24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Guam Warta Breaking Hawaii Pitakonan LGBTQ News wong Pengumuman Pers Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Biro Pengunjung Guam duwe Presiden lan CEO anyar sing luar biasa

Biro Pengunjung Guam duwe Presiden lan CEO anyar sing luar biasa
guiterriez
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wong anyar sing ngurus Pariwisata Guam yaiku ing Guam ing Wilayah AS, mantan Gubernur Carl Guitierrez. Guitierrez diangkat dadi presiden sementara lan CEO saka Biro Pengunjung Guam sawise mantan CEO Pilar Laguaña pensiun saka dheweke 40 taun ing Pelayanan Pariwisata lan Pariwisata Guam.

Guam ana ing kahanan sing padha karo tujuan plancongan lan wisata ing Amerika Serikat. Hotel lan penerbangan kosong, pantai sepi, lan restoran sing ditutup. Coronavirus ngrebut Wilayah AS sing udakara kurang saka sak pesawat saka Manila

Saben Krisis minangka kesempatan. Capita stimulus sing didhukung kanthi federal bisa digunakake kanggo investasi maneh ing Wisata Pariwisata Guam ing mangsa ngarep.

Ing sawijining wawancara karo publikasi lokal (PNC), Guitierrez ujar: Kesempatan kanggo Guam yaiku mbayangno industri manca lan menehi grafik dalan kanggo pemulihan sing luwih berkelanjutan.

Mantan gubernur pengin nggawe Guam dadi tujuan premium sing luwih unik, relevan karo budaya, sentris Chamoru, lan ramah lingkungan sing luwih gampang diakses sadurunge.

Pengunjung kudu ngrasakake aman, aman lan kesehatan saka titik embarkasi nganti liwat penerbangan bali.

Pendekatan sing kaya ngono bakal mbutuhake pangenalan bebarengan ing antarane para pelaku industri manawa kita kabeh ana ing kene lan kita butuh level kerja sama sing durung pernah ana sadurunge. Lan iki padha karo rencanane kanggo timku, kanthi berkah, saran, lan idin Gubernur Lou Leon Guerrero lan Letnan Gubernur Josh Tenorio. Kita uga ngarep-arep entuk pakurmatan, dhukungan, lan masukan penting saka Speaker Tina Muna Barnes lan Legislatif 35, "tambah mantan gubernur kasebut.

Kaya sing dilaporake kaping pisanan ing PNC Guam, mantan gubernur duwe akeh pengalaman ngatasi musibah.

Minangka gubernur sing mentas dipilih ing taun 1995, Gutierrez marisi defisit awis sing abot, kaya ora ana cara kanggo nggayuh gaji.

Nanging Gutierrez sing ngatur dhuwit GovGuam metu saka krisis kasebut lan pamrentahane mengko bisa bali menyang kesejahteraan pertengahan 80-an lan awal 90-an.

Sanalika, Gutierrez ngundang pimpinan bisnis, malah para lawan politik, lan njaluk tulung supaya bisa mulihake vitalitas ekonomi Guam.

Gutierrez uga anak perang, lair ing taun 1941, kurang saka rong wulan sadurunge pengeboman Pearl Harbor lan Guam.

Ing taun 1997, pamrentahan Gutierrez wis ngilangi cathetan pariwisata kabeh wektu kanthi luwih saka 1.4 yuta wong sing teka. Lan ing taun 1998, Gutierrez wis mbentuk maneh, mbentuk maneh, lan mbuka maneh jantung Tumon sing saiki dikenal kanthi jeneng "Pleasure Island." Iki mbantu Guam bangkit maneh saka kacilakan Air Korea taun kepungkur lan mbangun lan njaga momentum anyar.

"Nanging wis luwih saka rong puluh taun kepungkur lan saiki kita bakal duwe konsep anyar sing nyukupi kabutuhan lan pangarepan kanggo pandemi lan jagad pasca pandemi," ujare Gutierrez menyang PNC.

Kayane, Gutierrez ujar manawa Guam kudu mbukak industri pengunjung Guam kanthi cepet lan cepet.

