Breaking News Internasional Breaking News Afrika Selatan Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Afrika Selatan: pengaruh ekonomi COVID-19 ing industri akomodasi pariwisata

Pilih basa sampeyan
Afrika Selatan: pengaruh ekonomi COVID-19 ing industri akomodasi pariwisata
Afrika Selatan: pengaruh ekonomi COVID-19 ing industri akomodasi pariwisata
ditulis dening Harry S. Johnson

The Covid-19 pandemi lan kunci nasional wis pengaruh drastis ing Afrika Kidul industri akomodasi plancongan. Minangka asil langsung, akeh bisnis cilik sing rusak amarga kesulitan finansial saiki kepeksa golek pitulungan finansial. NSurvei papan dununge akomodasi ditindakake, kanggo ngerteni kepiye pandemi iki nyebabake kinerja finansial lan tenaga kerja. Survei kasebut nemokake babagan pirang-pirang bisnis kasebut sing wis nglamar lan nampa bantuan finansial saka bank utawa dana bantuan, lan kepiye para pamilik bisnis ndeleng masa depan industri pariwisata ing wilayah kasebut. 4,488 kontribusi ditampa saka pamilik bisnis akomodasi ing survey iki sing makili 7,262 perusahaan akomodasi lokal, nggawe survey iki minangka salah sawijining survey paling gedhe.

Nliti reruntuhan: Kepiye COVID-19 nggawa industri akomodasi plancongan ing Afrika Kidul mandheg

28% panyedhiya akomodasi Afrika Selatan bisa uga ora tahan saka krisis COVID-19. Pandemi COVID-19 banget nyebabake industri akomodasi plancongan Afrika Selatan, nyebabake kahanan sing durung mesthi, kesulitan finansial lan, ing pirang-pirang kasus, karusakan ekonomi diwiwiti.

Asil nuduhake manawa mayoritas 56,5% bisnis wis akeh pengaruh lan sawetara wulan sabanjure bakal dadi perjuangan. 27,6% nuduhake kemungkinan manawa bisnise ora bisa bertahan, lan 3,9% ujar manawa usahane ora bakal bertahan saka pandemi kasebut. Limpopo (37,5%), North West (37,8%), Mpumalanga (33,5%) lan Cape Utara (34,2%) nglaporake kemungkinan kegagalan bisnis utamane gedhe. Kanthi Limpopo lan Mpumalanga dianggep minangka propinsi sing duwe kesempatan ndeleng game sing paling digoleki kanthi lokal lan internasional, kegagalan bisnis potensial kasebut bisa nduwe pengaruh jangka panjang sing dramatis tumrap ekonomi pariwisata Afrika Selatan, kanthi kesulitan ekonomi jangka pendek sing penting katon ing asil iki.

Komparatif 82,6% responden nglaporake manawa usahane stabil sadurunge COVID-19, ing endi 49,8% nuduhake penghasilan tetep dibandhingake taun sadurunge lan 32,8% nuduhake manawa usahane maju.
Kanggo menehi pangerten babagan pengaruh krisis COVID-19 ing masa depan industri akomodasi lelungan nganti saiki, pamilik dijaluk nuduhake tarif pembatalan pesenan akomodasi kanggo wulan Juni / Juli, September lan Natal sing bakal teka. mangsane Pembatalan pesenan mbesuk kacathet dadi 82% kanggo musim Juni / Juli, 61% ing wulan September lan 30% kanggo musim Natal ing saindenging negara. Angka kasebut nduduhake pengaruh cepet banget ing bathi, kanthi efek dramatis isih diprediksi kanggo kuartal fiskal katelu. Angka saiki kanggo Desember nuduhake potensial efek iki mudhun ing kuartal kaping papat.

Siji responden saka Robertson ing Cape Barat ujar manawa keprigelan utamane, luwih saka oyot pembatalan drastis. "Masalah saiki ora babagan jumlah pembatalan sajrone wulan ngarep. Babagan babagan kekurangan total pesenan anyar sing teka ─ saka tamu jaban rangkah iku nol amarga ora ana perspektif kapan larangan perjalanan bakal diangkat. ”

Para responden liyane saka Clarens ing Negara Bebas luwih negesake manawa tingkat pembatalan mung nggambarake pengaruh ekonomi sejatine pandemi lan lockdown. "Aku durung nate mbatalake wiwit wulan Juni - September amarga meh ora ana pitakon wiwit wara-wara kunci. [sic] ”

Amarga efek dramatis COVID-19 wis entuk bathi, pamilik uga takon apa kudu ngetrapake pengurangan gaji utawa retrenchment minangka asil langsung saka pandemi kasebut. 78,1% bisnis akomodasi plancongan nglaporake nggawe sawetara pengirangan gaji sementara minangka asil langsung saka COVID-19, sing 24,7% nglaporake pengirangan gaji sementara sing signifikan lan 31,8% nglaporake kabeh tenaga kerja kanthi gaji nol sementara.
Mung 21,9% responden nglaporake manawa tenaga kerjane ora kena pengaruh pandemi iki.

