Dewan Pariwisata Afrika angkara Mesir Breaking News Warta Pamrentah News News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pènget: Teror Negara Islam sing Nuju Mesir lan Terusan Suez

wartawan
wartawan
ditulis dening Saluran Media

Analis ujar manawa kahanan keamanan ing wilayah Sinai Utara Mesir saya parah sawise ana serangan mematikan sing diklaim dening Negara Islam. Jeblugan tanggal 1 Mei ditargetake kendharaan waja ing sisih kidul Bir al-Abd, mateni utawa tatu 10 prajurit, kalebu perwira, ujare militer Mesir.

Rong dina sawise serangan kasebut, pasukan keamanan Mesir nyerang omah ing Bir al-Abd, mateni 18 wong sing dicurigai militan ing geni, miturut Menteri Dalam Negeri Mesir.

Bir al-Abd minangka adegan serangan teroris paling parah ing sejarah Mesir ing 2017 nalika udakara 40 wong bersenjata dibukak nalika sholat Jumuah ing mesjid Sufi al-Rawda, tiwas lan atusan korban tiwas.

Pungkasan panganiaya paling anyar ing kene yaiku para pengamat prihatin yen afiliasi Negara Islam Islam pindhah mangetan menyang sisih kulon ing sadawane dalan pesisir, ing sanjabane sel-sel teror Negara Islam - Wilayat Sinai (Provinsi Sinai) wis dioperasikake wiwit pambrontakan diwiwiti ing taun 2011 - papan kayata Rafah lan Syekh Zuweid.

Wilayat Sinai nyedhak menyang Terusan Suez lan daratan Mesir sanajan Presiden Mesir, Abdel Fattah el-Sisi, menehi wewenang kanggo operasi keamanan gedhe ing taun 2018 sawise serangan mesjid 2017. Kampanye kontra-teror, dijuluki Operasi Komprehensif - Sinai 2018, umume target para pemberontak Islam ing Sinai sisih lor lan tengah lan bagean-bagean saka Delta Nil.

"Yen sampeyan nyedhaki Terusan Suez, mula akeh wong Mesir sing kuwatir. Iki minangka rute navigasi utama, sumber penghasilan utama menyang Mesir, "Profesor Yossi Mekelberg, rekan riset Timur Tengah ing Chatham House, marang The Line Media.

Mekelberg ujar manawa gerakan mangulon ngliwati wilayah tradhisional nuduhake yen Wilayat Sinai dadi luwih percaya diri lan wani. Iki ora mung urusan Mesir, nanging uga Israel, lan yen serangan teror terus cedhak karo Terusan Suez, komunitas internasional bisa melu - skenario sing, miturut Mekelberg, bisa uga dadi NATO.

"Aku ngira teroris Sinai wis ngupayakake target Terusan Suez wiwit awal kampanye," ujare Jim Phillips, ahli Timur Tengah ing Yayasan Warisan, marang The Media Line. "Iki minangka aset strategis lan mesin ekonomi sing penting kanggo Mesir lan para ekstremis Islam ngupayakake ngrusak ekonomi Mesir, utamane pariwisata, kanggo ngrusak rezim kasebut. Nyerang kanal kasebut uga bakal ngasilake publisitas global, sing dikarepake para teroris. "

Phillips kritis marang strategi kontrainsurgensi Mesir, ujar manawa Mesir nikah karo taktik militer konvensional nglawan mungsuh sing ora konvensional nalika ngasingake Badwi lokal sing direkrut dening Wilayat Sinai.

"Akeh suku Badwi ing Sinai sing wis ngeluh amarga didiskriminasi pamrentah pusat Mesir, sing diklaim nyedhiyakake sawetara mupangat ekonomi kanggo para suku," ujare Phillips. "Dheweke wis kerja sama karo ISIS lan ekstremis Islam liyane sing adhedhasar ing Gaza kanggo nyelundupake senjata, wong lan barang terlarang menyang Mesir lan Gaza."

Udakara 23,000 mil persegi (60,000 km persegi, udakara ukuran Virginia Kulon), Semenanjung Sinai sing ora akeh pedunungane jembar, nyusahake upaya militer Mesir kanggo ngalahake pemberontakan kasebut.

"Klompok-klompok iki tambah akeh mlebu ing Sinai. Pancen angel ngontrol Sinai. Minangka wilayah sing amba, "ujare Mekelberg.

Pandemi virus corona nduduhake carane krisis kesehatan bisa cepet nggatekake lan sumber daya.

"Tentara Mesir ngatasi masalah kasebut lan bisa nahan," ujare Mekelberg. "Nanging ora gampang amarga Mesir minangka negara gedhe sing akeh masalah ing njaba Semenanjung Sinai."

dening JOSHUA ROBBIN MARKS, Jalur Media

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media