24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pecah Siprus Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa Siprus Lor bakal dadi negara pertama sing mbasmi COVID-19?

Apa Siprus Lor bakal dadi negara pertama sing mbasmi COVID-19?
Apa Siprus Lor bakal dadi negara pertama sing mbasmi COVID-19?
ditulis dening Harry S. Johnson

Tujuan plancongan populer Siprus Lor bisa dadi negara pertama sing bebas saka awake dhewe Covid-19, tanpa kasus anyar wiwit tanggal 19 April 2020. Kanggo wisatawan sing golek tujuan plancongan sing aman lan ora ana virus 2020 utawa 2021, Siprus Lor mesthine dadi pilihan nomer siji. Kanthi total 1 kasus wiwit kasus sing dikonfirmasi kaping pisanan ing wulan Maret, pasien pungkasan sing pulih saka coronavirus ing Siprus Lor bakal ninggalake rumah sakit minggu iki kanthi pulih.

Siprus Lor yaiku mung tujuan liburan utama Eropa kanthi kurang saka 110 kasus virus corona, miturut Pusat Sumber Daya Coronavirus Universitas Johns Hopkins. Iki minangka prestasi sing apik banget kanggo Siprus Lor, sing disenengi para wisatawan ing Inggris sing teka srengenge, pantai berpasir, lan rega ing lira Turki, dudu euro.

Wiwit taun 1974, pulo Siprus wis dipérang dadi Siprus Turki sisih lor (Republik Turki Siprus Lor, utawa TRNC) lan Siprus Yunani ing sisih kidul (Republik Siprus). Hubungan antarane rong bagean ing pulau kasebut wis apik banget sajrone 20 taun kepungkur, kanthi nyebrang tapel wates minangka formalitas.

Nalika kasus coronavirus pertama ing Siprus Lor dikonfirmasi tanggal 10 Maret, pamrentah TRNC tumindak kanthi cepet. Tanggal 11 Maret, ditutup kabeh bandara lan wates, lan tanggal 16th Maret ditutup sekolah. Sapa wae sing mlebu TRNC saka luar negeri dikarantina ing hotel sajrone 14 dina. Penguncian parsial awan diwiwiti, bebarengan karo kurva wektu wengi ing antarane 9 wengi nganti 6 esuk. Tes diwiwiti luwih dhisik kanggo ndeteksi kasus anyar.

Langkah-langkah kasebut nyebabake penahanan virus corona ing Siprus Lor. Mung ana 108 kasus total, kanthi 103 kasus wis pulih lan bali menyang omah lan kulawargane. Ing tanggal 4 Mei 2020, kurfew sebagean diangkat, wiwitan transisi kanthi bertahap bali menyang urip normal ing pulau kasebut.

Iki minangka warta apik kanggo turis Inggris sing golek preinan musim panas tanpa coronavirus utawa musim salju. Kanthi sunar srengenge luwih saka 335 dina setaun, Siprus Lor biasane nampani pengunjung saka Inggris ing saindhenging taun, gabung karo populasi mantan pat sing wis nggawe Siprus Lor dadi omah.

Iki uga warta apik kanggo akeh hotel, restoran, bar lan atraksi ing Siprus Lor, sing kepengin nampani turis Inggris bali santai lan santai sawise ngunci.

Dadi, apa turis bisa miwiti preinan musim panas maneh kanthi kapercayan? Siprus Lor mesthi percaya tenan!

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.