Asil luwih lanjut nuduhake yen ing 77,6%, perwakilan hotel nglaporake pangirangan gaji sing paling dhuwur lan 70,1%, laporan perwakilan nyumbang nalika sedina cedhak. Kanthi perwakilan katering nglaporake nomer paling murah ing bisnis sing ngetrapake pengurangan gaji sing signifikan (54,6%), data iki nuduhake manawa mayoritas bisnis akomodasi plancongan ing saindenging negara kudu nyuda biaya gaji.

Beda karo 56,5% responden sing ngetrapake pengirangan gaji sementara sing signifikan, 62% responden ujar manawa dheweke ora ngeterake karyawan kanthi permanen minangka asil langsung saka COVID-19. Sanajan retrenchment permanen dituduhake ing minoritas, 20,7% bisnis ujar manawa kudu permanen ngeculake sawetara staf minangka asil langsung saka COVID-19, dene 9,3% kudu nggawe retrenchment sing signifikan lan 8% wis ngilangi kabeh tenaga kerja. Para responden KwaZulu-Natal nglaporake jumlah pemberhentian pinunjul paling gedhe yaiku 24,3%, nuduhake jumlah sakabehe sing dhuwur banget ing level provinsi, kanthi Cape Utara sing kurang padhet nglaporake retribusi signifikan 17,9%.

Nalika mriksa reruntuhan sing ditinggalake COVID-19, asil survey kanthi jelas nuduhake konsekuensi finansial jangka pendek sing signifikan kanggo industri akomodasi lelungan, sing nyebabake kerusakan fiskal babagan bathi bisnis lan implikasi sosial ekonomi traumatik sing apik kanggo Afrika Selatan. tenaga kerja pariwisata.

Hasil kasebut, Nanging, ora ngantisipasi kerugian jangka panjang sing dramatis ngluwihi kuartal fiskal kaping papat. Sanajan ora mesthi ana sing durung mesthi ing wektu cedhak, mayoritas responden negesake manawa dheweke bakal bisa ndeleng pariwisata kanthi normal ing musim Natal taun iki, nuduhake prospek positif babagan masa depan pariwisata sanajan kasusahan saiki.

 

Ngupaya golek perlindungan: Kepiye industri akomodasi lelungan bisa ngatasi kasusahan finansial

57% pamilik akomodasi lokal kepeksa golek pitulung finansial amarga tumindak kunci COVID-19. Miturut survey paling gedhe ing saindenging negara, mayoritas pamilik akomodasi ora duwe pilihan liyane kajaba ndhaptar pitulungan finansial saka bank utawa dana bantuan kanggo nyegah kegagalan bisnis, kanthi kesenjangan sing bisa ditemokake ing antarane provinsi sing dilaporake nalika nerangake nglamar finansial saka dana dhukungan COVID-19.

Pamilik akomodasi ujar manawa pirang-pirang langkah sing dijupuk kanggo nyuda tingkat infeksi COVID-19 duweni pengaruh banget marang industri akomodasi lelungan lokal, sing nyebabake mayoritas operasi ing industri iki dihentikan nganti Tandha Tingkat 1 saka kunci negara. Survei kasebut ditindakake kanggo ngukur rating persetujuan pamilik usaha kanggo langkah-langkah pamrentah lan bantuan pemerintah kanggo usaha cilik, uga kanggo ngerteni pira bisnis kasebut sing wis nglamar lan nampa bantuan finansial saka bank utawa dana bantuan.

Nalika ditakoni babagan aplikasi bantuan finansial saka bank, total 34,8% responden nuduhake manawa dheweke wis nglamar aplikasi kasebut. Aplikasi sing paling akeh digawe ing Lor Kulon lan KwaZulu-Natal, kanthi 44% responden ing kaloro propinsi kasebut nuduhake manawa wis nglamar. Tingkat aplikasi paling murah diamati ing Cape Barat, kanthi 26,6% responden nglaporake aplikasi. Nalika sukses aplikasi kasebut, sing paling dhuwur direkam ing Negara Bebas, kanthi 30% responden nuduhake sukses karo lamarane. Tingkat keberhasilan paling murah kacathet ing Limpopo yaiku 14%. Tingkat sukses aplikasi ing saindenging negara 24% kacathet.

Kesenjangan gedhe ing antarane provinsi kanthi tingkat sukses sing dhuwur lan kurang ing aplikasi kanggo bantuan finansial saka dana dhukungan COVID-19 kacathet. Nalika ditakoni manawa dheweke wis nglamar dana finansial saka dana kasebut, total 50,1% responden nuduhake manawa dheweke wis nglamar, kanthi responden KwaZulu-Natal nglaporake aplikasi dana bantuan finansial paling akeh yaiku 64,4%. Asil luwih lanjut nuduhake manawa responden Limpopo nglaporake paling sukses kanggo aplikasi dana relief ing 34,1%, sanajan provinsi paling ora sukses kanggo entuk dana bank. Pitung provinsi nglaporake tingkat sukses ing sangisore 10%, kanthi Cape Timur entuk tingkat sukses paling murah yaiku 6,9%. Kanthi mung 14,1% pelamar sing sukses ing aplikasi ing saindenging jagad, ana kesenjangan gedhe ing antarane provinsi kanthi tingkat sukses sing dhuwur lan kurang.

Nalika ditakonake manawa responden setuju karo pendekatan pamrentah kanggo lockdown, total 40,9% responden nuduhake manawa dheweke ora setuju karo langkah-langkah kasebut, kanthi 28,3% nuduhake manawa dheweke ora setuju karo langkah-langkah kasebut lan 12,6% ora setuju banget . Nanging ana 37,4% responden sing nuduhake manawa dheweke setuju karo langkah-langkah kasebut, dene 21,7% tetep netral ing subyek. Nyathet, rating persetujuan paling dhuwur kanggo langkah-langkah kasebut kacathet ing Cape Barat, sing saiki uga duwe kasus paling dhuwur utawa COVID-19 sing dikonfirmasi. Provinsi sing nglaporake rating pamrentah sing paling ora disetujoni yaiku Cape Utara 52,7%, Limpopo 48,8%, Mpumalanga 46,6% lan Barat Lor 45,6%. Papat provinsi kasebut uga nglaporake sawetara kasus COVID-19 sing paling dikonfirmasi ing Afrika Selatan.

Para responden banjur takon kepiye pangrasane babagan upaya pamrentah mbiyantu usaha cilik sajrone krisis COVID-19, ing endi 79,2% responden nuduhake manawa pamrentah durung nindakake cukup kanggo nulung usaha cilik, kanthi 29,9% nuduhake ora marem lan 49,3% ora puas banget karo upaya pamrentah. Rating penolakan paling dhuwur ing antarane responden kacathet ing Limpopo yaiku 88,7%. KwaZulu-Natal nglaporake paling akeh responden sing ora puas ing 39,7%.

Sajrone survey iki, para responden diwenehi kesempatan kanggo nambah komentar babagan tanggapan. Ana sawetara responden sing menehi komentar yen sukses nglamar finansial wis nantang. Salah sawijining pamilik bisnis saka Tzaneen ing Limpopo nyebutake sawetara keluhan babagan: "Kita njaluk UIF kanggo para karyawan. Sing ngilangi kualifikasi kita saka dana liyane. Kita ora pengin nyilih dhuwit saka dana sing kudu dibayangke sawise iku amarga kita miwiti maneh sawise krisis tanpa dikirim minangka cadangan. Kita rumangsa manawa departemen Pariwisata nasional gagal 100% kanthi klausa babagan status BEE ing dana Pariwisata. Kita uga bakal luwih ngormati luwih akeh pandhuan ing wektu iki babagan cara nindakake bisnis sajrone iki. [sic] ”

Pamilik liyane saka Pinelands ing Cape Town luwih negesake kasusahan iki: "Kita ngganggu manawa kita ora bisa njaluk saka Dana Bantuan Pariwisata amarga kriteria BBEEE. Kita kabeh nandhang sangsara. [sic] ”. Sawijining pamilik saka Knysna ing Cape Barat uga ujar manawa dheweke ora bisa ndhaptar dana relief amarga kriteria BEE: "Aku ora bisa ndhaptar relief amarga kriteria BEE. Wisma kula 100% pensiun. Saiki aku duwe penghasilan nol kanggo mbesuk. [sic] ”.

