Warta Breaking Travel Breaking News Vietnam News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Wong Paling Sugih ing Vietnam Nduwe Rencana Nylametake Jagad sing Virus

Wong Paling Sugih ing Vietnam Nduwe Rencana Nylametake Jagad sing Virus
Wong Paling Sugih ing Vietnam Nduwe Rencana Nylametake Jagad sing Virus
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Coronavirus COVID-19 umume bocor Vietnam dadi sorotan pandemi - negara kasebut mung nglaporake 332 kasus lan ora ana sing tiwas. Saka markas gedhe ing Hanoi, wong sing paling sugih ing Vietnam, miliarder Pham Nhat Vuong, bisa ngerteni kabutuhane ngluwihi wates. Ing wulan April, wong sing paling sugeh ing Vietnam survey babagan konglomerat saka cradle-to-grave lan njupuk keputusan. Dheweke mlebu ventilator.

Ing kasus COVID-19 sing paling ala, virus kasebut nyerang paru-paru, saengga luwih angel njupuk oksigen menyang aliran getih. Ventilator bisa dadi bedane antara urip lan pati, lan ora cukup. Kanthi perkiraan, rumah sakit ing donya bisa nggunakake 800,000 wong liyane.

Kekurangan paling parah ing negara berkembang - Contone, ing Sudan Kidul mung duwe 4 ventilator kanggo pedunung 12 yuta, nanging negara paling sugih ing dunya uga ringkes. Sawise nglaporake manawa sawetara rumah sakit ing New York City sing angel banget duwe ventilator sing digawe juri kanggo ngladeni 2 pasien sekaligus, Presiden Donald Trump meksa para produsen mobil lan perusahaan AS liyane kanggo miwiti nggawe piranti kasebut. Ford Motor Co. lan General Electric Co. gabung kanggo ngirim 50,000 ventilator ing tanggal 13 Juli kanthi kontrak pamrentah $ 336 yuta.

Vuong yakin perusahaane, Vingroup JSC, bisa nindakake kanthi luwih cepet lan kurang dhuwit. Nggunakake desain open-source saka pabrikan Medtronic Plc, Vingroup ngirim ventilator kanggo persetujuan regulator ing pertengahan April. Nalika perusahaan ngenteni regulator Vietnam supaya bisa maju, ventilator ora ana gandhengane karo majelis.

Ventilator Vingroup udakara udakara $ 7,000 ing Vietnam, 30% luwih murah tinimbang model Medtronic dhewe. Perusahaan kasebut uga ujar manawa bisa ngasilake 55,000 saben wulan yen pamrentah nyetujoni lan rencana ngekspor menyang endi wae sing dikarepake. Vingroup ujar manawa bakal nyumbang pirang-pirang ewu kanggo Ukraina lan Rusia, ing ngendi Vuong duwe hubungan bisnis sing wis suwe.

"Kanggo sementara iki, kita bakal fokus ngasilake akeh ventilator - lan nindakake kanthi apik," ujare Vuong, 51 taun, sing nuduhake rencana sajrone sawetara wulan ing sawijining wawancara langka ing kantor pusat Hanoi Vingroup lan ing seri email. "Kita pengin gabung karo pamrentah Vietnam kanggo ngrampungake bagean saka masalah pandemi."

Nalika Vingroup mbukak sawetara rumah sakit lan klinik; dadi pabrikan piranti medis durung ana ing agenda. Nanging Vuong, sing pisanan dadi adol mie rangkep ing Ukraina, misuwur amarga ambisi sing nggawe dovetail saka Vietnam. Dadi, nalika negara kasebut nggawe pabrikan domestik kanggo nggawe produk sing luwih canggih, Vingroup wiwit nggawe mobil lan smartphone.

Saiki, nalika pamrentah menehi kasus topeng pasuryan buatan Vietnam menyang negara-negara sing kena virus ing jaban rangkah, Vuong nggawe ventilator dadi bagean saka kampanye global sing luwih ambisius: adol mobil Vietnam menyang jagad iki.

Kanggo pimpinan Vietnam, Vuong lan Vingroup minangka bukti kemajuan negara kasebut saka ekonomi sosialis dadi tujuan sing duwe pasar. Pamrentah wis ngapresiasi pertumbuhan lan kasuksesan Vingroup minangka bagean saka modernisasi Vietnam.

Ventilator bisa uga mbuktekake pangenalan strategis ing pasar global. Yen Vingroup bisa mungkasi produksi ing skala sing diramalake Vuong, mula bakal ngatasi kekurangan ing saindenging jagad, kanthi nggunakake merek Medtronic minangka pabrikan piranti medis sing wis mapan. Lan yen ventilator bisa digunakake kaya sing dikarepake, Vingroup bakal mbuktekake manawa bisa menehi piranti sing nylametake, dipercaya, lan bisa nylametake urip - dudu pengaruh sing ala kanggo tukang gawe mobil sing kepengin.

Perusahaan ngonfigurasi jalur perakitan ventilator pertama kurang saka sewulan, nggawe 3 baris sabuk conveyor ing pabrik smartphone umure 7 wulan. Insinyur saka unit mobil VinFast perusahaan ngupayakake desain piranti kasebut, lan wakil saka Medtronic menehi saran marang para pekerja sing nggawe smartphone lan panel TV sawetara minggu kepungkur.

"Ana sawetara perusahaan kaya ing donya," ujare Mark Mobius, pangadeg Mobius Capital Partners LLP. Dheweke wis nandur modhal ing Vietnam sajrone dasawarsa kepungkur lan duwe investasi ekuitas pribadi ing negara kasebut. "Ambisi nggumunake. Iki bakal dadi kemenangan gedhe - kanggo nggawe Vietnam dadi pemain global. ”

Kajaba iku, dheweke mbukak hotel kelas pertama sing apik ing Vietnam, Vinpearl Resort & Spa ing Pulo Hon Tre, sing digandhengake karo gondola 2 mil menyang kutha pinggir laut Nha Trang. Lapangan kasebut kalebu taman banyu pertama Vietnam lan lapangan golf 18 bolongan.

Nenden R. Rukasah saka Vinpearl Hotels & Resorts ngandhani manawa Vietnam wis ngunggahake arahan jarak adoh 22 dina ing tanggal 23 April 2020. Umume perdagangan lan layanan kalebu hotel lan resort diidini nerusake bisnis. Nalika ngobrol babagan kegiatan pariwisata ing wektu sing cedhak, Rukasah ujar: "Nalika maskapai kasebut nerusake operasi penerbangan internasional, masarakat bakal mboko sithik plancongan kanggo bisnis lan plancongan.

"Sanadyan samesthine masarakat ora bakal lelungan menyang tujuan sing adoh banget lan akeh banget pengaruh ing wiwitan. Mula, dadi a tujuan jangka pendek menyang India lan kurang magepokan karo COVID-19 ndadekake Vietnam dadi tujuan plancong kurang lelungan ora kaya AS lan Eropa. ”

2 model ventilator Vingroup wis memenuhi standar teknis awal, lan uji coba klinis lagi ditindakake, miturut Nguyen Minh Tuan, sing dadi kepala departemen ing Kementerian Kesehatan sing ngatur ventilator. Dheweke ujar manawa Vingroup kudu entuk persetujuan kanggo ngasilake ventilator nalika asil uji klinis teka ing wulan iki.

Vuong ujar manawa rega ventilator saiki luwih murah tinimbang sing dibayangke. "Tujuan produksi ventilator yaiku babagan kontribusi masyarakat ing wektu kritis iki," jarene. Iki uga sementara. "Kita ora duwe rencana kanggo nggedhekake segmen iki."

Vuong ngidentifikasi minangka patriot sing penting, lan dheweke ujar manawa dheweke pengin perusahaan terus nambahake dhaptar ing Vietnam. "Aku mesthi ngandhani kanca-kancaku: aja nganti uripmu liwat tanpa ana artine," jarene. “Aja nganti pungkasane urip sampeyan ora duwe apa-apa sing kudu dieling-eling utawa diceritakake maneh. Bakal dadi pungkasan sing sengsara yen urip sampeyan ora nambah regane. ”

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India