24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Car Rental Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News Keslametan Teknologi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

WTTC ngluncurake protokol Safe Safes kanggo atraksi, sewa mobil lan sewa jangka pendek

Mbangun maneh. Lelungan keplok, nanging uga takon protokol protokol aman anyar WTTC
wttc perangko aman
ditulis dening Juergen T Steinmetz

The Dewan Wisata & Pariwisata Dunia (WTTC) iku mbangun maneh lelungan.  Organisasi pariwisata ing London kanthi sawetara perusahaan plancongan paling gedhe minangka anggota, ngluncurake langkah-langkah tahap kaping telu sing dirancang kanggo mbangun kapercayan konsumen global, nyuda resiko, lan nyengkuyung baline Aman sing Aman.

Protokol paling anyar kanggo sektor Plancongan & Pariwisata global fokus ing langkah-langkah kanggo mesthekake dibuka maneh obyek wisata global, ndorong bisnis menyang perusahaan penyewaan mobil, lan ngaktifake sewa jangka pendek kanggo miwiti nampani para tamu.

WTTC, sing makili sektor swasta Travel & Pariwisata global, nganakake diskusi rinci karo para pemangku kepentingan lan organisasi utama kanggo mesthekake tuku, keselarasan, lan implementasi praktis.

Langkah-langkah kasebut mbantu nemtokake pangarepan sing jelas babagan para wisatawan sing bisa ngalami 'normal anyar' sing nyedhiyakake lingkungan sing aman nalika batasan perjalanan diringanake.

Didhukung dening Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO), protokol WTTC uga njupuk pedoman saka Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), lan WTTC Perangko Aman ngakoni tujuan, negara, bisnis, lan pamrentah ing saindenging jagad sing nggunakake.

Protokol Travel Aman uga njupuk pedoman saka Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), lan cap WTTC Safe Travels ngakoni tujuan, negara, bisnis, lan pamrentah ing saindenging jagad iki sing nggunakake.

Gloria Guevara, Presiden & CEO WTTC, ujar: "Objek wisata ing saindenging jagad, penyewaan mobil, lan sewa jangka pendek, kabeh nuduhake komponen utama preinan kulawarga, mula penting banget kita nggawe langkah-langkah sing ngidini lelungan aman ditindakake kanggo para plancongan lan wisatawan.

“Kepercayaan konsumen penting banget kanggo nggawe iklim sing bisa diterusake Travel & Pariwisata. Kita ngerti manawa para pelancong pengin njelajah lan melu karo jagad sacedhake maneh lan baline uga bakal bisa ngasilake pemulihan ekonomi sing dibutuhake ing jagad.

"Kita pengin menehi pajeg marang kabeh perusahaan ing sektor swasta global sing wis maju lan nglumpukake kanggo ndhukung protokol WTTC Safe Travels. Dheweke nggawe konsistensi sing dibutuhake kanggo ngidini sektor Perjalanan & Pariwisata sing wis aktif maneh kanggo bisnis.

"Keahlian saka bisnis gedhe lan cilik wis nyumbang kanggo nemtokake pengalaman anyar kanggo para plancong lan langkah-langkah global sing kuat wis dianut ing saindenging jagad."

Brian Chesky, pendiri lan CEO Airbnb ujar:

"Kepinginan kanggo lelungan umume dadi dhasar kamanungsan. Industri kasebut bakal mbalek maneh lan kritis kanggo ndhukung pamulihan sosial lan ekonomi komunitas. Airbnb nyambut gawe WTTC kanggo nggawe protokol kesehatan lan keamanan sing nglindhungi komunitas lan ndhukung upaya pamrentah kanggo mbukak ekonomi maneh. ”

Kesejahteraan para plancong lan mayuta-yuta wong sing makarya ing sektor Plancongan & Pariwisata minangka protokol protokol Safe Travels sing lengkap ing WTTC.

Dheweke ngindhari munculnya macem-macem standar, sing bakal nggawe konsumen bingung lan nundha pemulihan sektor kasebut.

Dheweke uga nyedhiyakake konsistensi kanggo tujuan lan negara uga pandhuan kanggo panyedhiya perjalanan, maskapai penerbangan, bandara, operator, lan wisatawan, babagan pendekatan anyar kanggo kesehatan lan kebersihan ing jagad pasca COVID-19.

Protokol kanggo industri atraksi disusun kanthi basis wawasan lan kerangka kerja sing digawe dening Asosiasi Global kanggo Industri Atraksi (IAAPA) kanggo ndhukung obyek wisata sing aman, sehat, lan tanggung jawab ing saindenging jagad.

Langkah kasebut nambah fokus ing standar kesehatan, keamanan, lan jarak fisik kanggo papan kayata taman hiburan, akuarium, pusat hiburan kulawarga, museum, pusat sains, taman tema, taman banyu, kebun binatang lan hiburan lan budaya liyane.

Penyewaan mobil wis dadi panyedhiya transportasi lan mobilitas penting ing wektu normal kanggo sapa wae sing butuh lelungan, lan ing jagad COVID-19 jagad bisa dadi penting kanggo wong-wong sing nyedhiyakake layanan kritis, kalebu profesional kesehatan, layanan darurat, lan keperluan.

Protokol Rental Jangka Jangka sing diusulake dirancang kanggo pamilik lan operator.

