Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi

Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
Kepulauan Cayman: Pembaruan Pariwisata COVID-19 Resmi
ditulis dening Harry S. Johnson

Ing Covid-19 konferensi pers dina iki, Selasa 19 Mei 2020, 17 kasus positif diumumake, saka 1182 asil sing ditampilake ing akhir minggu suwene.

Pimpinan Kepulauan Cayman ndhesek supaya wong-wong kudu waspada, nindakake jarak sosial, tata cara ngumbah tangan lan nganggo topeng ing papan umum sing ditutup, sanajan ana watesan sing mbebayani sing saiki diwiwiti ing Grand Cayman.

 

Kepala Petugas Kedokteran, Dr. John Lee kacarita:

  • Saka asil uji coba 1182 sing ditindakake ing akhir minggu suwene (1088 ing HSA lan 94 ing Rumah Sakit Dokter), 17 positip saka program skrining dilaporake (kalebu rong kasus ing Cayman Brac lan loro ing HMP Northward) lan 1165 negatif.
  • Kanthi angka kasebut, rata-rata tingkat positif yaiku 1.44% (17 positif saka 1182 tes). Rata-rata tingkat positif rata-rata ing jaman biyen yaiku 2.57%,
  • Screening tenaga kesehatan frontline lengkap lan tes kanggo pekerja ngarep liyane, kalebu akeh karyawan supermarket, isih aktif, kalebu mayoritas kunjara sing wis dites; skrining saiki uga ditindakake kanggo industri konstruksi.
  • Saka 111 kasus positif saiki, 3 kedadeyan ing Cayman Brac, 12 gejala, 43 ora asimtomatik, saiki ora ana wong ing rumah sakit lan 55 wong wis pulih.
  • 'Klinik flu 10 kunjungan antara 15 lan 18 Mei lan' hotline flu 62 panggilan nanging 52 ora ana gandhengane karo gejala, dheweke minangka panggilan administratif, kayata wong sing takon babagan asil tes.
  • Piranti uji coba HSA bakal ditindakake dina perawatan sing dijadwalake dina Kamis, 21 Mei.

 

Perdana Menteri Alden McLaughlin ngandika:

  • Pesen saiki yaiku yen ana 17 positip anyar, kabeh asimtomatik lan ditemokake liwat tes sing disempurnakake, pratondo nyata yaiku virus isih akeh babagan kita lan ing saindenging masarakat sanajan prevalensi kasebut sithik banget. Kebutuhan kanthi jarak kanthi fisik, ngumbah tangan kanthi rutin lan nganggo topeng ing papan umum sing durung ditutup.
  • Strategi pamrentah babagan pambukaan ekonomi ditrapake kanthi cara sing dikendhaleni lan dikelola, saengga virus kasebut ora bisa ditindakake ing komunitas nggawe langkah-langkah sing wis kita ginawe nganti saiki keluwih-luwih. Kita ora pengin kerja keras lan pengorbanan sing saiki wis diwenehake, dadi muspra, mula proses kasebut kanthi teliti lan alon-alon.
  • Pengujian sektor konstruksi wis diwiwiti lan bakal dilanjutake sajrone rong minggu sabanjure. Staf NRA sing diuji wis miwiti maneh dalan lan kemajuan sing apik digawe akhir minggu suwene.
  • Ekonomi dibukak maneh, sanajan alon-alon. Kita pengin supaya sukses; kita ora pengin nandhang kemunduran sing katon ing wilayah liyane. Kanggo mbesuk, kita kudu nindakake tindak-tanduk sosial anyar sing diadopsi sajrone pandemi nganti vaksin ditemokake utawa virus dadi kobong.
  • Kita ora mikir mbukak wates nganti aman.
  • Majelis Legislatif bakal rapat sesuk (Rebo, 20 Mei) kanggo ngrembug babagan tagihan sing ana gandhengane karo industri jasa finansial. Yen sesi digawe nganti dina Kamis, pengarahan pers bakal ditundha nganti dina Jumuah 22 Mei.

 

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • 17 kasus sajrone patang dina, kanthi 1182 tes rampung minangka pratandha karya sing luar biasa kanggo sing nindakake tes kasebut.
  • Kapuloan Cayman wis nyoba 10% populasi, dadi nomer wolu ing tes global saben kepala.
  • Nalika mbukak ekonomi, aja nglindhungi sampeyan. Nginep ing omah yen bisa.
  • Karya sing cepet lan efektif wis ditindakake dening Direktur Penjara lan karyawane. Skrining sudhut kunjara njamin kesejahteraan lan keamanan staf lan tahanan.
  • Penerbangan evakuasi menyang Manila, Filipina liwat London dina Setu, 23 Mei saiki wis kebak.
  • Penerbangan luwih lanjut menyang Miami bakal diatur, nanging ora bakal nggawa sapa bali menyang Kepulauan Cayman amarga fasilitas Isolasi Pamrentah saiki wis kapasitas.
  • Kemajuan digawe karo pejabat India kanggo ngatur penerbangan evakuasi. Nanging ora ana kemajuan penerbangan Jamaika utawa Nikaragua ing tahap iki.
  • Siji anggota tim logistik lan pitulung Inggris sing positif banget nandhang COVID-19 sadurunge ngasilake asil negatif; amarga ati-ati, tim sing isih ana bakal tetep diisolasi sajrone sepuluh dina sabanjure.

 

Menteri Kesehatan Dwayne Seymour ngandika:

  • Menteri Kesehatan wis ngasilake pandhuan karo Kesehatan Masyarakat kanggo mesthekake papan kerja aman kanggo karyawan sing bali kerja.
  • Sajrone pambukaan maneh kanthi ekonomi, para pengusaha diwajibake ngetrapake langkah-langkah kesehatan lan keamanan, kalebu nunjuk pejabat kanggo ngleksanakake lan koordinasi sistem.
  • Karyawan sing bisa terus kerja ing omah kudu terus nglakoni, yen ora, pengusaha kudu ngetrapake langkah-langkah kayata shift pamisah lan jam kerja sing rame.
  • Topeng rai lan PPE kudu dienggo kanthi pas lan perlu lan higienitas ngumbah tangan sing apik kudu dipesthekake.
  • Prioritas pisanan yaiku kesehatan wong.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.