Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Pitakonan Investments News wong Mbangun maneh Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pariwisata Domestik, Regional minangka kunci kanggo pemulihan COVID-19 ing Afrika

mr najib balala

Nemtokake agenda pangembangan pariwisata ing Afrika, pariwisata domestik lan regional minangka strategi paling apik sing bakal nggawe Afrika dadi tujuan tunggal, kanthi njupuk obyek wisata sing akeh ing bawana.

Sekretaris Pariwisata lan Margasatwa Kenya, Hon. Najib Balala ujar pungkasan minggu kepungkur manawa pariwisata domestik lan regional minangka kunci lan pendekatan paling apik sing bakal nggawa pariwisata Afrika kanthi cepet saka efek pandemi Covid-19.

Ngandika sajrone webinar pemangku kepentingan industri pariwisata lan perhotelan ing Kenya, Balala ujar manawa pangembangan pariwisata domestik lan regional ing Afrika bakal nyusun lapangan kerja kanggo pemulihan sektor kasebut. Dheweke milih pariwisata domestik lan regional minangka kunci kanggo masa depan Afrika ing pembangunan pariwisata.

"Pasar internasional bakal butuh wektu suwe kanggo pulih lan mula kita kudu menehi bank marang para turis domestik lan regional. Nanging, aksesibilitas lan aksesibilitas bakal dadi prekara penting ing babagan iki, ”ujare.

Sentimen Pak Balala didhukung dening Damian Cook, Pendhiri lan Chief Executive Officer (CEO) E-Tourism Frontiers, lan konsultan pariwisata internasional terkemuka. "Kita kudu nggunakake stok produk Kenya, ndeleng apa sing bakal bisa digunakake sajrone pemulihan, lan nggunakake kapital", ujare Cook.

Webinar, kanthi spanduk "Leap Forward", wis nglumpukake luwih saka 500 pemangku kepentingan kanggo ngrungokake lan sesambungan karo enem ahli turis lokal lan internasional sing nggawe presentasi sing apik kanggo pariwisata Kenya.

Panelis utama lan ahli pariwisata liyane kajaba Damian Cook yaiku Chad Shiver, Kepala Pemasaran Destinasi kanggo Afrika lan Penasihat Perjalanan, lan Alexandra Blanchard minangka Manajer Penjualan Tujuan kanggo EMEA lan Penasihat Perjalanan.

Ahli liyane yaiku Ninan Chacko, Penasihat Senior, McKinsey lan Perusahaan, Hugo Espirito Santos, Mitra, McKinsey lan Perusahaan, Karim Wissanji, Pendhiri lan Chief Executive Officer (CEO), Elewana Group, Maggie Ireri, CEO, TIFA Research Limited lan Joanne Mwangi -Yelbert, Chief Executive Officer, PMS Group.

Data sing ditampilake Kepala Pemasaran Destinasi TripAdvisor kanggo Afrika nuduhake manawa ing babagan pemulihan, Afrika nyebabake jumlah responden sing 97 persen wis siyap njupuk plancongan domestik singkat sajrone nem wulan pungkasane Covid-19.

Data kasebut uga nuduhake manawa umume para plancong golek plancongan dalanan lan pengalaman pantai, amarga kuwatir babagan pesawat asrama lan kudu santai, pasca COVID-19.

Data iki luwih nyengkuyung panjaluk Pak Balala supaya fokus ing pariwisata domestik lan regional. Ninan Chacko saka McKinsey, njaluk imajinasi ulang lan reformasi pariwisata Kenya supaya duwe produk pariwisata sing luwih beragam sing nawakake pilihan lan luwih migunani kanggo para plancong.

Dheweke menehi conto Pariwisata Australia lan ujar manawa sejajar karo fokus pariwisata domestik lan regional, Kenya bisa milih awake dhewe dadi pusat pariwisata Afrika Wétan amarga jaringan maskapai nasional lan ketahanan lan prasarana pariwisata sing maju.

Kenya Airways minangka operator utama ing Afrika Wétan lan Tengah sing ana gandhengane karo kutha-kutha utama ing saindenging Afrika. Umume nyambungake Afrika Kulon, Afrika Tengah, Afrika Wétan, Afrika Selatan lan Kapuloan wisata Samodra India ing Zanzibar lan Seychelles.

Hugo Espirito-Santos, saka McKinsey, luwih lanjut nyathet manawa salah sawijining cara kanggo mbayangake maneh lan reformasi produk pariwisata yaiku kanthi fokus ing pariwisata pengalaman sing turis bisa ditawakake pengalaman sing luwih apik kanthi nyuda kerapatan situs pariwisata kayata Maasai. Mara lan nyusun strategi sing nimbang geografi, segmen konsumen lan budaya lan pengalaman panganan.

Damian Cook of E-Tourism Frontiers, menehi strategi njlimet sing fokus ing reaksi, mikir maneh lan pulih maneh supaya sektor kasebut terus maju lan njaluk kabeh pemain nggawe paradigma anyar kanggo usahane kanthi nyathet yen jagad pasca-COVID -19 bakal nggawa pangowahan skala 11 September 2001, serangan teroris ing Amerika Serikat.

Iki jarene kalebu perjanjian pariwisata bilateral lan sertifikasi gratis Covid-19 kanggo negara.

Maggie Ireri, saka TIFA Research Limited, njupuk peserta liwat asil jajak pendapat online sing menehi indikasi titik nyeri para pemangku kepentingan pariwisata.

Pain-point sing sadurunge digatekake Menteri kasebut dening sektor kasebut lan dheweke wis diwenehake menyang Keuangan Nasional Kenya kanggo dipertimbangkan.

Pak Balala mbahas agenda enem poin sing ditindakake kementeriane, sing nggunakake luwih saka 1.6 yuta wong Kenya lan nuduhake 20 persen saka Produk Domestik Bruto (Kenya) negara kasebut.

Agenda pain-point sing diwenehake menyang menteri kanggo diskusi yaiku Penciptaan Dana Revolusi Pamulihan Pariwisata, Penundaan Pajak lan Pengurangan Biaya lan Biaya Input, Insentif kanggo Investor Sektor Pariwisata, Anggaran Pemasaran Pariwisata Domestik Enhanced, Dhukungan lan koordinasi sing luwih apik karo sektor penerbangan lan Dhasar lan investasi ing Konservasi lan Margasatwa minangka tulang punggung.

"Titik utama nalika nutup webinar iki yaiku supaya kita kudu miwiti maneh lan ngreset industri pariwisata saka papan sing anyar. Kita kudu nggunakake jagad digital sing terus berkembang, ningkatake konservasi lan nyegerake maneh produk kewan liar, pengacara kanggo undang-undang, lan ndeleng maneh sektor penerbangan lan lelungan. " Pak Balala ngendika.

Sekretaris Balala minangka anggota saka Dewan Pariwisata Afrika Pasukan Tugas Pangarep-arep Proyek lan global Mbangun maneh inisiatif.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania