24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Grenada Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Grenada: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Grenada: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Grenada: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
ditulis dening Harry S. Johnson

Grenadians lan pengunjung kudu ngenteni nganti taun 2021 kanggo ngrasakake salah sawijining perayaan Karnaval Spicemas nalika Spicemas Corporation (SMC) njupuk keputusan angel kanggo mbatalake uneg-uneg babagan kesehatan masarakat ing tengah-tengah acara kasebut. Covid-19 pandemi. SMC ngumumake pengumuman dina iki lan janji yen jangka wektu sing luwih dawa bakal ngidini ngrancang lan nglakokake Spicemas sing luwih gedhe lan luwih apik sing biasane dianakake wulan Agustus.

Sementara, kurva jam 24 sing dileksanakake ing Grenada, Carriacou lan Petite Martinique, Selasa, 30 Maret, nanggepi Covid-19 terus telung dina kanggo blanja penting lan mbukak bisnis pilihan, kanthi winates. Undhang-undhang saiki (nganti 12 Mei) mbutuhake wong supaya tetep ing omah liyane kajaba kanggo blanja panganan penting, perbankan, lan kabutuhan medis uga pedagang liyane sing disetujoni lan bakal ditinjau saben minggu. Kabeh bisnis lan obyek wisata, mayoritas akomodasi pariwisata ing kabeh tujuan tri-pulau, bandara ing Grenada lan Carriacou, lan kabeh pelabuhan tetep ditutup sementara.

Ing tanggal 2 Mei, Grenada duwe 21 kasus Covid-19 (20 ing pulau) sing dikonfirmasi, sing umume diimpor utawa diimpor miturut Menteri Kesehatan Grenada. 13 kasus saiki dinyatakake pulih medis kanthi pitung isih aktif. Menteri kasebut terus nglacak kontak, skrining lan nyoba kontak kanthi proaktif.

Minangka gegayutan karo pelabuhan operasional entri, Menteri Pariwisata lan Penerbangan Sipil ujar manawa persetujuan wis diwenehake Komisaris Polisi kanthi saran Kabinet, kanggo kapal pesiar sing ora ana wong sing ngapusi ing perairan Grenada, kanggo ditarik. Kementerian lan Otoritas Pariwisata Grenada (GTA) terus melu para pemangku kepentingan lan ngrencanakake pemulihan COVID-19 ing industri Pariwisata.

Kajaba iku, Pamrentah Grenada ngumumake manawa luwih saka 700 wong Grenadian saiki entuk bathi saka Paket stimulus Ekonomi COVID-19. Menteri Keuangan saiki ngolah pembayaran dhukungan gaji kanggo entuk bathi 538 karyawan lan pambayaran dhukungan kanggo 196 wong. Nganti saiki, Sekretariat Dhukungan Ekonomi COVID-19 sing mentas digawe wis nampa 1,000 aplikasi kanggo dhukungan penghasilan lan 294 aplikasi kanggo dhukungan gaji. Nanging, sawetara aplikasi kasebut wis diarahake menyang langkah liya ing paket stimulus kayata tunjangan pengangguran lan fasilitas pinjaman usaha kecil ing Grenada Development Bank.

Ing paket stimulus sing diumumake dening Perdana Menteri tanggal 20 Maret 2020, salah sawijining langkah dimaksudake supaya ora PHK lan ilang mata pencaharian ing sektor pariwisata. Dhukungan penghasilan kasebut ditujokake kanggo operator bus umum, sopir taksi, vendor turis lan wong bisnis adhedhasar perhotelan liyane, dene dhukungan mbayar diwenehake menyang hotel, restoran, bar lan agen perjalanan cilik.

Saliyane pembayaran gaji lan dhukungan, ana sawetara langkah liya sing kalebu ing paket stimulus Pamrentah. Iki kalebu tunjangan pengangguran sing umume diramal $ 10 yuta, disedhiyakake liwat Skema Asuransi Nasional; ekspansi fasilitas pinjaman ringan usaha cilik ing Grenada Development Bank lan penundaan pambayaran sadurunge saben wulan babagan Pajak Penghasilan Perusahaan lan pembayaran angsuran Pajak Cap Tahunan kanggo periode April nganti Juni 2020.

Umumé, Grenada bakal nampa dhukungan darurat US $ 22.4 yuta saka Dana Moneter Internasional (IMF) sing bakal digunakake kanggo ndhukung "stabilitas makro ekonomi lan nggampangake pemulihan ekonomi sabanjure".

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.