Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamerun budaya Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Washington DC Tour Guide minangka inspirasi kanggo masa depan lelungan lan pariwisata global

94755583 10158127954423490 6670539485811310592 n
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Francoise Kameni Lele arep mulih menyang Yaounde, Kamerun amarga kerja tanpa pamrih saka pandhuan wisata sing nganggur kanthi jeneng Maricar Donato saka Washington DC, Mistral Anampa saka Maryland, David Herb lan Clara Sachs saka New Jersey, AS.

COVID-19 ora bisa ngrusak komitmen saka pimpinan sejati ing industri pariwisata lan pariwisata. Pemimpin sejati kasebut minangka pandhuan tur lan anggota saka Federasi Asosiasi Pandhuan Pariwisata Dunia. (WFTGA), eTurboNews dinyatakake minangka pahlawan eTN. Tonton video kenapa.

Crita kasebut yaiku crita turis sing mandheg saka Kamerun kanthi jeneng Francoise Kameni Lele. Dheweke uga dadi anggota industri pariwisata lan pariwisata lan duta besar kanggo Dewan Pariwisata Afrika  (ATB) ing Kamerun. Kabeh diwiwiti nalika dheweke ninggalake Kamerun menyang Berlin, Jerman.

Dheweke rencana arep melu pameran lelungan ITB lan rapat tanggal 4 Maret sing diatur dening ATB, HOOF lan Wisata sing luwih Aman lan publikasi iki. Ironis rapat kasebut diatur kanggo ngrembug babagan pengaruh Coronavirus ing lelungan lan pariwisata.

ITB dibatalake lan wiwit Francoise ora bisa nemokake kondur menyang Kamerun. Dheweke mangkat menyang New York, bali menyang Frankfurt, maneh menyang New York, lan pungkasane saiki mlebu pesawat B787 Dreamliner ET509 menyang Addis Ababa. Iki minangka pengalaman sing nggegirisi, nanging dheweke duwe kanca paling anyar, sing dadi pandhuan tur sing ora egois ing Washington DC lan saiki dadi pahlawan eTN kanthi jeneng Maricar Donato.

Maricar marang eTurboNews dina iki: "Apa sing dicritakake Francoise marang aku dina iki pancen nyekel aku lan bakal suwe. Dheweke ujar: Yen ora kanggo pitulung sampeyan, aku bakal lampus. "

Penumpang Sakit dipeksa mlebu United Airlines saka Frankfurt menyang Newark dening Polisi Federal Jerman

Pariwisata minangka industri perdamaian lan kekancan. Ora ana sing ngerti babagan iki minangka Louis D'Amore, presiden lan pangadeg Institut Perdamaian Internasional Liwat Pariwisata. Nelpon saka omahé ing New York ujar:

 

"Aku nuwun sewu nalika ngerti akeh kesulitan sing kudu ditanggung Francois minangka asil saka Pandemi. Aku luwih kenal 20 taun karo Francois. Francoise tansah tanpa pamrih wis menehi sumbangan kanggo entuk luwih apik kanggo Pariwisata Afrika. Nyenengake banget nalika ngerti kepiye pandhuan pariwisata saka macem-macem etnis lan agama padha bebarengan kanggo ngrewangi Francois nalika mbutuhake - nduduhake semangat keramahan sejatine lan prinsip dhasar kabeh agama "Apa marang wong liya kaya sing sampeyan karepake padha ditindakake" lan, nalika dipikirake dadi wong Kristen sajrone minggu kaping lima Paskah iki, "Saling tresna-tinresnan kaya aku tresna marang kowe."

Dina iki Francoise Kameni Lele pungkasane ninggalake Newark, New Jersey kanthi pesawat ing Etiopia Airlines menyang Addis Ababa. Dheweke pungkasane mulih menyang Yaounde ing Kamerun.

 

 

Seminggu sadurunge, Maricar ngirim ing Facebook dheweke: "Ngirim sawetara barang saka komunitas pandhuan wisata lokal menyang pandhuan utama Kamerun, François Kameni, sing terdampar ing kene ora bisa mulih saka konferensi. Maricar Donato, perwakilan wilayah, lan koordinator Federasi Pandhuan Turis Federasi Donya wis dadi upaya kanggo mbantu pandhuan liyane.

François uga VP saka konfederasi bisbol Afrika dadi aku kudu nggawa dheweke menyang akademi pemuda lan Nats Park. Iki olahraga sing apik lan dina sing nyenengake.

Francoise kejiret ing tengah-tengah negara sing nutup wates lan ora bisa mulih kaya sing dijadwalake luwih saka 2 wulan kepungkur. Usahane lunga sithik ing Bandara Internasional Frankfurt nalika dheweke ditolak menyang Prancis kanggo njupuk penerbangan menyang Kamerun lan dikirim maneh menyang Amerika Serikat.

Sawise tekan ing AS, siji hotel sawise Francoise liyane tetep ditutup nalika virus kasebut nyebar kanthi agresif ing New York. Dheweke lunga menyang Washington DC kanthi ngarep-arep njaluk pitulung saka kedutaan.

Kapan eTurboNews nerbitake critane eTN Reader Maricar Donato nyedhaki Francoise amarga dheweke dadi duta besar merek Federasi Asosiasi Pandhuan Pariwisata Dunia. (WFTGA)

Ora ana bisnis pandhuan mbayar kanggo Maricar mandhiri, nanging ora mandheg dheweke nggunakake dhuwit lan wektu dhewe kanggo nulungi anggota industri pariwisata lan pariwisata. Kanthi hotel ditutup, dheweke ngatur ruang paling ngisor ing anggota komunitas Kamerun-Amerika ing Francoise.

Dina iki pandhuan wisata WFTGA Mistral Anampa saka Maryland, David Herb lan Clara Sachs saka New Jersey nggawa Francoise saka Washington DC menyang Bandara Internasional Newark ing New Jersey. Bebarengan karo perwakilan Kedutaan Besar Kamerun ing AS, dheweke nggawe manawa Francoise mriksa lan mlebu pesawat menyang Afrika.

Teks pamitane menyang eTurboNews kandha: “Jürgen, aku ana ing gerbang asrama lan arep mulih. COVID19 bakal Nevers mungkasi pariwisata. Langit minangka wates sampeyan. ”

Rungokake wawancara lan laporan urip saka Bandara Newark:

WFTGA minangka organisasi global ing ngisor lan anggota bangga saka Koalisi Mitra Pariwisata Internasional (ICTP)

Presiden organisasi saiki yaiku Alushca Ritchie saka Capetown Afrika Selatan. Alushca Ritchie mumpuni dadi pandhuan wisata ing Cape Barat Afrika Selatan ing taun 2010. Dheweke dadi anggota panitia Asosiasi Pandhuan Pariwisata Cape ing 2011 lan dadi CEO nganti taun 2013. Dheweke tetep dadi panitia kanthi tanggung jawab Hubungan Masyarakat. Dheweke melu inisiatif pribadi sing diarani Sambungan Pandhuan Pariwisata Cape lan mbantu Sekretariat Asosiasi Layanan Pariwisata Afrika Selatan. Alushca uga anggota Dewan Direksi Pariwisata Cape Town. Dheweke dipilih dadi Dewan WFTGA ing taun 2015 lan diangkat dadi Administrator. Alushca kapilih dadi Presiden WFTGA ing 2017 lan 2019.

#bajangbali

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.