24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel LGBTQ Warta Breaking Malta News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Malta Ndhuwur Indeks Pelangi Eropa kanggo Mlaku Taun Lima

Malta Ndhuwur Indeks Pelangi Eropa kanggo Mlaku Taun Lima
Malta Ndhuwur Pelangi Eropa

Kanggo taun kalima, hak LGBTIQ Malta tetep dadi salah sawijining warga sing paling lengkap, amarga Malta diselehake ing Indeks Peta Pelangi Eropa ILGA. Saka total 49 negara Eropa, Malta wis dianugerahi 89% pinunjul kanggo ngakoni undang-undang, kabijakan, lan gaya hidup komunitas LGBTQ ing pulau Mediterania.

Pisanan diluncurake ing taun 2009, Indeks Pelangi Eropa ngawasi pengaruh positif lan negatif kanggo komunitas LGBTQ lan nganggep macem-macem faktor kalebu pengakuan gender, hukum, masalah kulawarga lan perkawinan, lan hak asylum. Saben negara Eropa duwe posisi ing skala; 100% minangka penghormatan sing paling akurat kanggo hak asasi manungsa lan kesetaraan ing masarakat, lan 0% nuduhake pelanggaran lan diskriminasi.

Malta nuwuhake cara kanggo kabijakan kamardikan sipil, bebarengan karo serikat pekerja sipil, perkawinan sing padha, lan adopsi kanggo pasangan seks sing padha, uga ukum identitas gender. 2017 nduwe perkawinan kelamin sing padha divalidasi ing Malta, uga ngenalake paspor netral jender ing taun 2018. Sing terakhir nyusul persetujuan Parlemen saka Undhang-undhang Identitas Jenis Kelamin ing taun 2015 lan njamin manawa masarakat bisa duwe jender sing diidentifikasi kanthi resmi Negara

Malta bangga ngakoni iki lan wis nyedhiyakake awake dhewe dadi tujuan sing apik lan apik kanggo kabeh. Plancongan LGBTQ mesthi dadi fokus utama ing negara kasebut, lan Malta dadi tuan rumah festival LGBTQ uga disponsori lan ndhukung Pride ing pulo kasebut lan ing jaban rangkah.

Tolene Van Der Merwe, Direktur Otoritas Pariwisata UK & Irlandia Malta, ujar: "Kita bangga banget manawa Malta, banjur diterbitake maneh minangka tujuan nomer siji kanggo para wisatawan LGBTQ ing Eropa.

Wong Malta duwe reputasi welas asih lan keramahan sing apik, lan iki pancen bisa dibayangke kepiye kabeh para pelancong disambut menyang pulau kasebut, lan salah sawijining sebab kenapa kita bisa njaga papan ing pucuk Indeks Pelangi. Malta nggabungake kabecikan budaya tradisional lan sejarah kanthi pola pikir kontemporer lan nyenengake tumrap kabeh wong sing lelungan lan masarakat kita tetep menehi conto sing inspiratif kanggo dituturi negara-negara Eropa liyane. ”

Kanggo informasi tambahan babagan riko Malta www.maltauk.com

Malta minangka kapuloan ing Mediterania tengah. Dumadi telung pulau utama - Malta, Comino lan Gozo - Malta misuwur amarga sejarah, budaya lan kuil wiwit 7,000 taun kepungkur. Saliyane benteng-benteng, candhi megalitikum lan kamar pemakaman, Malta dikaruniai meh 3,000 jam sinar srengenge saben taun. Ibukutha Valletta dijenengi Ibukutha Budaya Eropa 2018. Malta minangka bagean saka UE lan 100% nganggo basa Inggris. Nusantara misuwur amarga nyilem, sing narik kawigaten para penggemar saka saindenging jagad, nalika pemandangan wengi lan festival musik narik demografi sing luwih enom saka wisatawan. Malta minangka penerbangan sing suwene telung lan seprapat jam saka Inggris, kanthi saben dina mangkat saka kabeh bandara utama ing saindenging negara.

Warta liyane babagan Malta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.