Breaking News Internasional Breaking News Singapura Breaking News Korea Selatan Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor Investments Warta Mewah News Resorts tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Hotel Asia-Pasifik nerusake musim gugur gratis

Hotel Asia-Pasifik nerusake musim gugur gratis
Hotel Asia-Pasifik nerusake musim gugur gratis
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Asia-Pasifik, ing endi viruscorona pisanan ditampilake, terus dadi dhasar pambandhing kinerja data hotel global. Data Maret nuduhake manawa pengaruh virus tumrap kinerja hotel ora suda; nyatane, saya akeh.

Sawise bubar ing wulan Februari, bathi operasi bruto saben kamar sing kasedhiya (GOPPAR) malih negatif saben dinane dolar ing wulan Maret lan mudhun 117.8% taun-taun. Tiba ing GOPPAR nggawe rekor kanggo wilayah kasebut, sing nyuda rekor sadurunge 98.9%, mung entuk sewulan sadurunge.

Kanggo kuartal kasebut, GOPPAR nyuda 80.5% tinimbang periode wektu sing padha taun kepungkur.

RevPAR mudhun 76.1% YOY, dipimpin kanthi penurunan 51.1-persentase-titik dadi 20.3%, yaiku 10 poin persentase luwih murah tinimbang angka kanggo Februari. Rata-rata tingkat mudhun 16.2% YOY.

Kerugian ing asil bathi kamar, ditambah karo penurunan luwih saka 70% Y & F ing RevPAR, nyebabake penurunan rekor 75.3% YOY ing total penghasilan (TRevPAR). Ing wulan Februari, TRevPAR mudhun 52.5%, yaiku penurunan YOY paling gedhe sing kacathet nalika semana.

Amarga pirang-pirang hotel ing wilayah kasebut nutup utawa mbatalake operasi, biaya dadi padha. Total biaya tenaga kerja hotel saben kamar kasedhiya mudhun 38.5% YOY, lan total biaya overhead mundur 40% YOY. Beban diturunake ing departemen sing ora disedhiyakake, kalebu Properti & Pangopènan (mudhun 34%) lan kalebu biaya utilitas, sing mudhun 40.8% YOY.

Margin bathi ing wulan kasebut dadi negatif ing -27.4%, penurunan 65.1 poin persentase sajrone periode taun kepungkur.

Salah sawijining crita sukses Asia-Pasifik kanggo nglawan virus kasebut yaiku Korea Selatan, sing luwih maju tinimbang negara liya kanggo nyoba warga, dilaporake ngembangake kemampuan kanggo nyoba rata-rata 12,000 wong saben dina. Mung ana wolung kasus virus sing dilaporake sing dikonfirmasi ing Korea Selatan ing antarane tanggal 22 lan 23 April, mung kurang saka rong wulan sawise kedadeyan kasebut dadi puncak wabah kasebut tanggal 29 Februari, nalika negara kasebut nglaporake infeksi paling gedhe ing saindenging China. .

Nanging kabar apik, ora ana pengaruh sing apik ing kinerja hotel Seoul ing wulan Maret, sing nyuda 178.7% YOY sing mudhun ing GOPPAR, penurunan sing paling dhuwur ing wilayah kasebut, sanajan penurunan TRevPAR (70% YOY) isih akeh.

RevPAR mudhun 85.3% YOY, lan nalika pendhudhukan mudhun ing jurang (mudhun 60.5 poin persentase dadi 9.5%), rata-rata rata-rata munggah 8.8% kanggo wulan dibandhingake wektu sing padha taun kepungkur, minangka tandha nalika COVID-19 katon luwih adoh ing kaca spion.

Beban ing kabeh departemen mudhun luwih saka kaping pindho ing saben kamar sing kasedhiya, nanging isih durung cukup kanggo nyegah jatah bathi sing cepet, sing mudhun 79.2 poin persentase, tiba ing wilayah negatif, ing - 57.3% Iki luwih gedhe tinimbang marga laba -2.5% sing kacathet ing wulan Februari.

Indikator Kinerja Untung & Rugi - Seoul (ing USD)

KPI Maret 2020 lwn Maret 2019 Taun Nganti 2020
RevPAR -85.3% nganti $ 19.90 -39.2% nganti $ 70.63
TRevPAR -70.0% nganti $ 94.53 -30.3% nganti $ 199.32
PAR pegawe  -28.8% nganti $ 86.42 -11.9% nganti $ 106.87
GOPPAR -178.7% nganti $ -54.15 -117.3% nganti - $ 7.13

 

Singapura, sing muji babagan cara wiwitane ngatasi virus kasebut, saiki dilaporake duwe wabah paling gedhe ing Asia Tenggara. Antarane kasus pertamanya tanggal 23 Januari lan 23 Maret, Singapura nglaporake kurang saka 510 kasus COVID-19 sing dingerteni. Saiki, duwe luwih saka 11,000 lan kenaikan kasebut diwenehake kanggo komunitas buruh migran sing akeh, sing cenderung manggon ing ruang cilik lan terbatas ing pinggiran kutha.

Komunitas buruh migran sing padha sing tanggung jawab kanggo mbangun Singapura dadi metropolis sing sumunar saiki. Sanajan mangkono, kaya ing saindenging jagad, data kinerja hotel kutha ing wulan Maret pancen apik banget.

GOPPAR pindhah menyang wilayah negatif ing $ -11.41, mudhun 109.6% YOY. Gulung kasebut dadi owah-owahan gedhe wiwit Februari nalika GOPPAR ana ing wilayah positif, $ 24.86. Lumrahe, iki pisanan GOPPAR kacathet minangka nilai negatif.

TRevPAR mudhun 71.8% YOY, amarga RevPAR ambruk 75.6% ing mburi 57.9-persentase-titik pendhudhukan dadi 26.9% - penurunan 15.5-persentase-poin saka wulan pungkasan, lan tandha-tandha yen perbaikan saka perspektif panjaluk isih duwe cara kanggo mbukak.

Operasi skala mudhun utawa penutupan hotel nyebabake biaya dobel angka pindho, kalebu tenaga kerja, sing mudhun 36.9% YOY saben kamar sing kasedhiya. Total biaya overhead mudhun 36.7% YOY.

Kaya umume kutha Asia Pasifik liyane, margin laba dadi negatif ing wulan Maret, mudhun dadi -13.7%, penurunan 53.8-persentase-poin dibanding taun kepungkur.

Indikator Kinerja Untung & Rugi - Singapura (ing USD)

KPI Maret 2020 lwn Maret 2019 Taun-kanggo-Tanggal
RevPAR -75.6% nganti $ 44.98 -40.4% nganti $ 113.06
TRevPAR -71.8% nganti $ 83.31 -38.0% nganti $ 185.57
PAR pegawe -36.8% nganti $ 52.70 -18.2% nganti $ 70.74
GOPPAR -109.6% nganti $ 11.41 -61.4% nganti $ 44.62

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov