Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kapuloan Cayman Nganyari COVID-19

Kapuloan Cayman Nganyari COVID-19
Kapuloan Cayman Nganyari COVID-19

Ing dina Jumuah, 1 Mei 2020, pembaruan COVID-19 Kepulauan Cayman ditampilake ing sawijining konferensi pers ing ngendi peraturan anyar diumumake wiwit Senin, 4 Mei, suwene rong minggu, amarga asil tes terus nyengkuyung .

Nanging, kemampuan kanggo mbukak kegiyatan masarakat kudu ditrapake kanthi ati-ati lan dideleng saka asil positif sing ditampa dina iki sing dianggep kabeh liwat transmisi komunitas. Tujuan utami pamrentah negesake minangka kanggo nyegah panyebaran virus virus masarakat, nalika njamin kasusahan sing dialami dening para pelaku bisnis lan individu bisa diminati kanthi ati-ati.

Minangka asil saka peraturan anyar sing diumumake sajrone Nganyari COVID-19 Kepulauan Cayman, layanan penting tambahan saiki kalebu layanan pos sektor publik, perawatan kolam renang sektor swasta, perawatan lapangan, lanskap lan layanan kebon; layanan ndandani mobil seluler lan ban ban seluler, layanan binatu lan binatu, panyedhiya layanan perawatan hewan peliharaan, manajemen nyeri lan layanan perawatan nyeri nemen.

Fasilitas pengiriman uang wis memenuhi persyaratane Otoritas Kompeten supaya bisa cocog Protokol COVID-19 lan bakal dibukak.

Jam wis ditambah nganti sejam - wiwit jam 6 esuk lan 7 sore - kanggo pangiriman panganan ing restoran, pangiriman panganan dening bisnis liyane lan layanan pangiriman barang saiki ditambah nganti jam 10 sore; supermarket, toko serba guna lan minimart, apotek, stasiun gas utawa pengisian ulang bisa mbukak sakjam maneh nganti jam 7 sore.

Jam kanggo bank ritel, bangunan perusahaan lan serikat kredit wis ditambah nganti telung jam, saiki diidini dibukak wiwit jam 9 esuk nganti jam 4 sore.

Kepala Petugas Kedokteran, Dr. John Lee kacarita:

  • Saka 392 asil, ana siji positif saka transfer komunitas ing Grand Cayman lan 391 wong negatif.
  • Sajrone 1927 tes wis ditindakake ing kabeh telung pulau nganti saiki.
  • Khusus, 949 wong wis dadi bagean saka tes skrining sing luwih akeh ing telung pulau kasebut, kanthi 772 rampung ing HSA lan 177 ing Rumah Sakit Dokter.
  • Saka 74 positif sing saiki, 32 ana gejala, 28 asimtomatik, telu diakoni ing HSA lan 2 ing Health City, amarga ana sebab liya, sing uga positif nandhang COVID 19.

Komisioner Polisi, Pak Derek Byrne kacarita:

  • Komisioner negesake pirang-pirang ketentuan anyar kanggo kurfew kalebu perubahan lan ekstensi kanggo wektu olahraga. Kanggo rincian lengkap, waca sidebar ing ngisor iki.
  • Nanging, olahraga ing sanjabane lapangan omah lan omah ora dilarang nalika ana kunci ing wayah sore kanggo kabeh dina Minggu tanggal 3 Mei lan 10 Mei.
  • Kabeh pesisir tetep ora bisa ditemtokake sajrone rong minggu sabanjure nalika peraturan anyar kasebut bakal kadaluwarsa.

Perdana Menteri, Hon. Alden McLaughlin ngandika:

  • Premier negesake ketentuan peraturan COVID 19 sing anyar sing diwiwiti tanggal 5 esuk Senin, 4 Mei 2020. Kanggo rincian lengkap, deleng bar ing ngisor iki.
  • Kapuloan Cayman pindhah saka Penindasan Maksimum Level 5 (saiki) menyang Penindasan Dhuwur Level 4 dina Senen tanggal 4 Mei adhedhasar evaluasi risiko ing komunitas, kalebu asil kovalid-19 positif sing terus-terusan, kurang telpon kanggo hotline flu, lan kurang mlebu rumah sakit. Yen kabeh apik, kita ngarepake pindhah menyang Level 3 sajrone rong minggu nalika bisnis kaya depot omah lan toko perangkat keras bakal mbukak kanggo umum kaya supermarket, njaga protokol jarak adoh kaya sing dibutuhake. Iki bakal gumantung karo asil tes.
  • Saiki, negara kasebut ana ing mode uji coba lan skrining sing luwih akeh, sing asile menehi keputusan babagan pamrentah babagan pamindhahan ing antarane level penekanan lan pambukaan aktivitas komunitas lan bisnis.
  • Sing penting yaiku njaga jarak sosial lan papan perlindungan liyane ing omah. Dheweke njaluk sabar sajrone ora mbukak pantai lan mancing non-komersial sajrone rong minggu sabanjure, sing ora bisa ditindakake polisi kanggo kegiyatan lan nambah risiko nularake komunitas.
  • Tes kabeh populasi ing Little Cayman lan luwih saka 245 wong ing Cayman Brac wis rampung. Yen asil kaya sing diarepake, Pamrentah bakal bisa ngilangi watesan minggu ngarep, luwih dhisik kanggo Little Cayman banjur Cayman Brac. Dheweke maneh njaluk sabar saka warga pulau-pulau kasebut.
  • NRA bakal miwiti gaweyan dalan sing dibutuhake lan direncanakake sawise diuji udakara 10% kru sesuk lan asil saka sing kepenak.
  • Pasar iwak, sing adol tangkepan saka operasi komersial Cayman, bakal pindhah lan mbukak ing Cruise Dock (Terminal Selatan) lan makarya kanthi protokol jarak fisik sing wis ana. Kajaba iku, Pasar Hamlin Stephenson ing Cricket Grounds (Pasar Petani) uga bakal miwiti operasi.
  • Aturan sing anyar iki bakal nyebabake udakara 6,000 wong ana ing dalan.
  • Operasi kayata culling iguana ijo lan kontrol hama ing sanjabane omah lan bangunan bisa dipikirake dening bisnis sing nglamar otoritas sing kompeten liwat wektu tundha.ky kanggo nggawe kasus kasebut miturut peraturan anyar. Tujuane yaiku supaya kontak manungsa karo manungsa minimal. Kabeh prekara sing anyar ora bakal digawe watu lan tundhuk asil tes sing apik terus.
  • Toko garasi lan suku cadang saiki mung dibukak ing tahap sabanjure.
  • Kabeh tenaga kerja sing penting mung kudu nggawa surat saka majikane sing dadi staf penting supaya bisa memenuhi kriteria Polisi kanggo memenuhi syarat kurva sing lembut.
  • Premier uga nyedhiyakake cara sing diwenehake saiki kanggo njaga bocah ing antarane wong tuwa. Kajaba iku, ora bakal nglanggar kurva sing alus utawa angel kanggo wong-wong sing ngadhepi panganiaya rumah tangga kanggo golek papan perlindungan, malah tegese nindakake iki sajrone jam kurva. Deleng liyane ing ngisor sidebar.

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • Asil 390 negatif kasebut nyengkuyung banget lan nyritakake rencana sing waspada, masuk akal lan diukur Pamrentah, ditambah karo "rincian sing akeh banget" sing digunakake kanthi ngatur risiko lan terus mriksa poin.
  • Babagan penerbangan evakuasi, kaloro penerbangan menyang La Ceiba kebak. Kabeh penumpang kudu ngirim sertifikat medis sing dibutuhake menyang staf kantor Ms Maria Leng ing dina iki kanggo pesawat Senin lan dina Selasa 5 Mei kanggo pesawat Jumuah, 8 Mei. Email [email dilindhungi]
  • Penerbangan menyang Costa Rica bakal ditindakake dina Jumuah, 8 Mei. Hubungi CAL langsung ing 949-2311 kanggo dipesen.
  • Penerbangan menyang Republik Dominika ngenteni konfirmasi saka pamrentah kasebut.
  • Sing njaluk penerbangan disaranake ngubungi emergencytravel.ky utawa nggunakake alat kasebut ing www.exploregov.ky/travel.
  • Kapal Royal Navy sing dikepungake menyang Karibia, RFA Argus bakal tekan pesisir Grand Cayman, Senen, 4 Mei lan Selasa, 5 Mei saka Cayman Brac lan nindakake latihan bersama. Kanggo rincian, waca sidebar ing ngisor iki.
  • Dheweke ngucapake matur nuwun kanggo Yayasan R3 Cayman lan Dana Pamulihan Nasional. Rincian kasedhiya ing rilis kapisah.
  • Saiki ora ana pangowahan sing cepet ing operasi layanan sipil.

