlah tes sing bakal ditindakake dening laboratorium ing Otoritas Jasa Kesehatan (HSA) lan Rumah Sakit Dokter, dheweke duwe kemungkinan bisa 1,000 seminggu.

Perdana Menteri, Hon. Alden McLaughlin ngandika:

  • Premier dipuji minangka "warta apik banget" saka 208 asil negatif sing ditampa dina iki, nanging ngelingake yen "kita ora bakal bisa dibawa" karo informasi kasebut.
  • Ana 500-600 conto ing proses pengujian lan yen ora ana asil sing positif uga diterusake karo tes skala sing luwih gedhe, ana sebab manawa Pulo Cayman ora duwe transmisi komunitas sing jembar.
  • Nalika positip individu diarep-arep bisa ngasilake asil saka tes sing luwih jembar, Kapuloan Cayman bakal terus ngupayakake ngilangi penyakit kasebut, beda karo pemberantasan, padha karo pendekatan krisis ing Selandia Baru.
  • Kasus individu bisa diidentifikasi kanthi cepet, banjur diisolasi lan layanan kesehatan diwenehake kanthi cepet kanggo wong sing mbutuhake supaya ora ana transmisi komunitas sing positif.
  • Secara global, wong-wong sing cepet banget mbukak maneh kudu nggunakake maneh langkah-langkah sing diwatesi kayata curfews. "Kita mutusake ora nglilani kedadeyan kasebut ing kene - lan bakal entuk bathi saka wulan pengorbanan kepungkur."
  • Pamrentah duwe rencana kanggo mbukak maneh sing bakal dibahas lan ditinjau ing Kaukasus banjur Kabinet kanggo mbantu nemtokake langkah-langkah kanggo ngeculake larangan kasebut.
  • Yen wates Little Cayman tetep ditutup lan ora ana kasus sing ditemokake ing kana, pulau kasebut bakal dinyatakake bebas COVID-19. Kajaba iku, ing Cayman Brac, sanajan populasi sing luwih gedhe, bisa uga nyuda resiko nyebar masarakat.
  • Ing Grand Cayman, butuh wektu luwih suwe. Watesan papan perlindungan ing wektu sing kadaluwarsa bakal kadaluwarsa dina Jumuah, 1 Mei, yen asil tes sajrone minggu kasebut nyenengake banget kaya saiki, Pamrentah bisa nggawe pangowahan ing papan perlindungan ing watesan sing saiki wis ditindakake. Analisis saiki ditindakake kanggo nemtokake area kegiyatan lan klompok apa ing komunitas sing paling ora duwe risiko transfer komunitas utama.
  • Layanan pos dibukak maneh kanthi winates wiwit dina Rebo, 29 April, kalebu mbukak siji lokasi kantor pos ing saben telung pulau kasebut uga ngurutake kabeh surat sing ditampa lan dikirim menyang kothak-kothak pos individu ing kantor pos.
  • Kayane industri pariwisata bakal ditutup suwene taun iki.
  • Babagan pembayaran pensiun, Perdana Menteri McLaughlin ujar manawa undang-undang kasebut bakal ditetepake kanthi cepet. Penerima, yen disetujoni, bisa ngarepake entuk bayarane sajrone 45 dina sawise nggawe lamaran. Sawise aplikasi sing digawe kanggo panyedhiya pensiun dening wong sing ndeleng pembayaran saka kontribusi pensiun, dheweke ujar manawa panyedhiya kudu ngakoni panrima aplikasi kasebut sajrone pitung dina, mutusake aplikasi kasebut ing 14 dina sawise lan menehi pambayaran yen disetujoni, kabeh sajrone 45 dina total .
  • Salah siji sing pertama sing diidini dibukak maneh, yen diwatesi larangan, yaiku perusahaan pembersih kolam.
  • Watesan panggunaan pantai bisa uga diterusake ing wektu mbesuk.
  • Dheweke matur nuwun marang Fosters amarga nyumbang ponsel kanggo para senior sing ngurus omah supaya bisa ngubungi kulawarga.

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • Awal minggu ngarep, pesawat bakal mangkat menyang La Ceiba, Honduras.
  • Dheweke nyengkuyung warga Caymania ing Kepulauan Bay sing bisa uga kepengin bali menyang Kapuloan Cayman liwat penerbangan La Ceiba, nanging ora bisa tekan La Ceiba kanggo ngubungi www.kesehatanwoman.ky saengga jabatane duwe ide babagan nomer lan bisa dialog karo pejabat Honduran.
  • Sing lelungan menyang La Ceiba kudu nggawa sertifikat sing diwenehake dhokter yen COVID-19 bebas diidini mlebu ing Honduras dening pejabat negara kasebut.
  • Penerbangan kaya ngono, yen ana panjaluk, bisa dicoba maneh. Kantoripun saged mbiyantu syarat diplomatis supados difasilitasi.
  • Sapérangan cilik wong Caymania lan PR bakal teka liwat penerbangan bali saka Honduras lan bakal nduwe isolasi wajib 14 dina ing fasilitas sing dikelola pemerintah.
  • Penerbangan menyang Meksiko saiki dijadwalake dina Jumuah, 1 Mei kanggo warga Meksiko sing wis disetujoni dening Pamrentah Meksiko lan Cayman Airways bakal langsung ngubungi.
  • Penerbangan airbridge BA dina Selasa saiki wis kebak. Sawetara sing ngenteni lunga, kalebu 40 wong Filipina, bakal budhal ing pesawat kasebut.
  • Penerbangan menyang Miami, tanggal 1 Mei, uga kebak.
  • Piagam pribadi menyang Kanada sing bakal ngidini plancongan kewan lagi diatur dening individu kanthi biaya 1,300 dolar Kanada saben tiket. Rincian bakal diwenehake ing kiriman media sosial Gubernur.
  • Penerbangan menyang Costa Rica lan Republik Dominika diarepake bakal diumumake minggu ngarep.
  • Dheweke matur nuwun marang Konsul Kehormatan, uga kabeh wong ing Cayman Airways lan Otoritas Bandara amarga pakaryan sing ana gandhengane.
  • Dana terorganisir sektor swasta sing samesthine bakal diumumake bisa ngrewangi para sing mbutuhake pitulungan finansial kanggo ngakses penerbangan.
  • Yen ana panjaluk maneh, penerbangan luwih lanjut bakal ditindakake. Dheweke ngajak kabeh supaya nggunakake formulir online kanggo menehi katrangan tinimbang telpon.
  • Dheweke ngajak wong-wong sing pengin mangkat dina-dina mbesuk kanggo ngirim email [email dilindhungi] kanggo njamin Kantor Gubernur ngerti babagan panjaluk penerbangan ing mbesuk.

Menteri Kesehatan, Hon. Dwayne Seymour ngandika:

  • Menteri menehi panguwuh marang Organisasi Dart kanggo kabeh pakaryan kasebut sajrone iki.
  • Dheweke ngumumake Bank Darah nomer loro sing saiki kasedhiya ing Palang Merah HQ ing Huldah Avenue, sing nampa sumbangan pertama minggu kepungkur. Fasilitas kasebut dibuka dina Kemis wiwit jam 10 esuk nganti 3 sore. Kanggo janjian kanggo nyumbang getih, hubungi www.bloodbank.ky utawa telpon 244-2674. Unit Bank Darah utami ana ing HSA. Sing lara bubar ora bisa nyumbang rong minggu.
  • Dheweke matur nuwun marang Davenport Development amarga nyumbang 7,000 topeng kanggo HSA.
  • Dheweke memuji program Peluang Kapindho sing mbantu para pelaku bisa gabung maneh ing masarakat lan nyathet yen loro saka program kasebut wis sukses diintegrasi dadi staf Departemen Kesehatan Lingkungan lan dheweke kerja kanthi apik ing jabatane.
  • Dheweke negesake syarat DEH kanggo mbuwang peralatan perlindungan COVID 19, utamane topeng lan sarung tangan kanthi bener.
  • Dheweke uga bengok-bengok marang bocah-bocah lan siswa sing nindakake tugas sekolah lan mbantu wong tuwa ing omah.

#bajangbali

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.