24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Belize: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Belize: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Belize: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dina iki minangka prekara penting ing kampanye nasional kita Covid-19. Negara darurat (BUMN) pertama sing diproklamasekake dening Gubernur Jenderal kadaluwarsa tengah wengi iki; lan iki uga, aku percaya, dina kaping 17 sing wis kita tindak tanpa nyathet kasus positif anyar. Mula, kita bakal muter lan jam 12:01 dina Jumuah, 1 Meist, kahanan darurat anyar, utawa lengkap, wiwit ditrapake.

Tegese, bakal ana proklamasi anyar sing diterbitake dening Gubernur Jenderal. Kajaba iku, uga bakal ana instrumen statutory anyar (SI), kanthi peraturan anyar sing uga bakal ditandatangani karo undang-undang. Negara darurat lan peraturan anyar bakal, kaya sing diprentahake dening Majelis Nasional, suwene 60 dina kajaba dicabut sadurunge parlemen.

Alesan utama konferensi pers iki yaiku nggawe sketsa kanggo sampeyan pangowahan sing bakal ditrapake peraturan anyar. Aku nggunakake tembung sketsa kanthi menehi saran. Kabeh sing bakal daklakoni yaiku nyorot sawetara fitur-fitur anyar sing bakal ditindakake peraturan anyar. Mengko dina iki, Jaksa Agung sing bakal mlaku kanthi langkah demi langkah liwat kabeh panyediaan instrumen kukum anyar. Instrumen kukumipun kasebut, mesthi bakal kasedhiya ing macem-macem situs web GOB lan umume ing media sosial.

Ing parlemen, lan ing panggon liya, aku wis negesake manawa ora perlu wedi manawa perluasan negara darurat tegese perpanjangan rezim, kanthi kabeh kekuwatan, sing ana ing kahanan darurat sadurunge. Kasunyatane, aku menehi tandha manawa kita nindakake cara nindakake kasus anyar, kita ngarep-arep bisa ngatasi kekuwatan peraturan pungkasan. Mula, aku arep ngandhani yen sabenere aku intimasi: ana pelonggaran substansial sing bakal ditindakake rezim anyar. Aku uga seneng bisa ujar manawa langkah-langkah anyar kasebut minangka asil saka perjanjian antara Komite Pengawas Nasional lan Kabinet Belize.

Sadurunge luwih maju, aku kudu njlentrehake. Ora ana cara, miturut tembung Presiden Bush sing misuwur, kita bisa ngumumake "misi wis tuntas". Kita ndeleng apa sing bakal kedadeyan saiki minangka papan ambegan, gencatan senjata sing rada ora tenang. Kita bakal nggunakake kesempatan kanggo ngrancang, kanggo nyiapake kemungkinan beda kasus gelombang kaping pindho. Yen cocog, kita takon marang wong-wong supaya siyap nindakake kabeh maneh, kalebu bali menyang kunci sing paling angel.

Salah sawijining perkara paling ala babagan virus iki yaiku ora ana wong ing donya sing bisa ngerti persis kepiye kerjane. Mungsuh sing ora bisa diprediksi lan bisa mbebayani maneh lan bisa nambah kemajuan apa wae sing wiwitane kita lakoni. Iki minangka perjuangan jangka panjang lan kita ora mesthi kudu ngorbanan jangka panjang.

Nanging, saiki kita yakin wis entuk istirahat sakedhik, nanging bisa uga kabukten umure ora suwe. Mula, kita njupuk kesempatan kanggo miwiti maneh, nganti maksimal bisa ana ing kahanan, bisnis internal lan kegiatan ekonomi.

Menawi mekaten, miturut SI anyar, kabeh departemen pamrentah lan kabeh badan kukum bakal dibukak maneh dina Senen, 4 Meith. Kita kanthi alami, nambahake dhaptar bisnis sektor swasta sing wis disetujoni uga diidini beroperasi; lan tambahan kasebut pancen bisa diwiwiti dina Setu, 2 Meind - sawise preinan Dina Tenaga Kerja - yen biasane dina Sabtu mbukak. Pengacara, akuntan, makelar real estate, minangka conto sektor swasta, panyedhiya layanan profesional sing saiki wis ana ing dhaptar sing disetujoni. Uga ana kategori sing digambarake kanthi pabrikan lokal, sing tukang kayu, kontraktor bangunan, tukang ledeng, listrik, lan liya-liyane, uga bakal bisa digunakake. Grosir lan pengecer umume dibebasake, lan pusat panggilan bisa dibukak maneh, utamane kanggo latihan. Layanan pusat panggilan Belize saya akeh dikarepake amarga pandemi kasebut, lan pusat kasebut bisa nggunakake luwih saka sewu karyawan anyar yen diidini. Penting banget kanggo ekonomi.

Hotel uga saiki bakal dibukak maneh, yen dheweke milih, kanggo memenuhi kebutuhan pelanggan Belizean. Nanging, restoran bakal diwatesi kanggo nyedhiyakake layanan kamar lan mangan.