Menteri Kesehatan, Hon. John Seymour ngandika:

  • Menteri njaluk supaya masarakat nyathet kabutuhane njaga kesehatan batin sajrone kahanan stres. Deleng sidebar ing ngisor iki.
  • Dheweke ngumumake stipend siji-wektu $ 1,000 kanggo musisi lokal sing rumangsa kecepet nalika industri pariwisata ditutup. Jumlah iki bakal dibayar ing pungkasan Mei. Musisi bakal dikontak kanthi individu. Sing golek informasi bisa email [email dilindhungi] utawa nelpon 936-2369.
  • Kabeh MLA saiki nyedhiyakake topeng sing bisa digunakake kanggo disebarake ing antarane konstituen.
  • Minangka langkah kerja sama regional, Pamrentah ngirim 5,000 alat uji menyang St. Lucia lan bali entuk pipet sing dibutuhake, alat penting kanggo prosedur tes.
  • 30,000 setelan PPE wis teka, amarga HCCI lan HSA.

Sidebar 1: Komisioner Nuduhake Pangowahan kanggo Jam Kurung

Komisioner Polisi Derek Byrne menehi katrangan babagan cara nyedhiyakake ketentuan jamur sing lembut lan angel sing saiki ditindakake lan pangowahan Senin 4 Mei sing bakal ditindakake. Dheweke ujar:

"Jam sithik utawa Perumahan Perlindhungan ing Tempat bakal dienggo wiwit jam 5 esuk nganti 7 sore saben dina dina iki lan sesuk dina Setu. Senen mbesuk 4 Mei 2020 iki bakal ganti, nganti sakjam, dadi jam 5 esuk - 8 sore saben dina Senen nganti Setu.

Hard Curfew utawa lockdown lengkap, kajaba personel layanan penting sing dibebasake bakal digunakake ing akhir minggu mbesuk sing bengi iki lan sesuk bengi Setu ing antarane jam 7 sore nganti 5 esuk. Senen mbesuk 4 Mei 2020 iki bakal ganti, suda sakjam, kanthi jam kerja keras saben wengi antarane jam 8 wengi lan 5 esuk.

Periode olahraga ora ngluwihi 90 menit bakal diidini ing antarane jam 5.15 esuk nganti 6.45 sore dina iki lan sesuk. Senen mbesuk 4 Mei wektu latihan 90 menit bakal diidini antarane jam 5.15 esuk nganti 7 sore saben dina Senen nganti Setu. Ora dileksanakake dina olahraga ing dina Minggu sajrone kurfew.

Minggu, 3 Mei 2020 lan Minggu, 10 Mei 2020 bakal operasi dadi wektu kurva 24 jam kanthi kunci mati ing tanggal loro kasebut. Ora ana wong kajaba personel layanan penting sing dikecualekake ora diidini ninggalake omah tanggal kasebut, amarga ana sebab apa wae. Periode olahraga ing papan umum ora diidini ing salah sawijine tanggal kasebut.

Akses Pantai menyang Pantai Umum ing Pulo Cayman - Wiwit dina Jum'at 1 Mei 2020 nganti Jum'at, 15 Mei 2020, ana jamur 24 jam utawa kunci kunci kabeh pantai umum ing saindenging Kapuloan Cayman- iki tegese ora ana akses menyang pantai umum ing saindenging Cayman Kepulauan kapan wae sajrone jam 5 esuk dina Jumuah 1 Mei 2020 lan 5 esuk dina Jumuah 15 Mei 2020. Kanggo luwih cetha, - iki minangka kunci kunci kabeh pantai umum ing saindenging Kepulauan Cayman sing nglarang sapa wae wiwit mlebu, mlaku-mlaku, nglangi, snorkeling, mancing, olahraga utawa nindakake jinis kegiatan laut ing pantai umum ing saindenging Kepulauan Cayman. Jam kerja keras iki nganti Jumuah esuk tanggal 15 Mei jam 5 esuk.

