24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Hak-hak manungsa News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Trump: Militer sing bersenjata kanthi kuwat bakal mulihake ketertiban ing Amerika Serikat

layar nembak 2020 06 01 ing 12 19 45
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Apa Presiden Amerika Serikat, Donald Trump, mung ngumumake perang nglawan rakyat Amerika? Apa AS arep menyang diktator? Ewonan ewu militer akeh banget bersenjata dikepungake dening prentah Presiden Amerika Serikat nglawan mungsuh sing dadi warga Amerika. Presiden kasebut mbenerake babagan undang-undang 1807 sing dirancang kanggo nglawan pemberontakan kasebut. Undhang-undhang iki ngidini tentara AS dikerahkan ing njero rumah tangga.

CNN keprungu ndhesek para demonstran supaya terus gelut lan ujar manawa negara iki bakal mudhun ing dalan diktator.

Lali jarak sosial. Iki minangka kahanan sing ala lan mbebayani banget ing Amerika Serikat.

Massa ana ing dalan ing kutha-kutha ing saindenging negara kasebut sing mrotes pembunuhan warga polisi dening polisi Minneapolis.

Tangan munggah, aja nembak minangka pesen kanggo Agen Layanan Rahasia lan anggota Garda Nasional DC ditambah karo 800 anggota Garda Nasional tambahan saka negara liyane sing nglindhungi Distrik Columbia lan Gedung Putih. Para demonstran katon akeh ing ngarep Gedung Putih sawetara menit sadurunge Presiden Trump mestine bakal pidato ing Taman Rose.

Rong dina kepungkur, Presiden kudu ndhelik ing bunker ing Gedung Putih, dina iki dheweke duwe risiko nggawe pengumuman.

Jaksa Agung, William Barr, ngadeg ana ing kana kanggo nonton minangka penonton. Iki kanggo nuduhake media lan masarakat Amerika manawa ana undang-undang lan ketertiban?

Apa pertunjukan kekuwatan iki ana gandhengane karo pemilihan November? Panyengkuyung Presiden bisa nyambut tanggepan kanthi kuat tinimbang Presiden sing nuduhake penekanan kanggo mateni warga dening pejabat polisi Minneapolis.

AS wis katon minangka suar demokrasi lan hak asasi manungsa, lan ndeleng kendharaan militer ing Washington DC dudu kepiye jagad iki ndeleng Amerika Serikat.

Nganti saiki, presiden durung nyoba ngatasi kahanan kasebut. Pesené yaiku babagan kekuwatan, hukum lan katertiban. Iki bisa dadi dalan kanggo kerusuhan sipil ing Amerika Serikat. Siji rekaman video maneh kanggo pemukul sing ora bisa ditindakake, lan iki bisa nggawa AS luwih maju.

A digawe kanggo wayahe TV

Gas luh digunakake nglawan para demonstran ing Pennsylvania Avenue sing sejatine tenang lan tertib sawetara menit sadurunge Presiden Trump arep ngomong.

Cuplikan sing nggumunake nuduhake polisi nyerang para demonstran sing tentrem. Wanita Asia ditampilake nangis, bojone nyoba ambegan sawise ditabuh karo luh. Peluru karet ditembak marang para demonstran dening polisi DC. Wong sing protes mbengok: "Kita ora nindakake prekara iki!"

Presiden ujar: "Aku sumpah bakal netepi undang-undang Amerika Serikat. Aku bakal ndeleng manawa ana kaadilan kanggo pembunuhan ing Minneapolis. Aku bakal gelut supaya tetep tertib. Bangsa kita wis diserang para perusuh. Sawetara negara ora njaga warga negara. Ditanggepi persis apa sing bakal daklakoni.

"Peringatan Lincoln dirusak, sawijining petugas polisi Afrika ing California ditembak. Iki minangka tindak pidana tumrap Gusti Allah. Keamanan dudu anarki. Marasake awakmu ora gething. Kehakiman ora ana kekacauan, lan kita bakal sukses 100%. Negara kita mesthi menang.

"Aku bakal njupuk tindakan presiden. Aku bakal ngeterake sumber daya Federal, kalebu militer kanggo nglindhungi hak amandemen nomer loro.

"Aku saiki mungkasi kerusuhan. Disaranake banget marang Gubernur supaya Garda Nasional lan polisi bakal ngrebut dalan-dalan kasebut. Yen negara-negara kasebut nolak, aku bakal masang Militer AS kanggo nglindhungi warga. Aku bakal njupuk tindakan kanggo nglindhungi kutha gedhe kita, Washington DC.

"Aku bakal ngirim ewonan ewu tentara sing akeh bersenjata kanggo mungkasi kerusuhan kasebut. Jam kurva jam 7 bakal dileksanakake. Penyelenggara bakal ngadhepi denda.

"Sawise keamanan dipugar, kita bakal mbantu. Yen ora ana undhang-undhang, ora ana kesempatan. Yen ora ana keamanan, ora ana mangsa ngarep.

"Aku bakal njupuk tindakan iki kanthi rasa tresna banget marang negara iki.

"Dina sing paling gedhe bakal teka."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.