24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Pengunjung sing teka ing Kepulauan Hawaii mudhun mudhun 99.5 persen ing wulan April

Pengunjung sing teka ing Kepulauan Hawaii mudhun mudhun 99.5 persen ing wulan April
Gubernur Hawaii mbukak perjalanan kanggo penumpang sing divaksinasi
ditulis dening Harry S. Johnson

Ing wulan April 2020, para pengunjung ing Kepulauan Hawaii mudhun mudhun 99.5 persen dibandhingake setaun kepungkur amarga Covid-19 pandemi, miturut statistik pambuka sing dirilis dina iki dening Otoritas Pariwisata HawaiiDivisi Penelitian Pariwisata (HTA).

Kabeh penumpang sing teka ing luar negeri (wiwit tanggal 26 Maret) lan antar negara (wiwit tanggal 1 April) kudu netepake karantina mandiri 14 dina. Pengecualian kalebu lelungan amarga sebab-sebab penting kayata kerja utawa perawatan kesehatan. Papat kabupaten negara kasebut ngetrapake pesenan lan kurfew ing omah ing wulan April. Meh kabeh penerbangan trans-Pasifik menyang Hawaii dibatalake. Kajaba iku, Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) AS nganyari "No Order Sail" ing kabeh kapal pesiar nganti pungkasan Juli 2020.

Ing wulan April, ana 4,564 pengunjung sing plancong menyang Hawaii kanthi layanan udhara dibandhingake 856,250 total pengunjung (liwat kapal udara lan kapal pesiar) sajrone periode sing padha setaun kepungkur. Umume pengunjung saka AS Kulon (3,016, -99.2%) lan AS Wétan (1,229, -99.2%). Sawetara pengunjung teka saka Jepang (13, -100.0%), Kanada (9, -100.0%) lan Kabeh Pasar Internasional Liyane (298, -99.7%). Total dina pengunjung mudhun 98.2 persen dibandhingake setaun kepungkur.

Total kursi udara trans-Pasifik 95,985 sing nglayani Kepulauan Hawaii ing wulan April, mudhun 91.4 persen saka setaun kepungkur. Ora ana kursi sing dijadwalake saka Oceania lan Kanada, lan sawetara kursi sing dijadwalake saka Jepang (-99.5%), Asia Liyane (-99.4%), AS Timur (-97.7%), AS Barat (-88.7%) lan negara-negara liyane ( -62.1%).

 

Taun Nganti 2020

Ing patang wulan pertama taun 2020, total pengunjung teka mudhun 37.3 persen dadi 2,130,051 pengunjung, kanthi jumlah pangunjung sing luwih sithik saka udhara (-37.0% dadi 2,100,259) lan kapal-kapal pesiar (-53.8% dadi 29,792) mungsuh setaun kepungkur. Total dina pengunjung mudhun 34.5 persen.

Rata-rata, kunjungan pengunjung kanthi layanan udara mudhun saka AS Kulon (-35.8% dadi 911,899), AS Timur (-30.0% dadi 515,537), Jepang (-40.5% dadi 294,241), Kanada (-41.3% dadi 155,744) lan Kabeh Pasar Internasional Liyane (-46.5% nganti 222,837).

 

Sorotan liyane:

AS Kulon: Ing wulan April, 2,327 pengunjung teka saka wilayah Pasifik dibandhingake 320,012 taun kepungkur, lan 650 pengunjung teka ing wilayah Mountain dibandhingake 63,914 taun kepungkur. Rata-rata, pengunjung wis mudhun saka wilayah Pasifik (-37.8% dadi 689,079) lan wilayah Mountain (-28.8% nganti 202,724) dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur.

Wétan AS: Liwat patang wulan pertama taun iki, tamu sing teka mudhun akeh saka kabeh wilayah. Telung wilayah paling gedhe, Timur Tengah Lor (-32.1% dadi 109,490), Barat Lor Lor (-21.3% dadi 93,899) lan Atlantik Selatan (-35.0% dadi 93,696) ngalami penurunan sing cukup dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur.

Japan: Ing wulan April, 13 pengunjung teka saka Jepang dibandhingake 119,492 pengunjung taun kepungkur. Sing tekan taun saiki, tekane 40.5 persen dadi 294,241 pengunjung.

Canada: Ing wulan April, sangang pengunjung teka saka Kanada dibandhingake 55,690 pengunjung setaun kepungkur. Kedatangan sing anyar saben taun mudhun dadi 155,744 pengunjung (-41.3%).

#revelhtravel

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.