Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
ditulis dening Harry S. Johnson

Ing Covid-19 konferensi pers, pimpinan Kepulauan Cayman negesake maneh yen etos ing balik tanggepan Kepulauan Cayman tumrap pandemi COVID-19, terus nggawe nyawa luwih penting tinimbang pertimbangan liyane.

Sawise pandonga sing dipimpin dening Bapa Naveen D'Souza, para pimpinan uga negesake manawa Pamrentah ngupayakake kanthi tenanan supaya kegiyatan ekonomi lokal, sing lara, bisa dibukak kanthi cepet lan aman kanggo kabeh masarakat. "Kapuloan Cayman ora siyap ngorbanake nyawa supaya bali menyang normal", ujare Perdana Menteri Hon. Alden McLaughlin.

Wong sing luwih tuwa sing duwe ilmu, kawicaksanan lan pengalaman sing dikepengini wis mesthi lan terus migunani kanggo urip lan nilai-nilai Caymanian.

Para pimpinan njaluk kabeh Pulo Cayman supaya sabar lan terus percaya marang tumindak sing bakal ditindakake.

 

Petugas Kesehatan Kesehatan, Dr. Samuel Williams-Rodriquez kacarita:

  • Saka 297 asil sing ditampa, 296 dites negatif lan siji positif, sing kasus transmisi komunitas lan asimtomatik. Penyelidikan babagan carane infeksi pasien wis diwiwiti karo Kesehatan Masyarakat, kalebu nelusuri kontak.
  • Tren saiki sing paling umum negatives banget nyengkuyung lan luwih akeh skrining terus.
  • Ing Klinik Flu HSA, wingi ana 8 pasien nalika hotline Flu nampa 14 panggilan.
  • Saiki ana 90 wong sing duwe fasilitas isolasi wajib ing pamrentahan, saliyane 104 wong sing duwe hubungan mandhiri kesehatan masarakat ing masarakat.
  •  Skrining rutin sing ditindakake kanggo mlebu sekolah saben taun ditundha amarga kahanan saiki amarga perawat Kesehatan Masyarakat dikepengini kanggo ngrampungake COVID-19.
  • Kesehatan Umum wis nglanjutake klinik post-natal lan vaksinasi nem minggu, kerja sama karo dokter anak ing HSA, staf kesehatan umum lan sawetara klinik swasta. Wiwit dina Senen, 11 Mei, wong-wong sing njaluk layanan kudu ngubungi 244-2562 kanggo ngobrol karo perawat Kesehatan Masyarakat lan njaluk nganyari; ninggalake pesen yen ora ana wangsulan, sing bakal dibalekake kanthi cepet.
  • Pasien non-darurat saiki bisa ngubungi klinik praktik umum HSA kanggo kabutuhane kanthi tele-obat, resep utawa investigasi. Klinik swasta uga nyedhiyakake layanan tele-medicine.
  • 2 rumah sakit lapangan kesehatan umum disiyapake, yen kasus bakal saya tambah nganti HSA kewalahan. Muga-muga ora dibutuhake, nanging yen ngono. Iki bakal digunakake kanggo ngobati pasien umum lan COVID -19 kasus sing luwih entheng. Amarga tren saiki asil tes, yen fasilitas ora digunakake, mula bakal menehi sumber daya sing ora bisa diregani yen ana angin topan utawa bencana liyane.
  • Saran kanggo sing siyap-siyap supaya bisa kerja maneh: ngombe akeh cairan, tetep sehat mental lan fisik, terus latihan jarak sosial, pernafasan lan kebersihan tangan.
  • Saiki ora ana rencana kanggo ngresiki massal papan umum.

 

Perdana Menteri Alden McLaughlin ngandika:

