24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Editorial Jerman Breaking News Pitakonan News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Paradigma Shift ing Kompetensi Inti kanggo Pamulihan Pasca-Covid-19

Paradigma Shift ing Kompetensi Inti kanggo Pamulihan Pasca-Covid-19
kareta
ditulis dening Richard Adam

“Ora maneh. Ora ana analisis bisnis COVID-19 liyane sing nyengsemake! ". Yen sampeyan nanggepi judhul kanthi cara iki, artikel iki ditulis kanggo sampeyan. Minangka veteran bisnis ing industri pariwisata, lelungan, lan perhotelan kalebu pangembangan tujuan, papan hiburan, lan properti komersial, aku mesthi nyoba nyekel industri kanthi intelektual, kanthi konsisten njupuk perspektif pengalaman pelanggan, sadurunge sadurunge aku diadhepi kasunyatan kasar saka pandemi. Luwih-luwih, aku nyoba ndeleng kanthi jelas ing wiwitan jaman anyar iki sawise zona nyaman puluhan taun tuwuh lan makmur. Kanggo pirang-pirang industri, ing babagan pangsa pasar ing mangsa pamasok lan panjaluk, kertu lagi diowahi.

Minangka musim lelungan musim panas diwiwiti ing sawetara wilayah, manajer tujuan lan panyedhiya layanan nyoba ngluwihi upaya pemasaran masing-masing kanthi narasi sing padha: "Kita mbukak bisnis maneh". Iki minangka upaya kanggo nggawe ilusi yen ora ana sing owah, lan virus kasebut ilang, kajaba mung kanthi negesake keamanan, kebersihan, lan sanitasi. Sanajan ngono, upaya mbukak maneh minangka langkah suntingan. Pemulihan minangka lelungan dawa ing perairan sing durung dipartisipasi ing endi rutinitas navigasi sadurunge bisa nyasab.

Saiki, akeh sing wis diandharake lan ditulis babagan konsekuensi ing konteks iki lan aku ora bakal ngandhani maneh. Nanging, aku pengin negesake konsekuensi ing kompetensi inti sing dibutuhake sing bisa nyebabake pendekatan sing beda ing sektor sumber daya manusia lan manajemen, utamane ing pamilihan lan pengambilan anggota tim utawa manajer anyar lan kualitas kepemimpinan sing dibutuhake supaya bisa kompetitif kaluwihan.

Yen sampeyan wis ngerteni komunikasi saiki ing komunitas bisnis, ora preduli industri apa wae, narasi biasane babagan pambukaan lan restorasi. Radar saya mesthi ora ndeteksi kabeh sing diterbitake ing subyek, nanging yen ana perusahaan sing bakal nambah lan negesake manawa "iki sing wis disinaoni lan iki sing bakal ditindakake kanthi beda" (ngluwihi pencegahan kesehatan lan langkah-langkah kebersihan), Aku bakal nemokake sing paling nyenengake.

Apa kita kabeh wis krungu satus kaping iku wong nggawe prabédan? Plancongan, pariwisata, perhotelan lan industri sing ana gandhengane pancen kalebu bisnis wong, amarga menehi pengalaman kanggo para plancong, pengunjung utawa tamu, nggunakake katrampilan saka akeh panyedhiya layanan sing terlatih. Sanajan digitalisasi dadi dominan ing sektor kasebut, pengalaman nyata sing dibayar wong ora kedadeyan ing ruang cyber. Sejatine, kalebu konsep manungsa lan lelungan utawa keramahan sing digawe wong nyata lan lagi dieksekusi.

Nanging, sawise pirang-pirang dekade tuwuh, Covid-19 mesthi luwih saka sekadar lock-down sementara. Sing paling penting bisa dadi tulang rusuk sing penting ing industri lan game-changer.

Hospitality

Ing wulan Oktober 2019, aku nerbitake artikel babagan pangembangan industri perhotelan global, kaya sing dideleng saka perspektif tamu hotel, nanging utamane saka perspektif pamilik real estate lan investor. Articl singe temenan kena saraf.

Saiki, kanthi fokus ing owah-owahan kompetensi inti lan kepemimpinan inti sing dibutuhake, artikel iki minangka bab sabanjure ing crita pariwisata utawa keramahan global Post-COVID-19.

Sajrone pirang-pirang dekade, paningkatan konsep hotel lan label saka panyedhiya sistem hotel global adhedhasar strategi cahya aset, bisnis kanthi penghasilan utamane saka biaya manajemen lan royalti, dadi model bisnis pilihan. Bisa digunakake kanthi sukses dadi salesman franchise klompok hotel gedhe (sing luwih disenengi jeneng karo panyedhiya sistem hotel - HSP) diarani "pangembang". Nanging, akeh "pangembang" iki sing durung nate kesusu sajrone lelungan lan jebakan njupuk konsep greenfield menyang wong sing seneng lelungan, tamu, utawa pengalaman pengunjung, kanthi kabeh langkah sing dibutuhake. Perusahaan HSP iki ora kasedhiya maneh karo kebutuhan tamu hotel, amarga penghasilane saka pamilik hotel lan operator. Mula, wiwit ana ing manajemen perhotelan lan pungkasane label utawa adol waralaba, bisa uga wis ilang karo kebutuhan pelanggan. Luwih saka 20 taun, para raksasa hotel kaya Marriott, Accor, Hilton, IHG lan sawetara pandhereke nggawe generasi eksekutif kanthi akeh sing mayoritas durung nate nemoni strategi utawa model bisnis liyane tinimbang adol layanan lan label. kanggo pamilik real estate lan operator. Sawetara luwih landhep, sawetara luwih agresif, nanging nalika manajer kasebut pindhah menyang pesaing, pendekatan bisnis sing nyebabake strategi entheng padha. Pramila perusahaan-perusahaan kasebut berjuang nalika nerangake inovasi substansial nyata, pergeseran strategis, utawa gangguan. Munculake kampanye anyar utawa label segmen liyane minangka reaksi sing bisa diramal.

Aku saranake sampeyan nggawe tes sethithik ing kene: Temokake tambahan promosi utawa klip saka salah sawijining perusahaan kasebut lan, ing imajinasi, cukup ganti logo nganggo logo pesaing. Apa ngasilake tingkat kredibilitas sing padha utawa malah menehi prabédan?

Amarga praktik-praktik kasebut saya jenuh sadurunge pandemi (amarga aku nyoba njlentrehake kene), kita bakal bisa uga ndeleng perubahan jinis investasi sing digawe ing mangsa ngarep. Investor bakal ora fokus marang properti (keramahan, hiburan, ritel, lsp) lan bisa uga miwiti ndeleng kanthi cetha babagan kesempatan liyane, kayata ing bidang medis, kesehatan, apotek, MedTech, FinTech lsp. Utawa, investor oportunis bakal melu ing properti sing nandhang kasusahan lan njupuk kauntungan saka kahanan kasebut kanthi negosiasi syarat-syarat anyar marang operator, uga nglindhungi awake dhewe saka krisis sing padha mbesuk. Aku ngarep-arep banget yen iki bakal sementara, lan aku yakin manawa pariwisata lan investasi sing gegandhengan bakal entuk ngasilake sing apik maneh, nanging kita kabeh kudu setuju manawa iki ora sesuk lan bisa uga ora ing taun 2021. Kaya umume para pebisnis, kalebu aku, ora nate mbayangake sadurunge sektor global lelungan lan pariwisata global, ana akeh wong saiki sing mbayangake kedadeyan kasebut maneh.

Pengamatan sing menarik ing tahap pembukaan maneh Covid-19 saiki yaiku manawa akeh panyedhiya sistem hotel global nduduhake reaksi sing biasa kanggo ngluncurake kampanye promosi anyar, fokus ing kebersihan, keamanan, lan sanitasi ing skala internasional. Kita mesthi bisa setuju manawa aspek kasebut bakal luwih akeh dadi prioritas nalika arep menyang papan (sadawane kabeh lelungan pengunjung, ora mung ing hotel wae). Nanging, kajaba sampeyan kudu lelungan, upaya kasebut dudu motivator nyopir kanggo lelungan. Kayane raksasa sistem hotel global saiki ngganti konsep keramahan karo "rawat inap". Nanging, masalah praktis, kayata, apa sing bakal ditawakake tinimbang sarapan prasmanan utawa jinis hiburan ing bar sing urip lan kepiye pengalaman sing isih nyenengake, dadi ora dijawab lan tundhuk marang masing-masing hotel. Sing kita ngerti yaiku kabeh proses operasional, wiwit saka penanganan barang menyang F & B nganti kamar reresik, gym lan area kolam, lan liya-liyane butuh pengawasan sing larang regane, nalika panjaluk awal alon-alon dibangun utamane para turis domestik, nggawe hotel sing gumantung karo sumber internasional pasar sangsara parah. Amarga bisa diramalake manawa bisnis bakal utamane lokal (sanajan disebarake sacara global utamane dening OTA) ing jaman mbesuk, pesaing minangka properti ing dalan utawa proporsi nilai adhedhasar kasunyatan nyata lan dudu "merek" liyane (mesthine kudu uga ngono). Paribasan lawas “kabeh bisnis iku lokal”Ujug-ujug entuk penting maneh ing cahya anyar iki.

Akibate, njupuk keamanan lan kebersihan kaya unsur-unsur sing diwenehake, talenta keramahan individu bakal nggawe bedane nggawe pengalaman tamu sing maringi hadiah lan dudu penginjil manual prosedur perusahaan. Pandhuan teknologi babagan cara menehi pengalaman keramahan sing ora bisa dilalekake sadurunge sadurunge pandemi. Saiki, wong hotel ora mung kudu nyipta maneh akeh tawaran, nanging uga kudu nggawe pendekatan anyar sing dirancang kanggo entuk lan njaga tamu (kajaba program kasetyan sing dingerteni) lan iki mbutuhake anane bakat anyar, apamaneh yen para hotel hotel biyen ngetutake lan ngetrapake standar merek teknologi nganti saiki. Sanajan ora kabeh tujuan lan hotel kanthi apik ing kategori masing-masing sajrone 20 taun pungkasan tuwuh lan kamakmuran, pamulihan, gangguan, lan kompetensi turn-around utawa pengalaman sing relevan mung dikarepake. Saiki, dheweke minangka aturan dina iki.