Minangka asil saka kabeh iki, watesan umum kanggo gerakan saiki ditarik nganti saiki bakal ngidini masarakat rawuh ing macem-macem bisnis pamrentah lan pribadi kanggo layanan kaya sing dibutuhake, saliyane tuku pasokan lan kabutuhan kabutuhane Lan ing siji konsesi maneh, salon kecantikan lan tukang cukur rambut uga bisa nerusake operasi, sanajan mung kanthi janji, bisa menehi hasil karo siji pelanggan. Aku wedi, spa isih tetep ditutup.

Ana luwih akeh babagan instrumen undang-undang tinimbang sing wis dakbabarake, nanging kaya sing dakkandhakake, aku menehi rincian saka garis besar baris menyang Jaksa Agung, sing bakal sampeyan deleng dina iki.

Mula, aku mung duwe siji perkara liyane sing kudu ditambahake babagan iki. Relaksasi, mbukak, ora gratis kanggo kabeh. Saben kegiatan bisnis, kabeh operasi ekonomi, tundhuk karo sarat jarak sosial. Ora ana perusahaan umum sing ngidini anggota masarakat mlebu ing papan kasebut tanpa nganggo topeng rai, lan manajer lan staf kudu nganggo topeng kasebut. Uga, ora ana sing bisa operate tanpa nempatake pemisah enem kaki kanggo njaga loro staf lan masarakat kanthi bener.

Dadi, penting banget kanggo kita ngerti manawa pungkasane kabeh gumantung karo pamrih babagan jarak fisik lan aturan liyane. Dadi, kita pancen nambah penalti kanggo pelanggaran tartamtu. Minangka mung salah sawijining conto, sing kejiret nggunakake nyebrang ilegal kanggo mlebu ing Meksiko lan Quintana Roo, ing endi kasus virus corona wis saya rame, yen bakal diukum, langsung mlebu kunjara suwene telung wulan. Pidana kaping pindho bakal dadi ukara pakunjaran setaun.

Aku pengin negesake maneh manawa napas sing kita lakoni minangka kesempatan kanggo ningkatake pertahanan kanggo gelombang kaping pindho. Kunci strategi kasebut yaiku tes terus. Amarga iku CEO Dr Gough ana ing kene. Dheweke bakal mriksa inventaris tes lan sumber sing ana ing tangane, lan apa sing kudu ditrapake. Iki minangka salah sawijining alesan sing gedhe: transparansi. Sampeyan kudu ngerti kahanan siyap kita. Sampeyan kudu ngerti apa kekurangan lan apa sing ditindakake kanggo ndandani. Sampeyan kudu ngerti dhuwit sing wis dibuwang lan kepiye cara nggunakake. Sampeyan kudu ngerti sumber pendanaan lan apa sing wis dijanjeni karo apa sing wis ditampa.

Sadurunge aku masrahake menyang Dr. Gough, aku bakal ngomong pungkasan. Kita kabeh bakal ngarep-arep tes cepet sing disertifikasi internasional sing bakal mbantu kita nindakake rong prekara: nambah kapasitas pangujian lokal dhewe, lan ngaktifake kanthi efektif kanggo nyoba pengunjung supaya bisa mbukak industri pariwisata sing penting banget.

Nanging, ayo padha ngerti apa-apa. Kita ora bakal bisa nyoba saben wong Belizean. Salajengipun, ilmu kasebut nerangake yen pancen ora prelu. Apa sing diarani pathokan internasional, saka WHO lan liya-liyane, ora ana jumlah tes sing tepat kanggo dituju. Prinsip pandhuan yaiku: sampeyan pengin persentase tes sing kurang bisa ngasilake negatif, udakara 10% utawa malah luwih murah, ujare William Hanage, ahli epidemiologi ing Harvard. Iki amarga yen persentase tes sing dhuwur bali positif, jelas ora bakal ana tes sing cukup kanggo ngrebut kabeh wong sing kena infeksi ing komunitas kasebut. Kurang persentase tes sing sampeyan lakoni bakal positif maneh, mula luwih apik. Kanthi standar kasebut, Belize mung kasus sing wis kita dokumentasi saka luwih saka 700 tes, kanthi persentase. Kita mesthi ana ing sangisore pathokan positif 10% sing menehi tandha manawa kudu tes cepet banget.

Kajaba iku, ing wiwitan wabah jumlah wong sing kena infeksi virus kurang, luwih akeh tes sing dibutuhake kanggo netepake panyebaran virus kanthi akurat. Amarga virus kasebut nginfeksi luwih akeh wong, jangkoan tes kudu ditambahi supaya bisa nyedhiyakake indikasi sing bisa dipercaya kanggo wong sing kena infeksi.

Nanging, Belize terus diterusake kanthi tes kaya Dr. Gough, sing saiki dakkirim, uga bakal nerangake.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov