24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah LGBTQ Warta Industri Rapat rapat News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Ing Wektu Presiden Trump: Pengakuan kanggo Kepala Pimpinan

Trump njaluk Undhang-undhang Produksi Pertahanan era Perang Dingin kanggo nglawan pandemi COVID-19
Trump njaluk Undhang-undhang Produksi Pertahanan era Perang Dingin kanggo nglawan pandemi COVID-19

Katon, ing jangka cendhak, keputusan sing ditindakake pria lan wanita sing makarya ing Gedung Putih wis digawe kanggo bisnis. Panjaluk Kepala mikir manawa kanthi nyengkuyung (nyogok) bisnis kanggo mbukak, masarakat bakal ninggalake keamanan omah, lan buru-buru blanja ing department store lokal kanggo tuku - apa?

Thanks kanggo Decider-in-Chief, kita wis sinau urip kanthi luwih sithik. Kita ora butuh ekstensi rambut lan kuku palsu nalika mlebu saka kamar turu menyang kamar mandhi lan menyang pawon lan ruang tamu. Kita ora butuh wewangen desainer, kosmetik Prancis, bulu mata palsu, setelan desainer, lan perhiasan nalika mung siji-sijine wong sing ndeleng lan ngobrol karo kulawarga (utawa awake dhewe).

Sadurunge Decider-in -Chief ora duwe kesempatan kanggo njaga COVID 19 ing luar negeri, dheweke mutusake supaya bisa ngumbah ing Amerika Serikat kaya gelombang pasang gedhe. Sadurunge Decider-in-Chief nutup Amerika, aku seneng banget mlaku-mlaku liwat lorong supermarket, golek roti anyar lan enak kanggo nedha bengi. Aku ngarep-arep nekani acara anggur kanggo nemokake anggur paling anyar, paling wani, paling apik tenan sing bakal dirilis saka California, New York, Kosovo, Prancis, Italia, lan pusat anggur liyane sing nunggu ing swiwine. Aku kepengin banget nggoleki dalan lan toko sing duwe tujuan anyar, nemokake arsitektur lan desain sing inovatif lan kreatif ing hotel butik, lan ngobrol karo koki babagan item menu sing paling anyar.

Yen wis ora nganggo semprotan rambut utawa remover kuku, ora masalah, aku banjur nganggo jas, nyekel mittens lan selendang, banjur mlayu menyang Duane Reade (nambah sawetara bungkus chip lan pretzel menyang campuran pemasaran). Thanks kanggo Kepala Pimpinan, aku kudu mikir luwih dhisik kanggo saben barang kluwarga. Apa aku duwe cukup andhuk kertas, roti, senggol, salad, sabun, lan deterjen umbah-umbah nganti minggu kepungkur amarga aku ora bisa ngamanake slot pangiriman saka sapa wae (saka Amazon menyang Key Foods) sajrone rong minggu sabanjure.

Thanks kanggo Kepala Decider, aku ora bisa ketemu karo Pelatihku ing Crunch, utawa Ahli Terapi Fisik ... mula - kanggo mlaku maneh (sawise fraksi tungkak ing Desember), aku kudu ngandelake babagan YouTube babagan medis. saran babagan cara nggawe endhog hardboiled sing sampurna (resep ora bisa digunakake).

Kepala Pimpinan, sing nyedhiyakake wektu tundha sing ora dikarepake, nggawe aku bisa ngomong kanthi tenang karo wong-wong sing isih kerja ing Spectrum lan Apple. Kayane apik banget kanggo pakaryan, lan aku matur nuwun amarga aku duwe wong sing bisa ngobrol karo dina iki.

Urip karo Zoom

Aku uga bisa matur nuwun marang Gedung Putih kanggo rapat Zoom. Saiki aku bisa nonton konferensi pers saka kenyamanan ruang tamu (nalika nindakake kuku supaya bosen). Sadurunge masarakat mati, aku kudu tangi, klambi, numpak bis, kereta bawah tanah, utawa taksi, lan ngenteni pirang-pirang jam lunga menyang acara kasebut sing, luwih asring ora, mbuwang-mbuwang wektu . Nanging, pasuryan kanthi pasuryan karo panelis ndadekake aku bisa takon pitakon lan ngarepake wangsulan (mungkin uga ora ana gunane, nanging paling ora mung tembung salad). Zoom wis milih opsi pitakon saka tanganku lan menehi kekuwatan marang sing rapat.

Zoom nggampangake ngapusi amarga ora nyedhiyakake kesempatan kanggo ndeleng manawa akeh wong sing melu rapat kasebut. Masyarakat hubungan masyarakat negesake manawa ana puluhan, atusan, ewu… Aku ora duwe cara kanggo nemtokake manawa iki "warta palsu." Aku uga ora ngerti publikasi sing diwakili para pamiarso. Sawise ngrungokake sawetara pitakon sing ditampa dening konser konferensi, keprungu manawa umume pitakonane putrane sing umur 3 taun nalika nggawe sarapan kanggo dheweke minangka hadiah.

OOPS

Banjur ana masalah topeng. Kaping pisanan Kepala Pimpinan mutusake manawa kita ora butuh topeng. "Flu" ora bakal suwe banget lan sawetara topeng sing kasedhiya ing kabeh Amerika Serikat kudu dilindhungi kanggo profesional medis lan kesehatan ing garis ngarep. Aku nganggep aku patriot, mula, nalika kanca-kanca tuku topeng bedah, lan masker sing bisa dicuci lan topeng sing bisa dibuwang, aku nemplek mburi amarga dadi warga negara sing apik; Aku ora bakal njupuk topeng saka wong sing mbutuhake luwih saka aku. LELES! Teka dina petungan. Katon kaya Kepala Pimpinan sing nganggep entheng tumindak "flu" lan topeng sing kudu dipakai. Kapan dheweke kudu nganggo? Kadhangkala? Nalika aku dadi bis / kereta bawah tanah / taksi / trotoar / adus ??? PR pindhah saka "kapan" dadi "tansah."

Kepala Pimpinan uga njanjeni manawa "flu" bakal ilang nalika musim semi lan bakal sirna sanalika Daffodil nyusup lemah sing anget. Saiki wis anget (77 derajat ing Manhattan), aku bisa ndeleng daffodil saka jendhela kamarku - nalika maca kanthi mayuta-yuta wong lara lan seda amarga COVID-19. Kanggo Pimpinan Kepala, iki mung OOPS liyane.

Ayo kula Metu

Dadi "metu lan ana" bubar dadi hak istimewa tinimbang kegiatan saben dinane. Mung anggota kulawarga Decider-in-Chief sing bisa nggawa limusin menyang jet pribadi lan ndhelik ing perkebunan ing New Jersey utawa Florida. Bintang film, pawai TV, taipan Wall Street, lan anggota klub Rich and Famous (kondhang) liyane ora nemoni masalah plancongan ing saindenging jagad menyang pulau-pulau pribadine, chateaux, mundur, kanggo uwal saka bosen karantina. Kanggo liyane, kita duwe pilihan, terus urip ing jarak 1200 kaki persegi (utawa kurang), utawa wani lan pindhah menyang ruang umum. (Oh, aku meh lali, akeh taman lan area rekreasi sing wis ditutup).

Pati dening Transit

Tanpa kemewahan limos pribadi, kita "warga" kepeksa nggunakake transportasi umum (paling ora kita sing manggon ing pusat COVID 19). Nanging, foto-foto wong sing urip ing New York subway nggawe wilayah mlarat ing India lan Afrika Selatan katon kaya real estate utama.

Sayang banget yen New York duwe Walikota sing ora bisa ndeleng wong-wong miskin sing paling mlarat sing ora duwe omah, panganan, kamar mandi, jamban… kabutuhan dhasar kanggo manungsa. Dheweke seneng nglumpukake kabeh dhuwit sing kasedhiya kanggo dheweke lan garwane nalika ora nggatekake sing paling mlarat. Yen ora ana konferensi pers sing ditimbali dening Ketua Pemangku MTA anyar, para pria, wanita lan bocah-bocah sing manggon ing kereta bawah tanah New York mesthi bakal teka ing kono nganti seda lan digawa menyang truk U-Haul sing saiki digunakake kanggo nyimpen mayit.