  • Kanthi meksa terus dibukak maneh, Premier nyathet manawa "tragis" yen nindakake akeh pangorbanan nganti saiki kanthi kolektif minangka bangsa lan masarakat mung bakal mbuwang kabeh amarga sawetara masarakat ora sabar ngenteni seminggu utawa loro mbukak maneh bisnis.
  • "Etos" Cayman sing bisa ditindakake manungsa sejatine bisa ngreksa nyawa lan ora siyap ngorbanake nyawa supaya bali menyang normal. Pandangan kasebut ora bakal ganti ing tahap iki. Dadi, kabeh ditindakake kanggo ningkatake pemutaran supaya panguwasa ngerti babagan prevalensi virus ing komunitas kasebut, diterusake kanthi njupuk langkah-langkah kanggo nglacak, nglacak, lan ngobati.
  • Sabar dibutuhake, sanajan ana gegayutan yen pakaryan lan ekonomi iku penting.
  • Cayman Cilik dibebasake saka pirang-pirang larangan; Cayman Brac uga duwe pancegahan keamanan tambahan sing isih ana. Grand Cayman bakal enggal ana ing posisi kasebut yen asil paningkatan tambah saya apik kaya saiki.
  • Kapuloan Cayman mesthi ngurmati para lansia, utamane kanggo kawicaksanan, wawasan lan cara ngasilake urip saben wong. Uripé penting.
  • Dheweke njaluk salam ulang taun kanggo mantan Ketua DPR, Hon. Mary Lawrence, sing saiki wis 80 taun, lan mantan Kepala Pendidikan Kepala Ibu Islay Conolly sing umur 97 dina iki, Ibu Hyacinth Rose lan Ibu Miriam Anglin, uga salam Ibu kanggo kabeh ibu ing komunitas kasebut.
  • Sisa-sisa tilas tilas MLA, Ibu Leda Esterleen Ebanks isih ana ing LA saiki, lan panji kasebut umume dadi tiang-tiang minangka tandha pakurmatan kanggo pirang-pirang taun layanan publik. Premier nggawe kasepen sak menit ing memori dheweke.
  • Wilayah Inggris Luar Negeri duwe kinerja apik kanggo nanggepi COVID-19 lan pasuryan, kaya kita, konsekuensi ekonomi sing terus maju kanthi cara supaya negarane bisa mlaku suwene 6-9 wulan sabanjure tanpa turis.

 

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • Gubernur negesake Perdana Menteri babagan etos Kepulauan Cayman kanggo nylametake nyawane lan rasa hormat sing diwenehake marang wong tuwa ing komunitas kasebut.
  • Dheweke ngaturake sungkawa kanggo kulawarga almarhum Ibu Esterleen 'Esther' Ebanks lan ucapan selamat ulang taun kanggo mantan Speaker lan mantan CEO sing dicathet dening Perdana Menteri.
  • Dheweke uga ngapresiasi pendekatan sing ditindakake mayoritas ing komunitas kanggo ngrampungake syarat COVID-19.
  • Penerbangan evakuasi Costa Rica lan Honduras kiwa dina iki.
  • Penerbangan Miami ditindakake ing dina Jumuah, 15 Mei lan bisa dipesen langsung karo Cayman Airways kanthi online utawa kanthi nelpon 949-2311. Penerbangan bali mung kanggo penumpang sing wis disetujoni lan Cayman Airways bakal langsung kontak.
  • Penerbangan menyang Republik Dominika ditindakake dina Minggu, 17 Mei lan sing pengin lelungan uga kudu ngubungi CAL kanthi langsung. Kanggo nindakake iki, reservasi CAL bakal mbukak antara jam 9 esuk nganti 6 sore dina Setu lan 1-5 sore dina Minggu.
  • Nganti saiki, 921 wong isih duwe pesawat evakuasi lan 370 bali.
  • Sing surak-surak kanggo 75 wongth ambal warsa D-Day minangka tandha nyerah tanpa syarat Nazi, Palang Merah ing Dina Palang Merah dina iki lan sukarelawane.
  • Dheweke uga muji Aliansi kanggo Mungkasi Kekerasan Domestik, sing bebarengan karo entitas pamrentah lan Pusat Krisis wis nganakake webinar kanggo wong-wong sing kena pengaruh kekerasan rumah tangga sajrone pandemi kasebut.

 

Menteri Kesehatan Dwayne Seymour ngandika:

  • Menteri menehi panguwuh kanggo kabeh ibu ing Kepulauan Cayman kanggo Dina Ibu dina Minggu.
  • Dheweke nyorot konser virtual "To Mother With Love" sing bakal dianakake bebarengan karo Konferensi SDA lan Klub Lions Grand Cayman. Nampilake bakat Cayman sing paling apik lan pagelaran tamu spesial dening artis Injil internasional Glacia Robinson, adicara kasebut diwiwiti dina Minggu 10 Mei jam 6 sore lan bakal disiarake langsung ing kaca Facebook konser Lions Club of Grand Cayman lan Ibu-ibu Cayman uga disiarake mengko ing CIG TV.

 

Direktur HMCI Danielle Coleman ngandika:

  • Kapuloan Cayman lagi siyap kanggo persiapan kanggo COVID-19 lan Musim Topan sing bakal teka.

 

Komisioner Polisi, Pak Derek Byrne ngelingake publik:

  • Kanthi nyuda watesan larangan ing LC lan CB minggu iki, watesan larangan ing ngisor iki tetep nganti 15 Mei 2020 jam 5 esuk.
  • Kurfew alus utawa papan perlindungan ing Peraturan Lokasi ing Grand Cayman tetep operasi antarane jam 5 esuk lan 8pm saben dina Senen nganti Setu.
  • Hard Curfew utawa kunci kebak, ngirit kanggo personel layanan penting sing dibebasake isih digunakake CB antarane jam 8 wengi nganti 5 esuk saben wengi Senen nganti Minggu kalebu. On Grand Cayman, iku curfew hard antarane jam 8pm lan 5am nightly Senen nganti Minggu kalebu lan Jam kerja keras 24 jam dina Minggu - wiwit tengah wengi Setu nganti Minggu tengah wengi.
  • Periode olahraga ora ngluwihi 90 menit diidini ing antarane jam 5.15 esuk lan 7pm saben dina Senen nganti Setu. Ora diidini wektu olahraga Sunday sajrone kurfew. Iki mung gegayutan karo Grand Cayman amarga watesan kasebut wis dicopot ing CB lan LC.
  • Jam kerja keras 24 jam lengkap amarga ana hubungane karo Akses Pantai menyang Pantai Umum ing Grand Cayman tetep ana nganti dina Jumuah, 15 Mei jam 5 esuk Iki tegese ora akses menyang pantai umum ing GC kapan wae nganti dina Jumuah 15 Mei jam 5 esuk. Iki nglarang wong saka mlebu, mlaku-mlaku, renang, snorkeling, mancing utawa nindakake kegiatan laut apa wae ing pantai umum ing Grand Cayman. Watesan iki dicopot saka Cayman Brac wiwit Kamis, 7 Mei sore.
  • Pelanggaran parentah jam paling angel yaiku pelanggaran pidana sing ukuman $ 3,000 KYD lan penjara setaun, utawa kalorone.

HSA ngembangake kapasitas uji coba COVID

Otoritas Jasa Kesehatan wis nggedhekake kapasitas uji coba kanggo pamrograman COVID-19 kanthi mbukak rong drive liwat tenda skrining kanggo para pekerja garis depan lan ekspansi laboratorium kanggo nambah pangolahan sampel sajrone sedina.

CEO HSA Lizzette Yearwood ujar manawa dheweke seneng banget amarga drive liwat skrining wis diwiwiti wiwit dibukak minggu kepungkur. "Ana akeh logistik lan langkah-langkah ing proses kasebut supaya bisa operasional kanthi efisien."

Sawise tekan drive HSA liwat area skrining, kabeh proses udakara 5 menit.

HSA uga wis nggedhekake ruang laboratorium fisik ing Rumah Sakit Kepulauan Cayman, kerja sama karo laboratorium pribadi lan wis nyewa lan nglatih staf laboratorium tambahan kanggo nambah kapasitas tes. "Minangka upaya gedhe saka akeh wong supaya kita tekan titik iki, lan kita terus golek cara kanggo nambah kapasitas tes maneh, ujare Yearwood. "Dandan lan ekspansi paling anyar iki minangka langkah penting ing arah sing bener kanggo nambah tes."

Kesehatan Masyarakat njadwalake janji karo buruh ngarep kanggo mbesuk nalika upaya tes wis saya akeh. Para karyawan garis depan tahap 2 lan persentase buruh konstruksi saiki lagi dijadwalake kanggo disaring. HSA, Kesehatan Publik lan Kepala Pegawai Medis kerja sama kanggo prioritasake wong utawa bisnis sing dianggep minangka buruh garis depan sing penting.

"Ana ewu wong sing dianggep dadi buruh garis ngarep, dadi butuh sawetara minggu kanggo ngatasi mayoritas. Kita ngerti manawa ana kuatir ing populasi umum sing bakal dites, mula kita ngupayakake kabeh supaya bisa lolos, "ujare Dr Samuel Williams-Rodriguez, Petugas Kesehatan Kesehatan. "Saliyane nyengkuyung skrining, anggota saka Kesehatan Masyarakat uga ngayahi pamriksan ing situs kanggo bisnis sing luwih gedhe, sing ndadekake karyawan bisa disapu tanpa kudu ninggalake papan kerja."

Wong sing ditampilake COVID-19 bakal nampa asil liwat Portal Pasien MyHSA online, sing nyedhiyakake cara aman kanggo ngakses asil laboratorium. Kesehatan Masyarakat bakal terus ngubungi wong sing tes positif kanggo COVID liwat telpon. Kabeh wong sing disaring bakal diwenehake akun portal pasien gratis.

Amarga pandemi COVID minangka krisis nasional, HSA makarya bebarengan karo rumah sakit swasta lokal kanggo ngupayakake para pekerja penting sabisa-bisa.

"Saiki kita kerja sama karo Rumah Sakit Dokter kanthi ngirim macem-macem bisnis supaya bisa dicekel supaya bisa maksimal ngoptimalake kapasitas tes," ujare Dr Samuel Williams-Rodriguez, Petugas Kesehatan Kesehatan. "Kepulauan Cayman Kepulauan Kesehatan bakal dadi papan pamriksan tambahan kanggo para pekerja penting ing Distrik Wétan."

Kabeh fasilitas skrining mung nganggo janjian lan bisnis bakal dikontak karo Kesehatan Masyarakat kanggo wektu janjian tartamtu.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.