Breaking News Indonesia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Indonesia ngetrapake protokol kesehatan anyar ing tujuan pariwisata

Indonesia ngetrapake protokol kesehatan anyar ing tujuan pariwisata
Indonesia ngetrapake protokol kesehatan anyar ing tujuan pariwisata
ditulis dening Harry S. Johnson

Pariwisata Indonesia lan Menteri Ekonomi Kreatif wis nyiyapake protokol kesehatan sing diarani program kebersihan, kesehatan lan keselamatan (CHS), sing bakal dileksanakake ing tujuan pariwisata sajrone skenario normal anyar kanggo upaya nglindhungi turis saka Covid-19 infeksi lan mungkasi kasus koronavirus sing diimpor.

Protokol anyar bakal nggawe tujuan pariwisata sesuai karo kriteria kesehatan sing dibutuhake sajrone implementasi skenario normal anyar, ujare juru bicara kementerian kasebut Ari Julianto.

Langkah kasebut ditindakake amarga pandemi novel coronavirus wis mbukak pangowahan tren pariwisata global dadi paradigma sing ndadekake kesehatan, kebersihan, keamanan lan keamanan dadi prioritas utama sajrone lelungan.

Aturan CHS kalebu nyemprotake kamar sing disinfektan, kasedhiyan fasilitas ngumbah tangan, mriksa suhu awak lan nggunakake topeng rai, ujare.

Sementara, Presiden Indonesia Joko Widodo dina Kamis ngandhani rapat kabinet sing winates manawa para pemangku kepentingan ing sektor pariwisata kudu didorong kanggo nanggapi perubahan tren pariwisata global, nggawe inovasi lan perbaikan, lan adaptasi karo owah-owahan paradigma sing bakal katon ing tren pariwisata global.

"Minangka masalah utama yaiku keamanan lan kesehatan, protokol normal anyar ing sektor pariwisata kudu netepi kanthi lengkap, wiwit saka protokol sing ketat ing transportasi, fasilitas hotel, restoran lan tujuan pariwisata," jarene.

"Yen dibandhingake, aku wis ndeleng negara-negara liyane nyiapake iki kanthi normal ing sektor pariwisata," ujare.

Kanggo mesthekake protokol kasebut bisa ditrapake kanthi bener, presiden mrentah supaya sosialisasi rencana kasebut bakal diterusake kanthi simulasi sing diawasi ing lapangan.

"Amarga risikone dhuwur, yen kasus impor bisa uga ana pengaruh kesehatane, citra pariwisata sing ora apik bakal digawe dadi angel kanggo mulihake," jarene.

Sawetara wilayah wis siyap karo skenario normal anyar sawise rencana penghentian kunci parsial ing sawetara propinsi tanggal 5 Juni, ujar Kepala Menteri Ekonomi Airlangga Hartarto.

Sektor pariwisata Indonesia wis rusak amarga pandemi virus sing uga ngrusak maskapai penerbangan, hotel, lan fasilitas pariwisata liyane amarga ana sawetara kunci sing nyebabake jutaan wisatawan dikepung pirang-pirang minggu nganti PHK.

Ing taun iki, jumlah turis manca negara sing dikunjungi Indonesia diperkirakan turun 13 persen saka taun kepungkur nalika angka kasebut kacathet dadi 16.11 yuta, miturut Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.