Warta Breaking Guam Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality Hotel & Resor LGBTQ News wong Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Era anyar diwiwiti kanggo Biro Pengunjung Guam: Pilar Laguaña pensiun sawise 40 taun

Pilih basa sampeyan
Pilar
Pilar
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Selebriti wisata lan pariwisata mundur sawise 40 taun kerja ing industri lelungan lan pariwisata ing wilayah AS Guam. Presiden & CEO Pilar Laguaña bakal pensiun miturut siaran pers dening Biro Pengunjung Guam (GVB)

"Seneng banget bisa kerja bareng Pilar sajrone jabatan ing GVB. Aku ngerti dhisik wiwit taun 1990-an nganti saiki, Pilar minangka profesional pariwisata sing terkenal ing macem-macem tujuan sing dadi bisnis, "ujare Ketua Dewan GVB P. Sonny Ada. "Dheweke dadi aset sing apik kanggo pertumbuhan Biro lan dadi instrumen sukses ing industri nomer siji Guam. Atas wakil Direksi, aku matur nuwun amarga komitmen, standar tinggi, lan etika kerja, sing bakal dilalekake. Muga-muga bisa slamet kabeh. ”

Ada nampa kabar pensiun Laguaña menyang Dewan Direksi lan langsung nggawe Komite Ad Hoc kanggo ngawasi pencarian calon calon kanggo ngisi posisi Presiden & CEO. Dina terakhir Laguana tanggal 30 Mei 2020.

"Aku wis nyawisake kabeh urip kanthi semangat kanggo nuduhake lan promosi katresnan sing dakwenehake kanggo pulau sing apik karo donya. Aku pengin matur nuwun marang Gubernur Lou Leon Guerrero, Ketua Umum Pengawas Senator Therese Terlaje, uga dewan direksi, manajemen, staf, industri pariwisata, lan warga Guam amarga wis ngidini aku ngladeni sampeyan patang puluh taun kepungkur, "ujare Laguaña. "Sawise ngenteni wektu sing akeh kanggo mikirake keputusan iki, aku siyap pensiun lan miwiti bab sabanjure. Aku matur nuwun sanget kanggo pengalaman iki lan pengin sukses kabeh kanggo sampeyan kabeh. Aku yakin industri kita bakal pulih karo tim sing nduweni kemampuan sing bakal nggawa pariwisata maju. "

Patang dekade layanan

Laguaña dadi Presiden lan CEO GVB ing Februari 2019. Sajrone wektu ing Biro, Guam entuk taun fiskal paling apik ing sejarah turisme kanthi luwih saka 1.63 yuta pengunjung ing taun fiskal 2019.

Minangka eksekutif pemasaran pariwisata sing wis berpengalaman, dheweke miwiti karir ing Biro ing taun 1977. Dheweke maju dadi akeh peran, kalebu dadi Wakil Manajer Jenderal GVB ing taun 1982 lan Direktur Pemasaran Global wiwit taun 1987.

Laguaña ndamel pembukaan pasar Korea ing wiwitan taun 1980an lan tuwuh pasar internasional kalebu Jepang, Taiwan, Amerika Utara, Kanada, Hong Kong, Filipina, Mikronesia, Rusia, Australia, Eropa, China, Asia Tenggara, lan Malaysia. Dheweke uga nyebabake upaya kanggo segmen pasar sing cerdas lan nguntungake kanggo macem-macem pasar turis Guam.

Latar mburi dheweke uga kalebu luwih saka 30 taun pemasaran pariwisata daerah Mikronesia, pangembangan bisnis, hubungan pemerintah, pariwara internasional lan hubungan masarakat, lan pangembangan & manajemen merek global. Laguaña nyedhiyakake dhukungan kepemimpinan tambahan kanggo kantor pariwisata nasional lan negara ing negara-negara pulau Micronesia.

Dheweke dadi anggota aktif Asosiasi Perjalanan Pasifik Asia (PATA), sawijining organisasi global sing menehi Pujian Award of Merit sing bergengsi ing taun 2009. Laguaña uga duwe jabatan paling dawa ing Bab Pira Mikronesia, dadi pimpinan sadurunge. Dheweke uga dadi anggota Dewan Eksekutif PATA ing 2017-2018.

Dheweke dianugerahi Prestasi Seumur Hidup 2017 ing Plancongan lan Pariwisata Award dening Women in Travel and Tourism International (WITTI) USA ing Washington, DC

Laguaña nggawe, ngatur, lan ngawasi kampanye global kanthi pemenang penghargaan kayata Shop Guam e-Festival wiwit taun 2012.

Kepemimpinane pancen penting banget kanggo inisiatif pemasaran turisme global GVB supaya bisa diakoni lan nasional kanthi Presiden "AS" Award kanggo layanan ekspor ing taun 2017. Sekretaris Perdagangan AS Wilbur Ross nyedhiyakake penghargaan bergengsi kasebut kanggo GVB, sing entuk pangenalan paling dhuwur marang Guam entitas AS apa wae sing bisa nampa sumbangan gedhe babagan ekspansi ekspor AS. Iki dianugerahi mung saben patang taun.

Laguaña sekolah ing Sekolah Menengah George Washington ing Guam lan lulus saka Gubernur Wallace Rider Farrington High School ing Hawaii. Dheweke nampa pendidikan kuliah ing International Business College lan Canon's Business College ing Hawaii. Dheweke uga melu latihan basa Jepang lan budaya profesional saka Sekolah Tokyo Bahasa Jepang - Institut Penelitian Budaya Linguistik ing Jepang.

Laguaña manggon ing Tamuning nanging isih cilik ing desa Sinajana lan Ordo.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.