Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Rencana Pemulihan Proyek Papan Pariwisata Afrika saiki duwe Kerangka Strategis

talebatb
talebatb
ditulis dening Dr. Taleb Rifai

Dr Taleb Rifai, ketua Project Hope Africa ngusulake visi kanggo kerangka kerja umum kanggo Dewan Pariwisata Afrika (ATB). Dr.Rifai uga dadi pelindung ATB lan anggota saka mbangun maneh.lancaran inisiatif.

Dheweke nyathet ing rencana kasebut: Fokus yaiku rencana pertumbuhan ekonomi lan kemakmuran kanggo negara-negara lan pamrentah ing Afrika lan, kanggo lokalisasi lan adaptasi karo rincian saben negara. Tujuan utamane yaiku nyusun kerangka rencana nasional kanggo mbiyantu saben negara kanthi individu supaya luwih kuat ing babagan ekonomi, sosial lan politik ing "Pasca Corona Era". Iki uga nyoba nyedhiyakake industri plancongan lan pariwisata, sektor sing paling kena pengaruh lan rusak dening krisis COVID19, minangka kekuwatan ekonomi utama lan kabecikan kanggo kabeh wong, kanggo HOPE

Napa Plancongan lan Pariwisata?

Perjalanan lan Pariwisata saiki lan bakal terus jangka pendek lan menengah, minangka salah sawijining sektor ekonomi sing paling rusak amarga krisis Corona. Ora ana Pariwisata tanpa lelungan, lelungan, lan gerakan mandheg saiki, minangka asil saka Corona. Kasunyatane yaiku lelungan lan pariwisata, kaya biasane, bakal mundur maneh, malah luwih kuwat. Plancongan saiki ora dadi kemewahan kanggo wong sugih lan elit, iku kalebu kegiyatan kanggo masarakat. Wis pindhah menyang wilayah hak,

- hakku kanggo ngalam donya lan ndeleng,

- hakku kanggo lelungan kanggo bisnis, kanggo pendhidhikan,

- hakku kanggo santai lan istirahat.

- Saiki wis dadi "hak asasi manungsa",

- minangka hak kerja, pendhidhikan lan perawatan kesehatan, hak bebas saka apa sing dakkandhakake lan uripku. Plancongan lan Pariwisata wis ditingkatake ing dasawarsa pungkasan dadi kurang saka kabutuhan manungsa sing penting,

"Hak Asasi Manungsa". Mula, bakal mundur maneh.

Napa Afrika

Saiki, Afrika nonton tembung perjuangan karo Corona, saka jarak sing adoh, nganti saiki. Yaiku nonton lan ngamati jagad canggih lan maju sing ora bisa ngadhepi tantangan krisis medis sing luwih gampang. Afrika wis suwe, dadi korban keserakahan lan eksploitasi, ora nate katon subuh ing istirahat liyane, ora dadi bagean saka materi iki lan jagad sing ora sensitif, mula duwe kesempatan sing unik kanggo menehi peta dalan sing beda ing jagad iki. Iki bisa uga dadi wayahe Afrika ing sejarah.

Afrika uga kalebu 53 entitas nasional, negara berkembang sing cukup cilik (kajaba bisa uga Afrika Selatan, Nigeria, lan sawetara negara Afrika Lor), mula ora bisa ngrampungake tantangan ekonomine kanthi biaya internasional standar. Mula, Afrika bisa dadi model kanggo akeh negara berkembang ing saindenging jagad.

Kita kudu miwiti kanthi ngakeni luwih dhisik, yen jagad sawise Corona bakal beda banget karo donya sadurunge Corona. Dadi, tantangan saiki, kanggo sektor lelungan lan pariwisata yaiku carane menehi kontribusi lan nuwuhake transformasi kabeh masarakat dadi era anyar ekonomi, jaman pasca Corona, amarga kesehatan kabeh ekonomi minangka cara mung kanggo sektor kita tuwuh lan mupangat. Tantangan sing ora mung bisa nggawa kita dadi sehat, nanging bakal pindhah menyang jagad sing beda-beda, jagad sing luwih maju lan makmur, jagad sing luwih apik.

Kita kudu nggawe episode elek iki dadi kesempatan.

Krisis iki duwe rong fase sing beda;

1. The fase ngemot, sing kudune lan lagi nantang tantangan kesehatan, supaya masarakat urip lan sehat, kanthi ngetrapake kabeh langkah-langkah kunci.

2. The tahap pemulihan, persiapan sing kudu njamin ora mung ngatasi efek serius krisis ing ekonomi lan ing lapangan kerja, nanging luwih becik nggawa kita menyang bentuk kemakmuran lan pembangunan sing luwih maju.

Nalika rong tahap kasebut penting lan kudu ditangani kanthi cepet, jagad iki saiki wis nyedhiyakake kabeh energi lan sumber daya dadi fase siji. Mungkin amarga, sing dingerteni, urip lan kesehatan dadi prioritas manungsa, nanging laporan iki pengin narik kawigaten kasunyatan manawa, urip sawise tahap siji, ngemot, uga penting, urip kanthi martabat lan kamakmuran. Mula, kita kudu miwiti nyiapake lan ngrancang dina sawise ngemot, kanthi cepet lan tanpa wektu tundha

Ana biaya kanggo kabeh, kanggo saben tahap lan kita kudu nyiyapake dhewe. Biaya kontainer jelas, lan saben negara wis njupuk langkah kanggo ngatasi tahap iki lan sabanjure, biaya sing ana gandhengane, masing-masing miturut kapabilitas. Nalika sawetara pamrentah, utamane ing negara-negara berkembang, wis nindakake pekerjaan sing apik banget, umume pamrentah durung miwiti ngatasi tahap loro. Amarga ana kerusakan gedhe sing ngemot tahap siji, utamane kunci, nyebabake pemulihan tahap loro, saiki kita kudu miwiti ngrancang lan nyiapake tahap loro lan biayane; Kanggo apa urip utawa kesehatan, Yen tanpa martabat lan kamakmuran. Rencana kerangka HOPE, mulane, minangka upaya kanggo ngatasi krisis, kanggo ngrampungake rencana pemulihan dina sesuk, perkiraan biaya lan sumber daya sing dibutuhake.

Kongres USA bubar nyetujoni alokasi $ 2.2 triliun, sing nuduhake kira-kira, 50% anggaran taunan lan 10% PDB, kanggo ngatasi akibat saka krisis kasebut. Iki bakal digunakake kanggo tujuan ing ngisor iki, antara liya,

1. Pembayaran langsung marang buruh sing kelangan pegawean lan kulawargane, gumantung saka ukuran kulawarga

2. Nggawe dana kanggo nylametake lan nylametake bisnis lan perusahaan, utamane lelungan lan pariwisata (maskapai, pelayaran, lan agensi perjalanan)

3. Dhukungan saka anggaran nasional kanggo luwih nyuda pajak beya ing saindenging jajaran, utamane ing sektor jasa lan teknologi digital.

4. Dhukungan anggaran nasional kanggo ngrampungake kabeh langkah sing ana gandhengane karo kandhungan medis lan pitulung nalika mbukak ekonomi kanthi bertahap

Singapura, Korea, Kanada, China, lan akeh negara liyane, kalebu sawetara negara Afrika, nggawe sawetara gerakan sing padha. Meh kabeh dialokasikan antara 8 - 11% PDB kanggo rencana sing padha. Mula, disaranake kira-kira 10% PDB minangka jumlah sing cukup kanggo dialokasikan kanggo saben negara ing Afrika.

Kerangka umum, bisa uga katon kaya iki,

1. Saben negara Afrika kudu menehi kira-kira 10% PDB kanggo mulihake RANU HARAP.

2. Dana sing dialokasikan bisa digunakake lan dipérang dadi rong bagean: 2.1 1/3 dana kanggo dhukungan langsung saka anggaran taunan 2020 kanggo ngatasi kerugian sing ditindakake ing fase penahanan lan nyiapake pemulihan. Iki mesthine kalebu,

2.2 2/3 dana kanggo miwiti sawetara prasarana prasarana ing kabeh sektor kayata, sekolah, klinik, dalan lan dalan gedhe, bandara, ing antarane kebutuhan prasarana liyane. Iki bakal mbantu nggayuh,

1. Biaya langsung langkah-langkah medis kanggo ngemot

2. Ngasubsidi para pekerja sing kelangan pegawean amarga langkah-langkah kandhungan, utamane para turis

3. Nggawe "Hope Fund", kanggo nyengkuyung bisnis utamane UKM lan menehi utang sithik

4. Biaya nyuda pajak lan beya minangka bagean saka stimulasi ekonomi nasional

1. Ngrangsang ekonomi nasional kanthi mompa dhuwit seger.

2. Nggawe luwih akeh wong supaya bisa kerja maneh lan nggawe lapangan kerja anyar.

3. Mujudake proyek infrastruktur sing dibutuhake.

4. Nambah bathi sing dikoleksi kanggo ndhukung anggaran.

5. Ngukir model sing bisa ditrapake sawise pulih.

6. Pamulihan lengkap menyang status ekonomi sing luwih maju.

3. Dana kasebut kanthi becik dialokasikan saka tabungan yen ora banjur nyilih kanthi suku bunga murah minangka pilihan liyane. Nyilih sah ing kene, sanajan tarif utang nasional ngluwihi 100%. Kita utang kanggo mompa dhuwit menyang ekonomi, ngrangsang lan nguatake ekonomi, lan, sabanjure, nambah bathi saka anggaran nasional, nambah kemampuan negara kanggo mbayar utang maneh. Kita ora nyilih kanggo mbayar utang sadurunge, nanging kita utang kanggo ngrangsang ekonomi kanthi mompa dhuwit, kanthi mbuwang luwih akeh.

4. Dhaptar proyek sing relevan kudu disiapake kanthi cepet, rata-rata dana alokasi $ 1 milyar wis cukup kanggo mujudake 100 proyek kanthi rata-rata $ 10 yuta saben proyek. Proyek kasebut penting banget kanggo stimulasi Ekonomi Nasional nanging penting kanggo nyedhiyakake prasarana sing dibutuhake supaya pemerintah bisa nyedhiyani kabeh layanan sing dibutuhake kanggo masarakat lan

bisnis, kalebu layanan Plancongan lan Pariwisata.

5. Kertu babagan proposal pengurangan pajak lan beya kudu disiapake kanthi cepet minangka reformasi pajak sing bakal diterusake sawise pulih. Biaya anggaran nasional biasa kudu diitung saka 2.2.4 ing ndhuwur kanthi asumsi yen biaya kasebut kudu ditanggung sajrone taun 2021 lan bisa uga taun 2022. Sawise ekonomi sing bubar pulih kudu bisa ngurus kebutuhan anggaran, kaya maneh bathi bakal dikoleksi, minangka asil saka pemulihan ekonomi, nyengkuyung anggaran nasional biasa.

Iki minangka ide lan kerangka proposal umum. Dheweke ora temenan kanggo ngetrapake kanthi ketat, utawa kekhususan. Sing penting, kanggo saben negara Afrika, yaiku ngrancang, ngembangake lan nggunakake rencana tartamtu, adhedhasar kahanan tartamtu ing saben negara, lan saiki, saiki, ora sesuk

Kita kudu nggarap negara miturut negara. Ora ana rencana HOPE sing bisa cocog karo kabeh. Era pasca-Corona anyar ndadekake akeh Organisasi Internasional ora relevan.

Malah Organisasi Daerah ora bisa, ora kudu nggawe umum ing kabeh wilayah, saben negara kudu ditangani kanthi mandiri

Era pasca-Corona anyar pancen wis ngasilake kasunyatan anyar, donya anyar. Sawetara fitur sing diantisipasi saka Era Anyar, yaiku konsekuensi ekonomi lan utamane pengaruhe ing industri Plancongan lan Pariwisata bakal mengaruhi lelungan lan pariwisata. Sing paling penting yaiku ningkatake pentinge pariwisata domestik lan regional lan, akibate, kebutuhan kanggo nyetel rencana promosi pariwisata lan strategi wisata lan pariwisata kabeh.

Sawetara owah-owahan liyane yaiku:

1. Infrastruktur produksi kanthi otomatis bakal ngirit energi lan ora mung biaya produksi sing luwih murah, nanging uga bakal nambah kualitas. Pengurangan jam kerja manungsa bakal mbantu kita njaga kesehatan sing luwih apik lan ngidini wong duwe wektu sing luwih bebas lan plancongan, sing kanggo jangka panjang, bisa ngrangsang lelungan lan pariwisata.

2. Tambah kapercayan ing sektor teknologi, kinerja teknis, lan pembayaran online lan bakal terus ngowahi prilaku konsumen, adoh saka cara tradisional. Perjalanan bisnis lan pariwisata kudu ngakoni lan kasunyatan anyar lan nyetel model bisnis

3. Bakal ana penurunan jangka panjang ing lelungan bisnis amarga muncul alat konferensi video, kanthi Individu Worth Tinggi milih milih lelungan liwat jet pribadi sing beda karo udara kelas pertama, nyebabake pengaruh gedhe ing industri lelungan.

4. Sistem internasional tradisional wis rampung. Malah sistem lan organisasi regional kudu menyesuaikan karo kasunyatan anyar lan ngatasi kekhususan saben negara kanthi individual. Sistem internasional, kalebu sistem PBB lan organisasine, kudu nyetel supaya luwih adil lan adil. Iki bakal menehi pengaruh gedhe marang organisasi pariwisata internasional kayata UNWTO, WTTC lan liya-liyane

5. Pamrentah, pimpinan bisnis, lan perusahaan bakal nyedhiyakake dana luwih akeh kanggo investasi produk kesehatan lan kesehatan sawise nemokake kesenjangan ing sistem global nalika nglawan virus corona. Iki bakal mengaruhi pariwisata medis. Wiwitan teknologi liyane bakal muncul, kanthi aplikasi kreatif.

6. Kepercayaan marang pamrentah lokal ing negara berkembang bakal nambah, amarga ana upaya pertahanan sing kuat kanggo ngontrol pandemi kasebut. Bank Pusat wis nyuntikake akeh dana kanggo institusi finansial lan nawakake pambebasan sing durung ana sadurunge sing durung diwenehake sadurunge. Pemahaman negara berkembang lan negara cilik, ningkatake promosi turisme lan peluang branding

7. Bakal ana pangowahan sosial sing ngakoni babagan sisi urip sing bisa uga durung dingerteni sadurunge. Komunitas internasional gabung ing empati global kanggo ngadeg manunggal. Inisiatif filantropi wis digawe lan bantuan kamanungsan ditawakake nalika miliarder nyumbang jutaan dolar kanggo nylametake nyawane masarakat. Plancongan kudu nguatake empati global iki.

8. Pengaruh positif sing dialami pandemi iki marang lingkungan kita bakal tetep. Kabeh organisasi lingkungan ngerti manawa ana nitrogen dioksida drop-drop ing bagean China lan Italia ing Maret 2020. Kangge, Pusat Riset Iklim Internasional ing Oslo ngramal bakal ana penurunan emisi karbon dioksida 1.2% ing taun 2020 . Iki bakal mengaruhi pariwisata sing tanggung jawab lan pariwisata berkelanjutan.

9. Sistem pendhidhikan bakal diowahi. Nalika sekolah ditutup ing 188 negara ing saindenging jagad, miturut UNESCO, program sekolah ing omah wis wiwit ditrapake. Iki ngidini wong tuwa bisa mbantu ngembangake katrampilan lan nemokake bakat. Sinau kanthi adoh bakal ngidini negara-negara berkembang bisa nambah kualitas pendhidhikan.

10. Tinggal ing omah wis dadi pengalaman sing positif banget kanggo akeh wong, amarga ngiyatake ikatan kulawarga sing kebak katresnan, rasa syukur, lan pangarep-arep. Kajaba iku, iki uga nyebabake nggawe konten online sing nglipur sing saiki ngguyu.

Krisis iki bakal kliwat, lan kita bakal ngerteni luwih akeh pangembangan sosial, ekonomi, lan teknologi sing positif ing saindenging jagad.

Wiwit saiki, saiki kita ngerti manawa kesehatan kita luwih dhisik.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Taleb Rifai

Dr. Taleb Rifai minangka wong Yordania sing dadi Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa, adhedhasar ing Madrid, Spanyol, nganti tanggal 31 Desember 2017, sing nyekel jabatan kasebut wiwit dipilih kanthi sebulat suara ing taun 2010. Yordania pisanan jabatan Sekretaris Jenderal agensi PBB.