Back to mangsa

Apa ana sesuk sing luwih apik? Sejarawan janji manawa saka perspektif, "iki uga bakal kliwat." Dheweke maca dina sing ala / elek saka Depresi lan Resesi, macem-macem kahanan darurat medis sing wis sukses dibalik (utawa paling ora dikatutake) saka SARS menyang Virus Nil. Para ilmuwan lan dhokter nemokake obat utawa vaksin kanggo Polio, Campak, Cacar Cilik, lan uga obat-obatan kanggo nambah umur wong sing duwe Bantuan lan Kanker.

Sayang banget yen guru medis durung nemokake cara kanggo ngobati narsisme lan bagean penting saka kekarepan politik ing Washington DC sing nresep saka apel sing bosok, adol jiwane kanggo cokotan gawe ketagihan liyane saka Candy Man.

OMG. Dina Liyane

Aku ora nate mikir yen tangi saben esuk tanpa watuk utawa mriyang bakal dianggep "dina sing diberkahi". Aku ora nate mikir bakal ngarep-arep ndeleng dokter gigi, utawa higienis gigi. Aku ora nate mikir yen bakal kuwatir babagan perawatan medis ... mesthine, dhokter bakal nemoni aku, ngobrol karo telpon, ngubungi apotek. Aku bakal njupuk obat-obatan, turu sawetara dina, lan dadi apik kaya sing anyar. Aku ora nate mikir yen plancongan menyang umbah-umbah bakal dadi acara utama - wiwit saka sarung tangan, topeng, bahan pembersih, ngarep-arep ora nuduhake lift karo tangga teparo, malah ndhelikake tembok utawa muter lawang bisa nggawa sandi pati.

WHO?

Aku terus ngarep-arep dina / minggu / wulan / taun iki - mung ngipi elek banget lan dawa amarga kasunyatane angel banget lan angel dingerteni ... nanging aku nyoba. Aku bubar melu rong konferensi pers Zoom sing dirancang lan diproduksi dening WHO (Organisasi Kesehatan Dunia). Pimpinan Umum mutusake arep mandheg nyumbang kanggo organisasi kasebut, lan negara-negara liyane (paling ora) nganggep hubungane karo agensi global iki.

Aku dadi kepincut karo apa sing ditindakake (lan ora ditindakake), uga minat lan fokus politik klompok kasebut. Sanajan aku wis ngirim pitakon ing acara Zoom, pitakonku ora digatekake kanthi “wektu nyata.” Sabanjure, aku ngirimake kanthi nulis lan dikirim liwat email. Aku yakin manawa bakal entuk wangsulan pitakon kaping pisanan ing dina Jumuah, 1 Mei (dina iki tanggal 3 Mei lan aku ora duwe email saka WHO). Aku ngirim pitakon tambahan ing dina Jumuah (sawise ngelingake PR yen aku isih ngenteni wangsulan) - lan kanthi cepet mindhai kothak mlebu kanggo ndeleng manawa ana pratandha urip (lan integritas) sing isih urip lan tetep ing WHO.

Aku bakal terus nguber WHO. Aku nyoba kanggo nemtokake, sapa sejatine sapa ing WHO. Apa organisasi iki duwe agenda sing ngluwihi situs web sing kalebu: nyiapake kahanan darurat kanthi ngenali, mitigasi, lan ngatur risiko; nyegah darurat lan ndhukung pangembangan alat sing dibutuhake nalika wabah; ndeteksi lan nanggapi kahanan darurat kesehatan akut lan ndhukung pangiriman layanan kesehatan esensial ing kahanan sing ringkih.

Kayane aku ngerti manawa WHO durung nindakake hubungan masarakat dhewe. Apa iki bakal berubah? Apa bakal dadi sorotan global ing agensi iki, kanthi anggaran kanggo taun 2020-2021 yaiku $ 4.8 milyar (utawa $ 2.4 milyar saben taun), sejatine dadi transparan ing kegiyatane, lan entuk kepemilikan saka apa sing wis ana lan durung ngrampungake lan menehi rencana konkrit lan rinci apa sing bakal ditindakake mbesuk? Wektu bakal ngerti ... Tetep tetep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan