24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Makarya kanggo Emirates Airlines bisa uga tegese penahanan, penjara lan waran Interpol

Makarya kanggo Emirates Airlines bisa uga tegese penahanan, penjara lan waran Interpol
ekw
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kaya maskapai apa wae ing jagad iki, COVID-19 ngatasi operasi maskapai. Emirat wis nggawe solusi inovatif kanggo nggawe operator aman lan nglancarake operasionale. Nanging, ana akeh pilot Emirates Airlines, pramugari, lan staf lapangan sing ngenteni kerja maneh sawise dipecat.

Kanthi undang-undang sing saiki ana ing Uni Emirat Arab, kasetyan iki kanggo Emirat bisa uga muter kanthi kebebasan sampeyan lan bisa uga duwe bebaya ukum kriminal.

Syarikat Penerbangan Emirat ngethok supaya staf gampang dicekel

"Kaya baleni taun 2009, luwih ala", ujare Radha Stirling, CEO saka Ditahan ing Dubai. "Pungkasan, ekonomi entuk hit gedhe, pilot lan kru kabin kalebu sing paling kena pengaruh. Staf maskapai ditargetake kanthi aktif dening bank gedhe ing UEA kanggo kredit lan hipotek sing gampang, nanging kanggo akeh wong, nampa tawaran kasebut kanthi cepet mundur lan dadi ngipi elek.

“Ekonomi Dubai rapuh. Krisis jagad apa wae sing bakal nyebabake perjalanan udara lan staf bakal dipecat, utamane ing negara sing pariwisata minangka kontributor ekonomi utama. Bank ngerti babagan iki, dheweke wis ndeleng bola-bali, nanging dheweke bakal dijamin nalika dheweke kakehan, mula ora ana insentif sing ati-ati. ”

"Kanggo pelanggan, dheweke ngaku yen utang kasebut dijamin dening asuransi, mula ora ana risiko. Yen digawe keluwih, asuransi bank bakal nutupi utang kasebut. Napa ora njaluk utangan? Napa ora njupuk hipotek? Kayane ide sing apik lan luwih-luwih yen dheweke duwe papan ing srengenge!

"Sawise krisis ekonomi donya, para pelanggan terbangun kanthi realita kasar yen bank-bank ora peduli manawa katone dijamin dening asuransi utawa ora. Nalika pelanggan dipecat dening majikane lan banjur njaluk dhuwit kanggo bank babagan istirahat pambayaran empati, dheweke ditemokake karo agensi pengumpulan utang sing misuh kaya Tahseel, sing luwih seneng meksa nindakake perkara kasebut nganti tekan penjara sing nyatane , yaiku proses sing cepet banget mung telung wulan. Pikirane yaiku ancaman kunjara cukup wedi karo sedulur sing bisa nulungi wong sing utang ora bisa dipenjara.

"Mesthi wae, ancaman penjara mung bisa digunakake nalika pelanggan tetep ana ing negara kasebut. Ing taun 2009 ana eksodus massa eks-pat, mbuwang mobil ing bandara, lan malah ninggalake apartemen lan vila. Masa depan ora mesthi, ora ana gaweyan lan ora bisa mbayar kewajiban. Apa dheweke lunga amarga bakal dadi omah, utawa amarga ngerti yen bisa dipenjara, efek ing bank kasebut minangka cacat umum.

"Wong-wong sing tetep ing negara kasebut gamblang bakal golek lapangan kerja alternatif sadurunge gagal. Iki minangka perjudian gedhe lan pengaruh ekonomi saka penutupan virus corona wis diprediksi bakal ngatasi kerusuhan taun 2009. Wong-wong sing milih tetep ing negara kasebut, duwe risiko nglarang plancongan amarga kewajiban finansial. Atusan mantan pat-lawan dilarang lelungan ing UEA amarga utang bank lan sing dadi masalah, paspor dirampas, visa wis kadaluwarsa lan ora duwe ijin kerja legal. Kepiye carane wong sing bakal mbayar utang bank ing kahanan iki? Dheweke ora! Pramila kita duwe wong kaya Kastil Jonathan lan Morag Koussa sing wis pirang-pirang taun suwene, pisah karo kulawargane, lan berisiko ora duwe omah.

"UAE kudu maneh pendekatan babagan standar finansial. Nalika aku ngerti manawa peraturan kredit sing ngeculke, bank ora mbukak kanthi sengaja kanggo apus-apus, umume wong sejatine duwe niat. Supaya wong-wong mau dadi tahanan sing efektif ing negara kasebut, bakal mbebayani tumrap tuwuhane. Iki meksa mantan penjepit kanggo nglirwaaken kapal kanthi pratandha pertama penurunan ekonomi lan ancaman penjara tegese dheweke ora bisa bali yen ditawani kerja mengko. Godhong ing Dubai ngetrapake getih sing seger supaya roda bisa tetep, kaya skema Ponzi. Pungkasane, entek kukus.

"Ekspatriat ora ngrasakake umur dawa ing Dubai, ora nalika keamanane bisa gampang diroboh saka sisih ngisor kanthi klik driji. Iki minangka prekara sing kudu ditindakake UAE yen pengin narik kawigaten kanthi bakat jangka panjang.

"Staf maskapai wis dipecat, lan akeh liyane sing ngarep-arep bakal maju. Ing sawetara dina kepungkur, aku wis nampa telpon lan email saka kru kabin sing gugup karo apa sing bakal kelakon mengko. Dheweke ngerti yen dheweke ora bakal bisa memenuhi kewajiban finansial lan ora ana pegaweane tanpa wates lan njaluk saran manawa bakal didaftar ing database Interpol minangka buronan. Wangsulane kemungkinan ya.

"Umume sektor bisnis ngalami gangguan virus corona ing saindenging jagad lan kunci berkepanjangan lan nalika padha metu saka UAE lan ninggalake hipotek, utang lan kertu kredit, bank kasebut bakal nggunakake taktik penegak sekunder. Dheweke ora bisa nembak gegaman utamane, yaiku pakunjaran mula bakal nggunakake senjata cadangan, pelecehan, bangkrut internasional, lan Pemberitahuan Red Interpol sing diwedeni; kanggo pilot, iki ngipi elek!

"Sajrone dasawarsa kepungkur, kita wis ngatasi kasus pelecehan kriminal sing ora bisa dipercaya saka bank lan agen. Ukuran sing dikepengini ora bisa dingerteni dening umume, asring uga saka cabang bank internasional utama sing ora bakal bisa uwal saka prilaku kasebut saka cabang Kulon. Bank kasebut duwe awake dhewe utawa liwat agensi pengumpulan utang, pelecehan sistematik para pelanggan, kulawargane, lan pengusaha anyar, sing asring nyebabake mandheg, ana sing bisa dianggep ora produktif kanggo mbalekake dhuwit sing dibayar. Nanging, dheweke ora pengin reputasi amarga kelemahane tetep ana ing saindenging jagad.

"Wusana, bank ngangkut staf supaya bisa langsung nemoni lan nyoba ketemu karo pelanggan. Emirat NBD Aku kelingan, miber manajer kanggo ketemu karo kapten Emirat ing bandara ing Jerman kanggo ngrembug babagan hipotekane. Dheweke ora bakal negosiasi pengurangan pembayaran lan luwih seneng nglaporake dheweke menyang basis data Interpol. Untunge, dheweke ora mabur internasional nalika semana nanging kaget nalika mengko, dheweke dadi instruktur simulator ing Madrid lan ing sawijining dina, dheweke ana ing kantor polisi Spanyol kepengin weruh kenapa ing bumi polisi kasebut nganggep dheweke kaya buronan internasional. Swara hipotek? Tenanan

"Ing Italia, pramugari Emirat dicekel kanthi dhasar Pemberitahuan Red Interpol ing Roma. Dheweke ditahan pirang-pirang dina lan diproses kanggo ekstradisi, kayane dheweke dadi bos mafia. Ora dipercaya, iku kanggo utang kertu kredit cilik. Dheweke dikunjara ing omah ing hotel, sing dibayar, nalika dheweke diadili kanthi dawa. Pungkasane, panjaluk ekstradisi ditolak. Nanging apa bank-bank pengin dheweke bali menyang Dubai? Ora, dheweke pengin ngganggu dheweke lan nggunakake surat perintah penangkapan Interpol kanggo meksa dheweke mbayar sing ora bisa dibayar. Yen dheweke ora bisa nanggung, mesthine dheweke ora bisa mbayar dhuwit sawise dibanting nganggo tagihan ukum lan hotel. Dheweke saiki ngenteni dicopot saka basis data Interpol lan konyol, bubar minggu kepungkur, dikepung karo wolung Polizia Italia ing restoran hotel amarga kabar kasebut isih diproses. Dheweke dianiaya, isin, lan nesu kanthi bener ing bank kasebut. Saiki kita ndeleng tumindak legal marang bank. Wis wayahe dijaluk tanggung jawab.

"Interpol bisa nganti sanga wulan utawa luwih kanggo mbusak kabar, lan ora ana cek lan saldo nalika ana notifikasi abang saka UEA. Kanggo cocog karo aturan sing dilaporake, bank bakal ngganti kategori saka "utang" dadi "penipuan" kanggo nggawe manawa bewara kasebut didaftar. Dheweke nggunakake Interpol kanthi efektif minangka agen pengumpulan utang lan pelecehan dhewe. Kita wis nggawe Interpol ngerti praktik sing nyiksa, nanging akeh banget sing dibiayai dening negara kaya UEA lan Qatar lan saiki ora duwe prosedur disiplin kanggo negara anggota sing kasar.

"Aku ngarep-arep banget bisa ndeleng baleni karusakan sing ditimbulake ing taun 2009 lan wis ngelingake supaya mantan pimpinan negri kasebut mbebasake negara kasebut tinimbang mbebayani utawa dipenjara. Penting banget supaya proaktif ngatasi utang nanging, elinga, manawa bank bisa licik lan yen wis default, dheweke ora dadi kanca sampeyan maneh. Sawise pegaweane dipungkasi, pelanggan bank kudu cepet banget, sadurunge perusahaan menehi kabar babagan bank. Pemberitahuan babagan penghentian kerja mung nyebabake bank ora adil lan ndadak njaluk utangan utawa nerbitake larangan lelungan.

"Pelaku bisnis uga disaranake manawa bank cenderung ora bisa njaluk utang kanthi adil, amarga kudu nambah cadangan awis. Iki bisa nyebabake bisnis dadi default lan larangan lelungan ditanggepi kanggo para Direksi.

Pungkasan, wong-wong sing tetep ketinggalan taun 2009 kanthi ngarep-arep bisa slamet saka usahane utawa nyuda paparan bank, dheweke bakal bisa dipenjara amarga cek utawa standar sing wis mumbul. Ora ana pertimbangan babagan kabecikan lan tujuane nalika dikunjara. Sregep, priksa risiko, lan rampungake masalah bisnis lan finansial saka negara sampeyan sing aman. ”

#bajangbali

Sumber: Ditahan ing Dubai

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.