Aku ngelingake marang kabeh wong manawa pelanggaran parentah jamur keras yaiku pelanggaran pidana sing ukuman $ 3,000 KYD lan penjara setaun, utawa kalorone. ”

Sidebar 2: Pangowahan Regulasi Pratelan Pratelan Perdana

Pencegahan, Kontrol lan Penindasan Peraturan Kovid-19, 2020 ("Peraturan"), sing diwiwiti tanggal 4 Mei 2020, ngilangi lan ngganti Peraturan Kesehatan Masyarakat (Pencegahan, Kontrol, lan Penindasan Covid-19) (Tiket) , 2020 lan amandemen kasebut.

Nanging kudu dielingi manawa ketentuan "papan perlindungan ing papan" isih tetep, sawayah-wayah ana sawetara pangowahan.

Gegayutan karo TEMPAT AWAM, mula ana owah-owahan ing ngisor iki -

  • Fasilitas pengiriman uang saiki dibukak kanggo umum lan diijini beroperasi kapan wae jam 6:00 esuk lan 7:00 sore, nanging fasilitas pengiriman uang kudu digunakake sesuai karo katemtuan kaya sing wis dileksanakake dening Kompeten Panguwasa.
  • Kantor pos saiki mbukak kanggo umum lan diijini operasi kapan wae jam 6:00 esuk lan 7:00 sore.
  • Bank ritel, bangunan masyarakat lan serikat kredit saiki diidini beroperasi sajrone jam 9:00 esuk lan 4:00 sore.

Gegayutan karo Watesan tumrap AKTIVITAS LAN OPERASI tartamtu, pangowahan kasebut ing ngisor iki -

  • Kunjungan menyang institusi pendhidhikan mung diidini dening wong sing melu distribusi utawa koleksi perlengkapan sekolah saka institusi pendhidhikan kasebut.
  • Wong saiki bakal diidini nindakake bisnis layanan kurir surat utawa paket, nanging mung ing ngendi wong kasebut mung nyedhiyakake koleksi lan pangiriman surat utawa paket.
  • Saiki wong wis diidini nindakake bisnis layanan dandan pet, nanging mung ing ngendi wong kasebut nyedhiyakake koleksi lan pangiriman kewan ingon.
  • Saiki wong-wong diidini nindakake bisnis toko ritel, nanging mung ing ngendi wong nyedhiyakake pengiriman barang.
  • Saiki wong wis diidini nindakake bisnis dadi dealer mobil, nanging mung ing ngendi wong kasebut nyedhiyakake pangiriman kendaraan.
  • Saiki wong diidini nindakake bisnis binatu, nanging mung ing ngendi wong nyedhiyakake koleksi lan pangiriman barang.
  • Wong bakal diidini nindakake bisnis layanan cuci mobil utawa layanan perbaikan ban, nanging mung ing ngendi wong kasebut nyedhiyakake layanan cuci mobil seluler utawa layanan perbaikan ban seluler.
  • Wong sing nyedhiyakake layanan pangopènan kolam saiki bakal diijini akses menyang kolam strata pribadi, nanging mung kanggo ngresiki lan njaga kolam.

Gegayutan karo PROVINSI LAYANAN PENTING, wong-wong ing ngisor iki wis ditambahake ing dhaptar wong sing dikecualekake saka papan perlindungan kanthi peraturan, nanging mung nalika nindakake tugas pejabat utawa kerja -

  • Wong sing nyedhiyakake layanan manajemen rasa nyeri utawa wong sing ngobati rasa nyeri nemen.
  • Wong sing melu distribusi perlengkapan sekolah ing institusi pendhidhikan.
  • Petugas pos lan wong sing kerja nganggo layanan kurir surat utawa paket kanggo nglumpukake lan ngirim surat lan paket.
  • Wong sing ngoperasikake toko ritel lan wong sing nyambut gawe ngirim barang.
  • Wong sing melu nyedhiyakake layanan perawatan hewan peliharaan lan wong sing dikerjakake kanggo nglumpukake lan ngirim kewan ingon.
  • Wong sing melu penyediaan kolam renang, perawatan lapangan, layanan lanskap lan kebon.
  • Wong sing nyedhiyakake layanan ngumbah mobil seluler utawa layanan ndandani ban seluler.
  • Wong sing nyedhiyakake layanan binatu lan wong sing dipunginaake kanggo koleksi lan pangiriman barang.
  • Wong sing ngoperasikake dealer mobil lan wong-wong sing digunakake kanggo ngirim kendaraan.

