24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah LGBTQ News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

PBB ngrayakake Dina Kebebasan Pers Dunia: Apa warta palsu iki?

Turkeymedia
Turkeymedia
ditulis dening Saluran Media

Mungsuhing rakyat. Iki definisi Presiden AS Trump asring digunakake kanggo media kayata New York Times, Washington Post, utawa CNN. Perserikatan Bangsa-Bangsa milih tanggal 3 Mei minangka Hari Kebebasan Pers Dunia kanggo ningkatake kesadharan babagan peran penting media independen ing masyarakat sipil nalika ngelingake pamrentah babagan "kudu ngormati komitmen kanggo njaga kebebasan pers." PBB nggambarake minangka "dina refleksi ing antarane para profesional media babagan masalah kebebasan pers lan etika profesional."

Ing Washington, ing sawijining pratandha sing ditandhani dina iki, Sekretaris Negara AS Mike Pompeo ujar babagan media independen minangka "penting kanggo masyarakat demokratis sing bebas, sejahtera lan aman."

Aku ora setuju maneh. Lan aku wedi yen kita nuju ing mbesuk mbesuk ora duwe prinsip demokrasi sing ora bisa diganti.

Minangka sekretaris kasebut, ana wartawan sing kunjara ing kunjara - nanging sawetara jeneng - Mesir, Yaman, Pakistan, Turki, Thailand, lan Venezuela amarga "kejahatan" nindakake tugas minangka anggota Estate papat. Nalika aku nulis, wartawan saka The New York Times, The Washington Post, lan The Wall Street Journal diusir saka China nalika nyoba ngamanake wangsulan asal-usul pandemi sing nyebabake akeh kekacauan, pati, lan gangguan jagad iki

Ing ironi tragis, Dina Kemerdekaan Pencet Dunia cocog karo keputusan pengadilan Pakistan kanggo mbebasake wong-wong sing dipercaya nggawe utusan pembunuhan ngeramake Daniel Wall ing Jurnal Wall Street.

Dina iki penting banget kanggo aku dhewe amarga aku nglampahi uripku kanggo golek jurnalisme independen, mulang pirang-pirang wong enom babagan pentinge pers sing ora bisa disaring, lan lembaga jurnalisme. Sedhih, agensi kita, The Media Line, ora perlu ngeling-eling kanca liyane sing wani lan cerdas, Steven Sotloff, sing menehi laporan nglaporake inspirasi saka Timur Tengah kanthi ngerti kepiye bebaya profesi sing ditresnani nggawe dheweke ing crosshairs klompok pembunuh maniacal sing saya dikenal bakal dikenal kanthi jeneng ISIS lan pungkasane tanggung jawab kanggo pembunuhan barbar.

Tembung-tembung Steven sing nggegirisi nalika wulan Juli 2013 nyebabake rasa sedhih banget amarga semangat kanggo nggedhekake nilai sejatine sing ditemokake wartawan saka Siria amarga jaringan komunikasi wis rusak.

"Nalika media internasional tetep fokus ing perjuangan antarane militer lan Persaudaraan Muslim ing Mesir, sawetara wartawan fokus ing Suriah. Nanging sawetara penculikan jurnalis asing ing Suriah ndadekake negara kasebut dadi Irak mini sing sawetara pengin golek. "Dina iki mbebayani lan saya parah," ujare koresponden kanggo publikasi utama Kulon. 'Yen ora ana sing njaluk tulisan, kenapa kita kudu risikone?' ”

Wingi-wingi, aku wawancara karo calon calon guru kanggo Program Siswa Pers lan Kebijakan Media Line sing kepengin latihan adoh amarga COVID-19 wis nggawe universitas ditutup. Siswa saka universitas bergengsi sing kepengin melu trek jurnalisme mikir manawa sampeyan "miwiti nulis crita," - "wayahe Eureka" kanggo pangadeg program. Piwulang sing dipelajari sadurunge mulang tembung: Yen jagad iki ora nate dadi apa sing dadi jurnalisme - kriya, spesialisasi sing mbutuhake sinau, riset lan katrampilan - mula kita wartawan gagal nindakake tugas sing paling dhasar: komunikasi karo sapa sejatine kita.

Kolega sing dak tresnani, pamikir brilian Dr. Nadia Al-Sakkaf, mantan penerbit The Yemen Times, ngandhani yen perdagangan wis ganti lan dadi bisnis kabeh. Cyberspace dadi platform utama jurnalisme, sing nguatake cara nanging duwe kekurangan.

Nggawe Jurnalisme Bali "- tutorial video ing ngisor iki

Konektivitas instan lan wong sing narik kawigaten swara bisa ngilangi prinsip dhasar nilai demokratis kita. Umume wong-wong Amerika sing bisa ngelingi masa kejayaan program warta saben wengi lan isih ngenteni pirang-pirang jam kanggo ngrusak ujung driji kanthi salinan koran tinta noda mangertos prabédan iki.

Nalika ndeleng babagan medeni sing dialami para jurnalis sing ngupayakake supaya bisa crita kanthi bener, kita kudu sedhih amarga akeh koran lan media sing meh ora nemoni bebaya ekonomi taun 2008 lan maneh bakal nemoni PHK lan, ya, penutupan.

Yen Amerika Serikat, negara sing bebas, ora bisa menehi dana kanggo institusi jurnalisme lan media sing kuat, wartawan kita, sing saiki kita ajeni, ora bakal entuk jalan liya ngluwihi mega-shop sing mbukak agenda politik partisan sing durung diuji kanthi pamikiran lan keragaman sing wiyar lan dingerteni para warga ing macem-macem epithets saka warta palsu nganti propaganda.

FELICE FRIEDSON minangka presiden lan CEO saka Agensi Berita Line Media. Dheweke dadi pencipta The Mideast Press Club, Program Mahasiswa Pers lan Kebijakan lan program pemberdayaan wanita ing Timur Tengah.

eTurboNews: Ironisé ing Sistem Perserikatan Bangsa-Bangsa, aturan kebebasan pers minangka masalah. Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) wis diskriminasi eTurboNews wiwit sekretaris anyar Zurab Pololikashvili jabatan kasebut ing taun 2018. Ing Gubernur Hawaii Ige ora gelem takon dening Hawaii News Online - kebebasan pers ora otomatis lan kudu dilindhungi ing endi wae ing jagad iki. Presiden AS Trump nyebut media minangka mungsuh negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media