Perusahaan lan asosiasi utama ing industri Sewa Jangka Pendek dikonsultasikan karo WTTC. Akeh sing bekerjasama karo ahli sing dipercaya babagan kesehatan umum lan pamrentah kanggo ndhukung pambukaan jinis akomodasi sing aman, sehat, lan tanggung jawab kanggo para plancong.

WTTC mbagi pandhuan anyar dadi patang pilar kalebu kesiapan operasional lan staf; ngirim pengalaman sing aman; mbangun maneh kapercayan lan kapercayan, lan ngetrapake kabijakan sing mbisakake.

Langkah-langkah sing diumumake dina iki kalebu:

Wisata

  • Panjurung para tamu supaya tuku tiket luwih maju kanthi online yen bisa, lan nganggep entri sing wis ditemtokake lan klompok sing luwih cilik
  • Ngenali kapasitas realistis kanggo atraksi adhedhasar dawa antrian, area tunggu, pra-acara lan kapasitas kendharaan lan selarasake supaya bisa distansi fisik
  • Gunakake sistem antrian virtual, titik tutul tanpa kontak, lan pembayaran yen bisa
  • Piranti perlindungan pribadi (PPE) kasedhiya kanggo kabeh staf sing ngadhepi pelanggan
  • Pembersihan sing ditingkatake ing titik tutul frekuensi dhuwur, kayata pegangan tangan, area umum lan lift.
  • Sanitasi roda, kereta listrik lan kursi roda ing antarane saben panggunaan yen ditrapake
  • Nggawe sanitizer tangan sing kasedhiya ing wilayah sing akeh lalu lintas kayata mlebu, dalan utama, lokasi panganan lan omben-omben, toko barang dagangan lan metu
  • Coba tambahake jumlah pagelaran lan woro-woro pungkasan kanggo nyengkuyung para tamu supaya suwe-suwe
  • Kanggo taman banyu, evaluasi nutup utawa mbusak fitur interaktif langsung ing struktur dolanan yen ora katut banyu kolam sing diolah
  • Nyengkuyung para tamu supaya nyuda jumlah barang pribadi sing digawa menyang papan kasebut

Car Rental

  • Pranyatan kesehatan sadurunge kedatangan liwat email, yen dibutuhake lan sesuai karo GDPR
  • Nambah reresik ing kabeh kantor, kalebu check-in, konter, desktop, kamar umbah, lan touchpoint frekuensi dhuwur
  • Nyengkuyung panggunaan pick-up curbside lan molor. Coba pindhah menyang proses digital sing kalebu pembayaran lan matesi interaksi fisik karo staf
  • Pemeriksaan kesehatan / suhu, yen dianjurake miturut undang-undang, lan stasiun sanitasi kanggo pelanggan liwat sanitizer tangan ing wilayah sing akeh lalu lintas
  • Batesi jumlah wong sing diidini saben koleksi kendaraan, uga nyuda jumlah wong sing diidini ing panyewaan mobil sawayah-wayah
  • Kabeh mobil sing bakal diresiki kanthi fokus ing titik sentuh frekuensi dhuwur kayata tombol, setir, kolom setir, tongkat gir, kursi, kanthong kursi, sabuk pengaman, gagang lawang, kothak gir, kotak sarung tangan, bolong, tombol tombol, interior lawang, area ing antarane kursi, dashboard, kontrol radio, konsol tengah, kaca mburi lan kaca sisih, wadhah cangkir lan permukaan liyane.

Rentals jangka cendhak

  • Gunakake teknologi tanpa kontak kanggo ngaktifake otomatisasi nalika mriksa lan mbayar yen bisa
  • Minimalake interaksi fisik nalika menehi tamu tombol, saenipun kanthi cara ora kontak kanthi menehi check-in lan check-out mandhiri, yen bisa
  • Ningkatake praktik sanitasi, disinfeksi, lan reresik jero uga nambah frekuensi reresik / desinfeksi kanthi fokus ing titik sentuh frekuensi dhuwur, kalebu kamar turu, area umum, kamar umbah, lan pawon, kalebu alat ganti lan sanitasi
  • Menehi tamu kanthi etiket adoh saka fisik, kalebu ing elevator yen relevan, liwat tondo asto
  • Gawe alat pembersih tangan sing kasedhiya kanggo tamu ing ngarsane sewa jangka pendek

WTTC sadurunge wis menehi rincian protokol perjalanan sing aman kanggo penerbangan, maskapai, MICE, operator tur, keramahan lan ritel ruangan, sing akeh disengkuyung lan didhukung dening CEO lan pimpinan bisnis global.

Uga mbukak perangko keamanan global anyar kanggo nyengkuyung Plancongan Aman lan pambukaan maneh sektor Travel & Pariwisata.

Tujuan wisata utama kayata Turki, Mesir, Portugal, lan Jamaika, lan liya-liyane, wis nggawa cara kanggo cap keamanan lan kabersihan global sing pertama kaline.

Bukti saka laporan Kesiapan Krisis WTTC, sing nyumurupi 90 jinis krisis, nyoroti pentinge kerja sama publik-swasta kanggo njamin kabijakan sing cerdas lan komunitas sing efektif supaya sektor Pariwisata & Pariwisata sing luwih tangguh. 

Miturut Laporan Dampak Ekonomi 2020 WTTC, sajrone 2019, Travel & Pariwisata tanggung jawab kanggo siji saka 10 lapangan kerja (total 330 yuta), menehi kontribusi 10.3% kanggo PDB global lan ngasilake siji saka patang kabeh lapangan kerja anyar.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.