Warta Breaking Travel Kabar Olahraga Investments News wong Mbangun maneh News Wire Plancongan Maneka Warta Warta Pecah Zimbabwe

Pamrentah Zimbabwe nyedhiyakake alternatif pengaruh COVID -19

zimbabwemapflag
zimbabwemapflag
ditulis dening Eric Tawanda Muzamhindo

Kita duwe konotasi positif lan negatif marang pengaruh COVID - 19 ing ekonomi kita. Aku bakal nyedhiyakake analisis lengkap babagan carane Pamrentah bisa ngatasi pandemi iki lan mbangun ekonomi maneh. Kita duwe sawetara piwulang kanggo sinau saka pengalaman iki lan ing wektu sing padha, kita kudu nggawe kerangka kerja sing tepat kanggo ngatasi aspek-aspek dhasar tumrap sektor ekonomi sing kritis. Minangka praktisi pangembangan lan Penasihat Kebijakan, aku bakal menehi alternatif sing bakal dirumusake kanggo mriksa lan saldo sing tepat kanggo ekonomi lan kahanan sing lara.

1. COVID - 19 tenaga kerja kudu kalebu

Ing jaman mbiyen, Pamrentah kita berjuang kanggo ngimbangi aspek transparansi lan akuntabilitas ing kabeh sumber daya sing ana ing Fiskus nasional, lan iki nyebabake kreditor internasional lan mitra pembangunan sing kerja bareng karo masarakat sipil lan organisasi liyane. Aku ngajak Presiden Mnangagwa supaya nampung para akademisi, peneliti, pembuat kebijakan, sektor swasta, komunitas bisnis, Pengusaha, lan legislator kanggo nggedhekake tugas kanthi njamin akuntabilitas lan transparansi minangka bagean saka proyek iki. Nganti saiki tokoh-tokoh durung dingerteni masarakat, pinten-pinten sumbangan kanggo pandemi lan pinten tinggalane, lan sapa sing dianugerahi tender kasebut lan kanthi dhasar apa. Kriteria sing dipilih Pamrentah liwat Kementerian Kesehatan kanggo menehi tender kasebut. Transparansi lan akuntabilitas minangka salah sawijining komponen utama Tata Pemerintahan lan Kepemimpinan.

2. COVID - 19 kesempatan kanggo desentralisasi kegiatan ekonomi

Nalika aku ngurmati langkah-langkah kunci sing dileksanakake dening Pamrentah limang minggu kepungkur, kudu luwih ngati-ati nggawe langkah-langkah lan alternatif kanggo menehi solusi ekonomi kanggo miwiti ekonomi. Ana resesi global sing serius lan ekonomi ngalami kemunduran gedhe, lan kita bisa uga nyekseni ambruk sawetara perusahaan. Ora prelu nduwe kunci total, aku nyaranake Pamrentah supaya desentralisasi panyedhiya layanan kayata Usaha Kecil lan Menengah (UKM), kanthi menehi papan sing cocog kanggo nindakake usahane. Aku bakal menehi conto, kita bisa duwe wong saka Kuwadzana duwe papan sing ditetepake dhewe kanggo bisnis, kita uga duwe wong saka Marlborough karo papane dhewe-dhewe. Iki bakal nyuda biaya, nyuda gerakan sing ora perlu, lan nyuda risiko kena infeksi sing gedhe. Iki bakal ningkatake arus kas, nggampangake krisis likuiditas, lan uga ningkatake perdagangan lokal lan gerakan kabutuhan, lan ningkatake ekonomi pasar bebas.

3. Owahan sing kuat kanggo nggawe kabijakan pangembangan sing bener

Kita bisa sinau sawetara pengalaman karo apa sing kita saksani saka raksasa global kayata Afrika Selatan, Inggris, Amerika Serikat, negara-negara utama Eropa kayata Jerman, Australia, lan Walanda, lan liya-liyane. Negara-negara kasebut duwe paket stimulus kanggo ngluwari ekonomi, lan Zimbabwe duwe tantangan nalika siyap. Ayo jelasake kanthi ujar, kita ora duwe kesiapan strategis babagan cara ngrampungake COVID - 19. Sawetara dina kepungkur, Presiden ngumumake paket stimulus 18 Milyar, sing bakal mbantu industri lan sektor kritis ekonomi liyane sing ora bisa dibenerake kanthi praktis. . Kita bakal mlebu minggu kaping lima miturut peraturan kunci, kita durung bisa ndeleng paket stimulus 18 Miliar. Sadurunge, Menteri Keuangan Muthuli Ncube ngumumake manawa dheweke bakal ngeculake luwih saka 500 Yuta dana tunjangan bantal, lan saben warga mesthine bakal entuk paling ora 1000 dhuwit tunai eko, lan kita ora bisa nuduhake apa-apa lan kita meh mlebu ing nomer enem minggu Penting, pamrentah, institusi sing dihormati, kudu ngandhakake sing sejatine, lan nindakake omongan kasebut, mula tuwuh rasa percaya ing antarane warga lan sektor publik.

- Distribusi panganan kudu ditindakake dening dewan dewan & Mps utawa kepala kabupaten. Ora perlu para Menteri sing sehat bisa ditemokake ing endi wae ing desa-desa sing nyebar humpers panganan. Iki bakal nyuda kantor Menteri sing dihormati.

- Nampa sumbangan kudu ditindakake dening COVID - 19 tenaga kerja utawa departemen Kesehatan. Sampeyan ora prelu tim presidium utawa Wakil Presiden nampa sumbangan utawa malah para Menteri sing nampa kulkas.

- Kepresidenan minangka kantor sing kuwat lan ora bakal diremehake utawa diremehake lan iki bakal nyebabake Kantor Kepresidenan dikurangi dadi klub

4. Kesempatan kanggo nggawe hubungan maneh karo mitra Internasional

COVID - 19 bakal dadi kesempatan kanggo ndandani hubungan karo mitra pembangunan lan kreditor internasional. Pasukan tugas mesthine kudu menehi update rutin babagan cara ngatur sumber saben dina lan menehi laporan rutin babagan perkara finansial.

6. Kesempatan kanggo nggabungake bangsa

Aku nonton klip Presiden Afrika Selatan, Cyril Ramaphosa, sing ngomong ing Afrika Selatan ing sawijining pertemuan singkat karo musuh politik lan musuh lengkungan Julius Malema, lan iki bakal nambah kapercayan ing calon investor lan kapercayan lokal. Saiki, Afrika Selatan berkembang kanthi sumbangan, sumber daya, dhukungan internasional amarga nggunakake kesempatan kanggo nduduhake manunggaling tujuan.

7. Prioritas diwenehake kanggo sektor kritis ekonomi

Yen Pamrentah Zimbabwe prioritasake limang sektor kritis ekonomi, yaiku:

1. Tatanen
2. Pertambangan
3. Pangembangan Prasarana
4. Pariwisata
5. Industry

Ekonomi kita bakal dadi faktor kontribusi tumrap agenda pembangunan nasional. Kita kudu mil kanggo ekonomi.

# Pangalihan belanja kita kritis

4.3 Milyar sing ilang saka fasilitas Komando Pertanian bisa uga diarahake menyang sektor Manufaktur.

1.2 Milyar Dhuwit Pertanian Komando bisa banget nylametake sektor Kesehatan, Pertambangan, Pendidikan sing lara. Wirang yen nampa ventilator saka donor, nanging kita duwe 1.3 Milyar sing ilang nalika nyamarake Komando Pertanian

- Total 9 Milyar USD kanggo Komando Pertanian ora bisa ditemokake ing cedhak Fiskus Nasional.

Sumbangan ora kudu ngrencanakake ngresiki dhuwit reged.

- Menteri Pertanian magepokan karo lembaga keuangan lokal (Bank), kudu tanggung jawab AGRIKULTUR SMART

Piwulang dijupuk saka COVID - 19 pengalaman:

1. Kesempatan kanggo nggawe maneh awake dhewe. Pangowahan pola pikir minangka kunci. Kesempatan kanggo nggabungake lan dadi kulawarga siji. Distribusi panganan partisan kudune jaman biyen.

2. Riset lan Pengembangan kudu dadi prioritas. Kita butuh sumber daya kanggo Akademik sing bakal nggawe teori babagan COVID - 19 lan pandemi liyane. Lembaga riset kudu dikuatake

3. Promosi pangembangan katrampilan

4. Ngleksanakake teleworking lan rapat virtual kanggo ngirit biaya lelungan

5. Kemajuan teknologi ing kabeh sektor kritis ekonomi

6. Sektor informal sing duwe peran gedhe ing sirkulasi mata uang lokal lan manca negara wis uwal saka bisnis. Kudu ana model bisnis lan kerangka kerja sing tepat kanggo ngatasi dhasar-dhasar kasebut

8. Institusi sing ora duwe kabisan wis diekspos kanthi serius kayata Kesehatan, Pendidikan lan TIK

9. Ekspansi jaringan serat sing agresif penting banget kanggo ningkatake komunikasi sing efektif

10. Daripada lelungan menyang puncak sing ora perlu lan trotoar global, pejabat senior Pamrentah, Presiden lan Menteri Kabinet kudu nggunakake jaringan serat kayata rapat Zoom, lan liya-liyane. Salurkan kabeh tabungan menyang sektor ekonomi sing kritis

11. Pangeluaran umum dikurangi, gerakan sing ora prelu, lan masarakat ana ing sistem lan wilayah kasebut. Wong bisa kerja saka omah lan ngirit biaya.

12. Lingkungan Bersih. Aku pengin memuji Pamrentah amarga njupuk langkah-langkah sing dibutuhake kanggo ngresiki kabeh kutha, nanging aku ngajak supaya golek papan sing pas kanggo vendor, UKM, lan pemain liyane kanggo ningkatake mata pencaharian.

13. Perubahan Iklim dadi luwih apik. Kendharaan luwih sithik lan distorsi luwih sithik.

14. Ngatasi alangan perdagangan. Kita gumantung karo impor lan 97.5% ekonomi kita minangka sektor informal, umume gumantung karo barang saka negara-negara tetangga kayata Afrika Selatan, Botswana, lan Zambia. Pamarentah kudu nyambut gawe bebarengan karo kanca-kancane babagan cara ngatasi kahanan kaya ngono.

Pungkasan, nanging ora sithik - COVID - 19 saiki dadi normal

Kita kudu nampa manawa saiki wis nyata lan sinau kanggo urip kanthi nyata. Aku ngomong apa? Aku mung ngomong mbukak ekonomi lan nggawe langkah kanggo ngatasi aspek dhasar, masalah kesehatan, peraturan sing tepat kanggo njaga masyarakat. Kita butuh panganan ing meja, ing wektu sing padha, kita kudu sinau urip. COVID - 19 ana ing sekitar kita, ayo mbukak ekonomi lan golek cara kanggo ningkatake mata pencaharian

15. Kuncine rong minggu ora prelu. Ayo duwe pangowahan sing kuat kanggo ngatasi tantangan ekonomi lan nggawe kerangka kerja sing tepat kanggo ngrampungake masalah sing saiki.

Matur nuwun

Tinashe Eric Muzamhindo isa Peneliti lan Penasihat Kebijakan. Dheweke uga Direktur Eksekutif Institut Strategic Thinking (ZIST) Zimbabwe, lan dheweke bisa dihubungi ing [email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Eric Tawanda Muzamhindo

Sinau sinau Pengembangan ing Universitas Lusaka
Sinau ing Universitas Solusi
Sinau ing Universitas Wanita ing Afrika, Zimbabwe
Tindak menyang ruya
Urip ing Harare, Zimbabwe
nikah