Destinations

Hotel sing dikelola kanthi apik, padha karo lelungan sing diatur kanthi apik lan panyedhiya layanan liyane, biasane berkembang kanthi sukses ing tujuan sing populer. Mung sawetara hotel lan resort ing planet iki sing duwe reputasi lan kekuwatan kanggo narik kawigaten para turis adhedhasar pengalaman tamu sing bisa diwenehake.

Konsep ngirim pengalaman pengunjung sing paling apik tetep penting. Manajer hotel pengin para tamu duwe pengalaman sing ora bisa dilalekake wiwit dheweke teka. Ora ana sing pengin mlebu ngipi elek ing njaba hotel utawa duwe kesulitan tekan kana.

Aku bubar nerbitake artikel babagan konsekuensi tujuan wisata lan strategi pamrentahan, manajemen lan pangembangan ing Pra lan Pasca-COVID-19 kaping (waca kene). Aku ngajak sampeyan maca artikel kasebut lan pikirake refleksi ing ngisor iki babagan kompetensi inti sing dibutuhake ing periode Pasca-COVID-19 minangka pandhuan terus kanggo manajemen tujuan utawa uga strategi pangembangan maneh.

Singkat, puluhan taun tuwuh amarga faktor eksternal, sing dianggep gampang, ngrusak akeh tujuan plancongan lan nggawe pejabat pariwisata fokus utamane ing promosi - uga upaya memuji awake dhewe kanthi tartamtu - nanging ora nggatekake terus-terusan paningkatan pengalaman pengunjung. Dina-dina iki, tujuan pariwisata lan plancongan ing saindenging jagad ana ing kahanan krisis serius, sing durung nate dialami sadurunge. Utamane sawise tuwuh puluhan taun lan "semangat emas", ora ana modal manungsa sing duwe pengalaman utawa prestasi kuwarasan, nguripake lan nyusun maneh. Kabeh diwiwiti karo wong sing tanggung jawab, sing duwe akses menyang sumber daya lan menehi pituduh. Profil manajemen "promotor murni" wis lungse, meh sawetara minggu.

Akibat kanggo Rekrutmen, Pilihan, lan Kepemimpinan

Mikir kanthi positif, aku yakin manawa gelombang perekrutan bakal nuwuhake akibat mbebayani tumrap lockdowns lan redundansi sing bisa nyebabake industri pariwisata, perhotelan, lan turisme luwih angel tinimbang sektor liyane. Kahanan ekstrem iki minangka asil saka kasunyatan manawa sampeyan ora bisa nyimpen kapasitas layanan, lelungan, utawa akomodasi lan pasokan, uga panjaluk, isih bakal diwatesi sawetara wektu. Pitakonane kaya ngono, apa periode sadurunge mbutuhake jinis wong lan kompetensi sing padha sing kita deleng sajrone puluhan taun tuwuh terus-terusan dipasangake kanthi kelalaian manajemen ing zona nyaman sing diantisipasi.

Minangka "petugas pemadam kebakaran" sing wis trampil liwat karya ing industri sing relevan karo pengalaman eksekutif lan wawasan sing dikoleksi liwat tugas ing 4 bawana, aku wis nggawe strategi dhewe kanggo milih lan nyewa bakat utama ing level lini lan manajemen. Sajrone 25 taun pengaruhe ing proses pemilihan lan nyewa kanggo atusan wong, aku bisa nggunakake calon driji sing ora bisa sukses kanthi driji tangan. Sepisan maneh, praktikku beda banget karo cara mainstream lan biasane, sanajan kanggo tugasku, mesthi wae bisa ngasilake. Nalika nyinaoni CV, aku bakal ndeleng apa crita kasebut (ora kudu calon nindakake tugas utawa tugas sing padha karo sing dikarepake), aku ngobrol karo akeh calon, luwih-luwih nalika nerangake babagan sing bakal duwe posisi laporan langsung, luwih milih dhaptar dawa tinimbang dhaptar dhaptar, amarga dokumen jarang nyritakake babagan wirausaha, intelijen strategis utawa sosial, katrampilan analitis, kemampuan calon kanggo nyusun skenario kompleks kanthi ukara sing jelas, keseimbangan antara tugas- lan asil- orientasi, katrampilan ngatasi masalah, potensial, kasetyan, semangat, kejujuran, integritas, andal, kontrol ego, pendekatan terstruktur kanggo ngatur kahanan, ndorong, ambisi ... lan duwe rasa humor. Dokumen ngandhani babagan pengalaman teknis sadurunge, sing dadi kurang relevan sawise orientasi sawetara wulan. Kepribadian lan sikap tetep dadi aset sing relevan sajrone riwayat kerja.

Nalika srengenge surup lan segara tenang, umume wong katon apik kanggo tetep ing dalan. Cuaca gedhe lan navigasi ing perairan sing durung ditemtokake ngasilake talenta lan sikap tahan nyata - utawa nemokake kesenjangan sing nyebabake fatal. Eksekutif paling dhuwur ora mung kudu ngisi kothak karo wong sing kudu dirampungake, nanging uga dadi kurator semangat lan nilai perusahaan - kanthi cara utawa cara liya, bisa nggawe utawa ngrusak. Bebarengan karo disiplin, semangat positif kohesif sing tetep bakal dadi kunci ing wayah kritis ing cakrawala.

Yen wis ujar, saka perspektifku, aku wis ngerti apa sing ditindakake puluhan taun zona nyaman lan tuwuh alami ing industri iki kanggo praktik rekrutmen lan pemilihan. Nalika gelombang rekrutmen anyar kudu negesake spotting lan onboarding saka kompetensi sing dibutuhake saiki, bisa uga dipikirake kebiasaan umum nalika rekrutmen, seleksi lan kepemimpinan.

Ing titik kasebut, iki ana sawetara mitos lan praktik umum sing bisa dipertanyakan:

  1. "Aku mung duwe wektu kanggo nglampahi rata-rata 6 detik kanggo skrining CV dhisikan"

Mesthi wae, aku ngerti kahanane wong SDM lan perekrut kanthi atusan CV sing saben dina saben dina, nanging aku ora nampa alesan kasebut. Ngerti iki, sampeyan bisa ngerti, apa calon kasebut duwe pengalaman teknis kanggo nindakake tugas tartamtu. Nanging, sampeyan ora bisa ngerteni luwih saka pengalaman kasebut, luwih-luwih saka segi nilai calon, sing paling dakkandhakake. Rekrutmen wis dadi latihan centhang ing kothak adhedhasar tembung buzz, skrining awal asring didelegasi kanggo lulusan enom utawa, malah luwih ala, kanggo proses komputerisasi ATC. Aku setuju yen kanggo peran tartamtu, iki cukup kanggo, nanging kanggo akeh peran lan posisi, adhedhasar praktik kasebut, sampeyan mbuwang bakat menyang tong sampah. Luwih-luwih, iki minangka kesempatan sing ilang, luwih-luwih yen tembung-tembung kasebut salah lan sampeyan ora bisa priksa sadurunge babagan potensial lan bakat apa sing bakal nuthuk ing omah sampeyan. Sapa wae sing kabeh ora setuju karo aku ing kene, mesthine ora bakal nyebut ukara "Kita lagi perang kanggo bakat" maneh. Utamane, iki ditrapake kanggo ngrekrut manajer sing sibuk banget kanggo nggoleki kabeh calon sing relevan lan mung pengin ndeleng loro utawa telung profil. Dheweke luwih becik nglumpati nedha awan lan njupuk wektu kanggo golek sing paling apik: ora mung calon sing bisa nindakake tugas utawa ngisi kesenjangan, dudu sing paling cedhak karo tembung lan stereotipe buzz sing wis ditemtokake, nanging sing bisa ngasilake paling apik bisa kanggo perusahaan, sing bisa nggawe prabédan. Aku asring kaget lan kuciwo ndeleng eksekutif ngentekake wektu ing rapat, nedha awan utawa konferensi tanpa wates utawa ora ana gunané, tinimbang nyawisake wektu sing penting kanggo pilihan lan ngatasi aset utama perusahaan kanthi tliti.

  1. "Mung calon sing memenuhi kriteria sing bakal dikabari"

Ana rong sebab kenapa praktik iki bisa mundur lan, ing pirang-pirang kasus, ora ana.

Kaping pisanan, perusahaan makili minangka merek lan merek sing sukses nggambarake seperangkat semangat lan nilai, ora mung standar desain lan pedoman narasi. HR utawa perekrut kontrak uga makili merek iki. Yen rasa hormat lan eling minangka bagean saka nilai merek kasebut, perusahaan kudu menehi tanggepan marang kabeh pelamar kanthi konfirmasi awal lan kabar yen proses kasebut rampung. Ing jaman digital otomatisasi, ora ana alesan kenapa iki ora bisa ditindakake, sanajan kanggo akeh pelamar. Maneh, ing "perang kanggo bakat", bisa uga dianggep praktik ala yen ora nindakake perkara kasebut. Luwih ala maneh nalika calon kasebut pungkasane dibom karo newsletter utawa spam saka perusahaan kasebut.

Kapindho: sampeyan mesthi nemoni wong kaping pindho ing jagad profesional sampeyan. Calon sing ora sukses bisa pindhah menyang pesaing, bisa dadi pelanggan utawa entuk pengaruh ing bidang liyane sing ana gandhengane karo perusahaan. Ing jagad pangowahan sing terus saya owah ing struktur kepemilikan utawa aliansi, gabungan lan akuisisi, kesan sing ora apik wingi bisa menehi pengaruh sing awet. Nanging, yen perusahaan ngrawat calon kanthi hormat lan ngirim update ing proses seleksi, sampeyan malah bisa entuk calon sing ora sukses minangka penasehat ukum, utamane nalika dheweke bisa ngerti sebabe dheweke ora nglewati garis pungkasan sadurunge liyane. Profesional bisa urip kanthi "Ora, matur nuwun!" nanging para profesional uga pengin ngerti sebab "Ora", kanggo analisis lan asil dandan dhewe. Ana bebaya yen, nalika wong SDM lan rekrutmen nemokake kanthi sombong lan ora ngatasi proses kasebut kanthi becik, dheweke bisa ngrusak reputasi perusahaan, amarga proses rekrutmen minangka pengalaman penting sing dituduhake perusahaan karo wong njaba liwat para pelamar. .

  1. "Dheweke kerja ((jeneng amba ...) mula kudu apik"

Wong - kalebu aku - sok-sok seneng ilusi. Jeneng perusahaan profil dhuwur ing CV utawa kertu bisnis asring ngrangsang gagasan manawa wong-wong saka perusahaan iki bisa uga luwih apik tinimbang calon saka perusahaan sing ora pati ngerti. Yen sampeyan minangka manajer pemasaran sing melu kampanye kanggo produk sing laris, ego sampeyan bisa uga ngandhani yen sampeyan luwih apik tinimbang wong sing duwe lowongan kerja sing rada angel kanggo produk sing luwih tantangan. Jeneng-jeneng nggilap bisa nggumunake banget, amarga ora ngandhani apa-apa bab pengaruh lan peran nyata sing dialami calon tartamtu kasebut ing crita sukses. Aku luwih seneng calon sing bisa nduduhake pengaruh pribadi, pemecah masalah analitik lan lateral, sing duwe tanggung jawab lan ngungguli calon liya sing mung kabegjan bisa nempuh kahanan kahanan sing kebeneran utawa kebetulan.

Ing wektu nalika pemulihan dadi agenda utama, kegagalan asring dadi pengalaman sinau sing apik. Gigi untu ditendhang nalika melu nyoba gagal bisa uga mulang luwih saka melu kasus sing sukses. Sanajan aku setuju manawa crito duwe pengaruhe ing game hiring, aku uga yakin ora ana kepribadian sing apik karo masa lalu sing gampang. Maneh, ing Pasca-COVID-19 kaping, kita butuh luwih sithik para "dazzler" lan luwih akeh wong sing wis kabukten bisa ngrampungake tugas-tugas kritis lan sikap sing hebat nalika angel. Sajrone pirang-pirang dekade tuwuh, akeh wong sing durung nate ngalami krisis, mula sawetara wong sing bisa ngrampungake lan ngatur kebutuhan kanggo mbalekake, nyusun maneh, lan nguripake maneh.

  1. "Kita duwe pangerten sing apik banget babagan sing kudu ditindakake"

Mesthi, iki masalah caket. Sampeyan ora bisa kerja bareng wong sing terus padu lan debat karo sampeyan utawa ing antarane awake dhewe. Ing peran operasional sing paling umum, mesthine kudu ana minimal debat konstruktif ing antarane anggota tim lan manajer. Nanging maneh, lali babagan ego sampeyan sedhela. Muga-muga, sampeyan ora pengin nyewa profil CV, pengin uga wong sing duwe otak lan duwe pendapat profesional. Sampeyan ngarepake ketahanan? Banjur, luwih becik sampeyan kudu sabar. Aku wis ndeleng magang nggawe proposal lan solusi apik tenan sing ora ana sing mikir babagan pengalaman sing luwih pengalaman. Apa aku nolak pendapat amarga asale saka "magang"? Ora, aku ora. Aku ngajak kabeh wong supaya duwe kepemilikan misi umum lan mikir terus maju minangka bagean penting kanggo nggawe kepemilikan kasebut. Mula, aku seneng nantang calon wawancara, lan dheweke entuk nilai yen nantang baline, kanthi cara konstruktif. Elingi: "Pimpinan sing ora ngrungokake pungkasane bakal dikepung karo wong sing ora bisa ngomong apa-apa" (ora dingerteni).

Ana kecenderungan manungsa kanggo simpati karo wong sing sampeyan padha prelu. Kanggo pangrekrut manajer, iki bisa dadi karir utawa latar mburi sing padha, sekolah, negara asal sing padha, "jaringan kanca", kapercayan, pengalaman, utawa majikan sadurunge sing umum lan asring nyebabake stereotip. Wong rumangsa kepenak tundhuk karo kabeh. Kadhangkala, iku mung tanpa guna. Ing psikologi, iki diarani "Fenomena Grupthink". Nanging maneh, yen ana wong loro sing padha nuduhake pandangan sing padha, salah sawijine bakal ora ana gunane. Bhinéka ora dikurangi dadi kategori utawa umur jinis utawa etnik. Nilai nyata macem-macem ana ing macem-macem pandangan lan kontribusi. Kajaba iku, pengalaman kasebut bisa uga duwe loro manifestasi sing beda. Siji tangan, nalika nerangake wong sing sempit pikirane bisa dadi beban perusahaan (lan kanggo awake dhewe). Nanging, yen organisasi bisa mbukak kunci pengalaman sing jembar saka profesional berpengalaman terbuka sing isih duwe kemampuan sinau terus lan ora sinau, bisa ngirit wektu lan dhuwit sing akeh, pungkasane dadi penyelamat bisnis.

Kaya ing post-Covid19 kaping, proses lan layanan rekayasa lan desain ulang penting, sampeyan ora butuh wong sing ilang tanpa manual prosedur perusahaan utawa sing mung ngenteni wong liya kanggo menehi solusi. Sampeyan mbutuhake wong sing bisa nemokake rodha yen perlu utawa ndandani pesawat nalika mabur.

  1. "Kita wis duwe strategi. Ora kuwatir"

Bakal apik tenan yen perwakilan perusahaan ngandhani yen dheweke duwe salah sawijining konsultasi "jeneng gedhe" kanggo ngembangake perusahaan "utawa" strategi bisnis. Aku wis makarya ing konsultasi strategi tingkat ndhuwur sing relevan, aku ngerti yen ana mupangat sing gedhe bisa ngasilake pamikiran anyar saka njaba. Nanging, iku mung setengah kasunyatan. Ing jagad pariwisata, lelungan, keramahan lan uga ing industri liyane, ora ana kekurangan dokumen strategi lan "diagram powerpoint" sing nggambarake apa sing kudu ditindakake sabanjure. Mung ana kekurangan eksekusi. Kurang eksekusi iki diwiwiti karo kurang nduweni. Utamane ing jagad perusahaan, strategi meh ora dikomunikasikake lan malih dadi tumindak, amarga umume dibahas ing kalangan eksekutif. Ing pirang-pirang kasus, tembung kasebut kalebu frase kosong kanggo mayoritas anggota tim lan karyawan perusahaan. Siji syarat penting kanggo sukses strategi yaiku implementasi, sing bisa digunakake nalika saben anggota tim ngerti dheweke utawa peran tartamtu ing strategi kasebut, bebarengan karo sawetara KPI sing kudu diwenehake. Kanggo nggayuh iki, kepemilikan minangka kunci, lan, akibate, uga partisipasi lan umpan balik. Ing post-COVID-19 kaping, bisa uga ora prelu mbuwang kabeh babagan strategi strategi jangka panjang sing sadurunge. Nanging, sawetara prekara dhasar mesthine kudu diadaptasi kanthi cara supaya kabeh wong ngerti apa sing kudu ditindakake kanthi beda. Sampeyan entuk asil sing beda banget, gumantung karo pendekatan sampeyan: menehi pesen marang bawahan utawa nuduhake kepemilikan strategi lan menang supaya bisa narik kawigaten.

Paradigma Pra lan Pasca COVID kanggo Kompetensi Inti

Ing kene aku bisa kanthi aman nganggep manawa pandemi meksa lan nyepetake tren sing ana tinimbang nggawe. Iki ditrapake kanggo digitalisasi, kerja jarak adoh, lan nambah masalah kesehatan. Kajaba iku, kahanan kasebut nyebabake industri pariwisata, perhotelan, lan pariwisata wiwit tuwuh lan kamakmuran sajrone dekade dadi kaget banget. Sajrone pirang-pirang minggu, ana bencana finansial amarga kunci mati, ancaman resesi potensial lan perspektif sing angel dipirsani kanggo pemulihan. Nalika nalika tuwuh, kompetensi utawa praktik tartamtu dikarepake lan sawetara kelemahane ora jelas, pemulihan mbutuhake pendekatan sing beda; strategis, finansial, lan operasional. Akibate, iki kalebu perlune macem-macem kompetensi lan pertimbangan sing bisa uga diabaikan nalika mabur dhuwur. Ing bagan ing ngisor iki, aku wis nemtokake sawetara nilai utawa aspek kaping "rush emas" tinimbang kabutuhan lan kompetensi wektu pemulihan. Iki mesthi dudu dhaptar lengkap. Tujuan utamane yaiku nggambarake cara jaman wis ganti lan uga kahanan umum, sing kudu ditrapake kanthi pendekatan sing beda, pola pikir sing beda, lan prioritas sing beda.

Paradigma Shift ing Kompetensi Inti kanggo Pamulihan Pasca-Covid-19

Pengalaman saka arsip profesional lan nggawe kesimpulan

Ing sepuluh taun kepungkur, ing antarane misi petualangan liyane, aku duwe macem-macem tugas pangembangan lan penembakan masalah ing Asia Tenggara. Ing babagan kepemimpinan, dadi kepala integrasi pasca penggabungan saka rong perusahaan sing beda-beda, masing-masing nyedhiyakake layanan mewah ing telung negara sing beda (pelayaran kali, kapal hotel, wisata, lsp.), Minangka misi sing paling nyenengake lan tantangan wis duwe. Panjaluk dhuwur lan ramalan apik banget, tantangane ora nyediakake shift strategis utawa turnaround, nanging, kanthi operasional, loro perusahaan kasebut beda banget karo bisnis, ora ana sistem manajemen terstruktur nyata, lan ora ana sistem pengendalian sing bisa dipercaya. Aspek sing paling tantangan yaiku masing-masing saka loro perusahaan kasebut didominasi dening macem-macem klompok sing beda-beda asal usul etnis. Ana konflik ing sejarah negarane sing dawa lan regejegan, sing ora dilalekake. Saiki, saka sudut pandang profesional, apa sing kudu daklakoni katon logis lan gampang - ing kertas: nglancarake operasi, netepake standar lan prosedur umum, lan sistem kontrol sing nyedhiyakake data sing bisa dipercaya kanggo perusahaan. Nanging kanggo ndeleng iki kanthi struktur sing ana saiki minangka tantangan nyata. Kahanan pasca penggabungan biasane minangka jaman disorientasi tumrap tenaga kerja lan gumantung karo kebiasaan lan praktik sing biasa yaiku reaksi alami. Manajemen pangowahan diwiwiti kanthi kapercayan. Nggawe kepemimpinan sing mantep lan, ing wektu sing padha, nggawe kepemilikan minangka faktor sing nemtokake ing kahanan iki. Ing kene, upaya ngenali masarakat kanthi potensial sing tepat, ngembangake, lan nggawe dheweke nambah semangat kepemilikan sing kohesif minangka asil sing paling bermanfaat, pungkasane bisa mbantu ngrampungake.

Miturut Confucius, ana telung cara sing bisa kita sinaoni: 'Pisanan, kanthi refleksi, sing paling mulya; Kapindho, kanthi niru, sing paling gampang; lan nomer telu miturut pengalaman, sing paling nemen '. Kayane pengalaman wis mulang paling akeh lan tanpa refleksi, ora bakal migunani apa-apa.

Ing sisih kidul wétan Asia (lan asring uga ing papan liya), supaya efektif ing proyek sampeyan, sampeyan kudu nggawe kode komunikasi sing paling relevan babagan warisan budaya lan mentalitas lan nggawe visi, nggawe kabeh wong dadi bagean (karyawan umume ngormati pelatihan gegayutan karo peranane ing wawasan strategis) lan luwih saka iku, yen sampeyan tetep netepi prinsip lan disiplin tartamtu, sampeyan bakal duwe mitra sing setya, darmabakti lan makarya sing bisa dipikirake. Nanging, yen sampeyan ngatur nggunakake hirarki perusahaan, memo lan email nalika lungguh ing meja sampeyan, sampeyan bisa uga ora dingerteni kanthi cetha (mesthine ora babagan nggawe kepemilikan!) Lan, mesthine ora bakal ana kedadeyan apa-apa. Wong sing melu sampeyan uga ora bakal ngandhani sampeyan, amarga wedi yen ora praupan, sing dadi masalah inti ing masarakat Asia. Luwih asring ora, ora ana sing katon kayane.

Udakara rong taun kepungkur, episode liyane diwiwiti, sing kurang sukses, paling ora kanggo salah sawijining pihak sing terlibat. Nalika semana aku diundang menyang kantor pusat penyedia kelas atas layanan lelungan lan perhotelan global, umume hotel ditambah sawetara tawaran langka lan menarik, ngrembug babagan tugas potensial kanggo ngurus aset lan pangembangan ing divisi Asia Pasifik. . Saka pengalaman kerja sadurunge ing Asia, aku seneng banget kerja ing bagean kasebut ing jagad iki.

Ing babagan tugas iki, sing lagi dibahas nalika semana, riset awal nuduhake sawetara indikator sing jelas kenapa aset perusahaan ing wilayah kasebut ora sesuai karo sing diarepake, sanajan produk kasebut luar biasa. Mesthine, perusahaan kasebut ora nggoleki latar mburi karir hotelier sing khas lan kepincut karo profil wirausaha sing duwe strategi sing luwih apik, kita katon padha karo kaca sing padha. Nalika semana, model bisnis umum jaringan hotel internasional adhedhasar penghasilan sing biasane diduweni saka biaya manajemen lan royalti yaiku wis rusak lan perusahaan kayane negesake ekonomi ruang lingkup tinimbang skala ekonomi. Dadi, aku motivasi, percaya diri, lan minat banget. Nanging, ora suwe sawise diskusi dhisikan, perusahaan kalebu kabeh aset global dumadakan didol lan diskusi kasebut dadi usang.

Aku ora ngetutake maneh sajrone rong taun lan uga ora entuk nganyari status sing luwih transparan. Aku maca babagan pamilik anyar ing pers perdagangan nem wulan mengko. Semono uga, nalika C-C19ID19 global ditutup, dheweke nyewa stereotipe "profil ex-pat" kanthi rekam trek ing operasi, njongko lan nurun cara industri perhotelan bisa digunakake sajrone wektu sing suwe. Iki minangka keputusan "nyewa kesesuaian", ing perusahaan sing wis dadi pertimbangan bisnis tradisional, pola pikir, lan kompetensi, nalika jagad keramahan wis mandheg lan butuh pendekatan sing inovatif kanggo nggayuh maneh semangat lan kompetitif kaluwihan. Ing wektu nalika skala label hotel wis paling dhuwur lan, amarga Covid-XNUMX, nalika investor ngarep-arep golek wilayah liyane tinimbang properti hotel anyar, pikirane aku manawa perusahaan isih percaya bisa mulihake praktik sing wis lawas. Dheweke ora tampil apik banget sacara global sadurunge pandemi lan pipa hotel anyar wis kosong suwene wis pirang-pirang taun, sanajan sadurunge mati.

The strategi cahya aset kanggo keramahan perusahaan wis uwal saka panjaluk sadurunge pandemi lan saiki bakal ringkih amarga nyuda pasokan kesempatan ing taun ngarep. Yen ekonomi skala kurang janjeni, ekonomi ruang lingkup bisa dadi rute alternatif sing bakal ditindakake. Nanging, desain ulang lan nggawe maneh layanan utawa nambah rantai regane luwih relevan tinimbang replikasi.

Ing kabeh keadilan, eksekutif sing perusahaan nyewa bisa uga menehi kontribusi signifikan kanggo pemulihan. Nanging, ngelingake aku yen sawetara perusahaan isih mikir yen "rip" Covid-19 minangka masalah sementara tanpa konsekuensi sing tahan suwe. Ngelingi kasunyatan lan penilaian rinci babagan pengamatan iki, sing ora dakkerteni, kasus kasebut cocog kanggo umum nggambarake manawa perusahaan bisa reaksi alon utawa ora babar pisan kahanan, persyaratan, lan prioritas sing dhasar utawa ora weruh pangowahan ing profil eksekutif. Dheweke bisa uga duwe ide yen skala internasional, label, replikasi lan waralaba ing keramahan (asring diarani kontrak manajemen), bebarengan karo pedoman perusahaan, bakal padha uga sawise kejutan kaya-kaya ora ana kedadeyan sing substansial lan mulane , jinis profil kompetensi lan praktik sing wis ditindakake sajrone puluhan taun tuwuh, bakal terus ora dipertanyakan.

Secara hipotetis, sampeyan bisa uga takon manawa akeh karier lan latar mburi hotel perusahaan sing padha, mula pamikirane kesesuaian banget diucapake, paparan pergeseran strategis sing drastis sajrone dekade kepungkur cukup sithik, lan akibate ngetutake paradigma lawas kanggo ngrampungake pemulihan minangka pendekatan sing paling mungkin samesthine Nganti sawetara, aku ora masalah. Aku ora percaya yen ana artine kanggo mbangun maneh sistem wingi lan mikir maneh nalika praktik sing kakehan prakteke iki ngadhepi jenuh sadurunge pandemi kasebut.

Kesimpulan kasebut ora mung adhedhasar efek saka perubahan iklim utawa teori anyar babagan de-globalisasi, resesi utawa watesan pertumbuhan horisontal, uga adhedhasar cara kerja lan cara lelungan, urip, mangan utawa turu lan kepiye cara bakal ngentekake dhuwit ing mbesuk: beda.

Yen sampeyan setuju yen pandemi COVID-19 luwih saka gangguan sementara, sampeyan bisa uga percaya sawetara pangowahan lan akibat sing bisa ditindakake kanggo bisnis pemulihan lan pembangunan maneh. Sanajan prejudis lan kategori stereotip mbebayani lan asring ora adil utawa ora ditrapake ing pirang-pirang kasus, kayane logis manawa ana panjaluk sing luwih dhuwur kanggo kompetensi inti anyar ing cakrawala, sing meh ora dikembangake utawa dianggep "tentara perusahaan". Ing jagad perusahaan, langsung ing sangisore level paling dhuwur (kadang kalebu level kasebut), sampeyan kanthi cepet sinau babagan tanggung jawab LAIN-LAIN lan tumindak sing cocog minangka kepala sekolah (sing asring diarani "CYA”Kabijakan utawa game nyalahke). Ing kene, ketahanan luwih asring ditemokake ing babagan peningkatan karir pribadi tinimbang babagan kesejahteraan bisnis utawa perusahaan. Ing lingkungan sing kurang strukture, asring nantang, wirausaha, sampeyan kepeksa mikir maneh apa maneh sing bisa ditindakake kanggo ngapikake kahanan lan nggawe nilai tambahan. Tanggung jawab sampeyan dhewe kanggo nggawe pengaruh positif ora ana watese. Gelar kepemilikan sing nggawe bedane - ing antarane sawetara aset terkenal liyane. Cara sing beda kanggo ngrampungake tantangan sing bakal ditindakake bakal jelas ing wektu sing cedhak. Wektu sing beda-beda nuntut aturan sing beda. Wektu sing ngganggu nggawe jawaban sing ngganggu lan sajrone disorientasi, "manuk awal bisa nyekel cacing".

Aja musingake krisis! Metu luwih kuwat.  Semoga sukses lan tetep sehat!

Ringkesan Bio Richard Adam

Eksekutif lan anggota dewan tingkat internasional C ing manajemen aset lan investasi, tujuan-, resort-, papan hiburan-, pangembangan real estate komersial lan nggawe papan saka sudut pandang 360 derajat, saka strategi greenfield kanggo menehi pengalaman lan retensi pengunjung sing bisa digunakake , kanthi pengalaman kerja ing 4 bawana lan serangkaian prestasi ing misi strukture utawa pemulihan sing stres lan tantangan, nglaporake 20 taun ing level dewan. Pengacara digital, media sing dilatih, lan pamicara umum sing wis kabukten apik, dadi penasaran.

Deleng uga penulis SlideShare situs kanggo presentasi lan ceramah. Profil LinkedIn

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Richard Adam

Richard Adam
Munich, Bavaria, Jerman
Kepala Optimis Eksekutif
Lelungan / Pariwisata www.trendtransfer.asia

Swara 25 taun. tugas eksekutif internasional sing isih ana, 20 thn. nglaporake ing level dewan, level C lan NED ing pangembangan, manajemen aset ing real estate komersial, tujuan pariwisata, resort, layanan, luang, olahraga, keramahan, hiburan lan kemewahan ing 4 bawana. Rekam prestasi tinggi profil internasional prestasi ing "kursi pengemudi" sing nggawe "papan" wiwit strategi, perencanaan master, pangembangan organisasi nganti pengalaman pengunjung, retensi, advokasi kalebu. restrukturisasi, turnaround, investasi, M&A. Pemimpin lan motivator visioner lan strategis, berstruktur, langsung, berorientasi karo asil. Pengacara digital. Speaker umum & panulis umum