Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Lithuania News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Lithuania ngangkat aturan pamisahan diri kanggo para pengunjung saka 24 negara

Lithuania ngangkat aturan pamisahan diri kanggo para pengunjung saka 24 negara
Lithuania ngangkat aturan pamisahan diri kanggo para pengunjung saka 24 negara
ditulis dening Harry S. Johnson

Nyuda langkah-langkah kunci, pamrentah saka Lithuania wis nyetujoni manawa para turis sing teka saka 24 negara Eropa ora bakal diisolasi dhewe 14 dina nalika teka.  

Ing tanggal 15 Mei, larangan diwatesi nalika tekane warga Latvia lan Estonia lan warga.

"Langkah kasebut, sing diarani" Gelembung Plancong Baltik ", wis sukses lan ora kena pengaruh negatif tumrap tingkat infeksi ing salah siji saka telung negara kasebut. Saiki, Lithuania mbukak plancongan bisnis lan plancongan menyang warga negara liya, sing dianggep aman epidemiologis dening pamrentah Lituania, ”ujare Dalius Morkvėnas, Direktur Manajemen Lituania Travel, Badan Pengembangan Pariwisata Nasional negara kasebut.

Watesan wis diwatesi kanggo warga negara lan warga sing sah ing negara-negara ing Wilayah Ekonomi Eropa, Swiss, lan Inggris, sing teka saka salah sawijining negara kasebut, kanthi kedadeyan Covid-19 ing negara sing dununge sah miturut hukum kurang saka 15 kasus / 100 000 pedunung sajrone 14 dina kepungkur. Keputusan sing ditandatangani dening Komandan Operasi Darurat Nasional Aurelijus Veryga mulai berlaku tanggal 1 Juni.

"Daftar aman" negara saiki kalebu Jerman, Polandia, Prancis, Italia, Finlandia, Norwegia, Denmark, Austria, Bulgaria, Kroasia, Siprus, Republik Ceko, Estonia, Yunani, Hongaria, Islandia, Latvia, Liechtenstein, Luxembourg, Walanda, Romania, Slowakia, Slovenia, lan Swiss.

Pelancong sing teka saka Irlandia, Malta lan Spanyol (sing kabeh duwe tingkat infeksi luwih saka 15 nanging kurang saka 25 kasus / 100,000 jiwa) bisa mlebu ing Lituania, nanging bakal ngalami periode isolasi mandhiri 14 dina.

Plancongan isih dilarang saka Belgia, Swedia, Portugal, lan Inggris, sing kedadeyan COVID-19 ngluwihi 25 kasus / 100,000 jiwa. Warga Lithuania sing bali saka negara kasebut ora dikecualekake saka larangan kasebut.

Dhaptar revisi negara sing mbukak wates Lituania bakal diterbitake saben dina Senen dening Komandan Operasi Darurat Nasional.

Lithuania wis dikarantina wiwit tanggal 16 Maret, kanthi mboko sithik ngilangi watesan amarga tingkat infeksi mudhun. Lithuania nerusake penerbangan reguler menyang Latvia, Estonia, Jerman, Norwegia lan Walanda. Ana rencana kanggo nerusake penerbangan menyang Denmark lan Finlandia ing minggu ngarep.

Wong ora prelu nutupi raine ing njobo; hotel, kafe, restoran lan perusahaan liyane mbukak kanggo bisnis; acara njobo lan njero ruangan diidini kanthi winatesing jumlah penonton. Rezim karantina isih ditrapake nganti tanggal 16 Juni.

"Kanthi kapadhetan pedunung sing sithik lan papan sing dudu minat mung ora mung ing siji kutha, kita ora nate dadi tujuan sing padhet. Aku yakin manawa ing taun iki Lithuania bisa nawakake preinan sing tentrem lan sehat, nggabungake eksplorasi alam lan pariwisata budaya, sing akeh lan dikarepake ing saindenging jagad, "ujare Dalius Morkvėnas, Direktur Urusan Lituania Travel.

Miturut Laporan Daya Saing Forum Ekonomi Dunia, Lithuania duwe salah sawijining skor paling dhuwur ing saindenging jagad (6.9 saka 7) kanggo Kesehatan & Kebersihan.

Ing tanggal 29 Mei, negara kasebut duwe 1662 konfirmasi kasus COVID-19, saka 1216 sing pulih. Lithuania nyathet 68 tiwas sing disebabake COVID-19. Jumlah sampel sing dites yaiku 300,000. Iki luwih saka 10% pedunung Lithuania.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.