Airlines Airport Breaking News Internasional Breaking Philippines News Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kabar Olahraga News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Cebu Pacific nggawe 'penerbangan tanpa kontak'

Cebu Pacific nggawe 'penerbangan tanpa kontak'
Cebu Pacific nggawe 'penerbangan tanpa kontak'
ditulis dening Harry S. Johnson

Minangka bagean saka persiyapan kanggo mabur maneh ing wektu sing cedhak lan kanggo keamanan para penumpang lan staf sajrone Covid-19, Pasifik Cebu (CEB) bakal ngluncurake langkah-langkah kanggo penerbangan tanpa kontak, kanggo sing butuh lelungan sing penting utawa cepet.

Keamanan ing lemah

Kabeh staf lapangan CEB kudu nganggo Peralatan Proteksi Pribadi (PPE) nalika tugas. Priksa dhewe ing kios, konter check-in lan tas, uga bus shuttle bakal asring prosedur reresik lan desinfeksi kanggo njaga lingkungan sing resik. Sanitis tangan sing adhedhasar alkohol uga bakal dilebokake ing area penumpang CEB kanggo panggunaan tamu lan staf.

 

Check-in mandhiri lan ora ana tutul

Sadurunge mabur, para penumpang disaranake mriksa kanthi online kanggo ngolah luwih cepet lan nyuda interaksi manungsa. Pelancong uga bakal samesthine teka ing bandara paling ora rong jam sadurunge konter check-in bakal ditutup 60 menit sadurunge pesawat. Nalika nggawa luwih saka rong koper, mung siji wakil sing kudu ana ing konter gulung tas. Nalika numpak penumpang, penumpang kudu ngisi pass pass karo kode bar sing diadhepi karo staf maskapai, kanggo pemindaian tanpa kontak.

 

Tes kru cepet sadurunge penerbangan

Minangka bagean saka komitmen CEB kanggo nglindhungi staf, pilot lan kru kabin bakal ngalami tes antibodi kanthi cepet kanggo mesthekake yen sehat lan kondhisine sadurunge mabur. PPE lan masker rai bakal disebarake menyang kabeh anggota kru pilot lan kabin sing bakal dipakai sajrone tugas. Sarung tangan bakal dipakai dening anggota kru nalika ngladeni penumpang, lan disinfektan digunakake kanggo ngresiki lorong lan kursi ing kabin. Kru operasi sing diresiki kanggo penerbangan uga bakal diwenehi PPE lan bakal dilatih kanggo ngrewangi lan ngisolasi tamu ing kapal, yen dibutuhake.

 

Supaya hawa kabin tetep resik lan aman

Armada maskapai jet Airbus kasebut dilengkapi saringan High-Efficiency Partulateate Arrestor (HEPA) kanthi efisiensi 99.9% kanggo njebak lan mateni bakteri lan virus urip sing kepepet karo media filter. Rata-rata, hawa ing njero kabin uga diganti saben telung menit kanggo njaga hawa sing seger lan resik.

 

Langkah reresik pesawat sing intensif

Bebarengan karo njaga sirkulasi udara sing resik lan aman ing kabin, CEB bakal ngetrapake prosedur sing disetujoni dening Biro Karantina lan Organisasi Kesehatan Dunia lan ngrusak pesawat udara saben dina saben dinane. Prosedur kasebut kalebu kabut kabut nggunakake disinfektan sing disetujoni kanggo jet Airbus, uga sanitasi rutin kanggo kabeh permukaan ing njero kamar - saka tembok, wastafel, kaca, tombol, mangkuk toilet lan jubin ing antarane penerbangan. Kabeh jamban uga bakal diresiki saben 30 menit sajrone pesawat.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.