Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Mbangun maneh Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Arab Saudi ngluncurake Dana Pengembangan Pariwisata $ 4 milyar

Arab Saudi ngluncurake Dana Pengembangan Pariwisata $ 4 milyar
Arab Saudi ngluncurake Dana Pengembangan Pariwisata $ 4 milyar
ditulis dening Harry S. Johnson

Pembentukan Dana Pengembangan Nasional, dipimpin dening Paduka, Pangeran Mahkota Mohammed Bin Salman, diumumake dening Arab Saudi Menteri Pariwisata. Dana kasebut digawe kanggo ngrangsang tuwuhing sektor pariwisata Saudi.

Dana kasebut bakal ngluncurake macem-macem kendaraan ekuitas lan investasi utang, kanthi modal awal $ 4 milyar (SAR 15 milyar) lan $ 45 milyar (SAR 165 milyar) ing nota kesepahaman (MoU) sing wis ditandatangani karo bank swasta. Dana Pengembangan Pariwisata, sing wis disetujoni Dewan Menteri Arab Saudi, bakal kolaborasi karo bank swasta lan investasi kanggo ndhukung perkembangan sektor swasta lan menehi insentif investasi ing industri kasebut.

"Dana Pangembangan Pariwisata bakal duwe peran kritis kanggo ngembangake pengalaman pariwisata sing luar biasa lan mbukak kunci potensial Arab Saudi dadi tujuan. Peluncuran dana saiki, amarga sektor pariwisata ngadhepi tantangan global sing durung pernah ana sadurunge, minangka bukti kapercayan investor lan sektor swasta babagan prospek jangka panjang pariwisata ing Arab Saudi. Pentinge sosial lan ekonomi sektor kasebut ora bisa disepelekake: nyurung pertumbuhan lan diversifikasi, narik investasi internasional, nggawe kesempatan kerja lan ningkatake kualitas urip kanggo jutaan wong Saudi, "ujare Mulia Ahmed Al-Khateeb, Menteri Pariwisata.

Dana Pembangunan Nasional, sing dipimpin dening Pangeran Kerajaan, Pangeran Mahkota Mohammed Bin Salman, wis nyetujoni janjian saka limang anggota dewan, sing bakal nggawa akeh pengalaman lan keahlian investasi menyang Dana Pembangunan Pariwisata. Anggota dewan yaiku: Puteri Dhuwur Haifa Mohammed Al Saud, Wakil Menteri Strategi lan Investasi ing Menteri Pariwisata Saudi; Ingkang Sinuhun IhsanBafakih, Gubernur Otoritas Umum Perumahan Umum; Pak Stephen Groff, Gubernur Dana Pembangunan Nasional; Pak Mohammed Omran Al Omran, anggota Direksi ing Saudi British Bank; lan Pak Mohammed Al-Hokal, Anggota Direksi ing bank Komersial Nasional (NCB).

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.