Airlines Warta Breaking Austria Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Jerman Breaking News News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Swiss Breaking News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kelompok Lufthansa nyuda 22,000 lapangan kerja

Kelompok Lufthansa nyuda 22,000 lapangan kerja
Kelompok Lufthansa nyuda 22,000 lapangan kerja
ditulis dening Harry S. Johnson

Minggu kepungkur, Dewan Eksekutif saka Deutsche Lufthansa AG ngandhani wakil serikat pekerja Verdi (Vereinigte Dienstleistungsgewerkschaft), VC (Cockpit Vereinigung) lan Ufo (Organisasi Flugbegleiter Unabhängige) babagan kahanan personel sing ana ing perusahaan Grup Lufthansa. Dina iki diterusake karo informasi menyang dewan kerja Lufthansa sing diwenehi tokoh lan katrampilan overkapasitas personel lan dijelasake ing Komite Ekonomi Kelompok.

Miturut angka kasebut, 22,000 posisi full-time sing bisa uga bakal dihentikan permanen sawise krisis disebarake ing kabeh segmen bisnis lan meh kabeh perusahaan ing Grup. Operasi penerbangan maskapai Lufthansa dhewe bakal kena krisis nalika ngetang 5,000 lowongan, 600 ing antarané bakal dadi pilot, 2,600 pramugari lan 1,500 staf darat. Proyek liyane 1,400 ing kantor pusat lan administrasi ing perusahaan Grup liyane uga bakal kena pengaruh. Lufthansa Technik duwe kaluwihan ing saindenging jagad udakara 4,500 lapangan kerja, 2,500 ing Jerman. Ing bisnis katering LSG Group 8,300 proyek kena pengaruh ing saindenging jagad, 1,500 wong ing Jerman.

"Miturut asumsi saiki babagan bisnis ing telung taun sabanjure, kita ora duwe perspektif nggunakake siji saka pitung pilot lan siji saka enem pramugari uga akeh staf lapangan ing Lufthansa. Kapabilitas sing berlebihan iki malah bisa nambah yen ora nemokake cara kanggo ngatasi krisis kanthi biaya personel sing kompetitif. Mula, kita kepengin ngrampungake kesepakatan krisis sing dibutuhake kanthi cepet karo mitra tawar kolektif kanthi cepet. Tujuan kita tetep ora owah: Kita pengin supaya akeh kolega bisa aktif sajrone krisis lan ngindhari PHK amarga alasan operasional. Kanggo nggayuh iki, negosiasi kesepakatan krisis kudu diakhiri kanthi sukses bareng, ”ujare Michael Niggemann, Anggota Dewan Eksekutif Sumber Daya Manusia lan Urusan Hukum Deutsche Lufthansa AG.

Amarga konsekuensi serius saka pandemi Corona kanggo kabeh industri maskapai, kebutuhan kanggo nyusun maneh ditrapake kanggo meh kabeh perusahaan ing Grup. Jermanwings, umpamane, ora bakal nerusake operasi penerbangan, dene Eurowings bakal nyuda kapasitas staf administrasi nganti 30 persen lan bakal mandheg 300 lowongan. Austrian Airlines duwe kaluwihan personel 1,100 lowongan amarga downsize armada. Brussels Airlines bakal nyuda kapasitas kanthi 1,000 lowongan, Lufthansa Cargo nganti 500.

Overcapacity staf bisa menehi ganti rugi dening kerja jangka pendek, perjanjian kolektif kanggo nyuda jam kerja mingguan utawa langkah-langkah nglereni biaya liyane. Kesepakatan krisis sing dibutuhake kudu rampung tanggal 22 Juni.

Michael Niggemann: "Ing krisis paling gedhe ing sejarah penerbangan, kita kepengin ngamanake 100,000 proyek ing Grup Lufthansa ing jangka panjang, sanajan ana tantangan. Kanggo nggayuh iki, langkah-langkah restrukturisasi sing nglarani ora bisa dihindari, sing pengin kita tindakake kanthi tanggung jawab sosial. ”

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.