Kajaba iku, protokol perjalanan anyar kudu nggabungake tes sajrone 72 jam sadurunge mlebu lan mangkat saka Guam, uga presentasi sertifikat negatif negatif COVID-19 sing disetujoni pemerintah sadurunge mlebu bandara internasional.

Iki bakal mbutuhake negosiasi protokol dokumentasi timbal balik karo negara-negara tanggané, banjur, ngembang menyang negara liya wiwit wiwitan.

Model Islandia

Nggawe isyarat saka Islandia, Gutierrez uga ngelingi kemungkinan ngilangi periode karantina 14 dina wajib kanggo pengunjung sing njupuk lan ngliwati tes COVID-19 gratis nalika teka ing bandara. Nanging sapa wae sing tes positif kudu diisolasi nganti 14 dina.

Islandia uga wis sukses ngetrapake app nelusuri COVID-19 sing wis digunakake luwih saka sapratelone saka 364,000-plus populasi.

"Pamrentah ing kana nganggep wajib dadi pengunjung nggunakake aplikasi iki - mula iku uga kemungkinan sing bisa kita lakoni ing Guam," ujare Gutierrez.

Gelembung keamanan lelungan

Minangka pusat perjalanan ing Pasifik Kulon, Gutierrez ujar manawa Guam kudu cepet nggawe reputasi minangka tujuan sing kurang beresiko nalika bermitra karo Saipan, Tinian, Rota, Palau, lan macem-macem tujuan Mikronesia.

Dheweke ujar manawa paket regional sing nyengkuyung gelembung keamanan lelungan bakal mbantu para pengunjung rumangsa aman nalika transit saka salah sawijining bagean menyang pulau liyane menyang virus liyane lan uga ana ing macem-macem rute antar-pulau lan antar-tujuan.

"Iki sing bakal diarepake para turis Asia nalika bali menyang plancongan metu. Pulo sing kepencil ing Pasifik Kulon ngalami infeksi sing cukup sithik lan sawetara uga dilaporake ora duwe infeksi nol. Palau bebas COVID, sing dilaporake seneng nglindhungi ekstra tes lan pencegahan virus corona Taiwan, wis ndeleng prospek nggawe gelembung perjalanan sing bisa dipercaya karo Taiwan, "ujare Gutierrez.

"Ngalangi mlebu lelungan saka bagean sing banget kena infeksi ing negara, nglacak lelungan sing anyar, njupuk suhu, ngresiki, lan ngukir para pengunjung" zona aman "kabeh bakal menehi rasa aman supaya masarakat ngrasakake janji jaminan ing lingkungan sing dikunjungi lan dipasang, "tambah mantan gubernur kasebut.

Gutierrez uga negesake manawa tujuan sing paling cepet bisa disesuaikan karo pamindhahan pasar kanthi nggawe para pelancong rumangsa aman lan ditampi nalika ngalami keramahan asli bakal entuk hadiah sing paling wiwitan. Lan sing tetep responsif kanthi fleksibel karo perencanaan jangka pendek, pertengahan, lan jangka panjang lan eksekusi bakal dadi tren tren pemasaran.

Restoran terbuka

Kanggo ngatasi restoran lokal mbebayani babagan jarak adoh saka sosial nalika ora entuk dhuwit ing tabel kosong, Gutierrez ujar manawa Guam bisa menehi petunjuk saka Berkeley, California lan Vilnius, Lithuania - papan sing ngrancang milih area makan sing amba kanggo para pelanggan lan nyengkuyung kopi trotoar mbukak-mbukak.

"Berkeley ngupayakake undang-undang sing ngidini nutup kabeh dalan kanggo tujuan iki. Mbok Guam bisa 'ndhelik' taman, plaza, parkiran, lan 'zona dalan aman' - utawa uga ruang makan ing lapangan makan kanthi merek terbuka. Cetha, kita kudu nemokake cara sing bisa dilindhungi kanggo nglindhungi tradhisi kuliner Guam sing kuat kanthi menehi pilihan kanggo kabeh restoran sing lagi gelut. Sawetara perusahaan bata lan mortir bisa uga nganggep mobilisasi truk panganan sing bukti virus supaya merek lan barang menu favorit bisa diakses, "ujare Gutierrez.

Kangge, kanggo jangka sing luwih dawa, Gutierrez ujar manawa pangaturan industri perhotelan sing luwih lengkap kudu fase bebarengan. Lan ora ana wektu sing luwih apik tinimbang saiki kanggo hotel, tur opsional, lan atraksi sing bisa dipikirake lan nglakokake upgrade uga protokol kesehatan lan sanksi sing ditrapake pemerintah lan pamrentah uga kudu ningkatake modhal.

Tumon II

Gutierrez uga wis kerja bareng para investor lan pangembang kanggo miwiti pangembangan "Tumon II" ing ujung kidul Urunao. Visi sektor swasta iki diwiwiti telung taun kepungkur, nanging tenggat wektu kudu disetel maneh amarga Gutierrez ujar manawa proses ijin GovGuam durung efektif kaya sing dibutuhake kanggo pegawai pamrentah lan pelanggan.

"Mula, aku lan tim wis njupuk pendekatan telung pring kanggo nyepetake ijin: (1) ngontrak kontraktor kanthi pribadi liwat persetujuan agensi, (2) melu aktifitas Tugas Gubernur Letnan Gubernur Tenorio kanggo Reformasi Prosedur sing Ngidini Pamrentah, lan (3) nggarap perencana profesional lan sumber daya komersial kanggo nggawe portal idin online. Sistem iki bakal migrasi ijin saka garis tunggu, prangko karet, lan kertas menyang basis data interaktif sing ngidini agensi, investor, pangembang lan kontraktor sing ngidini nglacak persetujuan kanthi nyata ing platform sing dituduhake. Malah bakal mbantu investor lan pangembang nindakake riset kanthi alat pemetaan berlapis lan efisiensi liyane, "ujare Gutierrez.

Miturut presiden GVB interim, kanthong pangembangan properti resor lan pembangunan maneh wis wiwit ngubah Tumon lan dheweke yakin operator industri pengunjung liyane bakal ngupayakake proyek-proyek anyar lan butuh perbaikan, amarga wektu, kahanan, modal anyar, lan efisiensi pamrentah ngidini.

Wong sing nulungi wong

Kaya sing ditindakake nalika dadi gubernur, Gutierrez entuk saran lan njaluk saran saka pimpinan lan pilar komunitas.

"Saiki, aku matur nuwun sanget kanggo pensiun Presiden lan CEO GVB Pilar Laguana amarga mbukak kapal sing sempit ing kantor pusat lan ngidini aku mlebu kanthi transisi sing lancar. Aku uga seneng karo saran awal sing duwe informasi lan intuisi sing aku tampa saka impresario utama Guam lan operator tur opsional Mark Baldyga babagan cara paling apik kanggo fase pambukaan industri manca kita. Dheweke ngerteni manawa sektor pariwisata roti-lan-mentega kita wis nyedhak kanthi cepet lan wiwit menehi cara bali menyang bisnis sanajan sadurunge nyoba COVID diwiwiti. Industri lan aku uga matur nuwun banget marang Milton Morinaga lan Ken Corporation amarga wis menehi dalan kanggo pemulihan kanthi mbukak resort pantai mewah sing dikenal kanthi jeneng Tsubaki Tower Guam, "ujare Gutierrez marang PNC

Pilar Lahguana marang eTurboNews:
Aku pengin ngenalake sampeyan karo pimpinan sing luar biasa, Mantan Gubernur Carl Gutierrez, sing bubar ditunjuk dening Dewan Direksi minangka Presiden & CEO sementara. Mantan Gubernur Gutierrez ditugasake Gubernur terhormat Lou Leon Guerrero kanggo memimpin biro lan industri pariwisata pulau kasebut nalika siyap kanggo mbukak maneh lan nyambut pengunjung bali menyang Guam, lan nalika Guam siyap kanggo mbangun ekonomi pariwisata saka pandemi Coronavirus. Dheweke dadi pimpinan sing pinunjul, semangat, lan kabukten kanthi dinas publik sajrone puluhan taun.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.