Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
ditulis dening Harry S. Johnson

Perdana Menteri Alden McLaughlin ngumumake sajrone pemberitahuan pers COVID-5 saiki yen kurva keras ing Little Cayman wis dibuwang, wiwit bengi iki. Muncul nalika Kepala Petugas Medis Dr John Lee nerangake manawa 2020% Little Cayman saiki wis ngasilake asil negatif.

Dr Lee uga nglaporake telung asil positif lan 221 negatif.

Wakil Gubernur nyengkuyung warga negara Kosta Rika supaya bisa nylametake penerbangan kasebut ing dina Jumuah, 8 Mei. Penerbangan liyane menyang Honduras uga bakal ditindakake ing dina Jumuah lan upaya luwih lanjut kanggo ngatur lelungan metu menyang tujuan liyane isih ditindakake.

Pungkasane, Menteri Kesehatan menehi tandha preinan Cinco de Mayo, sadurunge negesake manawa ana pengumuman babagan asuransi kesehatan. Dheweke negesake manawa lanskap sing pengin nggunakake TPA kanggo mbuwang limbah ijo kudu nduwe dokumentasi sing bener, kalebu surat pengecualian saka pihak berwenang sing kompeten.

 

Kepala Petugas Kedokteran Dr John Lee kacarita:

  • Proses "mbukak kunci" sing dipentasake ngidini pamrentah terus menilai tingkat ancaman lan njupuk keputusan adhedhasar risiko nalika semana.
  • COVID-19 bisa uga isih ana ing Grand Cayman; penyakit iki bisa malih lan nomer wiwit mundhak maneh. Mula ana proses mbukak kunci kanthi tataran.
  • Kita terus nambah tes, kanggo ndeteksi manawa ana COVID-19 supaya bisa njupuk keputusan.
  • 94% pedunung Little Cayman ngasilake asil tes negatif; kita isih ngenteni sawetara asil maneh.
  • Dina iki ana telung kasus positif liyane: siji kasus yaiku kontak karo wong positif sing dikenal, nanging loro liyane ditemokake positif saka program skrining. Kabeh positip kasebut ana ing Grand Cayman.
  • Saka 224 asil sing dilaporake dina iki, telu kasebut positif, lan 221 sisane negatif.
  • 48 asil kasebut dites liwat Rumah Sakit Dokter.
  • Jumlah total kasus saiki ana 78 positip, kanthi 8 gejala; 35 asimtomatik; 2 diakoni ing Kota Kesehatan (ngakoni amarga sebab liya) lan 30 pulih. Nomer kasebut terus nambah ing papan.

 

Perdana Menteri Alden McLaughlin ngandika:

  • Jam kerja ing Little Cayman bakal dicabut, wiwit sore iki, yaiku jam kerja keras jam 8 sore - 5 esuk dina Senen - Setu lan kabeh dina Minggu ora ditrapake maneh.
  • Kabinet ngumumake sawetara peraturan anyar: Pencegahan, Kontrol lan Penindasan Peraturan COVID-19 (2020) sing bakal ngilangi peraturan paling anyar saka Little Cayman.
  • Sanalika peraturan kasebut diwartakake, siji-sijine prekara sing bakal ana gandhengane karo Little Cayman babagan kurva sing lembut utawa ketentuan papan perlindungan yaiku aturan sing ana gandhengane karo jarak fisik utawa sosial. Iki kalebu pangopènan enem kaki ing antarane wong ing njero ruangan ing papan umum lan pemilik / operator papan umum kudu matesi jumlah pelanggan ing papan umum kasebut sawayah-wayah dadi pelanggan bisa jarak adoh saka enem kaki.
  • Topeng diwajibake ing papan sing ditutup lan umum ing Little Cayman.
  • Lelungan antarane Kepulauan diwatesi kanggo personel penting, kaya sing ditunjuk dening panguwasa sing kompeten. Kajaba iku, lelungan liyane menyang Little Cayman kudu karantina sajrone 14 dina ing Grand Cayman utawa Cayman Brac, dites lan ngasilake asil negatif sadurunge diidini mlebu Little Cayman. Batese ditutup.
  • Dina Minggu iki minangka Dina Ibu lan nalika kita ngrayakake para ibu, kabeh ibu bisa ngaso kanthi rutin saben dinane. Pesen jajanan saka restoran banjur kirim. Kajaba iku, florist bisa ngirim ing Dina Ibu amarga dheweke entuk pengecualian khusus.
  • AL Thompsons lan Kirk Home Center bakal mbukak koleksi barang-barang sing wis dipesan sadurunge.

 

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • Asil positif ing antarane staf ngarep yaiku babagan, nanging ora bisa diduga.
  • RFA Argus saiki katon ing luar negeri lan helikopter saiki wis olahraga karo RCIPS, pemandangan sing apik banget. Saiki dheweke budhal menyang pantai liyane.
  • Kita nindakake kabeh sing bisa ditrapake kanggo penerbangan; jembatan udara British Airways liyane bakal diatur.
  • Dheweke ngakoni keprigelan masarakat, utamane sing kuwatir akses menyang institusi pendhidhikan ing Inggris, AS lan Kanada.
  • Ana pesawat dina Jumuah, 8 Mei menyang Costa Rica, sing kasedhiya kursi. Warga Kosta Rika kudu nggunakake kesempatan iki.
  • Penerbangan Honduras, uga dina Jumuah, 8 Mei, bakal nggawa sawetara wong Cayman lan warga permanen bali. Sampeyan bisa pesenan kanggo bali ing pesawat kasebut wiwit sesuk.
  • Loro bengok-bengok: kanggo para pandhita sing nempuh siyam 72 jam lan ndedonga supaya kesejahteraan lan kesehatan kabeh.
  • Uga kanggo Sue Winspear, Auditor General, lan 28 entitas sektor publik sing nemoni tenggat waktu kukumipun tanggal 30 April lan nampa pendapat audit sing ora nduweni kualifikasi. Matur suwun khusus kanggo HSA sing nemoni tenggat kasebut sanajan ana tantangan sing lagi ditindakake.

 

Menteri Kesehatan Dwayne Seymour ngandika:

  • Dheweke ngakoni Frank E. Flowers amarga menehi donga ing acara ringkes saiki.
  • Dheweke nganakake perayaan Cinco de Mayo saiki.
  • Suarakake kanggo staf NAU babagan dedhikasine kanggo mbantu wong sing rentan.
  • Kemajuan digawe ing diskusi babagan telemedisin, kalebu karo panyedhiya layanan kesehatan lan Komisi Asuransi Kesehatan. Pengumuman bakal digawe minggu iki babagan asuransi kesehatan.
  • Basis data elektronik wis nyiyapake kanggo nglacak pasokan kunci sing kasedhiya ing negoro lan menehi informasi wektu nyata babagan PPE ing tangan. Dikelola dening Wakil Auditor Umum. Data wis diwenehake dening Kepala Keuangan HSA. Registrasi kasebut bakal disebarake menyang mitra sajrone rong dina.
  • DEH pengin nyengkuyung para lanskap kanggo mbuwang limbah ijo ing TPA, nanging wong-wong kasebut kudu dikatutake liwat Curfewtime. Mung siji kendaraan sekaligus sing diidini mlebu ing area drop-off. Kabeh wong kudu nyedhiyani ID lan dokumentasi miturut panjaluk staf. Bisnis kudu dibebasake lan duwe dokumentasi sing pas.
  • Sistem alfabet ditrapake kanggo pembuangan sampah umum sing akeh ing TPA.

 

Manajemen Bahaya Direktur Kepulauan Cayman Danielle Coleman ngumumake:

  • 365 wong wis diisolasi ing limang fasilitas pamrentah.
  • Saiki ana 125 wong sing ana ing fasilitas kasebut, kalebu 12 saka tim bantuan militer saka Inggris.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.