Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Grenada Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Grenada: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Grenada: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Perdana Menteri Grenada Dr. Keith Mitchell
ditulis dening Harry S. Johnson

Perdana Menteri Grenada, Dr. Keith Mitchell, negesake marang negara babagan kahanan COVID-19:

Kanca Grenadians, ing Covid-19 pandemi terus dadi tantangan paling gedhe sing diadhepi Grenada lan akeh negara liya ing saindenging jagad. Nanging, kanthi tantangan sing durung pernah ana iki, ana kesempatan kanggo inovasi lan pamikiran strategis kanggo miwiti ekonomi maneh. Panjaluk supaya kita kabeh kudu luwih sabar, tresna lan toleransi sajrone srawung.

Ing tengah-tengah pandemi kasebut, Pamrentah kudu ngimbangi prioritas saingan - kanthi tliti supaya sistem kesehatan lan para pekerja wis siyap nyiyapake kanggo ngrampungake Covid-19, nalika ing wektu sing padha, ngrampungake kerangka kerja mikro-ekonomi sing ngidini luwih akeh bisnis kanggo operate miturut protokol sing disaranake.

Kaya ngono, dina Senen, tanggal 11 Mei 2020, saben dina bakal dadi dina kerja sing ditemtokake, yaiku kanggo bisnis sing wis entuk idin kanggo beroperasi lan sing diwiwiti minggu iki. Bisnis sing disetujoni bakal mbukak jadwal pra-Covid masing-masing ing wektu sing ditemtokake, 8 esuk nganti 5 sore. Jam malam saben dina tetep ana, wiwit jam 7 sore nganti jam 5 esuk.

Pamrentah ngarepake peningkatan kegiatan ekonomi kanthi diwiwiti maneh kerja ing industri konstruksi minggu iki. Pedoman kesehatan lan safety wis digawe lan kontraktor kanggo saben proyek kudu njaluk lan diwenehi ijin saka panitia konstruksi sadurunge kerja diwiwiti maneh.

Wilayah anyar liyane sing dijadwalake dibukak maneh minggu iki kalebu, layanan real estate, binatu, lanskap lan tukang kebon, toko kembang, toko kredit konsumen lan perusahaan sing nawakake utangan gajian.

Kanthi akeh tenaga kerja sing gumantung karo transportasi umum, Pamrentah lagi kerja bareng para pemangku kepentingan kanggo nggawe jarak sosial lan langkah-langkah higienis sing cocog kanggo nuntun layanan iki. Pengumuman resmi bakal digawe ing dina mbesuk.

Layanan feri winates uga wis disetujoni kanggo dibukak maneh minggu iki, antarane daratan Grenada lan loro pulau kasebut. Kita bakal terus kerja bareng karo panyedhiya layanan supaya pandhuan operasional bisa dianut.

Amarga akeh sing ngenteni dibukak maneh wates njaba kita, aku cepet-cepet ujar manawa nalika iki wis cedhak, kita durung ana ing kana. Watesan ditutup kanggo nyegah panyebaran virus lan kanggo nylametake nyawane, lan saiki, kita kudu njaga status quo kasebut. Ing rapat-rapat pungkasan pimpinan Caricom lan OECS, kita bebarengan setuju kanggo miwiti santai nglarang larangan lelungan, amarga pandemi ing wilayah kasebut wis akeh dikendhaleni. Pamrentah, maskapai penerbangan lan hotel saiki lagi ngrampungake rincian babagan pambukaan maneh tahap iki. Kanthi nganggep manawa protokol sing dibutuhake wis kasedhiya, kita ngarepake bakal mbukak wates minggu sadurunge wulan Juni. Aku negesake, para kanca Grenadians, kita ora bakal bisa pindhah, yen ora yakin manawa ana pedoman kesehatan lan kesehatan sing cukup.

Rasional sing padha uga nyebabake keputusan kanggo mbatalake Spicemas 2020 amarga kita ora bisa kompromi kesehatan, keamanan lan kesejahteraan umume.

Pungkasan minggu iki, kita nyekseni sawetara warga negara sing bali kerja karo kapal pesiar. Sedulur lan sedulur, ing tangan siji, kita ora bisa nolak hak warga negara kita supaya mulih, nanging ing sisih liyane, warga negara sing bali kudu ngerti, yen ing tengah krisis kesehatan, dheweke bisa nyebar virus kasebut. Yakin manawa langkah kesehatan sing dibutuhake ditindakake. Individu sing wis teka dites lan diangkut langsung menyang fasilitas karantina wajib.

Kanggo menehi kajelasan luwih lengkap babagan karantina wajib kanggo anggota kru sing bali, Pamrentah saiki kanthi mandhiri mbayar udakara meh $ 200,000 kanggo nyedhiyakake fasilitas kasebut amarga garis pelayaran durung nampa tanggung jawab, sanajan ana persetujuan sadurunge.

Kanggo wong-wong sing tetep terdampar ing kapal lan ing negara liya, sampeyan njaluk ngerti manawa ngadhepi krisis kesehatan iki, tumindak Pamarentah kudu dipandu dening kapasitas sistem kesehatan kanggo ngatasi potensi wabah penyakit kasebut.

Kita siyap kanggo nampa wong Grenad sing terdampar, anggere padha duwe sarana kanggo golek dalan mulih, lan ngelingi, kapasitas winates kanggo nyedhiyakake fasilitas karantina negara. Kabeh wong sing diidini mlebu bakal dilebokake ing karantina wajib ing fasilitas sing ditemtokake paling ora 2 minggu.

Aku seneng ngumumake yen nganti saiki, kita ora duwe kasus Covid-19 sing dikonfirmasi anyar. Asil kanggo kabeh 84 tes PCR sing ditindakake tanggal 8 Mei negatif kanggo virus kasebut. Iki kalebu 64 wong sing ana gandhengane karo kluster sing dideteksi ing sak papan bisnis. Kajaba iku, kasus pungkasan ing rumah sakit wis dibebasake lan 6 kasus aktif liyane sing dilaporake apik.

Para sedulur, manajemen krisis kesehatan sing sukses iki kudu ana gandhengane karo pambangunan ekonomi lokal. Kita nglumpukake tugas kanggo pejabat sektor publik lan swasta sing darmabakti, kanggo nuntun gaweyan iki.

7 anggota komite sing disetujoni karo kabinet, uga diwenehake tanggung jawab kanggo saben sektor produktif ekonomi, yaiku Pariwisata lan Kewarganegaraan dening Investasi (CBI); Konstruksi (Pribadi lan Umum); Layanan Pendidikan - Universitas St George; Perusahaan Mikro, Cilik lan Sedheng; Pertanian lan Perikanan; Grosir & Eceran Perdagangan & Manufaktur; E-Niaga / Digitisasi. Dheweke mriksa kahanan saiki ing saben sektor lan ngenali prioritas implementasi tahap.

Kita uga didukung karo kasunyatan manawa ing tengah-tengah krisis iki, kapercayan investor tetep dhuwur. Akuisisi Port Louis lan Mount Cinnamon sing anyar, kanthi rencana nambah nganti 500 kamar hotel anyar, kanthi investasi regane luwih saka US $ 350 yuta, nyritakake babagan potensial pemulihan ekonomi kita. Penting, dicathet yen ora ana konsesi sing bakal diwenehake nganti pangembang siyap kanggo miwiti pambangunan 4 hotel kasebut.

Nalika ngramal mbesuk, tumindak kritis saiki dibutuhake supaya bisa nyuda warga negara. Mula, Kabinet wis nyetujoni, kanggo mbayar dhukungan rega kanggo petani pala. Syarat lan ketentuan saiki dirampungake karo Asosiasi Pala Koperasi Grenada. Pamrentah uga ngenteni nganyari saka Asosiasi Kakao Grenada babagan pitulungan apa sing dibutuhake kanggo para petani kasebut.

