Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Nganyari Resmi Kepulauan Cayman ing COVID-19

Nganyari Resmi Kepulauan Cayman ing COVID-19
Nganyari Resmi Kepulauan Cayman

Dina Senen, 11 Mei 2020, nganyari Resmi Kepulauan Cayman ing Covid-19 ditampilake ing sawijining konferensi pers sing nyatakake ana telung kasus positif lan 761 negatif sing dilaporake. Uga, rong fasilitas drive-through sing ana saiki disaring 300 saben dina. Antarane HSA, Rumah Sakit Dokter CTMH lan Kota Kesehatan Kepulauan Cayman target tes saben dina yaiku 450.

Kajaba iku, rong rumah sakit lapangan wis operasional, kudune digunakake.

Pandonga saben dinane dipimpin dening Pastor Kathy Ebanks.

Petugas Kesehatan Kesehatan, Dr. Samuel Williams-Rodriquez kacarita:

  • Saka 764 asil tes sing dilaporake dina iki, 761 negatif lan telu positif. Saka antarane, siji yaiku kontak karo pasien positif sing dikenal lan asimtomatik; loro liyane minangka bagean saka investigasi sing lagi ditindakake lan kaloro asimtomatik.
  • 620 saka 764 tes sing dilaporake dina iki diproses ing laboratorium HSA lan 144 ana ing Rumah Sakit Dokter. Iki minangka kombinasi asil skrining bagean sing beda ing populasi lan tes tindak lanjut sing ditindakake dening Kesehatan Masyarakat.
  • Manajemen Supermarket Kirk wis komunikasi cedhak karo Kesehatan Publik lan 121 wong sing dites nganti saiki; Persentase "murah banget" iki positif lan ing pungkasan sesuk (Selasa), rencana kasebut kanggo ngrampungake pengujian kabeh wong ing supermarket. Kabeh tes wis ditindakake dening HSA. Reresik jero ditindakake dening supermarket, sing diawasi dening Departemen Kesehatan Lingkungan. HSA lan Rumah Sakit Dokter bakal terus nindakake skrining kanggo kabeh staf.
  • Saka 84 positif saiki, 47 wis pulih, 36 pasien aktif lan ora ana pasien sing ngakoni.
  • Klinik 'Flu dina Jumuah nemoni 10 pasien, 5 dina Setu lan 2 dina Minggu; Hotline Flu nampa 23 panggilan dina Jumuah, 23 dina Setu lan 10 dina Minggu.
  • Saiki, ana 95 wong ing fasilitas isolasi pamrentah lan 98 wong investigasi Kesehatan Publik.
  • Ana 4,187 wong sing wis dites ing Kapuloan Cayman nganti saiki.
  • Wong sing wis blanja ing supermarket ora prelu kuwatir yen wis ngetutake kabeh protokol sing diwenehake: njaga jarak sosial, nganggo topeng rai lan ora ndemek pasuryane; uga ngumbah tangan sak tenane nalika mulih.
  • Rong fasilitas drive-through kanggo skrining wis ndeleng 300 pasien sedina. HSA uga arep menyang perusahaan gedhe lan ngayahi skrining, sing kalorone bakal dilanjutake.
  • Ing tahap iki, ora ana rencana kanggo nyoba uji coba kabeh pulau. Fokuse yaiku wong sing duwe interaksi sing luwih gedhe karo masarakat kayata buruh ngarep ing fasilitas kesehatan, supermarket, pom bensin lan apotek. Uga nyoba pamrograman Cayman Brac lagi ditindakake.
  • Pakunjaran durung rampung kanggo dipriksa; nanging, umume petugas kunjara wis rampung uga sawetara tahanan; ora ana sing wis positif ing wektu iki.
  • Ing antarane fasilitas kasebut, target yaiku ngrampungake 450 tes saben dina.
  • Nomer buruh ngarep sing tes positif "sithik banget".
  • Wong sing teka kudu tetep ana ing karantina sajrone 14 dina, sawise iku kudu nyoba negatif supaya bisa diluncurake menyang komunitas kasebut.
  • Jejak kontak sing ditututi adhedhasar pandhuan internasional lan umume nyakup kabeh wong ing kluwarga, uga rekan kerja sak meter utawa kurang saka jarak wong positif sajrone 15 menit utawa luwih. Dadi umume, 15-25 wong uga ditampilake minangka kontak nalika ana sing positif.

