Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Kuba Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News wong Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Administrasi Trump meksa Marriott mungkasi operasi Kuba

Administrasi Trump meksa Marriott mungkasi operasi Kuba
Administrasi Trump meksa Marriott mungkasi operasi Kuba
ditulis dening Harry S. Johnson

miturut Situs jeneng Juru bicara, raksasa perhotelan AS dipeksa dening pamrentah Trump kanggo nutup operasi hotele ing Kuba.

Juru bicara kasebut ujar Departemen Keuangan AS wis mrentah perusahaan kasebut supaya operasi kasebut ora digunakake Four Points Sheraton ing Havana tanggal 31 Agustus, kanthi efektif mateni apa sing dadi simbol saka detente AS-Kuba. Sampeyan uga ora diidini mbukak hotel liyane sing wis siyap mbukak.

"Kita bubar nampa kabar manawa lisensi sing diterbitake pamrentah ora bakal dianyarake maneh, meksa Marriott mandheg operasi ing Kuba," ujare juru bicara perusahaan keramahan multinasional Amerika.

Starwood Hotels, saiki diduweni dening Marriott, patang taun kepungkur dadi perusahaan hotel AS pertama sing menehi perjanjian karo Kuba wiwit revolusi taun 1959 minangka tandha normalisasi hubungan sing ditindakake dening mantan Presiden Barack Obama.

Warta kasebut kedadeyan rong dina sawise Departemen Luar Negeri AS ngembangake dhaptar entitas Kuba sing Amerika dilarang nindakake bisnis kanggo kalebu perusahaan finansial sing nangani pengiriman uang AS menyang Kuba.

"Ing 2017, Trump janji ora bakal ngganggu kontrak sing wis ana bisnis AS karo Kuba," tulis William LeoGrande, ahli Kuba ing Universitas Amerika ing Washington, ing Twitter. "Janji digawe, janji wis rusak."

Philip Peters, sing menehi saran babagan Marriott babagan bisnis Kuba, ujar manawa ora ana gunane sanksi AS sing misahake AS lan wong Kuba, ngrusak ekonomi Kuba, lan pengaruh Amerika sing winates ing Kuba.

"Marriott .. muga-muga bisa bali bisnis ing Kuba, bebarengan karo wong liya, kanggo nyengkuyung lelungan Amerika lan mbantu Kuba makmur lan integrasi menyang ekonomi global," jarene.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.