24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Finlandia News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Biennial Helsinki Peresmian Bakal Ngenteni Musim Panas Sabanjure

Biennial Helsinki Peresmian Bakal Ngenteni Musim Panas Sabanjure
Langit Pulau Vallisaari, duweni Helsinki Biennial

Biennial Helsinki perdana 2020, Segara sing padha, saiki bakal ditindakake wiwit tanggal 12 Juni - 26 September 2021, amarga kahanan sing luar biasa disebabake Pandemik COVID-19 coronavirus.

Wiwitane direncanakake mbukak kanggo umum ing tanggal 12 Juni 2020, biennial seni kontemporer internasional bakal fokus maneh tenogo kanggo taun ngarep kanggo edhisi kaping pisanan, nalika njaga lokasi maritim ing saindenging Pulo Vallisaari lan ing daratan Helsinki. Ing wektu nalika nglindhungi kesejahteraan komunitas global iku paling penting, tim Biennial Helsinki lan Kutha Helsinki duwe komitmen kanggo ngirim pameran ambisi sing tetep setya karo prinsip kuratorial etika ekologis lan empati radikal.

"Amarga kahanan sing luar biasa ing saindenging jagad, kita njupuk keputusan angel kanggo mindhah Helsinki Biennial 2020 menyang taun 2021. Kita yakin iki minangka pilihan sing paling tanggung jawab nalika ngelingi warga lokal lan tamu internasional. Kanthi cara iki, biennial bisa nyadari pameran inspirasi sing dibayangake lan nampa keterlibatan internasional sing pantes. Helsinki minangka kutha global sing akeh acara lan saiki kita nindakake paling apik kanggo prédhiksi kepiye pandemi virus corona bakal mengaruhi industri lelungan, acara lan kreatif. Sajrone wektu iki, Helsinki bakal terus berkembang dadi kutha seni lan budaya internasional sing utama, "ujare Walikota Helsinki, Jan Vapaavuori.

Minangka tambahan sing ditunggu-tunggu karo lanskap budaya kutha iki, Helsinki Biennial 2021 nawakake wektu sing pas lan nyenengake kanggo para penonton bisa sambung maneh lan makarya karo lingkungan alam, ing konteks lanskap alam bébas lan warisan maritim Pulo Vallisaari. Nggambar maneh babagan judhule edisi perdana, Laut sing padha, lan konsep sing ana ing ngisor iki, kurator Helsinki Biennial lan Museum Seni Helsinki (HAM), Pirkko Siitari lan Taru Tappola ditambahi:

"Kahanan sing luar biasa saiki ing jagad iki wis narik kawigaten marang tema-tema substansial rong taun kepungkur; sesambungan lan katergantungan sing disebabake. Pentinge pangarep-arep lan seni mung saya tambah. Sanajan wis ora nemoni pertemuan seni, saiki kita bakal ndeleng taun ngarep nalika kita ngidini para seniman biennial lan karya-karyane sumunar kanthi lengkap, nggawe pengalaman sing ora bisa dilalekake kanggo para pengunjung. "

Nundha nganti taun 2021 diputus kanthi solidaritas karo kekarepan para seniman lan pendukung rong dasa taun kasebut. Amarga telat ing konstruksi lan produksi sing disebabake epidemi, penundaan bakal ngaktifake kabeh 40 seniman internasional sing melu kanggo mujudake karya seni kasebut kanthi lengkap. Sajrone periode interim iki, biennial bakal digawe adhedhasar kolaborasi kasebut, nalika nggawe obrolan anyar lan ndamel program kreatif (lan reflektif).

Direktur Helsinki Biennial lan HAM, Maija Tanninen-Mattila ujar: "Museum saiki duwe kamungkinan kanggo ngrembug babagan cara ngasilake acara seni, uga layanan lan pengalaman panganggo sing ana gandhengane. Napsu kanggo interaksi virtual lan digital saiki luwih gedhe tinimbang saiki, lan kita bakal nimbang iki nalika ngrencanakake biennial kanggo taun 2021. ” Ngembangake pendekatan berkelanjutan kanggo nggawe pameran, Helsinki Biennial bakal terus dadi juara ing seni kanggo nggawe saluran kanggo wacana, kolaborasi, lan konservasi.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.