Kita uga wis nambah wektu nganti wong sing nyedhiyakake layanan pangiriman panganan utawa layanan pengiriman Grosir bisa uga digunakake, uga nambah wektu kanggo wong kanggo nglumpukake panganan.

  • Wong sing kerja ing restoran kanggo nyediakake layanan pangiriman panganan bisa uga nganti jam 10:00 sore.
  • Wong sing digunakake dening bisnis kajaba restoran kanggo nyedhiyakake panganan utawa layanan pengiriman barang bisa uga nganti jam 10:00 wengi.
  • Wong sing plancongan menyang restoran sing nyedhiyakake panganan utawa ngirit panganan utawa ngisi panganan bisa uga nganti jam 7:00 sore.

Babagan LATIHAN, masarakat dileksanakake ing njaba ruangan ora luwih saka siji setengah jam saben dina, antara jam 5:15 esuk nganti 7:00 sore.

Nanging, wong ngelingake yen dheweke ora bisa olahraga ing sekitar utawa ing kolam umum utawa kolam strata utawa ing gym umum utawa pribadi.

Wong uga ngelingake yen ora bisa nyetir kendharaan menyang papan liya kanggo olahraga.

Ing babagan PELAJARAN PENTING KANGGO Nindakake Kewajiban Hukum, saiki kita wis nyakup pengacara-pengacara sing kudu nindakake lelungan penting kanggo melu utawa makili para klien ing proses sing sah utawa sing ana gandhengane.

Babagan TRAVEL PENTING TO TEMPAT tartamtu, kita wis nambahake kantor pos lan fasilitas pengiriman uang menyang dhaptar papan sing bisa ditindakake dening wong-wong ing dina sing ditemtokake.

Wong sing kudu lelungan menyang institusi pendhidhikan kanggo nglumpukake perlengkapan sekolah uga kudu nindakake iku ing dina sing ditemtokake. Iki mesthine ora ditrapake kanggo wong sing kudu nyebarke perlengkapan sekolah.

Dadi, ngelingake, wong-wong sing jeneng asale diwiwiti huruf A nganti K kudu lelungan penting menyang supermarket, toko serba guna lan minimart, bank ritel, bangunan masyarakat lan serikat kredit, stasiun gas utawa pengisi ulang lan fasilitas pengiriman uang ing dina Senen, Rebo lan Jumuah .

Wong sing jeneng mburi diwiwiti huruf L nganti Z mung kudu lelungan penting menyang papan sing diarani dina Selasa, Kamis lan Setu.

Wong uga dielingake manawa ing wong duwe jeneng kulawarga laras ganda, jeneng ngarep jeneng mburi laras dobel wong kasebut bakal dadi jeneng sing digunakake kanggo nemtokake dina sing ditemtokake wong kasebut.

Aturan kasebut bakal tetep ana wiwit 4h Mei, 2020 nganti 18 Mei 2020, kajaba jangka kasebut ditambah karo Kabinet.

Sidebar 3 - Premiere Klarifikasi Custody, Kebutuhan Gubug

"Katon saka masalah sing dikepengini manawa rong prekara bisa mbutuhake klarifikasi:

  1. Yen wong tuwa ora urip bareng, nanging kanthi persetujuan antarane dheweke utawa miturut perintah pengadilan, kudu duwe akses menyang anak-anake kanggo tujuan dijaga lan dijaga, dheweke duwe hak perlindungan ing papan sing ana aturane.

Amarga pengaturan kasebut asring digawe persetujuan antarane wong tuwa lan ora mrentah pengadilan, polisi ora prelu mrentah supaya menehi perintah pengadilan. Yen ora ana prentah, surat persetujuan antarane wong tuwa bakal cukup.

  1. Miturut Peraturan sing asline diumumake lan saiki wis ana, sawijining wong bisa uga ninggalake papan dununge supaya ora cilaka. Iki bisa uga kalebu ganti papan dununge amarga alasan kaya ngono. ” (Iki ditrapake kanggo kahanan panganiaya rumah tangga.)

