Warta Breaking Austria Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Menteri Dalam Negeri Jerman: Mbukak wates kanthi sembrono ora mbantu sapa-sapa

Pilih basa sampeyan
Menteri Dalam Negeri Jerman: Mbukak wates kanthi sembrono ora mbantu sapa-sapa
Menteri Dalam Negeri Jerman: Mbukak wates kanthi sembrono ora mbantu sapa-sapa
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Menteri Dalam Negeri Federal Jerman saiki ujar manawa ora ana sing pengin matesi kebebasan gerakan warga luwih dawa tinimbang sing dibutuhake banget. Nanging mbukak maneh wates sing sembrono, mengko bisa mundur kanthi bentuk tambah Covid-19 angka infeksi, ora nulungi wong liya.

"Sajrone virus kasebut ora plancongan, kita uga kudu matesi rencana lelungan. Kaya sing dingerteni kaya kekarepane masarakat lan industri pariwisata, perlindungan penyakit duwe jadwal dhewe, ”ujare Horst Seehofer marang Bild am Sonntag.

Seehofer nanggapi pitakon babagan Kanselir Austria Sebastian Kurz, sing sadurunge menehi ide ngajak para turis Jerman bali, ujar manawa Austria bisa mbukak wates ing "mangsa ngarep."

"Yen kahanan ing Jerman lan Austria padha, ora dadi masalah manawa ana wong sing lelungan ing Jerman, utawa menyang Austria lan bali," ujare Kurz.

Kanselir Austria uga menehi saran manawa luwih mbebayani tumrape wong Jerman menyang wilayah sing angel banget ing Jerman tinimbang menyang negara tetanggan Austria.

Resor ski Alpine sing apik ing Austria dadi tujuan wisata populer kanggo wong Jerman lan para produsen liburan internasional liyane. Gambar lereng, bar lan hotel wis rusak sawise resor Ischgl dadi hotspot COVID-19, lan akeh turis sing dipercaya nggawa infeksi kasebut menyang negara asal.

Pejabat lokal dikritik amarga reaksi alon-alon marang wabah kasebut. Ischgl lan sawetara resor liyane wis ora dikunci wiwit pertengahan Maret nganti langkah karantina ketat ditindakake minggu kepungkur.

Republik Ceko sing wewatesan karo Jerman lan Austria ngidini lelungan metu wulan pungkasan. Menteri Luar Negeri Ceko, Tomas Petricek, ujar manawa dheweke pengin ndeleng wates negara kasebut kabuka wiwit Juli.

Gagasan babagan pambukaan wates kanthi cepet ditemokake karo skeptisisme ing Jerman. Minggu kepungkur, Menteri Luar Negeri Heiko Maas nyebutake Ischgl minangka conto kenapa "balapan" mbukak wates sadurunge lelungan turis bisa uga duwe risiko infeksi gelombang anyar.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov