24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Pengumuman Pers Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

World Tourism United: Siji Lagu, 50 Negara sing Kena pengaruh, Apik tenan!

50 negara nyanyi siji lagu sekaligus: Rungokake Amazing Grace
beachfututr
ditulis dening Juergen T Steinmetz
Pemimpin jagad ngumumake darurat sing matesi hak asasi manungsa kanggo lelungan, nanging iki sing ndadekake kita manungsa! Wong-wong ing 50 negara sing ngadhepi kasunyatan COVID-19 padha bebarengan, kanthi lagu sing padha lan pesen sing padha, lan kapercayan sing padha karo jagad sing apik.
Dheweke nembang lagu Amazing Grace!

Globalisasi duwe, lan bakal mesthi duwe, para pendukung lan detractors. Nanging, kita isih kepingin weruh: apa globalisasi bakal urip luwih dhuwur saka COVID-19?

Pandemi Covid-19 nyuda gerakane lan ningkatake kerja jarak jauh, nyuda polusi udara ing akeh wilayah kutha. "Normal anyar" iki bisa mulang babagan carane ngurmati planet kita kanthi isih produktif, diwiwiti saka riset akademik.

Luwih saka rong wulan kepungkur wiwit nggunakake "normal anyar" iki, lan saiki kita bisa nganalisa efek saka prilaku anyar iki ing lingkungan. Ayo luwih dhisik ndeleng polusi udara. Badan Antariksa Eropa mbandhingake polusi udara ing Eropa sajrone wulan pungkasan kanthi ukuran ing periode sing padha ing 2019 nalika ora ana watesan gerakan. Ternyata polusi udara wis mudhun 50% ing pirang-pirang kutha, kanthi mupangat kanggo kesehatan lan planet kita. Nyatane, polusi udara bisa mateni luwih saka 4 yuta wong saben taun lan nyumbang kanggo owah-owahan iklim liwat karbon dioksida, partikel udara, lan gas omah kaca liyane. Asil sing padha ditrapake kanggo bagean liya ing donya, kayata China.

Grace sing luar biasa bisa dirungokake saben taun anyar ing papan-papan ing saindenging jagad. Dina iki sampeyan krungu saka masarakat biasa ing 50 negara sing kena COVID-19:

Amazing Grace, Crita ing balik lagu

Ditulis meh rong setengah abad kepungkur ing taun 1772, tembung kanggo lagu sing dikasihi kasebut asale saka ati, pikiran, lan pengalaman saka wong Inggris, John Newton. Ngerti crita babagan urip John Newton minangka pedagang budak lan lelungan sing ditindakake sadurunge nulis lagu kidung kasebut bakal mbantu ngerti ambane pangandikane lan rasa syukur marang sih-rahmat sing pancen luar biasa saka Gusti Allah.

Wis urip ing jaman kanak-kanak sing rada apes lan susah (ibune tilar donya nalika yuswane nem taun), Newton ngenteni pirang-pirang taun nglawan panguwasa, nganti nyoba nyoba ninggalake Royal Navy nalika rong puluhan taun. Banjur ditinggal karo kru ing Afrika Kulon, dheweke kepeksa dadi pelayan karo pedagang budak, nanging pungkasane ditulungi. Nalika plancong bali menyang Inggris, ana badai kasar lan meh mudhun kapal, nyebabake Newton miwiti konversi spiritual nalika dheweke sesambat marang Gusti Allah supaya nylametake dheweke saka badai.

Nanging, nalika kondur, Newton dadi petugas kapal budak, profesi sing dilayani pirang-pirang taun. Nggawa budak saka Afrika menyang Inggris liwat pirang-pirang perjalanan, dheweke ngakoni yen kadang-kadang nesu karo budak kasebut. Ing taun 1754, sawise lara parah ing plancongan segara, Newton ninggali nyawane dadi pedagang budak, perdagangan budak, lan pelayaran, kabeh, kanthi tulus ngladekake nyawane kanggo ngabdi marang Gusti Allah.

Dheweke ditahbis dadi pandhita Anglikan ing taun 1764 lan dadi kondhang dadi pandhita lan panulis kidung, nulis sawetara 280 kidung, ing antarane yaiku "Rahmat Menakjubkan," sing kaping pisanan muncul ing Kidung Olmmy, dicithak dening Newton lan pujangga / kanca panulis William Cowper. Banjur disetel menyang lagu NEW BRITAIN sing populer ing taun 1835 dening William Walker.

Ing taun-taun pungkasan, Newton perang bebarengan karo William Wilberforce, pimpinan kampanye parlementer kanggo ngilangi perdagangan budak ing Afrika. Dheweke nggambarake kengerian perdagangan budak ing saluran sing ditulis ndukung kampanye kasebut lan urip ndeleng Inggris liwat Undhang-undhang Slave Trade 1807.

Lan saiki, kita bakal ndeleng lirik kaya:

Aku tau ilang,
nanging saiki aku ketemu,
Wuta
nanging saiki aku weruh.

Liwat akeh bebaya, toils, lan snares
Aku wis teka.
Muga-muga sih-rahmat iki nggawa aku slamet,
Lan sih-rahmat bakal nggawa aku mulih.
'Nanging sih-rahmat sing mulang atiku wedi,
Lan sih wedi saya lega;
Rahmat kasebut katon
Jam pisanan aku pretyaya.

Tafsiran modern

Nalika aku wis tekan kana sepuluh ewu taun,
Padhang mencorong kaya srengenge,
Kita ora kurang dina kanggo ngidungake puji sokur marang Allah,
Saka nalika pisanan diwiwiti

 

Globalisasi duwe, lan mesthi bakal duwe, para pendukung lan penyusut ... Nanging, kita isih kepingin weruh: apa globalisasi bakal urip COVID-19? Unite Kanggo Masa Depan Kita, sing diarani donya pimpinan kanggo dana Covid-19 lega kanggo sapa wae sing butuh.

The Kedutaan Besar Rusia ing Washington nduweni pesen ing situs web: United We Are Stronger Than Covid-19

Duta Besar Palau menyang Inggris Bangsa Ngedikes Olai Uludong nuduhake CNN Filipina babagan penutupan wates awal lan nyoba warga negarane minangka rahasia kenapa Palau isih dadi Covid-19 bangsa bebas

Kepiye Covid-19 bisa ngrancang ulang jagad iki?

Kanggo bali menyang "urip normal" - lan nggunakake ruang umum utawa komunal - masarakat kudu rumangsa aman kanthi fisik lan percaya manawa wong liya uga njaga keamanane.

Saiki, jagad plancongan lan pariwisata bisa nyanyi bareng Amazing Grace!

Dr. Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), sing dadi Muslim lan manggon ing Yordania, ngirimake lagu iki menyang kanca-kancane.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.