Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Pecah Puerto Rico tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Gempa bumi kuat nyerang Puerto Rico

Gempa bumi kuat nyerang Puerto Rico
Gempa bumi kuat nyerang Puerto Rico
ditulis dening Kepala Editor Tugas
Gempa skala 5.5 skala gedhe nggegirisi wilayah AS sing ora ana gandhengane karo Puerto Rico dina iki Gempa kasebut diterusake sawetara gempa susulan.
Miturut USGS, gempa awal kasebut direkam 11 km saka Tallaboa, sawijining komunitas cilik ing sisih kidul pulau kasebut. Serangkaian acara gempa sing kurang kuat ing wilayah kasebut ngetutake sajrone sakjam.

Sawetara kerusakan kacarita ing lemah. Cuplikan kasebut diarani ditembak sawise gempa kasebut nuduhake bangunan sing rusak.

Gambar liyane nuduhake watu saka lemah longsor sing nggawa mega lebu menyang udhara liwat dalan sing cedhak.

Foto saka plabuhan Ponce, sing dununge udakara 10km sisih wétan Tallaboa, nuduhake lurung-lurung kanthi reruntuhan bangunan sing rusak.

Gempa kasebut uga nyebabake kerusakan jalur listrik sing nyambungake Ponce karo Penuelas ing sisih kulon, nyebabake gangguan, ujare pejabat energi lokal. Malfungsi saiki wis didandani.

Gempa Setu paling anyar ing seri sing wis mengaruhi Puerto Rico wiwit Desember 2019, mateni lan cilaka sawetara wong lan nyebabake gubernur ngumumake kahanan darurat sawise shovel skala 6.4 ing wulan Januari.

Negara-negara ing ngisor iki uga kena gempa bumi: Kepulauan Virgin Inggris, Dominica, Saint Martin, Sint Maarten, Guadeloupe, Montserrat, Puerto Rico, Saint Kitts lan Nevis, Kepulauan Virgin AS, Walanda Caribbean, Saint Barthélemy, Antigua lan Barbuda, lan Anguilla .

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov