Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Rwanda janji ndhukung pariwisata lokal kanggo pemulihan sawise COVID-19

Pilih basa sampeyan
Rwanda janji ndhukung pariwisata lokal kanggo pemulihan sawise COVID-19
Rwanda janji ndhukung pariwisata lokal kanggo pemulihan sawise COVID-19

Sektor pariwisata lokal Rwanda bakal dadi salah sawijining ahli waris sing bakal diluncurake Covid-19 dana pemulihan, sing tujuane kanggo ningkatake pamulihan ekonomi saka macem-macem sektor ekonomi.

Media Rwandan nglaporake minggu iki manawa sektor turis kalebu sing paling parah kena pandemi COVID-19 kanthi akeh kahanan sing durung mesthi babagan sektor kasebut bakal pulih.

Nanging pamrentah Rwandan ngumumake manawa sektor turis bakal dadi salah sawijine pihak sing entuk utang sithik terjangkau kanggo modal operasional.

Clare Akamanzi, Kepala Eksekutif Dewan Pengembangan Rwanda, ujar manawa operasi ing sektor kasebut bakal didhukung liwat dana khusus kasebut.

"Kita nyedhiyakake dana pemulihan COVID-19 kanggo ndhukung bisnis sing bakal kena pengaruh, mula entuk utang sing terjangkau kanthi syarat sing apik kanggo modal kerja lan kebutuhan liyane," ujare Akamanzi.

"Kita uga nyengkuyung digitalisasi proses lan pengalaman bisnis," ujare.

Dewan Pengembangan Rwanda minggu kepungkur melu KTT Menteri Pariwisata G-20 sing diajak Arab Saudi.

Rapat kasebut, antara liya, nyathet yen sektor pariwisata global wis nggegirisi, kanthi prakiraan awal saka Organisasi Kerja Sama Ekonomi dan Pembangunan (OECD) nuduhake penurunan 45 persen pariwisata internasional ing taun 2020, sing bisa 70 persen yen upaya pemulihan ditundha nganti wulan September.

Sektor plancongan lan pariwisata nyumbang 10.3 persen saka Produk Domestik Bruto (PDB) ing donya, lan duwe peran kritis ing masarakat kanthi menehi sumbangan kanggo dialog lan pangerten ing antarane masarakat lan budaya lan nggampangake kohesi ing komunitas.

Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC) ngramal nganti 75 yuta lapangan kerja beresiko ing sektor intensif tenaga kerja iki.

Antarane usulan-usulan sing diadopsi dening negara, kalebu Rwanda, saka rapat kasebut nyengkuyung pamulihan ekonomi sektor kasebut kanthi memfasilitasi perusahaan adaptasi lan berkembang ing jaman pasca-krisis anyar.

"Kita duwe komitmen kanggo mbantu bisnis sektor pariwisata, utamane usaha mikro, kecil lan menengah (MSME), wirausaha, lan buruh kanggo adaptasi lan berkembang ing jaman pasca krisis, kayata kanthi nuwuhake inovasi lan teknologi digital sing ngidini praktik berkelanjutan lan lelungan sing mulus, "diwaca komunike pasca puncak.

Negara-negara uga setuju kanggo nyengkuyung pamulihan ekonomi, kanthi netepake manawa lingkungan plancongan sing aman sing bisa mbantu kapercayan konsumen ing sektor kasebut, kanthi nguatake koordinasi regional lan internasional.

Rwanda lan negara liya uga duwe komitmen kanggo ngganti pengalaman lan praktik sing apik, uga nguatake koordinasi ing saindenging pamrentah kanggo menehi tanggapan kebijakan sing terintegrasi, kalebu upaya terus-terusan kanggo nguatake ketahanan pariwisata.

Pemain ing sektor kasebut uga bakal nampa dhukungan kanggo nyepetake transisi sektor pariwisata lan pariwisata menyang jalur sing luwih sustainable - ekonomi, sosial lan lingkungan, lapor The New Times.

"Kita bakal terus kolaborasi karo para pemangku kepentingan industri kanggo nambah ketahanan sektor, nuduhake pengetahuan lan informasi sing relevan kanggo nambah manajemen krisis, nguatake mekanisme koordinasi, lan luwih nyiyapake sektor kasebut kanggo nanggepi risiko utawa kejutan ing mangsa ngarep," negara-negara kasebut setuju.

Kanggo ngrampungake konsekuensi krisis kasebut, disepakati manawa negara bakal terus koordinasi karo kesehatan, imigrasi, keamanan, lan panguwasa liyane sing gegandhengan kanggo nyuda larangan sing penting kanggo lelungan penting kayata tenaga medis lan individu sing terdampar.

"Kita bakal makarya karo pejabat kanggo mesthekake yen pambatasan lan ngilangi watesan perjalanan dikoordinasi lan proporsional karo kahanan nasional lan internasional, lan njamin keamanan para wisatawan," ujare komunike pasca rapat kasebut.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania