24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Belize: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Belize: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Perdana Menteri Belize Rt. Hon Dean Barrow
ditulis dening Harry S. Johnson

Pratelan Pembukaan dening Perdana Menteri Belize Rt. Hon Dean Barrow:

Dina iki dadi dina kaping 31 Belize tanpa ana sing positif nanggap novel kasebut Coronavirus. Mula, kita tetep stabil ing 18 wong, total wong sing kena infeksi ing negara kita. Saka jumlah kasebut, sedhih banget wong loro sing tiwas. Nanging kabeh liyane wis pulih. Dadi Belize saiki dadi salah siji saka 12 negara lan wilayah ing saindenging jagad sing saiki bebas COVID-19. Iki minangka prestasi sing cukup, lan aku pengin langsung ngucapake selamat marang kabeh wong Belize, nanging utamane, kanggo mbedakake para pekerja layanan penting, kabeh buruh penting lan utamane, mesthine para pekerja ngarep - dokter, perawat, kabeh tenaga medis .

Dadi, sanajan iki pancen wis sukses, ora bakal mratelakake kemenangan. Ilmu lan ahli, kalebu Dr. Manzanero dhewe, ngelingake babagan kabodhoan, bebaya sing nyata, amarga ana ruam sing kaya ngono. Lan pengalaman negara liya nyedhiyakake conto sing jelas babagan carane gampang owah-owahan; kemungkinan kemunduran; kacepetan sing bisa ditindakake dening gelombang kaping pindho.

Aku ora pengin dadi killjoy. Sukses kita nganti saiki minangka sebab kanggo matur nuwun, nanging mesthine ora kudu nglirwakake utawa ngamanake rasa aman. Nanging, pranyata kedadeyan. Saben ngumumake istirahat babagan langkah-langkah sing isih ketat, kita uga pada menehi bebaya. 

Nanging, akeh banget wong sing misintere mandhakake pengurangan watesan minangka pas gratis kanggo nglanggar larangan penting liyane sing tetep tetep ora ana.

Aku mbaleni maneh: cobaan iki ora bakal entek lan santai utawa ngerti ngindhari gawang sing isih ana minangka cara paling aman kanggo nggawa kita bali menyang nol.

Mangkono, sanajan aku saiki ngluncurake langkah-langkah sing wis disepakati kanggo ningkatake kunci, aku njaluk supaya masarakat ora ndeleng iki minangka carte blanche amarga tumindak sing ora sopan utawa ora peduli.

Dadi, saiki kanggo pangowahan sing ditindakake kanggo SI sing saiki digunakake.

Minggu kepungkur aku ngerti kasunyatan manawa BTB wis nyedhaki kita babagan dorongan pariwisata domestik. Hotel-hotel wis dibukak maneh nanging ana masalah babagan rong prekara: nggunakake kolam hotel lan pantai; lan panggunaan restoran hotel. Komite Pengawas Nasional, sing didhukung dening Kabinet, saiki wis mutusake yen nggunakake kolam, panggunaan segara (utawa kali yen ana resor pedalaman) kudu diidini. Kaya biasane, iki gumantung saka jarak sosial.

Babagan restoran hotel, posisi pungkasan yaiku mung bisa nawakake layanan kamar utawa njupuk-metu panganan. Pangaturan anyar bakal ngidini mangan ing restoran sajrone restoran duwe fasilitas papan kanggo njobo. Dhewe, jarak sosial bakal dipikolehi saengga tabel bakal adoh saka enem kaki lan ora luwih saka 10 wong sing bisa ditampung sawayah-wayah.

Kabinet ngakoni manawa tuduhan diskriminasi bisa ditindakake yen kita ora nindakake restoran, umume, apa sing ditindakake kanggo restoran hotel. Manut, kabeh restoran terbuka ing negara kasebut bakal diidini mbukak maneh sawise SI sing diubah diwiwiti. Nanging, aku kudu negesake maneh yen resep jarak adoh sosial isih bakal ditrapake. Pancen, Pasukan Tugas Nasional ngembangake - nyatane, ngrampungake dina iki - sawetara protokol tertulis kanggo nuntun restoran kasebut kepiye cara mlaku nalika isih adoh saka sosial.

Nggunakake prinsip non-diskriminasi sing padha, masarakat saiki saiki bakal bisa nglangi kali lan segara kita. Kita ora bisa, kanggo tujuan pariwisata lokal, nyengkuyung ing resor, nanging terus dilarang. Dadi tundhuk pamisahan, jarak lan jumlah wong sing bisa kumpul ing endi wae, wong Belize bisa maneh ngrasakake keajaiban banyu.

Dokter Manza, kaya sing sampeyan ngerti, pancen kalebu jogging. Dadi, dheweke mesthi nuwuhake rasa seneng karo kanca-kanca liyane sing sambat babagan kesulitan mbukak topeng rai. Sastra medis nyedhiyakake tesis yen topeng ora perlu kanggo olahraga ing njaba ruangan. Mula, sarat kasebut wis dilindhungi, mula, masarakat sing “tetep bugar” saiki bisa luwih gampang napas.

Greja saiki bisa duwe layanan ing fasilitas fisik, sanajan tundhuk wates 10 wong. Gumantung saka kemajuan anti-Corona sing terus, kita kudu nambah ambang kasebut ing sawetara minggu sabanjure.

Bali Belizeans kanthi sah, kalebu siswa, sing pengin dipulihake, saiki diwiwiti. Sing pengin mulih kudu nulis menyang Menteri Luar Negeri utawa kedutaan kita lan konsulat sing nuduhake kepiye lan kapan dheweke kepengin teka. Aliran kasebut kanthi jelas kudu dikelola - kita ora bisa njaluk kabeh wong bali bebarengan - lan kabeh wong sing bali bakal dikenani karantina 14 dina wajib. Saiki, jumper perbatasan Belizean bakal terus ngadhepi pidana nanging uga bakal dikarantina nalika sidhang bisa diwiwiti. Dheweke bakal dibungkus sadurunge sadurunge diadili menyang pengadilan kanggo diadili, lan sawise diadili, yen diwenehi jaminan, dheweke isih bakal dikarantina. Yen diwenehake, dheweke bali menyang karantina, lan ing pungkasan 14 dina, sing durung diwenehi jaminan bakal ditransfer menyang Penjara Pusat.   

Diskusi babagan tahap anyar iki kanggo nyuda pambatasan alami, takon babagan pirang-pirang yuta dolar: kapan wates kita bakal dibuka maneh lan kapan, utamane, PGIA bakal miwiti operasi maneh?

Aku wedi ora duwe wangsulan sing komprehensif, nanging bisa uga dakkandhakake. Kita mikir babagan perawatan khusus lan diferensial kanggo PGIA, kanthi pangarep-arep supaya masuk umum menyang Belize kanthi udhara bisa diwiwiti sadurunge mlebu mlebu dharat lan segara. Mula, wiwitan tanggal 1 Juli kanggo penerbangan internasional minangka pangarep-arep sing kuat kanggo kita kabeh. Pancen, wis dadi pemicu rencana pariwisata kontingensi sing saiki wis maju banget. Nanging, sayang, kita kudu ngakoni kemungkinan push back sing beda. Kajaba, kayata, tes cepet kasedhiya kanggo kita nampilake pengunjung utawa pengunjung bisa ngasilake sertifikat kakebalan paspor sing memuaskan, bakal angel ngerti kepiye cara bisa nerusake. Yen ora, kita bakal mbukak risiko sing ora bisa ditampa sing bisa ngasilake kabeh sing wis bisa ditindakake ing kampanye anti-Coronavirus sing dawa iki.

Sing durung mesthi paling disesali nanging kudu ngatasi target obah minangka salah sawijining masalah utama pandemi kasebut.

Aku mriksa aspek pisanan ing ringkes dina iki kanthi negesake manawa ide kasebut yaiku supaya SI sing diubah diwiwiti saka dina Jumuah, 15 Mei iki. Penyusunan saiki lagi ditindakake lan AG mbesuk, kanthi gaya sing ora bisa ditrima, mbukak versi final lan kuoso.

Ayo, aku saiki takon babagan rapat sing wingi esuk karo Asosiasi Manajer Senior Pelayanan Publik, Uni Pelayanan Publik lan Uni Guru Nasional Belize.

Aku mikir, wis entuk kesepakatan sing mung bakal diratifikasi dening anggota Serikat Serikat. CEO saya njupuk cathetan sing akeh banget, cathetan sing tliti, lan pungkasane, maca kanggo posisi sing diusulake pungkasan Unions GOB. Sing dakkira padha setuju. Kita nyuda perjanjian lisan kanggo nulis lan Sekretaris Keuangan dikirim menyang Serikat. Lah, esuk iki, kita entuk wangsulan saka Presiden BNTU, uga ngomong kanggo PSU sanajan dudu APSSM, lan tanggepan kasebut njaluk sawetara tembung kritis diganti. Owahan kaya ngono, miturut aku, bakal ngowahi semangat perjanjian lan mula ora bisa ditampa dening Pamrentah. Sekretaris Keuangan lagi proses nulis maneh menyang rong serikat pekerja; mula, kita bakal bali menyang alun-alun kajaba dheweke nampa intine basa sing wis disepakati wingi.

Nanging aku mbaleni: ora bisa terus ngrungokake pengorbanan sing kita suwun marang rong Serikat kasebut. APSSM wis setuju. Gambar sing luwih gedhe yaiku gaji sing cukup lan keamanan kerja bisa dijamin sanajan gunggunge penghasilan Pemerintah. Ing sektor swasta, ora ana kelas buruh sing dikecualikake, lan akeh ewu wong sing kelangan rezeki. Ing kahanan kasebut, apa sing dijaluk karo PSU lan BNTU wajar banget, sawetara uga ujar wajar.

Nanging ide kasebut aja gelut. Dadi, yen efek demonstrasi ditampa utawa ora ditampa dening Serikat minangka masalah engsel pendapat umum. Prakawis inti babagan prekara iki, mula Pamrentah ora kuwat.

Aku yakin manawa kahanan penyumbatan ing Perbatasan Kulon wis dirampungake lan aku bakal seneng ngembangake iki nalika saiki pindhah menyang sesi tanya jawab.

 

Matur nuwun.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.