Asil survey kanthi jelas nuduhake manawa industri pariwisata ngalami kerusakan parah sajrone wabah COVID-19. Akeh bisnis akomodasi plancongan ditinggalake menyang piranti dhewe-dhewe kanthi ora bisa entuk pitulung finansial supaya bisa ditindakake liwat wektu sing paling angel kanggo industri ing sejarah pungkasan. Sanajan akeh perusahaan kasebut bisa uga nemoni badai, akeh usaha cilik sing ora bisa urip tanpa dhukungan finansial.

 

Nggoleki masa depan: Pamilik bisnis nimbang industri akomodasi plancongan pasca-COVID-19

Mayoritas pamilik panginepan akomodasi lokal yakin manawa pariwisata bakal bali menyang level normal sadurunge musim Natal 2020. Statistik iki nyimpulake saka survey paling gedhe ing saindenging negara, nggambarake gambaran sing optimis babagan masa depan lelungan ing tengah pandemi COVID-19.

Kanthi pandemi COVID-19 ngirim gelombang kejut liwat industri pariwisata Afrika Selatan lan mandheg mandheg, akeh pamilik akomodasi sing isih kepengin weruh apa sing bakal kedadeyan ing industri iki yen pandemi iki wis entek.

Nalika pesenan akomodasi isih tetep kurang nalika kunci nasional, responden ditakoni nalika mikir pariwisata ing wilayah kasebut bakal bali menyang level normal. Umume mayoritas pamilik bisnis, 55,2%, ngarepake bisnis bakal normal maneh sadurunge utawa sadurunge musim Natal 2020, lan sisane luwih pesimis. Yen level normal ngasilake ing musim Natal, sawetara panylametan sisa taun fiskal bisa uga ditindakake.

Ing 68,9%, Limpopo nyathet jumlah responden paling dhuwur sing nuduhake pangarepan level normal sadurunge musim Natal 2020, dene Negara Bebas, Cape Timur, Mpumalanga lan North West kabeh nglaporake luwih saka 60% pengarepan level normal sajrone jangka wektu iki . Data iki nuduhake manawa isih ana prospek positif kanggo taun tanggalan 2020 sanajan angel banget.

Nalika takon babagan prospek masa depan pariwisata ing wilayah kasebut yen pandemi wis kliwat, umume pamilik bisnis nanggepi prospek positif utawa ora yakin ing masa depan industri, kanthi mung 9,4% sing nuduhake yen dheweke pesimis lan 3,7% nglaporake pesimisme ekstrim. 43,4% ngandhakake rasa ora yakin babagan masa depan, dene 30,7% ujar manawa optimis lan 12,8% optimis banget. Kanthi asil kasebut nuduhake mayoritas optimisme yaiku 43,5%, dipasangkan karo mayoritas pamilik bisnis prédhiksi level pesenan normal sadurunge utawa sadurunge Natal, bisa disimpulake manawa akeh pamilik bisnis percaya manawa pandemi COVID-19 bakal surut lan industri akomodasi plancongan bakal slamet.

Sanajan akeh pamilik bisnis sing nuduhake prospek positif ing mbesuk, isih ana akeh pamilik sing durung yakin babagan masa depan lelungan ing wilayah kasebut. Siji pamilik saka Jeffreys Bay ing Cape Wétan menehi komentar "saiki aku rumangsa isih kurang sabar lan mbesuk durung mesthi." Pamilik liyane ing Modimolle ing Limpopo menehi komentar manawa kahanan industri pariwisata sing durung mesthi langsung nyebabake ora ana pesenan anyar. "Minangka asil saka kahanan sing durung mesthi ing industri pariwisata, aku ora duwe pesenan anyar kanggo wulan Juni / Juli utawa Sept nganti Desember. Biasane saiki aku wis dipesen. [sic] ”

Survei iki nuduhake manawa pengaruh gedhe saka pandemi COVID-19 nyebabake para pemilik akomodasi lelungan lan para plancong padha ora yakin babagan masa depan lelungan. Kurang pesenan sing mlebu nuduhake manawa kurang kapercayan kanggo pesenan karo para turis, sing nyebabake kahanan finansial sing durung mesthi kanggo bisnis kasebut.

#bajangbali

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.