Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Pariwisata Anyar: Penerbangan charter menyang Rwanda kanggo pesta karo Mountain Gorillas

Pariwisata Anyar: Penerbangan charter menyang Rwanda kanggo pesta karo Mountain Gorillas
gorila ing rwanda

Rwanda mbukak pariwisata sawise sawetara wulan ditutup, target target para pelacak gorila gunung kanthi rega ijin kanggo nglacak gorila gunung sing kaancam bakal punah.

Keputusasaan ekonomi utawa rasa aman sing bener utawa salah bisa uga dadi inisiatif iki, nanging kasunyatan sing sehat, muga-muga ora bakal ditampilake paling ora 2 minggu sajrone program.

Bebarengan karo wisata turis, negara Afrika Tengah nerusake penerbangan charter internasional wiwit pertengahan minggu kepungkur, lapor media Rwandan.

"Industri pariwisata Rwanda adaptasi kanggo nggawe lingkungan sing aman kanggo para plancong lan operator supaya bisa urip subur ing jaman saiki," ujare Kepala Pariwisata Rwanda Development Board (RDB), Belise Kariza.

"Kita nyengkuyung kabeh penggemar lelungan lan panjelajah alam supaya bisa nggunakake kesempatan unik iki kanggo metu lan ngrasakake kaendahan lan petualangan sing ditawakake negara kita", Kariza dikutip.

Bebarengan karo sektor swasta, RDB nawakake paket wisata sing kalebu kabeh kanggo warga Rwanda, warga asing lan wisatawan internasional.

Paket kasebut dirancang kanggo nampilake pengalaman santai lan rekreasi Rwanda.

Ana uga penawaran promosi sing kasedhiya kanggo turis domestik, regional lan internasional nganti 31 Desember ing taman nasional Rwanda, media Rwandan ngutip pejabat.

Idin trekking gorila saiki kasedhiya udakara $ 200 kanggo warga Rwanda lan warga Afrika Warga sing manggon ing Rwanda, US $ 500 kanggo warga asing, lan US $ 1,500 kanggo turis internasional.

Operator tur lan tarif hotel nawakake diskon 15 persen kanggo saben ijin sing dituku, sing kalebu akomodasi siji wengi lan kegiatan pariwisata.

Awal wulan iki, RDB nerbitake pandhuan kanggo mbukak maneh kegiatan pariwisata sajrone COVID-19. Miturut pedoman kasebut, turis domestik sing ngunjungi Hutan Nyungwe lan taman nasional Volcanoes kudu nyoba negatif kanggo COVID-19 sajrone 48 jam sadurunge dikunjungi.

Kabeh pengunjung sing lelungan ing penerbangan charter kudu negatif babagan virus sajrone 72 jam sadurunge teka lan kudu nyoba tes COVID-19 kaping pindho sadurunge ngunjungi papan wisata. Biaya tes bakal dilebokake ing paket tur.

Uga ujar manawa paket khusus kasedhiya kanggo klompok, kulawarga lan perusahaan produk liyane ing Taman Nasional Volcanoes, omah kanggo gorila gunung, lan Taman Nasional Nyungwe sing dadi salah sawijining alas udan paling tuwa ing Afrika.

Sawise pirang-pirang wulan penundaan kegiatan pariwisata amarga COVID-19, sektor pariwisata Rwanda kena pengaruh negatif lan upaya kanggo revive liwat macem-macem paket turis khusus kanggo turis. Rwanda ngasilake bathi wisata 498 yuta dolar taun kepungkur.

Pariwisata Anyar: Penerbangan charter menyang Rwanda kanggo pesta karo Mountain Gorillas

trekking gorila

Telung taman nasional sing didominasi primata Rwanda, yaiku, Volcanoes, Mukura-Gishwati lan Nyungwe ditutup wiwit wulan Maret amarga pandemi COVID-19.

Ana luwih saka 1,000 gorila gunung sing urip ing donya, sing luwih saka setengah urip ing Pegunungan Virunga ing Kongo, ing endi Taman Nasional Volcanoes, miturut World Wildlife Fund.

Dheweke nyumbang sekitar 90 persen bathi pariwisata saka taman nasional Rwanda, ujare RDB ing Februari taun kepungkur. Ing taun 2018 Rwanda adol 15,132 ijin tur gorila gunung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania