News

Afrika Sub-Sahara nambah pangembangan hotel

construction
construction
ditulis dening Nell Alcantara

Panaliten anyar sing ditindakake dening konsultasi W Hospitality Group sing berbasis ing Lagos, ngandhakake manawa pangembangan hotel ing Afrika Sub-Sahara dening para pengusaha hotel internasional wis maju, kanthi 42 perce

Print Friendly, PDF & Email

Panaliten anyar sing ditindakake dening konsultasi W Hospitality Group sing berbasis ing Lagos, ngandhakake manawa pangembangan hotel ing Sub-Sahara Afrika dening para hoteler internasional wis maju, kanthi paningkatan kamar pipa 42 persen. 
 
W Hospitality ngramal manawa jaringan hotel sing disurvei ing survey sing anyar saiki duwe meh 99,000 kamar sing digunakake ing Afrika, kanthi udakara 44,300 ing Afrika Lor lan 54,600 ing Afrika sub-Sahara. Nanging, nalika ana sing nganggep mung ana limang negara ing Afrika Lor (Maroko, Algeria, Libya, Tunisia lan Mesir), kanthi rata-rata 8,900 kamar per negara, kesempatan ing 49 negara liyane (rata-rata 1,100) ing bawana kasebut ketok.

Nigeria, negara paling gedhe ing Afrika miturut pedunung, omah listrik ing Afrika Kulon (lan nyalip ing Afrika Selatan ing dasawarsa iki minangka ekonomi paling gedhe ing bawana) wis meh 7,000 kamar ing kontrak, nganti 2,000 ing taun pungkasan, kanthi ewonan liyane ing "Meh" kategori. Bukaan anyar bubar kalebu Radisson Blu, Four Points by Sheraton, Ibis lan Legacy ing Lagos, lan akeh klompok duwe hotel sing dibangun ing kene, kalebu Accor, Hilton, IHG lan Protea, sing pungkasan nambah kehadiran ing negara kasebut saka 10 hotel nganti 16 hotel ing telung taun sabanjure. 

Klompok liyane sing ngarep-arep mlebu pasar Nigeria sing akeh banget, lan sing wis menehi tandha kontrak, kalebu Kempinski, Mantis, Marriott lan Wyndham. Nanging, kesepakatan sing ditandatangani minangka siji, kegiatan sing sejatine beda - lan iki bakal ngowahi gambaran kasebut.

Rwanda lan Kenya uga melu dhaptar; nalika Angola lan Afrika Selatan mudhun. Radisson Blu lan Marriott lagi dibangun ing Kigali, lan Nairobi lagi ngerteni luwih akeh kegiyatan tinimbang pirang-pirang taun kepungkur, kanthi hotel-hotel merek Best Western, Radisson Blu, Park Inn lan Three Cities kabeh lagi dibangun - lan Lansmore 200 kamar Hotel, merek anyar Lonrho, ana ing papan gambar. 

Guinea Khatulistiwa, salah sawijining negara paling cilik ing Afrika, duwe 4 hotel sing dibangun taun kepungkur, 3 dening Accor - Sofitel (nomer loro ing kutha kasebut) lan Ibis ing Malabo ing Pulo Bioko, lan Ibis liyane ing daratan Bata - lan cedhak Hilton menyang bandara Malabo. Kabeh wis mbukak, nuduhake manawa kesepakatan sing ditandatangani wis kasunyatan, sanajan ing papan sing "angel". Afrika Selatan, ing syarat-syarat kesepakatan sing ditandatangani, mandheg saka rangking, sebagian amarga dominasi rantai domestik (sing ora kalebu ing survey rantai internasional), lan uga amarga ledakan bangunan sing sadurunge Piala Dunia FIFA ing 2010.
 
Trevor Ward, direktur ngatur W Hospitality Group, sing nganakake riset pipa hotel, dijadwalake pidato ing Forum Hotel Investasi Hotel (AHIF) tanggal 25-26 September ing Nairobi. Dheweke ujar: "Wutah 42% sing luar biasa saka pangkalan sing cukup cilik, nanging konsultan kita luwih rame tinimbang sadurunge lan nuduhake yen tren iki ora bakal mudhun ing wektu sing bakal teka."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Nell Alcantara