24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Editorial Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Hotel & Resor LGBTQ News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Mbukak Pariwisata Hawaii luwih dhisik kanggo nylametake Ekonomi? Gagasan sing apik?

Aturan Darurat: Kabeh pantai Hawaii ditutup
Gubernur Hawaii David Ige
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Gubernur Hawaii Ige ngumumake minggu kepungkur perpanjangan perintah karantina 14 dina kanggo sapa wae sing teka ing Negara Bagian Hawaii. Pesenan kasebut mbutuhake pengunjung lan warga tetep ing omah utawa kamar hotel suwene rong minggu sawise tekan. Pesenan kasebut digawe supaya ora bisa ngunjungi pengunjung, lan nyegah COVID-19 mlebu Negara kasebut. Latihan iki angel kanggo kabeh wong ing Hawaii, nanging bisa sukses, nglengkungake kurva, lan nylametake akeh wong.

Ing tanggal 15 Juni, prentah iki bakal ditarik kanggo lelungan ing Kepulauan Hawaii nanging ditambah nganti 31 Juli kanggo lelungan daratan internasional lan AS. Dina iki desas-desus muncul pesenan perpanjangan bisa dimodifikasi, lan Hawaii bisa uga wis ndeleng turis Negara ing wulan Juli.

The Gubernur Hawaiikantor ora transparan lan responsif marang media nasional lan global kalebu ing Hawaii eTurboNews. Dheweke mung ora nanggapi panjaluk media lan ora ngidini pitakon. Apa sing kudu didhelikake? Kaget Hawaii minangka Negara Demokrat "Biru".

Ing potongan-potongan, ana bedane internal karo media sing ujar kutha-kutha lan saiki uga Letnan Gubernur Green menehi tekanan marang Gubernur Ige kanggo mbukak industri pariwisata lan pariwisata sadurunge.

Walikota Honolulu, Caldwell, marang eTurboNews bubar dheweke pengin ngenteni asil dening Negara-negara sing dibukak sadurunge meksa nindakake agenda ing Hawaii. Mbukak Negara ing UA-Darurat jelas nambah panyebaran virus kasebut, nanging Hawaii bisa uga kudu nglirwakake kasunyatan kasebut kanggo dipercaya desas-desus anyar.

Hawaii wis konservatif nalika njaga supaya Negara ora diwatesi kanggo lelungan. Iki minangka latihan sing sukses banget lan kabeh warga ngorbanake ekonomine lan sawetara tabungan kanggo netepi larangan kasebut. Hawaii ngrasakake tingkat infeksi paling endhek, nanging ekonomi didorong menyang tembok bata.

Apa iki bisa lestari suwene 5 wulan utawa luwih? Ahli kesehatan pengin supaya sustainable, nanging iki ora realistis kanggo ekonomi. Sektor pariwisata swasta ngerti, ekstensi kasebut bisa uga tegese urip kanthi permanen.

Akeh restoran sing wis ditutup kanthi permanen. Ing Pusat Perbelanjaan Ala Moana, Royal Hawaiian Shops ing Waikiki katon kaya kutha memedi sing mung mbukak sawetara toko lan restoran.

Sing mbukak ora duwe pelanggan.

Negara bangkrut. 60,000 wong ngenteni cek pengangguran. Pengusiran massal lan akeh wong sing ora duwe omah bisa uga dadi akibat sawise pengusiran bakal diilangi.

Umume hotel ditutup lan sawetara pengunjung sing ana ing Hawaii lan asring ora nggatekake watesan karantina saiki ora kepenak lan permusuhan.

Ing wiwitan epidemi WHO, pejabat pemerintah AS lan lokal pengin masarakat ora kuwatir nganggo masker rai. Saiki kabeh wong ngerti yen iki ngapusi amarga ora ana topeng lan supaya topeng aman lan aman kanggo profesional kesehatan.

Gupuh iki kayane saiki lagi berkembang ing kabeh Negara lan bakal enggal-enggal ka Hawaii. Tingkat infeksi COVID-19 ing California, New York, lan pusat wiracarita AS saya akeh banget, nanging Negara-negara Amerika isih mbukak sanajan ana bahaya sing jelas. Ekonomi dadi pendhukung utama, ora maneh kesehatan Amerika dadi sebab utama.

Kanggo Hawaii, ngirit ekonomi tegese mbukak industri pariwisata lan pariwisata. Dina iki Letnan Gubernur Green, sing uga dhokter darurat lan ora wani ngunci Negara kasebut, saiki pengin mbukak maneh Aloha Negara kanggo pariwisata wis ana ing wulan Juli. Dheweke mikir yen mbukak kanthi cara "dikontrol" utawa nggawe gelembung pariwisata minangka cara sing kudu ditindakake.

Dheweke uga keprungu ngandhani media lokal babagan tes wajib sing kudu ditindakake sajrone 3 dina sawise tekan utawa sadurunge tekane bisa migunani. Dheweke pengin warga bisa lan plancongan, angger ora adoh banget.

Apa Hawaii wis siyap? Apa maskapai wis siyap? IS prasarana rapuh Negara wis siyap lan wis disiapake sistem kesehatan.
Pitakon yuta yuta? Apa turis bakal teka maneh kanthi jumlah sing sustainable kanggo mbantu ekonomi?

Pitakon sisih peteng bisa uga: Pira wong ing Hawaii sing tiwas.
Gusti Allah nulungi kita kabeh!

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.