24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel News wong Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Saka Hotel Porter menyang Palace GM: Crita Sukses Salah Eksekutif

Saka Hotel Porter menyang Istana: Siji Munggah GM Sukses
Saka Hotel Porter menyang Palace GM

Josia Elias Montsho wis teka kanthi lengkap janjian pungkasan taun dadi General Manager ing Istana unggulan Sun City ing hotel Lost City ing Afrika Kidul, arep saka Hotel Porter menyang Palace GM.

Ing umur 19 taun, ora ana apa-apa bab pakaryan Yosia sing pertama dadi kuli Sun City sing bisa nyiyapake dheweke menyang arah sing bakal ditindakake. "Aku ngira, pakaryan kasebut bakal nulungi aku ngirit dhuwit kanggo sinau luwih lanjut, nanging iki wiwitane lelungan menyang kamulyan," jarene.

Ora duwe cita-cita kerja ing industri perhotelan, Montsho nambah semangat Hospitality yen dheweke ngerti pilihan karier lan kesempatan sing ditawakake.

Lair ing kutha Sowetan, Diepkloof ing taun 1967, nalika umure 12, kulawargane wis pindhah menyang Desa Phokeng Bafokeng ing Rustenburg. Ambisi, nanging tanpa sumber daya kanggo sinau luwih lanjut, dheweke bakal entuk kerja sawise matrikulasi Sekolah Menengah Bafokeng ing taun 1986.

Pakaryan lan kerja keras dheweke enggal dingerteni lan diganjar. Nenem taun sawise gabung karo Sun City, Josia dipilih dadi beasiswa kanggo sinau kanggo diploma 3 taun Manajemen Hotel. Rong taun sawise lulus, Sun International nawakake dheweke kesempatan kanggo melu program Sertifikat Manajemen Eksekutif ing Sekolah Bisnis Lulusan ing Cape Town.

Sajrone wektu ing Sun International, Monsho terus munggah ing undhak-undhakan perusahaan saka Front Office Manager ing The Wild Coast Sun menyang Manajer Operasi ing Karnaval Kutha Kasino, Manajer Divisi Kamar ing Istana Kutha Lost, lan pungkasane Manajer Umum Hotel Cabanas.

Dheweke ninggalake Sun International kanggo sawetara wektu kanggo nambah pengalaman ing merek internasional kayata Starwood, kerja dadi Direktur Kamar ing Hotel Sheraton ing Pretoria, lan General Manager Intercontinental Sandton Towers. Dheweke uga entuk pengalaman sing penting ing hotel duweke pribadi kayata Hotel Pepper Club ing Cape Town, dadi General Manager, lan The Cross Point Trading, dadi CEO Pariwisata Bafokeng.

Ing jabatan anyar minangka General Manager of the Lost City, Josia tanggung jawab kanggo kelancaran operasional lan njamin kesejahteraan para staf. Dheweke ujar: "Pendekatan manajemen saya minangka kepemimpinan abdi. Umume aku kerja ing sekolah yaiku nglatih lan nyengkuyung timku supaya trampil-trampil lan melu sinau. Kaya pangandikane pungkasan Presiden Mandela, 'pendhidhikan minangka gegaman paling kuat sing bisa digunakake kanggo ngowahi jagad.' "

Diilhami dening pethikan liyane saka Mandela, "Mesthi ora mungkin nganti rampung," Josia ujar: "Makarya ing industri perhotelan, aku ngerti maksudku. Aku bathi bisa dirawat dening manajer sing apik tenan sing kepengin nggunakake wektu lan ilmu marang aku. Dheweke nyengkuyung aku kerja keras lan target sing dhuwur. Aku wis ngerti manawa kanthi sikap sing bener lan mikir positif ora ana sing mokal. Aku tansah nyengkuyung timku yen kanthi sikap, semangat, kerja keras, lan tekad sing bener bisa entuk target lan impen sampeyan.

"Aku uga ngaturake matur nuwun banget lan matur nuwun marang Pak legendaris Sol Kerzer sing pungkasan, amarga menehi kontribusi apik kanggo sektor perhotelan ing Afrika Selatan lan wawasan sing luar biasa kanggo mbangun salah sawijining resort paling apik ing donya, Sun City Resort. Kanggo akeh wong hotel, Sun City minangka institusi. Aku ngasor banget bali maneh ing kene lan menehi bali kanthi investasi maneh kabeh sing wis dakkerteni ing wong liya. Muga-muga bisa dadi inspirasi kanggo kanca-kanca liyane. ”

Ngomong babagan janjian kasebut, Graham Wood, COO Sun International: Hospitality and Resorts, ujar: "Josia minangka aset luar biasa kanggo grup kasebut, lan janjian kasebut minangka bukti dedikasi, komitmen, lan profesionalisme. Dheweke wis kerja tenanan kanggo nggayuh apa sing diduweni, lan dheweke nuduhake kapercayan sing wis suwe yen praktik apik kanggo tuwuh wong saka njero. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.