Pamrentah uga wis melu menehi dhukungan kanggo petani unggas, kanthi cepet nyetujoni lisensi perdagangan lan ngeculake tugas kanggo 2 pengiriman darurat, sing dadi penting sawise kekurangan digawe saka penutupan wajib suplier lokal utama.

Iki lan prakarsa liyane, minangka tambahan saka paket stimulus ekonomi sing dakwartakake wiwit awal ing upaya tanggepan Covid-19, lan kedadeyan kasebut nalika Pamrentah dhewe ngatasi pengaruh parah saka pandemi kasebut. Saka perkiraan kanggo taun pertumbuhan kaping 8 berturut-turut, Pamrentah saiki lagi ngadhepi kasunyatan negatif sing tuwuh, sing dipicu pengaruh sing signifikan tumrap pariwisata, konstruksi lan pendhidhikan. Iki nyebabake penurunan pendapatan Pemerintah sing drastis. Contone, ing wulan April, pangumpulan dana gabungan dening Divisi Bea dan Cukai Internal mudhun udakara $ 30 yuta tinimbang taun 2019; penurunan sing bakal ditiru ing departemen ngasilake penghasilan utama sajrone sawetara wulan sabanjure.

Mula pamrentah nggunakake cadangan lan njaluk pitulung internasional kanggo ngatasi kekurangan lan menehi bantuan warga, nalika terus nglawan virus sing mbebayani. Wis, kita wis narik dana saka Dana Moneter Internasional, Bank Dunia, Uni Eropa, Pamrentah India, Bank Sentral Karibia Wétan lan Bank Pembangunan Karibia. Kita terus nggolek sumber liyane kanggo dana hibah lan pinjaman ringan, uga golek opsi kanggo ngatasi utang.

Nanging, tim ing Kementerian Keuangan lan Sekretariat Dhukungan Ekonomi Covid-19 sing nembe diadegake, bebarengan karo para pemangku kepentingan sing relevan wis ngupayakake kanthi tliti kanggo ngatasi lan ngetrapake langkah-langkah bantuan kasebut. Kita isih ing tahap awal roll-out, nanging nganti saiki, cedhak karo 2,000 wong Grenadians wis entuk manfaat saka upah lan inisiatif dhukungan.

Proses aplikasi lan verifikasi isih aktif lan mbuktekake mbuwang wektu banget. Nanging, anggota staf ing sekretariat makarya awan lan wengi lan ing akhir minggu, kanggo mesthekake manawa aplikasi diproses kanthi bener, lan mbayar kanthi cepet. Pamrentah uga ngelingi nggedhekake kategori pekerja sing nduweni dhukungan kanggo ngasilake luwih gedhe tumrap salib warga.
Ing pungkasan wulan iki, Skema Asuransi Nasional dijangka wiwit mbayar tunjangan pengangguran kanggo wong sing nduweni hak. Diperkirakan luwih saka 5,000 wong bakal nampa tunjangan kasebut, dituku luwih saka 6 wulan. Penundaan kenaikan 2% pambayaran NIS wis ditrapake lan bakal kalebu periode wulan April nganti Juni 2020.

Cicilan lanjutan saben wulan babagan Pajak Penghasilan Perusahaan lan pembayaran angsuran Pajak Cap Tahunan ditanggepi kanggo mbantu para bisnis ngatasi masalah arus kas sajrone periode kasebut. Nanging, kita cathet manawa ana sing milih nerusake pambayaran kanthi rutin lan kita muji.

Kaya sing wis dijanjekake, Pamrentah wis nyedhiyakake pendanaan tambahan kanggo pambayaran liwat fasilitas pinjaman usaha cilik sing ana ing Grenada Development Bank. Ambang maksimum sing kasedhiya ing dana iki ditambah dadi $ 40,000. Kajaba iku, suku bunga suda 3% ditawakake kanggo wong-wong sing melu tetanen, perikanan, lan pamrosesan agro.

Konsumen listrik bakal rumangsa kurang sithik wiwit wulan iki amarga wiwit entuk bathi saka 30% tagihan sing dikurangi. Pamrentah nandur modal luwih saka $ 7 yuta lan kita matur nuwun banget amarga kerja sama Grenlec lan WRB Entertainments kanggo menehi $ 3 yuta. Iki minangka jinis kemitraan sing dibutuhake nalika nggambarake cara maju.

Ing kene uga, aku kudu ngucapake matur nuwun pamrentah marang Universitas St. George, sing wis nggampangake tes PCR. SGU uga nyedhiyakake Rumah Sakit Umum kanthi unit x-ray portabel, ventilator, monitor jantung, unit sonogram lan peralatan medis liyane sing ora mung bakal nambah kesiapan kita nalika nglawan Covid-19, nanging luwih becik posisi sistem kesehatan kanggo nawakake luwih apik peduli karo umat kita. Minangka kanggo operasi bisnis dhewe, sing makili luwih saka 20% PDB Grenada, SGU uga kerja bareng karo Pamrentah babagan jangka waktu lan metodologi sing cocog kanggo njaluk siswa bali menyang kampus. Protokol dikembangake kanggo mlebu maneh.

Kita uga matur nuwun banget marang donatur liyane, kalebu Pamrentah lan Rakyat Kuba, Republik Rakyat China, Republik Bolivaria Venezuela, perwakilan diplomatik kita ing luar negeri, Grup Alibaba, Kanada Bank Note, Pan American Health Organisation (PAHO), Otoritas Lotere Nasional, Digicel, Aliran, lan kabeh wong liya sing wis mbantu nguatake kapasitas kita kanggo nglawan penyakit iki.

Ana akeh mitra liyane sing pantes dipuji: kayata, individu lan organisasi sing wis nyebar panganan lan pasokan liyane kanggo sing mbutuhake. Aku pribadi matur suwun lan matur suwun amarga wis dadi penjaga kakangmu.

Sanajan akeh wong sing loma, mula ana krisis sing tuwuh ing sajrone krisis COVID-19. Sawetara wong rumangsa kewalahan lan ora duwe pengarep-arep amarga kita ngalami korban psikologis lan emosional saka pandemi kasebut. Aku njamin yen ana pangarep-arep. Menteri Pengembangan Sosial dadi pimpinan ing penyediaan penyuluhan lan ngewangi masarakat supaya bisa ngembangake mekanisme koping sing luwih kuwat. Kantor gereja wis mbukak kanggo nyedhiyakake layanan konsultasi lan ana pribadi sing uga nawakake pitulung psikologis kanggo wong sing butuh.

Aku matur nuwun kanggo wong-wong sing ana ing garis depan perang nglawan Covid-19. Kita asring nemoni dokter lan perawat, nanging saiki, aku uga ngerti kabeh staf liyane ing sistem kesehatan sing menehi kontribusi ing salah sawijining cara utawa cara liyane. Aku ngajak wong-wong sing ora narik bobote, supaya padha entuk bagean.

Aku uga matur nuwun, marang panitia Covid sing menehi pitulung kanggo mbantu kita nempuh krisis iki. Thanks kanggo petugas kunjara, penjaga keamanan pribadi, operator bus sing nyedhiyakake transportasi kanggo buruh penting, tukang sampah, pegawai negeri, lan kabeh wong liya sing ngorbanake saben dina kanggo mbantu kita sajrone wektu iki. Aku matur nuwun, bangsa matur nuwun, lan kita matur nuwun.

Komisioner Polisi lan umume tim, wis nindakake tugas sing apik kanggo njaga ketertiban lan aku uga pinuji. Ing sawetara dina pungkasan, kita wis ngrungokake keluhan ing domain umum, amarga tuduhan dilecehke para petugas polisi. Nganti saiki, durung ana keluhan resmi sing diajokake, nanging aku yakin karo Komisaris manawa kedadeyan sing diwenehake, bakal ditliti. Ora ana alesan kanggo tumindak sing ora cocog karo perwira polisi, nanging minangka warga negara, kita kabeh duwe tanggung jawab kanggo dipandu dening ukum lan ngajeni para penegak ukum.

Aku uga njupuk kesempatan iki kanggo ngukum lan nyepetake tumindak kekerasan sing ora ana artine, penyalahgunaan rumah tangga lan bocah-bocah lan tindak pidana liyane sing ditindakake. Lingkungan stres sing anyar ora mung alesan kanggo tumindak salah. Salajengipun, kanggo wong-wong sing nggunakake watesan sing dilebokake Negara Darurat kanggo ngisi rega barang lan jasa sing gedhe banget, iku salah lan nuntut moral. Aku kudu takon, ing endi kalbu kita? Gusti Allah kita ora bakal nglilani tumindak iki dirampungake. Tumindak kasebut ora bakal diapura lan RGPF diberdayakake kanggo njupuk tindakan.

Para sedulur, saka kabeh indikasi, kita sukses nglawan perang ing Covid-19, nanging akeh pitakon, babagan pengaruh umum lan kemampuan kita pulih. Aku pitutur marang kowe, kanthi yakin manawa Grenada bakal ngatasi iki. Pamrentah tetep nduweni peran minangka pimpinan lan kita ndedonga, lumantar pandhuane Gusti Allah, kita bakal njupuk keputusan sing bener.

Mula, kita nampani konfirmasi Hari Doa Nasional sing direncanakake dening Konferensi Gereja lan Aliansi Greja Evangelis tanggal 17 Mei.

Minangka kesempatan kanggo kita bareng-bareng nyuda dhengkul lan kanthi ati sing sedhih, kanggo njaluk intervensi ilahi nalika mbukak krisis iki. Salajengipun, kita sregep antisipasi maneh babagan layanan greja lan ngenteni rampunge diskusi karo organisasi agama babagan pangembangan pedoman sing dibutuhake.

Status anak-anake tetep dadi perhatian prioritas. Protokol regional wis digawe kanggo pendhidhikan lan saiki ditliti dening panguwasa lokal kanggo nemtokake apa sing bisa ditindakake kanggo Grenada lan timeline kanggo bali menyang kelas.

Para kanca Grenadians, kita bakal metu saka pandemi iki luwih kuwat lan kuwat. Sadurunge, kita wis ngadhepi tantangan serius lan aku ora sangsi manawa bakal menang uga nalika ngadhepi krisis agawe iki. Aku ngakoni manawa akeh pengorbanan sing ditindakake dening sawetara wong, nanging ana wong liya sing ora sabar lan menehi kritik. Aku ngajak sampeyan, ayo padha kabeh ngupayakake nindakake sing luwih apik ing wektu sing penting iki. Kaslametan lan pamulihan Grenada kudu dadi upaya kolektif. Ing persatuan, ana kekuwatan. Ing wektu iki uga, pikirane lan donga kita uga kanggo wong sing kelangan wong sing ditresnani ing penyakit diaspora.

Sedulur lan sedulur, ing pungkasan, aku menehi salam marang para ibu ing saindenging jagad, khususe ibu-ibu dhewe, sing aku ora bisa sesambungan kaya biasane. Kula ngaturaken salam, dhumateng para putra kakung ingkang nggadhahi peran ganda ibu saha bapak. Durung dadi Dina Umum Ibu, kanthi akeh layanan greja, nedha awan lan kegiyatan liyane sing kanthi tradhisional kita ngrayakake, nanging muga-muga wae saiki, sampeyan wis ngrasakake rasa tresna lan apresiasi wong-wong ing sekitar sampeyan. Sugeng Dina Ibu kanggo sampeyan kabeh.

Aku matur nuwun.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.