Perdana Menteri, Hon. Alden McLaughlin ngandika:

  • Asil ing akhir minggu kanthi 761 negatif "banget, nyengkuyung" lan negesake efektifitas skrining lan sistem sing saiki ditindakake kanggo ngatasi virus ing Kapuloan Cayman.
  • Nanging, uga kudu dielingake yen telung positip kasebut asimtomatik, menehi kapercayan yen ana masarakat sing luwih akeh. Iki banjur nuduhake manawa pambukaan kegiyatan masarakat kudu ditindakake kanthi metodhe lan ora sewengi. Watesan sing ditindakake saiki digunakake. Kasabaran diarani.
  • Segmen sabanjure sing bakal dibukak maneh, nanging kanthi bertahap lan fase, yaiku industri pangembangan lan konstruksi, sing bakal ngeculake udakara 8,000 tenaga kerja. Iki bakal ngasilake ekonomi lan nylametake kerja ing Pulo ing minggu ngarep.
  • Rencana kanggo pekerja konstruksi skrining bakal diumumake sakcepete. Contone, fasilitas sanitasi kudu ana ing lokasi konstruksi saengga para pekerja bisa ngumbah tangan, golek lan mangan panganan kanthi resiko minimal marang kanca kerja.
  • Rong fasilitas drive-through skrining frontline saiki wis wiwit digunakake. Deleng sidebar ing ngisor iki kanggo rincian.
  • Kajaba iku, kanggo ndhukung depot omah bakal dibukak uga ing tahap sabanjure, yaiku seminggu maneh, adhedhasar asil skrining terus ing Grand Cayman. Langkah iki bakal nambah jumlah pelanggan sing blanja ing njero omah lan mula risiko panularan masyarakat. Aturan jarak fisik bakal dileksanakake.
  • Sanajan meksa terus-terusan lan ora mandheg kanggo mbuka maneh Kapuloan Cayman lan ekonomine, "etos" Pamrentah terus dadi "urip iku larang regane" lan mula posisi saiki kanthi ati-ati lan pengorbanan masarakat ora bisa dibuwang dening pambukaan maneh massa. Piwulang bisa dingerteni saka wilayah liyane sing mbukak komunitase.
  • Kesabaran komunitas sing diterusake dijaluk amarga tujuane kanggo mbukak maneh luwih cepet "kanthi cepet" nanging kanthi tliti kanthi tliti.

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • Tes lan skrining saiki dilacak lan strategi Pemerintah babagan penahanan virus bisa digunakake, utamane kanthi sistem pangujian sing kuat lan paningkatan panyaringan.
  • Tes per kapita Cayman kalebu 15 top ing donya.
  • Babagan penerbangan evakuasi, sawetara kursi ing penerbangan Republik Dominika sing dijadwalake dina Minggu, 17 Mei kasedhiya. Kanggo leladen, hubungi Cayman Airways langsung ing 949-2311 utawa buku ing situs web CAL.
  • Inggris njupuk peran utama ing nggawe vaksin. "Inggris minangka salah sawijining donor paling gedhe kanggo aliansi global kanggo vaksin lan imunisasi, sing dikenal minangka Gavi. Ing tanggal 4-5 Juni, Inggris bakal dadi tuan rumah KTT Vaksin Global virtual, nggabungake negara-negara lan organisasi kanggo ngetutake kepemimpinan UK ing investasi Gavi. ”
  • Dheweke menehi panguwuh-uwuh marang tim audit internal pamrentah amarga aktif ing respons COVID-19 kanthi prioritas lan kerja kanthi fleksibel.

Menteri Kesehatan, Hon. Dwayne Seymour ngandika:

  • Menteri kasebut menehi sambutan kanggo Popeye lan Burger King amarga nyedhiyakake panganan kanggo HSA ing Grand Cayman lan Star Island kanggo menehi panganan kanggo staf Rumah Sakit Faith ing Cayman Brac.
  • Fasilitas rumah sakit lapangan kanthi kasur 60 wis siyap lan siyap digunakake, kudu ana prelu. Kanggo rincian, waca sidebar ing ngisor iki.

Komisioner Polisi, Pak Derek Byrne ngelingake publik:

  • Kanthi nyuda watesan larangan ing Little Cayman lan Cayman Brac minggu kepungkur, watesan larangan ing ngisor iki tetep ana nganti 15 Mei 2020 jam 5 esuk.
  • Jam kurva alus utawa papan perlindungan ing Peraturan Tempat ing Grand Cayman tetep dienggo ing antarane jam 5 esuk nganti 8 wengi saben dina Senen nganti Setu.
  • Hard Curfew utawa lockdown lengkap, ngirit personel layanan esensial sing dikecualikan tetep dioperasikake ing Cayman Brac ing antarane jam 8:5 lan 8 esuk saben wengi Senin nganti Minggu. Ing Grand Cayman, jam paling angel yaiku jam 5 sore nganti 24 esuk saben wengi Senin nganti Minggu kalebu lan jam kerja keras XNUMX jam dina Minggu - wiwit Setu tengah wengi nganti Minggu tengah wengi.
  • Periode olahraga ora ngluwihi 90 menit diidini ing antarane jam 5.15 esuk nganti 7 sore saben dina Senen nganti Setu. Ora dileksanakake dina olahraga ing dina Minggu sajrone kurfew. Iki mung gegayutan karo Grand Cayman amarga watesan kasebut wis dicopot ing Cayman Brac lan Little Cayman.
  • Jam kerja keras 24 jam lengkap amarga ana hubungane karo Akses Pantai menyang Pantai Umum ing Grand Cayman isih tetep tekan dina Jumuah, 15 Mei jam 5 esuk. Iki tegese ora ana akses menyang pantai umum ing GC kapan wae nganti Jumuah 15 Mei jam 5 esuk. Iki nglarang sapa wae mlebu, mlaku-mlaku, renang, snorkeling, mancing, utawa nindakake kegiatan laut apa wae ing pantai umum ing Grand Cayman. Watesan iki dicopot saka Cayman Brac wiwit Kamis, 7 Mei sore.
  • Pelanggaran parentah jam paling angel yaiku pelanggaran pidana sing ukuman $ 3,000 KYD lan penjara setaun, utawa kalorone.

Sidebar: Premier Ngandharake Ekspansi HSA Kapasitas Tes COVID

Otoritas Jasa Kesehatan wis nggedhekake kapasitas uji coba kanggo pamrograman COVID-19 kanthi mbukak rong drive liwat tenda skrining kanggo para pekerja garis depan lan ekspansi laboratorium kanggo nambah pangolahan sampel sajrone sedina.

CEO HSA Lizzette Yearwood ujar manawa dheweke seneng banget amarga drive liwat skrining wis diwiwiti wiwit dibukak minggu kepungkur. "Ana akeh logistik lan langkah-langkah ing proses kasebut supaya bisa operasional kanthi efisien."

Sawise tekan drive HSA liwat area skrining, kabeh proses udakara 5 menit.

HSA uga wis nggedhekake ruang laboratorium fisik ing Rumah Sakit Kepulauan Cayman, kerja sama karo laboratorium pribadi lan wis nyewa lan nglatih staf laboratorium tambahan kanggo nambah kapasitas tes. "Minangka upaya gedhe saka akeh wong supaya kita tekan titik iki, lan kita terus golek cara kanggo nambah kapasitas tes maneh, ujare Yearwood. "Dandan lan ekspansi paling anyar iki minangka langkah penting ing arah sing bener kanggo nambah tes."

Kesehatan Masyarakat njadwalake janji karo buruh ngarep kanggo mbesuk nalika upaya tes wis saya akeh. Para karyawan garis depan tahap 2 lan persentase buruh konstruksi saiki lagi dijadwalake kanggo disaring. HSA, Kesehatan Masyarakat, lan Kepala Petugas Medis kerja sama kanggo prioritasake wong utawa bisnis sing dianggep minangka buruh garis depan sing penting.

"Ana ewu wong sing dianggep dadi buruh garis ngarep, dadi butuh sawetara minggu kanggo ngatasi mayoritas. Kita ngerti manawa ana kuatir ing populasi umum sing bakal dites, mula kita ngupayakake supaya akeh wong sing layak, "ujare Dr Samuel Williams-Rodriguez, Petugas Kesehatan Kesehatan. "Saliyane nyengkuyung skrining, anggota saka Kesehatan Masyarakat uga ngayahi pamriksan ing situs kanggo bisnis sing luwih gedhe, sing ndadekake karyawan bisa disapu tanpa kudu ninggalake papan kerja."

Wong sing ditampilake COVID-19 bakal nampa asil liwat Portal Pasien MyHSA online, sing nyedhiyakake cara aman kanggo ngakses asil laboratorium. Kesehatan Masyarakat bakal terus ngubungi wong sing tes positif kanggo COVID liwat telpon. Kabeh wong sing disaring bakal diwenehake akun portal pasien gratis.

Amarga pandemi COVID minangka krisis nasional, HSA makarya bebarengan karo rumah sakit swasta lokal kanggo ngupayakake para pekerja penting sabisa-bisa.

"Saiki kita kerja sama karo Rumah Sakit Dokter kanthi ngirim macem-macem bisnis supaya bisa dicekel supaya bisa maksimal ngoptimalake kapasitas tes," ujare Dr Samuel Williams-Rodriguez, Petugas Kesehatan Kesehatan. "Kepulauan Cayman Kepulauan Kesehatan bakal dadi papan pamriksan tambahan kanggo para pekerja penting ing Distrik Wétan."

Kabeh fasilitas skrining mung nganggo janjian lan bisnis bakal dikontak karo Kesehatan Masyarakat kanggo wektu janjian tartamtu.

Sidebar 2: Menteri Seymour Ndhuwur Pusat Kesehatan Alternatif Kulawarga

"Kita bisa setuju manawa pandemi COVID-19 wis dadi pengalaman sinau kanggo kita kabeh, utamane sing diberkahi bisa kerja ing pamrentah. Kita kudu sinau adaptasi kanthi cepet nalika informasi berkembang nalika nggawe rencana kontingensi sing cocog kanggo negara kita. Ing antarane rencana kasebut yaiku rumah sakit lapangan sing bakal nampung kakehan pasien COVID-19 yen fasilitas kesehatan kita bisa nggayuh kapasitas.

Dina Jumuah, anggota Komite Operasi Darurat Nasional utawa NEOC, pimpinan saka HSA lan dokter liyane tur menyang Pusat Medis Keluarga Sejenis. Fasilitas kasur sewidak iki wis dilengkapi kanthi lengkap kanggo omah pasien yen kedadeyan kasus COVID-19 maneh. Nalika kita ngarep-arep lan ndedonga kanthi tulus supaya ora akeh wong sing mbutuhake ing rumah sakit, nyiyapake skenario kasebut penting kanggo nylametake nyawane.

Rumah sakit lapangan diidentifikasi minangka langkah phase 4 ing Pandhuan Klinis Kepulauan Cayman kanggo Manajemen COVID-19. Sawetara fasilitas sing ditaksir, lan Family Life Center kabukten minangka solusi paling apik adhedhasar ukuran, aliran udara sing cukup, lan jarak menyang Rumah Sakit Kepulauan Cayman. Yen perlu, fasilitas kasebut mbutuhake 120 staf, klinis lan non-klinis, supaya bisa beroperasi kanthi kapasitas lengkap. Pusat Kesehatan Alternatif Kulawarga bakal dikelola dening Dr. Delroy Jefferson, Direktur Medis HSA; Dr. Elizabeth McLaughlin, Kepala Kecelakaan lan Darurat HSA; lan Gillian Barlow, Manajer Perawat HSA.

Pusat Kesehatan Alternatif Kulawarga wis bisa digawe liwat kemitraan sektor publik lan swasta. Pengakuan khusus kanggo Pak Simon Griffiths saka departemen Pekerjaan Umum sing ngatur proyek kasebut lan kerja bareng karo Pasukan Tugas Klinis HSA, NEOC, khusus manajer proyek Graeme Jackson NEOC, lan panyedhiya layanan kesehatan pribadi kanggo mesthekake kabeh syarat medis sing dibutuhake bakal bisa dipenuhi .

Kita uga ngaturake matur nuwun banget marang Pastor Alson Ebanks lan jemaat amarga wis menehi Pusat Kehidupan Kulawarga. "

Apa sing dilaporake wingi ing Pembaruan Resmi Kepulauan Cayman.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.