Sidebar 4 - Gubernur Cathetan Operasi RFA Argus

“RFA Argus

  • Nalika Tim Penasihat Keamanan nerusake karantina ing Pulo, RFA Argus, salah sawijining kapal angkatan tugas Royal Navy Karibia bakal ana ing wilayah Kepulauan Cayman Senin tanggal 4 Mei (Grand Cayman) lan Selasa tanggal 5 Mei (Cayman Brac).
  • Kunjungan sing beda banget tinimbang umume, dheweke ora bakal mlaku ing Kepulauan, utawa nampa pengunjung ing kapal, amarga ana kahanan Covid-19.
  • Munggah ing kapal kasebut yaiku telung Helikopter Merlin lan siji helikopter Wildcat. Tujuane dina Senin yaiku kanggo mabur loro helikopter esuk nganggo recce Grand Cayman lan loro helikopter ing wayah sore kanthi latihan interdiksi obat-obatan karo kapal RCIPS Unit Laut.
  • Kapal kasebut uga duwe toko-toko Disaster Disaster, uga Royal Engineers lan personel spesialis liyane sing bisa mbantu ndandani lan mulihake layanan vital.
  • Helikopter RCIPS bakal ketemu karo helikopter Angkatan Laut lan nggawe familiarization liwat radio nalika tatanan longgar. Dheweke nggoleki area utama lan lokasi pendaratan (ora ana pendaratan) kanggo nyiyapake musim badai sing bakal teka lan ringkasan umum Kepulauan.
  • Dina Selasa tanggal 5 - RFA Argus bakal ana ing sekitar Kepulauan Suster lan bakal nganakake recce Little Cayman lan Cayman Brac. Maneh, ora bakal ana pendaratan.
  • Minangka prosedur standar, kapal bakal tetep ing wilayah kasebut sajrone musim topan minangka dhukungan penting yen dibutuhake.

Swabs

  • Kemampuan kanggo njaga uji coba COVID 19 sing signifikan diwenehi dorongan sajrone rong dina pungkasan kanthi tekan 52,000 swab sing digunakake kanggo nglumpukake sampel. 100,000 swab uga bakal teka mengko. Kaya kabeh persediaan sing ana gandhengane karo proses pangujian, swab kurang saka global.
  • Matur suwun marang tim Dart Logistics sing dipimpin dening Chris Duggan, Gary Gibbs lan Simon Fenn sing dadi mastermind operasi kanggo pasokan swab saka pabrikan ing China. Timku kerja bareng karo Dart lan Konsulat Jenderal Inggris ing Guangzhou kanggo mbiyantu mbebasake kiriman saka China.

Dana bantuan bencana

  • Perdana Menteri lan aku seneng welcome tatanan Yayasan R3 Cayman lan reaktivasi dana Pemulihan Nasional Kepulauan Cayman, sing digawe sawise Hurricane Ivan.
  • Aku matur nuwun banget kanggo kabeh wong sing ngupayakake nggawe loro inisiatif kasebut dadi sukses lan kanggo para pendanaan sing wis mbuwang wektu lan sumber daya kanthi loma. Sumbangan awal saka Ken Dart minangka katalis penting. Kaloro dana kasebut bakal kolaborasi kanthi raket lan ngaktifake Cayman dadi luwih tangguh kanggo ngatasi ancaman sing kita alami saka bencana alam lan gaweyan manungsa.

 Tiket

  • Kaloro penerbangan menyang La Ceiba, Honduras saiki wis kebak. Kabeh penumpang kudu ngirim sertifikat medis menyang [email dilindhungi] nganti cedhak dina iki kanggo pesawat dina Senin lan dina Selasa tanggal 5 kanggo pesawat tanggal 8 Mei.
  • Penerbangan karo Cayman Airways menyang San Jose, Costa Rica wis dikonfirmasi dina Jumuah 8 Mei. Sampeyan bisa pesen tiket langsung karo Cayman Airways ing 949 2311
  • Panjaluk wis dikirim menyang Pamrentah Republik Dominika kanggo pesawat lan kita ngenteni konfirmasi manawa idin wis diwenehake. Muga-muga bisa ngumumake minggu ngarep.
  • Amarga sukses alat online, pitulung darurat Emergency bakal pindhah menyang jam anyar wiwit Senen 4 Mei. Telpon bakal diatur wiwit dina Senen - Jumuah wiwit jam 9 esuk - 1 sore. Sampeyan isih bisa ndhaptar rincian kapan wae liwat alat online www.exploregov.ky/travel. ”

Sidebar 5: Menteri Seymour Ngatasi Stres Mental saka COVID-19

"Dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan kesehatan mental. Amarga sampeyan akeh sing ngerti topik iki penting banget kanggo aku lan tresnaku.

Stres, Kuatir lan Depresi sing ana gandhengane karo kunci Coronavirus minangka prekara sing dirasakake kabeh. Gagasan manawa ana virus, lawan sing ora dingerteni lan kacilakan ing saindenging jagad, pancen meh kabeh wong.

Aku wis nampa laporan saka masarakat, akeh sing ngalami efek fisik, kayata insomnia utawa ngelu, umpamane nyuda utawa nambah napsu.

Sawetara wong bisa uga nggunakake cara sing ora sehat kanggo ngrampungake; kaya ngrokok utawa ngombe berlebihan. Lan sanadyan kita kabeh bisa empati, penting kanggo ngelingake awake dhewe manawa mekanisme mekanisme nanggulangi kasebut bertentangan karo apa sing diprentahake para dokter ing saindenging jagad saiki. Uga kaya Dr. Lee kanthi ngelingake marang kita wingi, prekara iki nggawa rega rega kesehatan sing abot kayata sirosis ati lan kanker paru-paru apa ana krisis kesehatan utawa ora.

Aku pengin ngelingake sampeyan kabeh kudu melu, sanajan sampeyan ora mikir yen sampeyan berjuang kanggo ngatasi kahanan saiki. Nalika terus nglawan iki, kasunyatane sejatine dikandhani, kita bakal ngalami tekanan ing sajroning urip. Apa ngenteni asil tes utawa kuwatir babagan finansial saiki lan mbesuk, ora ana sing keprihatinan tumrap stres lan efek sing bisa ditrapake ing awak lan pikiran kita bisa nyebabake. Ya, kita bisa uga nemoni kanthi beda, nanging bakal mengaruhi kita kabeh.

Kita ngerti iki ora diwatesi mung kanggo Cayman; kita wis ndeleng akeh laporan babagan macem-macem masalah sing ana gandhengane karo kesehatan mental lan ngrampungake saka saindenging jagad.

Kesehatan emosi penting banget kanggo kita kabeh, lan kaya sing dipratelakake Perdana Menteri awal minggu iki, kita kabeh manungsa lan kabeh bakal dadi:

  • Ora duwe semangat
  • Kepunjulen
  • Depresi
  • Ditekan
  • Kasekengan turu
  • Kuatir mbesuk
  • Utawa, bisa uga mundur saka anggota kulawarga dhewe nalika ngadhepi apa sing diarani "demam kabin" ing kahanan langka iki.

Aku ngajak sampeyan ing tandha enem minggu iki, kanggo menehi saham, evaluasi awak lan kesehatan mental kulawarga.

Ayo ditakoni: Apa ana sing mung ora prelu? Utawa malah banget dipateni? Apa sampeyan cukup ngentekake wektu kanggo nindakake perkara sing positif? Apa sampeyan olahraga? Apa sampeyan mangan sehat lan mangan cukup? Apa sampeyan nindakake kanthi apik lan ngatur kanthi luwih becik?

Nanging ana sawetara cahya sing rasane peteng kaya pandemi iki, amarga penyakit kesehatan mental lan perawatan mental wis ditrapake ing panggung global saiki.

Kita luwih bisa ngrembug masalah dhewe lan luwih gampang golek kulawarga lan kanca-kanca, lan menehi pitulung amarga kita kabeh rumangsa rentan ngalami emosi.

Aku seneng ujar manawa staf kementerian lan aku wis siyap ngatasi iki wiwit wiwitan lan kita wis kasedhiya garis pitulung lan dhukungan lan kanggo masarakat kanggo nglawan masalah iki kanthi proaktif.

Pesenku dina iki yaiku supaya ora apa-apa, lan muga-muga yen sampeyan butuh, hubungi Helpline Kesehatan Mental ing 1-800-534-6463, yaiku 1-800-534 (MIND), kapan wae antara Senin lan Jumuah, 9 esuk nganti 5 sore kanggo ngobrol karo wong sing bisa nulungi sampeyan utawa anggota kulawarga liwat prekara iki. ”

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.